XBOX

Oldal 1 / 3540Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyilván a Steam sem tökéletesen kezdett, de a 7. generáció közben már elég jóvá vált. És számomra az őrület máig Xboxon, hogy ha a könyvtáramban vagy a store-ban akár konzolon, akár telefonos appban rámegyek egy játékra, ami megvan, a saját statisztikáimhoz nem lehet onnan eljutni, külön kell keresgélnem. Nem hiszem el, hogy 2026-ig sem sikerült ezt megoldani.
lwb
Én 2004-ben mindjárt launchkor leszedtem a steamet, most lesz a 22 éves évfordulóm. De nem örömből, hanem muszájból, mert a HL2 csak azzal ment és kötelező volt hozzá. Ráadásul ha jól tudom az első indításnál muszáj volt az online aktiválás is.

lwb írta (#176983):
Hát, én elég öreg és elég régi pc-s játékos vagyok, hogy emlékszem még, amikor tele volt az internet steam-gyűlölettel, amikor muszáj volt felrakni, talán a HL2-höz vagy annak kiegjéhez, már nem emlékszem. Mindenki szidta és mindenki teljesen feleslegesnek tartotta. Mondjuk okkal.

PS1-2 nekem kimaradt, én pc-n voltam még akkor. Első konzolom a 360 és pár hónappal később a ps3 volt.

Én is csak 2009 elején regisztráltam Steamre, de az még a hetedik generáció felezési ideje előtt volt. Tény, sokat fejlődött azóta, de a PS3 mellette katasztrofális felhasználói élmény volt a gen végén is. Elhiszem, hogy a 360 jobb volt (legalább opcionális volt az install, és mindenhez volt), de azt csak keveset láttam, és most a hideg kiráz az XSX-en a BC-s játékokban a menüjétől (a GfWL miatt persze "jó" ismerős). Látszik a fejlődés.

PS1-2-m nekem sem volt, de az eleve multiplatform vagy gyorsan portolt játékok mellett azóta is jöttek portok, remasterek, emulációs lehetőségek (konkrétan PS3-on is megvehető volt egy részük online, lemezesen futtatható, most meg felhőből elérhetőek), tehát a kínálat ismerete adott, az online-ság hátrányai pedig értelemszerűen nem tudtak létezni. Persze a CD annak idején nagyobb süvítést és lassabb töltést hozott el, de az N64-es cartridge-ek drágábbak is voltak, és jellemző volt, hogy hely szűke miatt csak gügyögtek a karakterek platformerekben, szemben a PS1-es Spyrókkal. Mondjuk, ez legjobban pont egy eredetileg PS2-es akció-kalandban (ez is kapott remastereket, én PS3-on platináztam), az Okamiban zavart, szinte ajánlott lenémítani, annyira irritáló, némán jobb lenne.

Egyébként a PC-s kínálat is erős volt a PS1-2 idején, és nyilván technikailag egy érdekes kor volt a 3D-be váltással, akár a grafikát, akár a játékmenetet nézzük. Egy időben évente jöttek a GTA-k vagy a Final Fantasyk is, és az újdonság és a fejlődés miatt egykaptafának sem érződtek.
Botond

Evoluti0N írta (#176980):
Őszintén, mindenki azzal járt volna a legjobban, ha megállunk a PS3 generáció grafikán és nem megyünk tovább./quote]

Ez megtörtént, Nintendo Switchnek hívják és még az is lehet, hogy az utolsó halálhörgéseivel az lesz a valaha legtöbbet eladott konzol.
lwb
Hát, én elég öreg és elég régi pc-s játékos vagyok, hogy emlékszem még, amikor tele volt az internet steam-gyűlölettel, amikor muszáj volt felrakni, talán a HL2-höz vagy annak kiegjéhez, már nem emlékszem. Mindenki szidta és mindenki teljesen feleslegesnek tartotta. Mondjuk okkal.

PS1-2 nekem kimaradt, én pc-n voltam még akkor. Első konzolom a 360 és pár hónappal később a ps3 volt.

Legfeljebb a későbbi generációk fényében aranykor, vagy ha az említettek a személyes kedvencei valakinek, a PS1-2 sokkal több exkluzívot prezentált, persze akkor még a third-party exkluzivitás is nagyot ment. Boxos szemszögből persze a 360 siker volt, de az eredeti, nem sikeres Xbox is letett exkluzívokat és frencsájzokat az asztalra (a Halo, a Fable, a Forza ott született).

Az egyébként tény, hogy abban a generációban kezdett el igazán terjedni és erősödni a konzolos online világ, de ez átmeneti jelleget is adott a generációnak. Ez az élmény még nagyon nehézkes volt a későbbiekhez vagy a korabeli Steamhez képest (nem létező library; semmit nem láttam annyit fagyni, mint a PSN Store-t PS3-on, szó szerint időre keleltt vásárolni, mert állandóan összecsinálta magát stb.), de a "beteszem és játszom" már ott sem állt fényesen. Egyszerűen szürreális volt a felhasználói "élmény".
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2026. 06. 24. 01:57
lwb

Evoluti0N írta (#176980):
Őszintén, mindenki azzal járt volna a legjobban, ha megállunk a PS3 generáció grafikán és nem megyünk tovább. Nem kell nekem jobban kinéző játék, mint a The Last of Us első része. És akkor még milyen gyorsan készültek az AAA játékok is. Naughty Dogtól is kijött 4 játék meg egy DLC egy generáció alatt. Mass Effect teljes trilógia kijött 2007 és 2012 között.

Egyetértek. Az a generáció volt az aranykor. Fallout 3 - FNV ÉS a Skyrim, Gears összes jó része, az összes Fable stb. Most évtizedenként vagy inkább már 20 évenként jön ki egy a sorozatból és az is sokszor mehhh. Ha egy régóta várt AAA játék szar lesz, akkor régen jött a folytatás 2-3 éven belül és mindenki elfelejtette. Most azt jelenti, hogy lehet, már nem is élsz, mire az újabb kint lesz. Skyrim 2011-ben jött ki. Közelebb lesz a 20 évhez, mire a TES6 landolni fog. Ez fenntarthatatlan és nevetséges.

Őszintén, mindenki azzal járt volna a legjobban, ha megállunk a PS3 generáció grafikán és nem megyünk tovább. Nem kell nekem jobban kinéző játék, mint a The Last of Us első része. És akkor még milyen gyorsan készültek az AAA játékok is. Naughty Dogtól is kijött 4 játék meg egy DLC egy generáció alatt. Mass Effect teljes trilógia kijött 2007 és 2012 között.
lwb
Nem azt mondom, hogy az AAA legyen akkor most AA vagy indie kategória. Nyilván egy Witcher 4 vagy CP2 vagy akár GTA6 egészen más kategória lesz, mint egy mondjuk Tainted Grail Fall of Avalon pl. Mindre szükség van szerintem ettől még, kell minden kategóriában játék. Viszont a fejlesztőknek észhez kell térniük: a grafika fontos, de nem minden, mérlegelni kell, hogy emiatt megéri-e plusz 4-5 év munka. Szerintem nem. Csak mert lehet és tudjuk, még nem biztos, hogy kell is.

Az AI-jal az a baj, hogy ha valamelyik fejlesztő használja, akkor elő is kerülnek az online vasvillák és megy a hisztike ezerrel meg a bojkott. Ez hülyeség. AI ne legyen mondjuk a designerek között, ne AI írja a dialógusokat, a történetet meg a kreatív részét, de mondjuk miért ne végezhetné a kulimunkát, az iparosmunkát? Egy nagy projektben a fejlesztés jelentős része ebből áll és a nap végén a felhasználó észre sem fogja venni.

De éppen a költségvetéstől AAA egy játék, ami ugye összefügg azzal is, hogy hány évig kell fizetni a temérdek embert. Persze ma az AAA már más nagyságrend, mint amikor először elterjedt a fogalom, ennyiből jogos a Ubi AAAA-zása. Mindenesetre a régi AAA szintje kiadásban úgyis meglesz, de az AA játékoknál is megvan. A GTA-nak meg pont nemm aggódnia, ahogy az RDR2-be is pont belefért a lóheregolyó. Eközben sok drága játékba a normális AI vagy fizika sem fér bele, be is kerülnek a pár euróért vagy ingyen talán jók lesznek halmazba.

Az AI jó hazsnálata szerintem is hasznos lehet, de az is látszik a szoftveriparban, hopgy a túlzott arra hagyatkozás hoz magával problémákat, bugosságot, amiért nyilván megint csak nem fogok pénztárcát nyitni. Az egyengrafikázást pedig az UE5 már eleve elhozta, és az sem sült el a legjobban, ahogy az általa a fejlesztők alá tolt túl sok automatizmus sem (egy olcsóbb indie gyakran ízlésesebb és érdekesebb látványvilággal rendelkezik). Sok pénz elmegy a 2%-kal jobb grafikára és a felduzzasztott vízfejek fölösleges pozícióira is, mert hát egyre nehezebb laikus számára látható előrelépést produkálni a gépigényen túl (miközben a PC-s hardverek drágák és falba ütköztek, a konzolok már szintén nem számítanak erősnek, és nominálisan drágultak is a genben, a következőben meg aligha lesznek olcsók). Kevés AAA(A) játékon látom, hogy mire megy el a pénz abban az értelemben, hogy engem miért kellene nagyon érdekelnie. Persze én nem sokat számítok, de a statisztikákból éppen az látszik, hogy mások sem tudják, miért kellene locsolni rájuk a megtakarított pénzüket.

Nyilván számít a kiöregedés is. A fiatalok, ahogy írjátok, másfelé fordultak, az idősebbeknek, akiknek van pénzük is, és a hagyományosabb modellek iránt érdeklődnek pedig az átélt sok évtizedes fejlődés miatt kevésbé üt már valami csak azért, mert új, van óriási backlogjuk is (illetve újrajátszós kedvenceik), esetleg más dizájnelveket részesítenek előnyben, akad munka, család stb., ami az időt viszi.
lwb

Botond írta (#176972):
Azért azt se felejtsd el, hogy közben mekkora lejtőn van az egész iparág, hogy egy steamnek is az a statisztikája, hogy a 2020as egy játékra jutó költés 21 dollárról per játékról lement 20 dollár per játékra 2025re (nominálisan, ha inflációt is figyelembe veszel, akkor még nagyobb a lejtő), amire minden piaci szereplőnek reagálnia kellett, és a Sony ugyanúgy baszkodja kifele a fejlesztőit, mert nekik se jönnek a számok a saját játékokból, ők is csak a közel 100 millió user által vásárolt más játékok eladási árából levett 30%ból vannak a felszínen.
És ezek a mások által eladott játékok amúgy hónapról-hónapra az MS játékai.

Nintendo bordélyokat üzemeltetett anno, aztán jóval később váltott videójátékra, az még nagyobb irányváltás volt, mint ami az MSnél zajlik, de a nagy cégeknek néha alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, különben ők lesznek a következő Nokia vagy Kodak, szóval ezek az irányváltások nem feltétlen a káosz jelei, sőt.

Ez igaz és szerintem - kövezzetek meg - de az AI a megoldás. Azzal egy rakás sziszifuszi munkát, digitális favágást ki lehet helyettesíteni és a fejlesztési költségek töredékük lesznek, illetve a fejlesztési idő sem 10+ év. Nevetséges, hogy ma egy játék egy évtized munkája és sokszáz millió dollár. Ez nem volt sohasem fenntartható. Igen, az indie-knek megy, mert 3 ember csinál valamit 100 ezer dollárból kb. De akármilyen jó is egy hollow knight mondjuk, azért nem egy pálya egy RDR2-vel.

A megoldás nem az, hogy akkor nem lesz többet GTA meg más AAA játék, hanem hogy vissza kell szállni a földre a kiadásokkal. Igen, dolgozzon az AI a fejlesztés "szalagmunkáján". Nem, nem kell AAA hollywoodi színész a játékba. Keanu és Idris Elba fantasztikusak, de a CP2077 ugyanolyan jó lett volna nélkülük is. Nem kell Benicio del Toro vagy az a francia Bond-lány sem. Tényleg nem.
Azt sem gondolom, hogy a hidegre zsugorodó lóheregolyók fejlesztésére eltöltött hetek és dollárok azok hasznosak lettek volna a RDR2-ben.

Racionalitás hiányzik az iparágból.

A csökkenő költések mögött szerintem két dolog áll:
- 2020-ban jött a covid, a lezárások és az embereknek tényleg nem nagyon volt más dolguk, mint otthon ülni és játszani
- a sok multi meg live service játék átvette a vezetést, ezért kevesebbet költenek az emberek új játékokra. A mai gyerekek már nem az új megjelenéseket várják, hanem minden nap fortnite meg roblox, esetleg minecraft, max pár dollárt beleszórnak valami skinre párhavonta, de érdemi költések nincsenek.

lwb
A 400 millió dollár azért kicsit jereváni rádió, még ha nem is random reddites tipp. 400 millió dollár a stúdió - a Coalition - teljes működési költsége a legutóbbi játékuk óta, ami a Gears 5 volt 7 évvel ezelőtt. Tehát 400 milliót fizetett az MS a Coalition működtetésére 7 éven keresztül és most jön ki egy játék.
Magyarán nem a Gears E-day fejlesztési költsége volt 400m, hanem a fejlesztőcég működtetési költsége hét éven keresztül.

Az tény, hogy a cég nem adott ki semmi mást, de mondjuk azért talán volt még bevétele a korábbi játékok eladásaiból is ezekben az években, nem mindenki vesz megy egy játékot az első évben, sokan évekkel később veszik csak meg. Új játékot nem adtak ki, tehát a 400m nagy része feltehetően valóban nettó kiadás volt a MS részéről, de ez nemcsak egy játék fejlesztési költségeit jelenti.
A valóság is elég magas azért, sose mondták ki, de kb 200-250m körül lehet az E-day teljes költsége, a 300+ élőszereplő mo-cap arcszkennelése meg ilyenek viszik a pénzt szépen.

Azért nem random reddites tipp, ami egy ismertebb szakújságíró értesülése, de nem is kezelhető tényként. Ha igaz is, nem tudjuk, mi minden foglaltatik benne. Egyébként például a Spider-Man 2-nél a kiszivárgott Sony-dokumentum 300 millióról szólt, az nem kétséges, hogy brutális büdzsékről van szó.
Botond
Ez a 400 millió dollár ilyen random reddites tipp. Azért aki ezt komoly veszi és tényként adja tovább az se komolyan vehető ember szerintem.

Botond írta (#176972):
Azért azt se felejtsd el, hogy közben mekkora lejtőn van az egész iparág, hogy egy steamnek is az a statisztikája, hogy a 2020as egy játékra jutó költés 21 dollárról per játékról lement 20 dollár per játékra 2025re (nominálisan, ha inflációt is figyelembe veszel, akkor még nagyobb a lejtő), amire minden piaci szereplőnek reagálnia kellett, és a Sony ugyanúgy baszkodja kifele a fejlesztőit, mert nekik se jönnek a számok a saját játékokból, ők is csak a közel 100 millió user által vásárolt más játékok eladási árából levett 30%ból vannak a felszínen.

Nintendo bordélyokat üzemeltetett anno, aztán jóval később váltott videójátékra, az még nagyobb irányváltás volt, mint ami az MSnél zajlik, de a nagy cégeknek néha alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, különben ők lesznek a következő Nokia vagy Kodak, szóval ezek az irányváltások nem feltétlen a káosz jelei, sőt.

Mert balfaszok és nulla azaz nulla az ésszel való managment.
A kis indiek legyen az akár egy fős "team" vagy 20 fős miért tudnak kasszasikereket készíteni gyakorlatilag ZÉRÓ reklámkampánnyal?Az ipar saját magát nyírja ki a baromságaik miatt.
De meg is érdemlik... ahogy egy szaros gears of war 400 millió dollár ott már nincs miről beszélni... és most jön majd az év vicce a rokksztár aki a gta 6 reklmára majd 1 milliárdot rá fog locsolni úgy hogy eleve reklám nélkül már csak a pluton nem tudjon hogy jön a game de ők azért elégetik majd feleslegesen ezt a pénzt mert hát miért ne... legalja pénzköltések korát éljük.A leggázabb hogy ezt a nagy cégek nem is fogják fel csinálják a nagyobbnál nagyobb kukokat.. De így jártak, megérdemlik.. Nem mellesleg csak nekünk jó ha egyre kevesebb game lesz
Botond

lwb
Hát igen, meg közben Phil Spencert lecserélték. Spencernek ez volt a filozófiája, az új csajnak meg már más.

Érdemes megnézni.

Röviden a lényeg, hogy a MS azt mondta csomó fejlesztőnek, amikor megvették őket, h csak csináljanak, amit akarnak és nem baj, ha a bizonyos játékok nem hatalmas anyagi sikerek, mivel mindig van néhány, ami sok pénzt hoz. A kevésbé hatalmas sikerek meg jók game pass feliratkozók felpumpálására meg a művészibb játékok Xbox prestige növelésre. Aztán meggondolták magukat és most már csak olyan játékok számítanak, amik hatalmas bevételeket hoznak és azok a fejlesztők, akik csak olyan játékokat tudnak csinálni, amik legjobb esetben visszahozzák a fejlesztés árát, azok bajban vannak.

Szerk: És igazából a MS akkora, h annyira nem is nézték, h mit csinál az Xbox. Csak aztán voltak a nagy költekezések, meg a 69 milliárd az Activision Blizzardra és még utána se jött be annyi pénz, mint szerették volna, akkor a MS elkezdte nézni, h mi a fasz folyik az Xbox résznél.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2026. 06. 18. 12:27
lwb

kjozsef056 írta (#176968):
Ezt a mellévákány blablát mindenki érti..de attól még létezik és valaki felügyelhetné. Epicnek is mellékvágány a pc-s store bukja is szépen miatt a dollárszázmilliókat,de ettől a dolog létezik és szarul csinálják.
Részemről én nagyon bizok benne hogy a bezárt cégek ip-i eladásra kerülnek és valaki átveszi a nagyrészét.

Blabla vagy sem, a MS a világ egyik leggazdagabb cége, top 3 simán. A bevételei nagy részét nem az xbox hozza, hogy finoman szóljak. Már Bill Gates sem nagyon értette az egész xbox izét, amikor még az első generációt pitch-elték neki. Akkor is szükségszerűségből ment bele, hogy a Sony meg a Nintendo ne vigye el a "nappalikat" a háztartásokból. Ma ez az érv már nem nagyon áll meg, ellenben a kiadások sokszorosukra emelkedtek 25 év alatt.

lwb írta (#176967):
A MS-nak az xbox egy mellékvágány, ők nem abból élnek, hanem a windowsból és csatolt részeiből, a szerverekből és az AI-ból. Azok a fókusz a vezetésnek, az xbox és a gaming egy mellékvágány, amitől ma már sokan inkább szabadulnának.

Meglátjuk mi lesz, mit csinál az új vezető. Spencernek az volt a stratégiája, hogy hagyta, hogy a stúdiók azt csinálják, amit akartak. A NT Senuát akart ezek szerint. Az szerintem is nagyon kevés.

Ezt a mellévákány blablát mindenki érti..de attól még létezik és valaki felügyelhetné. Epicnek is mellékvágány a pc-s store bukja is szépen miatt a dollárszázmilliókat,de ettől a dolog létezik és szarul csinálják.
Részemről én nagyon bizok benne hogy a bezárt cégek ip-i eladásra kerülnek és valaki átveszi a nagyrészét.
lwb

kjozsef056 írta (#176966):
Ha én megveszek a boltban egy kiló kenyeret amiről látom hogy nem ér semmit mert full penész az egész de kifizetem hazaviszem akkor ott én vagyok a debil. Itt a MS volt a debil.
Egy ekkora cégnél illene ha lennének olyan "csoportok" "szakemberek" akik azzal foglalkoznak hogy felmérik a piacot. Egy ezer évente egy játékos ni ja theoryról az utolsó hülye ember is megmondja ez a cég soha nem fog olyan játékot készíteni ami egy milliárdos cégnek agyagi sikert hoz.
Ez a 100 fős cég magának függetlenként bőven jó lenne az 5 évenkénti hellblade részekkel mert ők ki tudják termelni és ez a max 1 millás eladás amit hoznak nekik elég... De egy milliárodos cégnek ez semmi.

Nem mellesleg a MS a látottak alapján egy totálisan legalja cég ahol az égvilágon senki és semmi nem foglalkozik a kontrollal senki nem mond senkinek semmit hogy hét wazeg gyorsitsatok már kéne melozni kellenének az ip-k stb...Semmi sincs.. kb olyan hogy random csinál mindenki minden amikor arra szűksége sincs senkinek se...de mivel a lőtéri kutya se felügyel semmit ez akkor derül ki amikor már késő...

Ha ezt nem látnánk ami zajlik csak szóbeszéd lenne az ember eskü el se hinné hogy ilyen létezhet egy világ top cégénél...kontrolálatlan foshalmaz az egész ms gaming részleg...és ebből akkor lesz kiut ha a ms megszünik mint gaming szereplő... Egy forzával ugynais nehéz lesz kilábalni ebből a fostengerből

A MS-nak az xbox egy mellékvágány, ők nem abból élnek, hanem a windowsból és csatolt részeiből, a szerverekből és az AI-ból. Azok a fókusz a vezetésnek, az xbox és a gaming egy mellékvágány, amitől ma már sokan inkább szabadulnának.

Meglátjuk mi lesz, mit csinál az új vezető. Spencernek az volt a stratégiája, hogy hagyta, hogy a stúdiók azt csinálják, amit akartak. A NT Senuát akart ezek szerint. Az szerintem is nagyon kevés.

Seth írta (#176965):
10 éve nem csinálnak mást, csak Senua játékokat. Miért a Senuát tolatják velük ,ami egy rémesen rétegjáték, azt nem tudom. Nem adtak el belőle hűdesokat, erre csodálkoznak egyesek, hogy jön a záróra

Ha én megveszek a boltban egy kiló kenyeret amiről látom hogy nem ér semmit mert full penész az egész de kifizetem hazaviszem akkor ott én vagyok a debil. Itt a MS volt a debil.
Egy ekkora cégnél illene ha lennének olyan "csoportok" "szakemberek" akik azzal foglalkoznak hogy felmérik a piacot. Egy ezer évente egy játékos ni ja theoryról az utolsó hülye ember is megmondja ez a cég soha nem fog olyan játékot készíteni ami egy milliárdos cégnek agyagi sikert hoz.
Ez a 100 fős cég magának függetlenként bőven jó lenne az 5 évenkénti hellblade részekkel mert ők ki tudják termelni és ez a max 1 millás eladás amit hoznak nekik elég... De egy milliárodos cégnek ez semmi.

Nem mellesleg a MS a látottak alapján egy totálisan legalja cég ahol az égvilágon senki és semmi nem foglalkozik a kontrollal senki nem mond senkinek semmit hogy hét wazeg gyorsitsatok már kéne melozni kellenének az ip-k stb...Semmi sincs.. kb olyan hogy random csinál mindenki minden amikor arra szűksége sincs senkinek se...de mivel a lőtéri kutya se felügyel semmit ez akkor derül ki amikor már késő...

Ha ezt nem látnánk ami zajlik csak szóbeszéd lenne az ember eskü el se hinné hogy ilyen létezhet egy világ top cégénél...kontrolálatlan foshalmaz az egész ms gaming részleg...és ebből akkor lesz kiut ha a ms megszünik mint gaming szereplő... Egy forzával ugynais nehéz lesz kilábalni ebből a fostengerből
Seth

kjozsef056 írta (#176964):
Oha remélem nem igaz a hír hogy a ninja theory-t is bezárják. Bár ha esetleg kiválnak és független folytatják tovább vagy metbeszi őket valaki nem érdekel kinél vagy minél de folytassák a munkát.

10 éve nem csinálnak mást, csak Senua játékokat. Miért a Senuát tolatják velük ,ami egy rémesen rétegjáték, azt nem tudom. Nem adtak el belőle hűdesokat, erre csodálkoznak egyesek, hogy jön a záróra

PSN ID.: Beegabor

Oha remélem nem igaz a hír hogy a ninja theory-t is bezárják. Bár ha esetleg kiválnak és független folytatják tovább vagy metbeszi őket valaki nem érdekel kinél vagy minél de folytassák a munkát.
Botond

Zóanagyvarázsló írta (#176962):
De ha másokat nem értesz, akkor nincs értelme a saját élethelyzetedre hivatkozni, hogy neked mid van vagy mi nem kéne. Mert akkor azt kellett volna írni, hogy "nem akarok másokat érteni".

Ezen gondolkoztam, hogy visszaírjam e neki, hogy "elnézést, teljesen félreértettelek, azt hittem másokat nem értesz, nem saját magadat!", aztán végül azért nem tettem meg, mert hátha nem értené azt a választ se. 😄

kjozsef056 írta (#176961):
Aztán gondolom a fiad születésével te töröltél minden accountodat fiokodat hogy ne legyen neki semmi igaz?

"és a haverok xboxra/pc-re váltottak" Egyéni szoc probléma ha te követni akarod őket

"De mondjuk ha hirtelen sokat jönnél mennél és switchre lenne szükséged" Switchre nincs szükségem mivel utazás közben eszembe se jutna játszani még telefonnal sem nem hogy mással

De ha másokat nem értesz, akkor nincs értelme a saját élethelyzetedre hivatkozni, hogy neked mid van vagy mi nem kéne. Mert akkor azt kellett volna írni, hogy "nem akarok másokat érteni".

Botond írta (#176960):
Vannak ezek az izék, fiatalok vagy mi. Például nekem a fiam 0 évesen született, és pont ennyi játéka is volt akkor. És onnan indulva azért elég kérdéses, hogy a nem létező 1000 darabos backlog felépítése az olcsóbb meg egyszerűbb vagy előfizetni egy gémpasszra és hagyni a picsába ezt az birtoklási álképzelgést.
De mondjuk ha hirtelen sokat jönnél mennél és switchre lenne szükséged ott is pont nulláról indulna a libraryd, de aki korábban ps-en volt, és a haverok xboxra/pc-re váltottak, akkor ő is tud ott állni letolt gatyával és nulla játékkal.

Aztán gondolom a fiad születésével te töröltél minden accountodat fiokodat hogy ne legyen neki semmi igaz?

"és a haverok xboxra/pc-re váltottak" Egyéni szoc probléma ha te követni akarod őket

"De mondjuk ha hirtelen sokat jönnél mennél és switchre lenne szükséged" Switchre nincs szükségem mivel utazás közben eszembe se jutna játszani még telefonnal sem nem hogy mással
Botond

kjozsef056 írta (#176959):
Sosem értettem ezt az emberekben. Akit érdekel a gaming illik alsóhangon legalább ezer játékkal rendelkeznie. Ami nem is sok a több százezres piacon.

Vannak ezek az izék, fiatalok vagy mi. Például nekem a fiam 0 évesen született, és pont ennyi játéka is volt akkor. És onnan indulva azért elég kérdéses, hogy a nem létező 1000 darabos backlog felépítése az olcsóbb meg egyszerűbb vagy előfizetni egy gémpasszra és hagyni a picsába ezt az birtoklási álképzelgést.
De mondjuk ha hirtelen sokat jönnél mennél és switchre lenne szükséged ott is pont nulláról indulna a libraryd, de aki korábban ps-en volt, és a haverok xboxra/pc-re váltottak, akkor ő is tud ott állni letolt gatyával és nulla játékkal.
Sosem értettem ezt az emberekben. Akit érdekel a gaming illik alsóhangon legalább ezer játékkal rendelkeznie. Ami nem is sok a több százezres piacon.
Szóval engem hidegen hagy ha egy hónapban 30 game jön egyszerre. Hiába érdekelnek nem töröm magam hogy azonnal toljam. Úgyis csak évek múlva 1-2 euróért szerzem majd be..mivel mindig van mivel játszanom.

És nem mellesleg akit day one érdekelne esetleg annak tökmindegy ha egy napon jön a két kedvence megveszi.

kjozsef056 írta (#176956):
Miért kéne szétszórni?

Már csak azért is, mert magukkal basznak ki a kiadók, hogy minden egyszerre jön ki. Na meg én se tudok dönteni, hogy mivel kezdjek. 😄 Mármint Metro nem tudjuk még pontosan azt leszámítva, hogy február, meg a másik 3 közül TR az első és valszeg nem lesz olyan hosszú. Szóval befejezem azt relatív gyorsan, de aztán Persona meg Fable nagyon közel jön egymáshoz és alighanem mindkettő baromira hosszú. Senkinek se jó ez.

Evoluti0N írta (#176955):
Nekem az jött át, hogy február hasonlóan durva lesz, mint szeptember. Fable, Persona 4 remake, TR1 remake, Metro 2039. Kicsit jobban szétszórhatnák.

Miért kéne szétszórni?
Nekem az jött át, hogy február hasonlóan durva lesz, mint szeptember. Fable, Persona 4 remake, TR1 remake, Metro 2039. Kicsit jobban szétszórhatnák.
Botond
Így, jó játékok jönnek és új kontroller is erősen várós.
Szabi
egy zöld gémpadot remélem tudok majd venni novemberben 😄

"Nulla tenaci invia est via"

lwb
Nekem bejött az xbox showcase. Gears E-day végre valódi gearsnek látszik a 4 és az 5 után. A fable is alakul.

Na lepergett ez a bemutató is... továbbra se látom mitől lendülve fel a brand
Botond
Elliot lesz a hónap játéka, nem a Gothic.
lwb
Gothic 1 remake azért nekem az év egyik legnagyobb megjelenése, szóval június jó lesz. De a game pass felhozatal az elég gyengus, ide a gta megjelenés sem kifogás, mert mehetne be olyan játék is, ami nem feltétlen teljesen új.

Egész június elég felejtős, ami a megjelenéseket illeti. De legalább lesz mit pótolni. Az meg tök jó, h szeptemberben jön ki minden a GTA 6 miatt. Kicsit túltolták azt a hónapot.
lwb
Hát, ez nem csak neked lesz felejtős azt hiszem. G1 remake-re én is kiváncsi vagyok.

2026 Junius Game Pass Wave 1 Felejtős nekem, de ugyis a Gothic Remake pörög majd így nem érint szerencsére a fos felhozatal 😊

Herdling (Cloud; XBOX Series X|S; PC) — JUNE 4
Premium | Ultimate | PC Game Pass
Total Chaos (Cloud; XBOX Series X|S; PC) — JUNE 4
Solarpunk (Cloud; XBOX Series X|S; PC) — JUNE 8 (DAY-ONE!)
Undisputed (Cloud; XBOX Series X|S; Handheld; PC) — JUNE 8
Persona 5 Royal (Cloud; Console; PC) — JUNE 9
Beastro (Cloud; XBOX Series X|S; Handheld; PC) — JUNE 11
Ultimate | PC Game Pass
Frog Sqwad (Cloud; XBOX Series X|S; PC) — JUNE 11
Ultimate | PC Game Pass
Starseeker: Astroneer Expeditions PREVIEW (Cloud; XBOX Series X|S; PC) — JUNE 11
Ultimate | PC Game Pass
Junkster (Cloud; XBOX Series X|S; Handheld; PC) — JUNE 16 (DAY-ONE!)
Ultimate | PC Game Pass

lwb írta (#176944):
Valaki próbálta a Forzát? Én kettővel ezelőtt kb leszakadtam a sorozatról, eléggé egyforma nekem mindegyik.

FH2 óta ugyanaz csak a helyszín változik, de mint látjuk ez hozza fixen a bevételt..én bele se kezdtem inkább mást tolok. Mondjuk még egyetlen forzát se vittem végig sosem. pár óra után rohadtul unalmasak
lwb
Valaki próbálta a Forzát? Én kettővel ezelőtt kb leszakadtam a sorozatról, eléggé egyforma nekem mindegyik.

Forza Horizon 6 (Cloud, XBOX Series X|S, Handheld, and PC) – May 19
Dead Static Drive (Cloud, Console, and PC) – May 20
My Friend Peppa Pig (Cloud, Console, and PC) – May 20
Pigeon Simulator (Cloud, XBOX Series X|S, Handheld, and PC) – May 20
Remnant II (Cloud, Console, and PC) – May 20
Winter Burrow (Cloud, Console, and PC) – May 20
Luna Abyss (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – May 21
Escape Simulator (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – May 26
Echo Generation 2 (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – May 27
The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – May 27
Crashout Crew (Cloud, XBOX Series X|S, Handheld, and PC) – May 28
Kabuto Park (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – May 28
Final Fantasy VI (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – June 2
Jurassic World Evolution 3 (Cloud, XBOX Series X|S, and PC) – June 2

Luna Abyss megmenti a listát
Szabi

kjozsef056 írta (#176941):
Felőlem lehet a bányába is.. szomorú hogy egy ubisoft tudja ezt hozni érted egy ubisoft... De látjuk miért van ez mert hoz egy konstant alapot amit már az ezer éves Horizon 2 is tudott és "skinezik" a pályákat.. Én nem esek ettől hagyatt.
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026. 05. 18. 08:04

a játszótéri srácok csinálják angilalilban, semmi közük a franciákhoz..
de legalább végre a 10+ éve hurcolt modelleket újra modellezték, vagy ai-val megküldték, de a lényeg hogy szebbek lettek 😄

Szabi írta (#176940):
10 éve könyörögtünk a japán térképért, remélem nem baj hogy élvezzük.. 😄

Felőlem lehet a bányába is.. szomorú hogy egy ubisoft tudja ezt hozni érted egy ubisoft... De látjuk miért van ez mert hoz egy konstant alapot amit már az ezer éves Horizon 2 is tudott és "skinezik" a pályákat.. Én nem esek ettől hagyatt.
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026. 05. 18. 08:04
Szabi

kjozsef056 írta (#176938):
Úgy néz ki a copy paste Forzát továbbra is szeretik

10 éve könyörögtünk a japán térképért, remélem nem baj hogy élvezzük.. 😄

kjozsef056 írta (#176938):

ja, Old School Rally a király! 🤣
Oldal 1 / 3540Következő →