176776
banner
  • Tinman #169909
    Köszi, de nincs más mód? Eléggé sürgős lenne, sehol nem látom készleten ezt a kábelt.

Az úgy nem megy, hogy külső vinyót rádugok régi X360-ra lementek rá mindent és az újra meg fel? Vagy ébredjek fel? :-(
  • Totti5
    Ha új Xbox 360 konzolt vásárolt, a régin tárolt teljes tartalmat (játékokat, videókat, zenéket, játékmentéseket, beceneveket és még a nehezen megszerzett eredményeket is) átviheti az új konzolra.
  • Tinman #169907
    HELP!

XBOX360 Elite Jasper -> Xbox 360 E -re migrálnék. Mit tehetek annak érdekében, hogy a HDD-n levő cuccaim átkerüljenek az új X360 HDD-re?

Program? Tipp? Trükk? Leírás?

Azt értem, hogy amit megvettem adott accra azt újra letölthetem, de vannak olyan cuccok is rajta bőven, melyeket free szereztük meg még anno, többnyire más régióból. Na ezeket, hogy tudom áttenni?
  • darkSectorxxx #169906
    Hát, akkor le is kell szarni. :)
  • TDC Geronimo
    80+ órám van már multiban. Hol nem szarom le mennyi a single :D
  • n000rbi
    :(
  • darkSectorxxx #169903
    3-3.5 órás a single (ami nekem lenne 4.5-5 óra szerintem)........hátizémizéhogyishijjákja.

• Totti5
    Digitálisan nincsen valamiért.... lemezes megy.
  • n000rbi
    Nem úgy volt, hogy a Lost Odyssey bekerült a bc listába? Sehonnan sem tudom megvenni... magyar store azt se tudja mi az, két dlc-t listáz, usa-ban meg not available...
  • Totti5
    Digitalizálás COD módra ( Lewis Hamilton )

• TomStorm
    Pénteken:
  • darkSectorxxx #169898
    Illetve ha valamiben pár apró hiba van az sem azt jelenti hogy nem érdemel fizetséget...nem lehet minden százmilliós project.
  • Totti5
    Nekem át jött mit akart. Nincs arra egyetlen elfogadható érv sem hogy valaki valamit ellopjon. És ez igaz, pont ennyinek kell igaznak lennie, a többi h ki mit képzel bele lényegtelen. Ne lopj. Írja a Tízparancsolat is. Röviden tömören.

A nagy cégek is kis embereket doloztatnak aki neked elkészíti a terméket az ott van legalul... és ha te azt mondod hogy mert ez az EA játéka akkor lopom, az nagyon nagy tévedés hisz ha az adott termék éppen emiatt nem lesz olyan nyereséges mert sokan gondolják így akkor nem az EA vezetősége fogja ezt megérezni... az megkapja a havi fizetést, prémiumot a többi termékért ami sikeres, viszont a legalul lévők legrosszabb esetben utcára kerülnek, ki lesznek rúgva ha nem sikeres a produktum.
  • darkSectorxxx #169896
    De a lopás is a szerzői jog megsértésének egyik formája, de mindegy, fogalmazok úgy, hogy szellemi tulajdonát veszed el úgy valakinek hogy az nem ad rá engedélyt!

Namármost, de amúgy meg nem is a megnevezésen van a legnagyobb hangsúly, ahogy te is írtad, lehet az kalózkodás, tudja mindenki ez a gyakorlatban mit tesz, és ez nem jogos, semmiféleképpen nem.
    Vagyis nem az a baj, hogy ki hogyan nevezi, hanem hogy ki hogy kezeli. :)
  • Amiga
    Tök mindegy, minek hívjuk. Ő azért csinálja, mert ingyen van.

Mi pedig megköszönhetjük szépen, hogy nem tudunk játszani a The Crew-al, ha elmegy a net. Vagy hogy nem kapunk virtuális fizetőeszközt a SFV-be. Hogy kidob a NFS.

Én nem akarom győzködni a warezolókat, csak azt kívánom, hogy húzzák meg magukat és büdös nagy csendben csinálják, amit csinálnak. Ugyanis ha rendesen fizetek a játékért, és mellettem a másik ugyanazt letolja ingyen warezba, akkor az nekem úgyis csak egy élősködő szarházi. :-)
  • QuippeR
    ennyi erővel akkor gyilkosságnak is hívhatnánk, hátha attól megrettenne, aki elköveti. (nem fog, mert nem az. mindannyian tudjuk, hogy a haverunk, aki soha nem venne meg egy játékot, nem fogja kirámolni az 576-ot. nem tolvaj. ő is tudja magáról, tehát hiába hívjuk lopásnak amit csinál, csak annyit érünk el vele, hogy defenzív lesz, és megjegyzi, hogy velünk nem érdemes erről beszélni, mert szélsőséges nézeteink vannak. ez szerintem inkább hátráltatja a tiszta játék/tiszta szoftver ügyet mint sem.)
  • Amiga
    Aki a lopás szót használja, azért teszi, hátha annak még van minimális lelkiismereti zöngéje, de ebben az országban azt kell mondanom, a küszöb ennél is sokkal magasabb van. Épp te véded a dolgot, aki nem is warezol. Aki igen, pont leszarja, hogy hívják ezt jogilag. Ismerek ilyeneket, elég sokat. Fizikai fájdalmat érzett, amikor vetettem vele valamit steam-en. Mi a szarnak vegyem meg, dohogott, amikor ott van ingyen.
  • QuippeR
    nem, a törvény szerint bizony nem lopás. "szerzői vagy szomszédos jogok megsértése" az nem lopás. a lopás az külön kategória. a rablás is, a gyilkosság is, meg a nemi erőszak is. hiába mondod el kétszázszor, hogy lopás, akkor sem lesz az, ugyanúgy ahogy nem lenne rablás, nem lenne gyilkosság és nem lenne nemi erőszak, ha arról szajkóznád, hogy bizony az.
  • darkSectorxxx #169891
    Én nem akárhogy hívom, hanem annak ami. Kitalálhatnék fantázia neveket, de minek.
    Ez lopás. :)

És magyarázni lehet mindent ez igaz, csak mentség nincs rá.
  • darkSectorxxx #169890
    Ezt nem én mondom, hanem ez az.

Magyarázkodni ebből látszik, hogy mindig sokkal könnyebb.
    Nálad ez kalózkodás. Törvény szerint sima lopás. :)
  • QuippeR
    ne nevezzük akárhogy, nevezzük másolásnak vagy kalózkodásnak vagy szerzői vagy szomszédos jog megsértésének. mert az.

valóban nem jogos, de nem lopás, és simán "magyarázható". :) minden magyarázható, maximum nincs a magyarázatnak erkölcsi vagy jogi értelemben vett értelme.
  • QuippeR
    "Ez bármely országban, bárhol, bármikor csinálod, lopás"
    lol. az égvilágon sehol nem lopás, ez hazugság. vagy mutass bármilyen ország törvényét, ahol lopás. szellemi terméket gyakorlatilag nem lehet ellopni, max úgy ha a terveit ellopom tőled, és nem tudod kivitelezni.

egy háromévesnek ezt el lehet magyarázni szerintem, nem olyan bonyolult ügy. az erkölcsi fölényed is simán megmarad, ha lopás helyett kalózkodásnak hívod, de ha hazudsz, és lopásnak nevezed, akkor egyből eljátszod.
  • darkSectorxxx #169887
    Pontosan, azzal sérted meg hogy lopsz, megkárosítasz.

A lopás nem csak az, ha fizikai tárgyakat emelsz el más tulajdonából.
    A szoftver, szellemi tulajdon. Ellopod azzal az ő szellemi alkotását, engedély nélkül elviszed, lemásolod használod.

Ez lopás.
    De nevezzük akárhogy, semmiféle képpen nem jogos és nem magyarázható. :)
  • darkSectorxxx #169886
    Csűrni, csavarni, bármit lehet.
    Ez lopás. Minimum szellemi termék lopása.

Ez bármely országban, bárhol, bármikor csinálod, lopás.
    Ellopod azt a szellemi értéket, amit mások saját maguk alkottak, nem a műanyag meg byte-ok, a termék maga.

Lopás.
    Méghozzá másolatonként az, mindaddig, amíg amúgy fizetés köteles lenne.
    Vagyis pénzben is és szellemi termékben is lop, aki warezol.

Itt nincs mellébeszélés, akik mellébeszélnek, keresik a törvényeken a fogást, azok warezolnak, csak sokan ezt próbálják legalizálni bizonyos ötletek révén. :)

Szóval lopsz. Ha warezolsz, akkor lopsz. :)
  • QuippeR
    mondtam már, hogy megveszem a játékaimat. tanács a jövőre nézve: nem tesz jót az ember erkölcsi piedesztáljának, ha úgy gyanúsítgat másokat, hogy közben ott van minden információ feketén-fehéren.
  • Amiga
    "nem, nem lopás, hanem szerzői vagy szomszédos jogok megsértése"

Rugózhatunk a szavakon, de ebbe nem állok bele, mert nem bíróságon vagyunk. Nemrég láttam egy határozatot, ahol nem kerékpárt lopott valaki, csak "közlekedéási céllal eltulajdonította". Köszi szépen, ebbe nem állok bele. ;-)

További jó játékot (akár megvetted, akár loptad).
  • QuippeR
    nem, nem lopás, hanem szerzői vagy szomszédos jogok megsértése.

az emberölés nem gyilkosság, a füllentés nem hamistanúzás, a lopás nem rablás stb. ennyit akartam mondani.
  • Amiga
    Magyarországon a videó- és hangfelvételek lemásolása magáncélra nem illegális, ellenben a megosztásuk az (vagyis ha valahová feltöltöd, valakinek odaadod vagy torrenten visszaosztod).
    A szoftvereknek esetében viszont megsérted az EULA-t, ha engedély nélkül (mely engedély közted és a játék terjesztője között szerződéssel - pl. vásárlással -létrejött) telepítesz és futtatsz programot. Ez bizony lopás, hiszen másnak a szellemi termékét illegálisan használod,a használatért neki törvényesen járó díjazást pedig nem fizeted meg.

A kérdés szempontjából nem érdekes, hogy a kiadók mire költik a pénzt. Én sem fogom holnaptól lopni a Coca-Cola-t azzal, hogy a bevétel úgysem a dolgozókhoz kerül.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.25. 13:03:01
  • QuippeR
    senki nem lenne éhes, de attól még kenyeret sütni nem lopás. elég egyszerű a képlet szerintem, csak annyit kértem, hogy ne állítsunk valótlanságokat.

a kis függetlenekért se vagyok felelős, mégis azt mondtam, hogy azt azért illik támogatni. most hogy ez mennyire könnyű, azon ne bukjunk ki, beszélni a legkönnyebb. (ahogy Gergő is beszél, aztán meg kikacsint, ha már annyira kilógna a lóláb, hogy nem lehet véka alá rejteni.)

(Carmack és Romero vagy mondhatnám Notch-ot is annyiban jobb, ha ferrarira költ, hogy ott legalább tényleg ők dolgoztak érte. az EA-s programozó viszont nem fog több bért kapni, ha mondjuk 50%-kal megnőnek az eladások, csak a befektetők tőkéje nő. de amúgy nem is játékokra gondoltam én leginkább, azokért én is mindig fizetek, inkább a film, zene, sorozat téma az, ahol számomra teljesen érthetetlen, amikor átlagemberek kardoskodnak a bőven dollármilliókat zsebrevágó zenészek, színészek, kiadók anyagi kompenzációjáért. miközben a hangmérnök meg akármilyen király volt, egy cent pluszbevételt se kap a film bevételei után.)

amúgy annyit akartam csak mondani, hogy komplexebb a téma annál, amit a videó sugall.
  • Amiga
    Szerintem azért a Gergő példája a pékkel elég jól leírta azt, amit most mondasz. Ha mindenki lemásolná magának a kenyeret, ki lenne éhes?

Te könnyen buzdítasz arra, hogy másoljuk a "nagy gigacégek" munkáit, hiszen a gigacégek többezer alkalmazottjáért nem vagy felelős.

Ferrarival amúgy Carmack és Romero száguldozott, minden volt a cégük, csak giga nem, más kérdés, hogy megszedték magukat az akkor forradalminak számító 3D-s fps-ekből. Amúgy luxusautókkal sokszor inkább azok járnak, akik gátlástalanul lopnak. Tudod, akik megvesznek szépen mindent (a játékokat is;-)), azoknak általában nem telik rá...
  • QuippeR
    nem baj, hogy te se érvelsz, de nem kéne azért olyasmiket állítani, ami nem igaz.

a másolás nem lopás, ahogy az se gyilkosság, ha önvédelemből megölsz valakit. a végén ugyanúgy meghal egy ember, de akkor is más jogi kategória. (a félreértések elkerülése végett, nem állítom, hogy a másolás az önvédelemhez hasonló, vagy hogy pozitívan kéne megítélni, csak azt mondom, hogy két tett lehet kategorikusan más, és eltérő megítélésű, akkor is ha a végeredménye bizonyos szempontból ugyanaz.)
  • Totti5
    Szerintem nem, érdemes jobban figyelni és meglátod te is!
  • darkSectorxxx #169877
    Ha lesz Gold, többek közt hozzád is beszállok, nekem a Horda mod lenne izgi. :)
  • Amiga
    Hétvégén próbálgattam a GoW4 multit (a kampányt még mindig blokkolja, hogy az előző részekhez nem jutottam hozzá és sorrendben akarom).

Csak a core/TDM-et jászom. Ebben ugye két ötfős csapat verseng. Ha megölnek, respawnolsz pár mp után, összesen 20 élet van, ezt kel a csapatnak beosztania, vagyis elég sok múlik egy-egy emberen.

Alapból ugye van egy pisztolyunk, egy shotgun, egy assault rifle és egy smoke gránát, a pályákon elszórva pedig más fegyvereket is találhatunk (csúnya fejeseket oszthatunk pl. egy mesterlövészpuskával). Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy Y-nal lehet a nálunk levő fegyvereket is valamelyest variálni, nekem a Hammerfist nagyon bejön, mert ugyan pumpálni kell a ravaszt lövöldözés közben, de legalább nem húz el a fegyver csöve.
    A karakterekbe elég sok lőszert kell pumpálni ahhoz, hogy kifeküdjenek. Tetszett, hogy ha a földre kerülök, még akkor is van esély visszajönni, így egy-egy csapattárs megsérülésekor zárótűzzel még meg lehet menteni a helyzetet.

A csata végén kapunk XP-t a szintlépéshez és pár creditet, amikből ládákat nyitogathatunk (ez elég lassú folyamat). Most értem el a 10. szintet és kaptam 500 cr-t.

Jó ez a core/TDM, de nagyon sok múlik a csapaton, illetve itt egyetlen kirívóan gyengén teljesítő csapattárs is tönkre tud tenni mindent - az alacsony össz-életszám miatt még jobban is, mint a hasonló játékokban.
  • Amiga
  • darkSectorxxx #169874
    Srácok, a warezra, nincs mentség, sem kifogás, sem érv. Semmi.
    Aki csinálja, tegye, de ne magyarázza meg, mert nem lehet.

Lopás? Igen az. Szellemi termék lopása. Jogokat sért. Semmi nem mentesít a felelőség alól.
    Csendben tegye aki teszi. Ennyi. A többi csak bizonyítvány magyarázkodás. Nem jár senkinek semmi termék alanyi jogon.

Nem tétezik semmi ami mentesít ez alól, még a technikai malőrök sem.
  • QuippeR
    jó-jó, de maga se tudja, hogy akkor most mit akar mondani. ha olyan egyértelműen szörnyű (például) a trónok harca letöltése, akkor miért jut erre mégis többmillió dollár részenként? ha a fifát letölteni iszonyú végső csapás a szerencsétlen kiadóra és fejlesztőkre, akkor miért csinálják évtizedek óta? ha elmondja, hogy a másolás nem lopás, akkor miért mondja két percre rá, hogy "mindannyian tudjuk, hogy szimpla lopás"? csak nem direkt csúsztat? csak nem megint valahol középen van az igazság, mint az életben legtöbbször?
    szerintem van, amikor valóban a tartalomszolgáltatót veszélyezteti a másolás, van ahol meg mindannyian tudjuk, hogy a dollármilliók halmozásáról van csak szó. szóval vegyük meg, ami kis független kiadó/fejlesztő műve, a nagy gigacégekét meg torrentezzük simán, le van szarva, hogy jut-e még egy felesleges ferrari a filmproducereknek meg újabb villa Taylor Swiftnek. legrosszabb esetben be kell érnie azzal a fél tucattal, ami most van neki.
  • orichalcos
    A kacsintást már gondolom nem vetted észre az aktuális mondat után gondolom. Btw, simán el tudom képzelni, nem volt szegény gyerekkorában sem, most sem az, miért warezoljon?
  • TomStorm
    Szerintem hazudik.
    Még gyermekkorában se soha semmi törést nem töltött le még rendszerhez se programhoz,nem hiszem el.
    Az egy dolog,hogy idősebb fejjel nem warezolunk na de fiatalon!:)
    Nagy kamugép ez meg a hülyeség amit előad..
  • Totti5
    Tanítani való.