XBOX

Oldal 1 / 3539Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Pedig az már a leszálló ág ... 1-2 voltak óriási játékok. De a 3 se volt rossz, nekem is bejött, csak más volt. Viszont ami utána jött, arról jobb nem is beszélni. Sajnos a csapat újabb próbálkozásai nem voltak túl sikeresek: Risen 1-3, Elex 1-2.

A remake-et én is várom, mások csinálják és remélem nem cseszik el.

Gothic 3-al toltam a legtöbbet. A 4 is tetszett... és a világ legnagyobb megdöbbenésére előrendeltem a Gothic Remake-et... Ne engem köködjenek ha az IP örökre kuka lesz 😊
lwb
Pont azt mondtad, hogy jobban bejött a Ratchet, mint az Avowed, tehát jobban bejött a platformer, mint ez az rpg. Nem azt írtam, hogy a stílust jobban szereted, hanem hogy ez a konkrét platfromer neked jobban bejött, mint egy rpg, mint az avowed a jelen példában. Azt nyilván nem tudom, hogy milyen stílusokat preferálsz úgy általában. De a mondandó lényege is az volt, hogy ízlésekről vitázunk.

Az "összes" gothic-kal vigyázz, mert a 4. rész az már alig gothic, az első kettő az jó, de már a harmadik rész is véleményes. Nekem mondjuk bejött. Skyrim, Oblivion ezek AAA játékok, az Avowed meg nem. De nem is egy Skyrim-klón. Részben innen is a nagy csalódás, mert ezt várták az emberek, pedig a nap végén ez igazából csak egy belsőnézetes pillars of eternity. Ami nekem teljesen megfelel, a deadfire pl az év játéka volt nekem a megjelenéskor. De azt elismerem, hogy nem mindenki gondolja ezt így.

"Neked jobban bejön a platformer, mint egy rpg, oké" Sehol nem írtam ilyet. Imádom az rpgket... Gothic összes , Oblivion, Skyrim stb. Az általad említett csoda meg 1 óra után ment a levesbe...lehet majd végigviszem mert kell a gamerscore..de semmi nem fogott meg benne

PS-en a csucsima meg ez a jótej számomra nem nagy cuccok kb ezeket tudja egy assassins creed is...csak más köntösben szóval én nem estem hanyatt ezektől
Szeretem a PS játékokat és mondjuk egy Returnal és egy Ghost of Yotei között ég és föld a különbség, de azért én is értékelném, hogy ha néha kiadnának valamit, ami nem 3rd person akciójáték. Tudom, h ez fogy a legjobban, de annyi minden más is lehetne. Ok, volt a GoW metroidvania, de úgy értem, hogy valami más, ami egyben jó is. 😄
lwb
A Ratchet mondjuk pont nem a tipikus sony 3rd person action adventure, hanem egy platformer. Egyébként annak tényleg nagyon jó. De most itt ízlésekről vitatkozunk. Neked jobban bejön a platformer, mint egy rpg, oké. Vagy mint akármelyik gears vagy doom, bár mondjuk azért az eladási adatok nem a ratchetnek kedveznek ebben az összehasonlításban. Az eredeti gearsek és a doom 2016 vagy akár az eternal jóval több példányban keltek el. Még úgy is, hogy a régi gearsek xbox360 exkl játékok az 1 kivételével mind.

Ha a népszerűség a fontos, akkor a gears meg a fable jó irány a MS-nak.

Én meg úgy vagyok vele hogy ha betolok pl egy Rachet and Clank Rift Apartot ami nálam megtestesíti a tökéletes 10/10-es hibamantes játékot majd egy avowedet amit 1 óra után letettem mert mindenben gyengének találtam nincs miről beszélni. Érzésre is gyengébb és nem azért nem nem ugyanaz a stílus meg kategória.
De mondhatnám bármelyik ms címet legyen az gears of war széria vagy a doomok... mint játék ok játszok velük mert ez az életem ,de mint minőségi game pff hagyjuk már
lwb
Ezzel azért vitatkoznék. A sony exkl játékok sokaknál már - talán épp Moby írta ezt egyszer - nem váltja ki azt a hatást, mint régen. Unalmasak lettek ezek az egyenkaptafára készülő third person action adventure játékok, amiket sorozatban adnak ki. Vannak jobbak: Last of Us, Tsushi, meg uncsibbak, mint mondjuk a Days Gone, de lényegében eléggé egyformák ezek a játékok, nagy kísérletezés meg kockázatvállalás itt nincs.

MS 1st party játékok is csináltak jó eladási számokat: az ezerszer szidott Starfield pl a legjobban fogyó Bethesda játék volt a megjelenésekor. De a Doomok is jól szoktak fogyni, meg nyilván van más is.

Az Obsidian játékai nem a Sony AAA játékaival versenyeznek, mivel ezek AA játékok, nem is ez a céljuk. Arra ott lesz majd a Fable meg a Gears of War új része. Ettől még nekem a személyes véleményem az, hogy pl az Avowed jobb volt, mint minden, amit a Sony kiadott úgy kb az Uncharted 4 óta.

lwb írta:
Nekem mondjuk bejött az Avowed és a OW1-2 is. Én boldog lennék még sok Avowed játékkal.

Az hogy mi jön be meg mi nem az kevés... Egy sony ex címhez képest kanyarba sincs se minőségben sem eladásilag se semmiben. És itt ez a nagy gond a MS-nál... kiemelkedő minőségi címek sehol.
lwb
Nekem mondjuk bejött az Avowed és a OW1-2 is. Én boldog lennék még sok Avowed játékkal.

Botond írta:

kjozsef056 írta:

lwb írta:
Elvileg a box exkluzív játékok is visszatérhetnek nemsokára, legalábbis ilyesmit mondogatott az új CEO.

PC-re ugyis kiadják őket szóval max MS exek lesznem nem konzol exek..Mondjuk jó címek nélkül hotmindegy mit hova adnak ki előrébb nem lesznek vele. Márpedig azok nincsenek és nem is igen lesznek
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026. 04. 24. 20:48

Ha maradnak ilyen "szarok", mint az Avowed, Grounded, Forza Horizon vagy az Outer Worlds meg mellé pár felújítás a régi címekből, akkor én továbbra is széles mosollyal fogom nézni az összes ilyen alaptalan kritikát, hogy nincsenek jó címek tőlük. 😄

Ami neked jó az másnak nem biztos. Szóval részemről nem alaptalan a kritika mert számomra a már említett 2 címen kivül copy paste Forza(amiből az egyikkel nem is fogok soha játszani /MS Flight Sim/ mert nem az én világom) nincs minőségi címük.
Botond
link

Itt egy reális cikk, hogy hova is fog érkezni next genben az xbox.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2026. 04. 25. 17:44
Botond
Hű, ez a válasz funkció nem az igazi, lehet elég lenne ha csak a számot írná ki, hogy melyik kommentre reagálunk.
Botond

kjozsef056 írta:

lwb írta:
Elvileg a box exkluzív játékok is visszatérhetnek nemsokára, legalábbis ilyesmit mondogatott az új CEO.

PC-re ugyis kiadják őket szóval max MS exek lesznem nem konzol exek..Mondjuk jó címek nélkül hotmindegy mit hova adnak ki előrébb nem lesznek vele. Márpedig azok nincsenek és nem is igen lesznek

Ha maradnak ilyen "szarok", mint az Avowed, Grounded, Forza Horizon vagy az Outer Worlds meg mellé pár felújítás a régi címekből, akkor én továbbra is széles mosollyal fogom nézni az összes ilyen alaptalan kritikát, hogy nincsenek jó címek tőlük. 😄
A Fable ígéretesnek tűnik. Amúgy nekem is olyan érzésem van, hogy exkluzív annyit jelent, hogy PC meg Xbox. Ameddig úgy marad, addig jó az nekem. Xbox túlságosan le van maradva konzol eladások terén, hogy fullra exkluzív játékokat adjanak ki.

lwb írta:

lwb

lwb
Utálom azt mondani, hogy ugye megmondtam, de ugye megmondtam.

Eddig csak sejteni lehetett,de most már biztos a MS-nak foglalma sincs mitől kéne hogy működjön egy előfizetés és folytatja a game passal való vergődést...

Árat csökkent és nem lesz day one cod csak 1 év múlva kerül bele a szolgáltatásba...
lwb
Vampire Crawlers város 😊

New games joining Xbox Game Pass in April 2026 (Wave 1)

April 8 — DayZ (PC) Now on PC, joining Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, Game Pass Essential, PC Game Pass
April 8 — Warhammer: Vermintide 2 (Cloud, Console) Game Pass Essential
April 8 — Endless Legend 2 (Windows) (PC) Game Pass Premium
April 8 — FBC: Firebreak (Cloud, Xbox Series X|S, PC) Game Pass Premium
April 9 — Planet Coaster 2 (Cloud, Xbox Series X|S, PC) Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
April 10 — Tiny Bookshop (Cloud, Xbox Series X|S, Handheld, PC) Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
April 13 — Football Manager 26 (Windows) (PC) Game Pass Premium
April 13 — Football Manager 26 Console (Cloud, Console, PC) Game Pass Premium
April 14 — Hades II (Cloud, Xbox Series X|S, Handheld, PC) Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
April 14 — Replaced (Cloud, Xbox Series X|S, PC) Game Pass Ultimate, PC Game Pass
April 14 — The Thaumaturge (Cloud, Xbox Series X|S, PC) Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
April 16 — NHL 26 (Cloud, Xbox Series X|S) Game Pass Ultimate, PC Game Pass
April 16 — The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered (Cloud, Xbox Series X|S, PC) Game Pass Premium
April 17 — Call of Duty: Modern Warfare (Cloud, Console, PC) Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
April 21 — Little Rocket Lab (Cloud, Console, PC) Game Pass Premium
April 21 — Sopa: Tale of the Stolen Potato (Cloud, Console, Handheld, PC) Game Pass Premium
April 21 — Vampire Crawlers (Cloud, Xbox Series X|S, Handheld, PC) Game Pass Ultimate, PC Game Pass
April 23 — Kiln (Cloud, Xbox Series X|S, Handheld, PC) Game Pass Ultimate, PC Game Pass
2026 GP április

Barbie Horse Trails - April 2
Clair Obscur: Expedition 33 - Available for Premium subscribers.
NBA 2K26 - Available for all tiers.
Hades II - Available for Xbox Series X.
Replaced - Available on April 14.
Vampire Crawlers - Available on April 21.
Kiln - Available on April 23.
Aphelion - Available on April 28.
lwb
Nyilván lesz egy built-in emulátor.

Sose jó az ha fapofa van megy gyöpösödés...kell a fricska és a poén is... melóban is én vagyok a mókamester odaszúrok a mérnöknek is ha akarja ha nem... nem lehet csak az átlag megszokott fostengerben élni. Én meglépném
Botond
Az elég nagy öngól lenne, ha a ps címekkel reklámoznák az xboxot. Csak tavaly 15-20 játékot adott ki az ms, nincs rászorulva, hogy a god of warral promózzon.
Nem csak a haló 5 minden xbox 360-as game is ami futott eddig is KONZOLON.
Mondjuk még mindig nem tudom az optimalizálás hogy valósul meg de majd kiderül.

Az biztos én a MS helyében ezt egy sony fricskával mutatnám be.... "És akkor most nézzünk meg egy PC-s játékot az XBOX konzolon" , majd elindítják a God of Wart 😊
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.06. 19:27:42
Botond
Csak ezen natívan fog futni a Halo5, nem felhőből, mint az ally x-en.
lwb
Tehát az új xbox egy pc lesz magyarul. Kb mint a jelenleg xbox handheld, a rog xbox ally is az. Oké.

Botond
Bontatlanul sokat fog az érni majd!
lwb
Ja, én is emlékeztem olcsóbb CP-re is már, de a chatgpt szerint valóban ennyi volt a legalacsonyabb digitális ár.

5 ezer forintért vettem magyar boltból dobozos Cyberpunkot PC-re. Ez nyilván nem lesz fenn a szokásos árellenőrző oldalakon.
lwb
Nem, a CP olyan lesz, mint a Witcher 3, lesz annak jóval kisebb ára is még. A GTA 5 az online rész meg a temérdek mod miatt egészen más tészta. CP viszont single only.
Szerintem a játék bőven megér egyébként teljes árat is. Én anno megvettem minden platformra, legutóbb switch 2-re is. Mert megérdemlik a pénzem és támogatni akarom őket. A világ egyik legjobb játékát csinálták meg a világ egyik legjobb játéka után (W3).

Majd ha 5$/EUR lesz benevezek rá.. De érzésre ez is olyan lesz mint a GTA 5 sose lesz emberi ára (számomra)
GP-ba sajnos nem tényező sem ez sem a KCD mivel hosszúak. De mint írtam lehet tolni a ps-t így ez most kellett picit
lwb
Ja, de van belőle már ultimate edition, ami tartalmazza a dlc-t is. Az ilyenek szoktak jönni, pl falloutból is jött ultimate edition gp-re vagy a skyrimből. Igen, tudom, hogy 1st party. Idén lesz 6 éves a CP2077 egyébként.

21 dollár pc-n, 17 és fél dollár konzolon volt a legolcsóbb a CP eddig az AI szerint. Nem volt 5 dollár, igaz, de azért mélyen le volt már értékelve többször is.

DLC nem igen szokott jönni a játékokhoz a game passba. Cyberpunk meg 21EUR-ot volt a legolcsóbb ára(hivatalos)..Már csak pc-re kéne Humble Choice-ba berakni
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.04. 09:21:29
lwb
KCD2 a legnagyobb nlv ebből és pc-re is jön. CP-vel az a baj, hogy eleve csak konzol meg felhő, azt sem látom, hogy a dlc is jönne vele és egy 5 éves játék, ami volt már 5 dollárra is leértékelve az 5 év alatt.

Számomra érdektelen egyedül a PoL2-vel tolom majd

Available Today
Final Fantasy III (Cloud, Xbox Series X|S, and PC)
Kingdom Come: Deliverance II (Cloud, Xbox Series X|S, and PC)
to a T (Cloud, Xbox Series X|S, and PC) – March 4
EA Sports F1 25 (Cloud, Xbox Series X|S, and PC) – March 4
Planet of Lana II: Children of the Leaf (Cloud, Xbox Series X|S, Handheld, and PC) – March 5
Construction Simulator (Cloud, Console, and PC) – March 10
Cyberpunk 2077 (Cloud and Console) – March 10
Hollow Knight: Silksong (Cloud, Console, Handheld, and PC) – March 12
DreamWorks Gabby’s Dollhouse: Ready to Party (Cloud, Xbox Series X|S, and PC) – March 17
Sajnos a március-t elviszi majd az állítólagos Cyberpunk...azért remélem kerül bele értelmes cím is emellett (hosszú játékot nem tolunk a game passba)
lwb
a 30 fps maradt.

A The Verge forrásai szerint olyan havi előfizetést igénylő játékok csatlakozhatnak az Xbox Game Pass kínálatához, mint a World of Warcraft, a Minecraft Realms és a Fallout 1st, ami sokak számára rögtön vonzóbbá tenné ezt az előfizetést, hiszen csak a WoW esetében 15 euró körül mozog a havidíj.
lwb
Én ezeket mind akarom 😊 Mekkora immersion már, hogy szó szerint el tudsz beszélgetni akár órákig a Bloody Baronnal vagy Dandelionnal ...

Seth
Ez inkább fárasztó lenne. Én nem akarok a géphez beszélni és bájcsevegni. Meg böngésszem a naplókat és könyveket, hogy tudjak miről kérdezni, jegyezzek meg neveket, ha valakiről kérdezni akarok valamit ? Kösz nem, a párbeszédek, kérdések írását rábízom a készítőkre 😊

PSN ID.: Beegabor

lwb
Ha már AI, akkor inkább minden NPC legyen AI vezérelt és ne legyen dialógus-fa, hanem mintha chatgpt-vel beszélgetnél, de korlátozottabban, a világ törvényei szerint limitált ismeretekkel, de élő szóban bármi lehessen velük beszélni, mikrofonnal. Szerintem ez a jövő, nem is annyira távoli jövő. Képzelj el mondjuk egy Witcher 3-at vagy Skyrimot, ahol az összes fontos NPC-vel tudsz bármiről beszélni. Nem találsz valamit? Kérdezz meg egy járókelőt. Kell tanács, akármi: megmondja Jarl Balgruf vagy akárki, a bloody baron.

De attól tartok, hogy a közeljövő inkább annyi lesz, hogy AI generál dolgokat emberek helyett, ami gyorsabb és olcsóbb.

Hidegen hagy ki mit gondol. Ha nekik így olcsóbb és gyorsabb csinálni valamit felőlem mehet.
Egy dolgot tegyen meg és lábai előtt fog heverni a fél világ. Mind MS játékba toljanak AI nyelvet ( ha már emberi erőforrást nem akarnak rááldozni)
lwb
Az is beszédes, hogy az első szavuk az volt a kinevezéskor, hogy "de nem lesz tele minden AI szeméttel"... Hát persze. A helyzet az, hogy minden tele lesz AI szeméttel és egy percig ne gondoljuk, hogy a sonynál nem ez lesz.

lwb

Mivel "szürke" pc-set még sose láttam így nincs mással összevetési alap
Oldal 1 / 3539Következő →