176776
banner
  • darkSectorxxx #170029
    :D
  • Amiga
    Rájöttem, téged meggyőzni nehezebb, mint a tenger fenekére bugyit húzni. :-)

De legalább egy ember van, aki aggódik az EA-ért. :-D Én már várom az új Mass Effectet, szerintem annak a nyereségéből is tudnak majd új irodabútorokat venni.
  • darkSectorxxx #170027
    Akarom hogy legyen, én aggódom a kiadó sorsáért. :)

Amiga, ellenem semmi esélyed! :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.10. 22:35:22
  • Amiga
    :-DDD

Dark, feladom. :-) Meg akár igazad is lehet. A lényeg, hogy létezik a szoláltatás. Nekik meg a Star Wars-franchise-ből meg a FIFA-ból lesz pénzük egy darabig.
  • Totti5
    Ne.törődj.te.ezzel.semmi.közöd.hozzá.
  • darkSectorxxx #170024
    Jó de senki ne mondja, hogy a kevesebb az több. :D
    Én megértem ha ő nekik tökmindegy, mert leszarják, csak ebből több lóvét is lehetne még ha szétbontanák. Csak utána ne sírjanak, hogy kell a bevétel meg seasson pass-ok.
  • darkSectorxxx #170023
    Akkor még rosszabb hiszen pc-n pláne igaz ez amit mondtam.... :D
  • Totti5
    Dark, teljesen tök mindegy mi mennyi. Használd ha akarod azért van, a többit majd a hozzáértők kiszámolják, kalkulálják, nyugtázzák. Amíg van a szolgáltatás addig nekik MEGÉRI és pont.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.11.10. 19:39:45
  • Amiga
    Felejtsd el az X-et, nem mind a két oldalon van ugyanannyi vevő. Sok játék van, amit világszerte is alig pár tízezren vesznek meg. Előfizetőből viszont kaszálhatok egymilliót is, ingyen a kezébe nyomom a játékaimat, aminek egyébként a fele nem is érdekli (ki fogja letölteni a Rivals-t, ha ott van mellette a tavalyi rész is?).

De lehet, hogy igazad van és elmebeteg hülyék dolgoznak az EA-nál, nyilván a könyvelőik sem tudnak számolni. Az egészet csak azért csinálják, mert beverte a fejét a főnök.

Oh wait, azért lehet, hogy mégis van némi eszük, hiszen mi is most róluk beszélgetünk...
  • darkSectorxxx #170020
    Nem úgy tűnik nem értjük egymást.

Mi a több 100 vagy 1000+x?
    Ha megválaszolod akkor fogunk egy dologról beszélni. :)
  • Totti5
    A Skate 3 már Xbox One-on is játszható a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően!
  • Amiga
    Dark, az EA szolgáltatás lényege az early access, és az új megjelenések demózása, ott pedig csak korlátozott játékhozzáférést kapsz.

Amit megkapsz fullba, azok olyan címek, amiknek örülsz, de aminek nincsen üzleti értéke. Mirror's Edge, Need for Speed, sportjátékok, amik már vagy nem fogynak, vagy felhívják magukkal a figyelmet az új epizódjuk megjelenésére.

Ez kicsit olyan, mintha holnap fognám az egyik régi PC-s dobozos játékomat és eladnám. Pontosan annyit keresnék vele, amennyiért eladtam, mert nálam már nem képvisel értéket. Ugyanez igaz a humblebundle-ra is, eladok 1 dollárért valamit, amiből lesz néhány millió bevételem a vásárlók száma miatt, és amiből egyébként csak néhány tízezer dollár csordogált volna be. Mint digitális javak, nekem az a lényeg, hogy fogyjon, nem kerül sokba a reprodukálása.

Az EA bérbe adja neked a hubját, amin keresztül letöltöd a BF1-et, amit aztán megveszel. Hidd el, ez nem rossz üzlet neki. :-) Aztán letöltöd az 1 dolláros NFS-t és megveszed a car packot, letöltöd az UFC-t és újra lesz játékos multiban.

Ez egy olyan modell, amiben mindenki nyer, ééérted? A szolgáltatás húzóereje az üzleti szempontból már értéktelen fullos játék és a korlátozott hozzáférés az új címekhez. Valójában az EA ezzel semmit nem veszít, viszont nyer a reklámon és a vásárlói elégedettségen, ahogy az emberek tejelnek a fejüket ingatva hitetlenségükben, hogy milyen jó a deal.
  • Totti5
    Xbox One Holiday Update

- Klubok az Xbox Live játékosokat fogja össze. Egyszerre több klubnak is tagjai lehetünk, vagy létrehozhatunk sajátot is, különböző kritériumokkal és preferenciákkal.
    - Looking for Group (LFG) funkcióval azonnal kereshetünk játékostársakat Xbox Live-on. Ha posztolunk egy LFG-t
    - Ritka achievementek: a közösség által ritkán megnyitott achievementek külön animáció és hang kíséretében nyílnak meg, ezzel jelezve, hogy valami különlegeset sikerült elérni.
    - Csoportos üzenetküldés: egy beszélgetésen belül az összes résztvevő számára küldhetünk üzenetet.
    - Gamerscore ranglista javítások
    - Hangulatjelek a virtuális billentyűzeten
  • darkSectorxxx #170016
    Ez így oké.
    De nem ebben az esetben.
    Szerintem az a baj hogy most egy sablon marketing van nálatok terítéken, én meg azt mondom hogy ez arányaiban annyira kevés ez a 990ft, hogy ÉRTSD ha kivennék a maradék 7 játékot, akkor legyen nem 1000ft darabj bár annyiért is mindenki begyüjtené, legyen 100ft....700ft 6 kiváló játékért!!! AAA játék, vagy mennyi.
    az mindenképpen már plusz, mert a 990-et mindenképpen befizetik, mert pont ezt mondom, ha nem fizetnének a multiért, akkor simán fingéhugyé párszázas ajánlatért megvennék a játékokat, sőtt lehet már ingyen dobálták is. ÉS akkor az az ÖVÉK, nem kell bérelni!

És akkor arról beszélünk hogy 100ft-ot kérni a full címekért!!!!wttafuck? sokan vennének 10-et és 9-et eladnának vagy elcserélnének.

De ha otthon vagy pc-n akkor mondok egy jobbat.
    Ugyanaz mint a Bundle.
    Monsdjuk az is furcsa, sokszor 1 dollárért adnak 3-5 AAA játékot. Persze ott értem hogy ott nem a megélhetésre mennek rá, hanem egész egyszerűen kihozzák a régi címekből amit lehet mert pc-n nehezen szeretnek fizetni a játékokért, de itt? :D

Erre mérget vehetsz, az EA-nál bárkit megkérdezhetsz hogy ez nekik nem ad így több lóvét mintha kivennék a fullosokat, ez kizárt.
    Baj nincs ezzel, csak ezt nem meséli be nekem senki, nem jön ki anyagilag.

És igen azért mentem el abba az irányba hogy tudatos vásárlók mert az ismeretségi köröm, a netes tapasztalatok, közösségek ezt mutatták. :)
    Ez nem egy cikk, amit többször megvehetsz, mint a Bundle pc-n hogy a sok kicsi sokra megy, mert itt ha előfizetsz akkor csak 1 ember fizet elő, a bundle annyiból más, hogy amikor van 1 dolláros csomag én is van amikor 10-et veszek, és nem beszélve a sok trade-erről akik steam-et sakkban tartják. :)
  • Amiga
    Vigyázz, mert most elmentél abba az irányba, hogy a konzol- és PC-tulajok mind tudatos vásárlók...

Nem erre utal, hogy a Star Wars: Battlefront több példányban ment el, mint a Witcher 3 vagy az Uncharted 4...

Rengetegen vesznek ár alapján játékot. Kivárják a humblebundle-t, nézik a Steam summer-t, a GoG holydays-t, akármit. PS-en meg a deals-t.

Most ha X-en akarsz gold-ot venni, a membership-ben az EA ott fog neked kacsintani a gold mellett. Tudod, mekkora reklám ez? Az F1-es autókon sem véletlenül hirdetnek, kell a felület. Az EA nem hülye, nem csinálná ezt az üzleti modellt, ha nem érné meg.

Az UBI elkezdte másolni, adja a birthday-s ingyenes címeket, csalja az embereket a platformjára. A GoG is elkezdte adogatni az ingyenes címeket. Mobilon és steamen már tarol a "free to play".

Dark, az első lépés a vevő becsalogatása a boltba, ez még nem az a pont, ami profitot termel. A profit akkor jön, ha sikerül a vevőt odaszoktatnod.

Ezért mondtam és ismétlem: software as a service. EA úttörő abban, hogy konzolra is önálló platformot épít, de azért ez a modell nem egyedi, max eddig inkább csak az üzleti világra volt jellemző (ott vastagon).
  • darkSectorxxx #170014
    Bocs de a fenéket.
    Miaz hogy reklám meg vennél mást? :D

Szerintem lehet nem jól fogalmaztam.

AKI vezs EA access-t, az azért veszi mert az EA játékai érdeklik!!!! :D
    Ha Ubisoft kell neki, akkor sem fog játszani mással még ha olcsóbb.
    Én hiába akarok COD-ot, ha az drágább mint a BF, akkor a BF-el nem fogok azért játszani mert az olcsóbb. :)

Ha pedig annyira olcsó, akkor max MEGVESZEM pluszban....de hogy ár alapján játszon valaki az kizárt, a többsége hálisten nem ár alapján vesz játékot. :)

Valamint, bárhogy mazsoláztok reklám ide vagy oda, a reklám akkor is megvan ha szétbontják és akárcsak fejenként 1000ft-ból 1100-at csinálnak, az a 100ft plusz és ugyanugy látják a community-ben. :D

Szóval értékelem a magyarázatot, de nem lettem közelebb az EA logikához. :D
    Lehet örök rejtély marad, de egyelőre semmilyen logikus érv nem mutat rá arra hogy ebből nagyobb haszon jönne, ha ez igaz lenne már rengeteg cég lemásolta volna vagy hasonló elven nyomatná a lejárt címeket.
  • Amiga
    Szerintem itt inkább arról van szó, hogy az EA előfizetési modellt kínál, ami egy "software as a service" megközelítés a "software as a product" helyett.

Ha pedig előfizetője vagy, akkor a követője is, az ő friss játékait ismered, az ő termékeit jeleníted meg a hub-odon, vagyis reklámfelület is vagy neki, amikor közvetíted a játékot, képet share-lsz, stb. Kipróbálod a korlátozott játékait (és megveszed), élsz a discount-tal, teljessé teszed a vault-os játékokat a megvásárolható DLC-kkel.

Szerintem ez egy egészséges és fenntartható üzletpolitika. Odaadja a kifutott játékait, amik már amúgy sem termelnek sok pénzt, cserébe kialakít veled egy enyhe mértékű függést. És ha ezerért végigjátszod a Dark Space-t, meg három másik EA-játékot, az neki még mindig jobb üzlet, mintha 10 ezerért veszel inkább két UBI- meg egy FROM-játékot. Mert így az idődet is nála "költöd", hozzá kötődsz, és ez elvon a versenytársaktól is.

Capiche? :-)
  • darkSectorxxx #170012
    Nem, ti vagytok ezekszerint naívak.
    Ha valaki EA acces-ozik, akkor az 90%-ban nem a többmilliószor akciózott fingé hugyé dobozosan vehető játékok végett fogja, hanem a friss játékokért.

Vagyis kegyetlen biztos vagyok benne, hogy ha külön csak, hangsúlyozom, csak 1000ft-ért árulnák, még akkor is sokkal több haszon lenne.

Ezt annyira biztosan mondom hogy ihaj, haverok közt is még aki minimál béren él, az is megveszi a 4 dolláros AAA játékot, ha nem játszik utána vele, leszarja, csak olcsó azt legyen.

És az új friss trial-ok, meg multi miatt még külön pofátlanul olcsó az EA acces, ami megincsak kifizetnek azok akik most fizetnek.

Ezt senki ne mindja nekem hogy 1000f az több mint 1000+1.
    lehet eláll az EA accestől 3 ember az 5 ből, de akkor azok minimum 1x 1000ftért vennének egyet abból a plettából, ami miatt abból az ezresből még végigvisz 4 másikat, kihaaználja 1 hónapig az EA access-t.

Nel játékos ellenes akarok lenni, én is örülök ennek, mert én érzem kellemetlennek, hogy 1000ftért ennyit kapok, vagy még kevesebbért! :)

Csak ott kibaszott ostobák ezek szerint, bár ha úgy nézem akkor legalább nem mondhatjuk azt hogy csak a pénzre hajtanak.

Amit ti mondtok, azt akkor látnám értelmesnek, ha a pénz arányosan több lenne, tegyükfel azt mondanák hogy fizess egybe 1 évet, azt akkor férsz hozzá, de így.

Na mindegy.
  • QuippeR
    szerintem nem annyira nehéz ezt megérteni, vannak emberek, akik amúgy nem vennék meg ezeket a játékokat, de a vault miatt előfizetnek. te abból indulsz ki, hogy csak olyan ember létezhet, aki évi 10-20 játékot megvesz, és van ideje havi 10 játékot végigtolni, ami szerintem a piac teljes félreértése, én inkább úgy tippelném, hogy az átlag konzoltulaj talán évi 3-6 játékra adhat ki pénzt. de lényegtelen is, elméletben prezentáltam egy eshetőséget, hogy miért érheti meg, a további számolgatás az EA dolga, majd ők eldöntik, hogy megéri-e vagy sem.
  • darkSectorxxx #170010
    Most nem értem mi a gond, feketén fehéren leírtam.
  • Totti5
    A Vaultba került játékok már túlvannak az eladásuk csúcspontján. Ami hamarabb kerül bele az bukott pl Mirrors Edge, vay NFS, ami kicsit később az normál ütemben jön.

Vautotot NEM TÖRLIK. Amíg ez a szolgáltatás lesz addig minden a Vaultba került játék benne is marad.

Új megjelenések pedig úgy vannak kitalálva hogy akit érdekel úgy is megveszi, hisz muszáj ha játszani akar vele. Egy sportjátékban a 10 óra semmi. BFben semmi, Dragon Ageban semmi. Arra jó hogy végignézi az ember mi van benne, és vége is van, éppen hogy csak belekóstolt. Megfogja venni, mondjuk digitálisan már tenyerel is a BUY gombra, mert csak annyi, semmi több és már folytatja is ( feltáve ha nem lőtte el a 10 órát, mert ha lemegy akkor várni kell a megjelenés napjáig amíg aktiválódik a teljes játék ).

Ne 1000ben gondolkozz ( ami kb 1500 ), mert az éves kb 6000. A kb 1500 nem éri meg. A kb 6000 igen.

De ezzel sem kell foglalkozni a júzernek, majd az EA számolgatja... játszani kell és használni, mert ha minnél többen használjuk akkor sikeres a program és még jobb lesz, már pedig jelenleg ez világbajnok megoldás a demók hiánya ellen.

Lehet fröcsögni hogy fizetős, de én fizetek az Ubinak, Actinak és évi 6000 vagy évi 10000 ezret is ha a játékaikat így tolhatom így megnézhetem teljes pompájukban és minden funkciójukban illetve persze ha kapok mellé mást is a szolgáltatással. Bár csak ez lenne a jövő és több más cég is indítana ilyen lehetőséget.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.11.09. 18:53:12
  • darkSectorxxx #170008
    és ez a 24-ezres példa az ha 1000ft-ért találsz Dead Space-t, Mass Effect-et, Fifa 16 meg ME2-őt....hajrá, nem gyengén alászámoltam.
    24 helyett nyugodtan mondhatunk 40k-t is.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.09. 17:01:28
  • darkSectorxxx #170007
    Csak a te hasonlatoddal egy baj van, 5000ft-ért én ritkán látok dobozos prevgent, attól olcsóbbak ezek sokkal, ME1-3 nem mostani generáció.

Valamint te 1 játékról beszélsz. És a vagy-vagy-ról!

Én amiről beszélek az ez figyeldcsak:

Te fizetsz 1000ft-ot, 1 honapban 5-6-7 játékot végigviszel, mehet a kukába, játszol sok ÚJ játékkal 10-10-10-10-10-10 órát, és multizhatsz meg stb.

Oksa ez 20 embernél 20000ft, ez oké.

Most jön a másik változat, törlik a vault-ot!

Mi történik, van 5-7 játék, ami legyen csak 1000 fejenként, azaz 1 emberre jut játékoknként MINIMUM 1000ft!!! és utána a sok újdonságért ugyanacsak előfizet a EA acces-re, mert akarja a friss "demokat is"

Vagyis ha csak 3 ember fizet 8 ezret, a 7 játékért, meg utána az ea acces-re csak a sok trial lehetőséágért, az 24ezer!!!!!!!
    Nem tudom érted-e most már így.
  • QuippeR
    elmagyarázom:
    Jóska hajlandó 1000 Ft-ot adni a vaultért, de nem hajlandó 5000 Ft-ot adni a játékért.
    Pista hajlandó 5000 Ft-ot adni a játékért, vagy akár a vaultért is fizet.

a nép 20 Jóskából és 3 Pistából áll.
    mikor lesz több pénzed, ha van vault vagy ha nincs? számoljunk:
    (20+3) * 1000 Ft = 23000 Ft vaulttal
    (0+3) * 5000 Ft = 15000 Ft vault nélkül

és akkor még nem számoltam hozzá, hogy Jóskáék nem tudnak napi 24 órában játszani, tehát valószínűleg több hónapra (évre) fizetnek elő. érthető már, hogy miért (lehet elvileg) kifizetődő?
  • darkSectorxxx #170005
    Azért sikerült leszűrnöd a lényeget ahogy látom, most miután elmondtad a marketinget, nézd meg mit írtam, az haverok közt is 100ft, ahelyett hogy külön vennék 4-5 játékot és PLUSZ 1000ft, ez még tükörországban is több bevétel szerintem. :D
  • darkSectorxxx #170004
    Hát bakker, ezt nem írtad még nekem így.
  • Totti5
    Külön árulnak minden játékot és külön is veszik a játékokat, lemezen és digitálisan. Acces egy szolgáltatás ami több dologból tevődik össze. amiből egy dolog a tiral, egy dolog a vault egy dolog a...

NFSbe annyit teszel amennyit akarsz, mert Vault játék, ameddig az előfizetés tart. 1 hónap minimum azaz 672 órán át.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.11.08. 19:04:03
  • Totti5
    Ugyan arra amire a szolgáltatás mejelenése óta, csak nem figyelsz.
  • darkSectorxxx #170001
    Hát senki ne mondja azt hogy 1000ft-ért akárcsak 1 játékot is ha végigviszel az bárkinek biznisz, mintsem inkább külön árulni akár feleannyiért, és az 100-et ugyis kifizetik a EA acces maradék szolgáltatásáért....vagy télleg nem értem, hiszen semmi más költség nincs.

Sőtt továbbmegyek, én amikor visszamondtam egyszer a szolgáltatást, időarányosan visszakaptam a lóvét!

vagyis kb 250ft-ért játszottam 10-10 órát a Battlefront+NFS-el. Na mindegy, az ő szarjuk nem az enyém, én ennek csak örülök.
  • darkSectorxxx #170000
    Jó tudni.
  • darkSectorxxx #169999
    Akkor mire mondtad hogy a single-ket itt nem lehet végigvinni? Mondjuk logikus lenne hogy azért 1000ft-ért ha végigviheted miért vennéd meg utána ugye.
  • Totti5
    Ha nem érné meg nekik akkor nem csinálnák. Ennyi, amíg van addig minden bizonnyal megéri. Nem kell ezzel törődni, nem érint minket.
  • Totti5
    Én ilyet nem mondtam és senki más sem ( gémsztárt nem tudom ).

Új megjelenések -5day TRIALok időlimitben ( single esetén pálya ÉS időlimitben ) vannak megkötve. 10 óra az álltalános, de lehet 4, lehet 6, lehet 2 is.

Ezen játékok teljes értékűek álltalában ( de lehet hogy nem lehet hogy valami nem elérhető, de ez a ritka, inkább teljes mind singgle, mind multiplayer ).

Vault címek a TELJES játékok. Vault cím a Dead Space és a Mass Effect meg a Fifa 16, meg lesz a Mirrors Edge Catalyst meg minden más. TELJES játékok, semmilyen limit nincs rajtuk.
  • Totti5
    Miről bestélsz? semmi ilyen nincs, és sosem volt.
  • darkSectorxxx #169995
    Hát régebben asszem talán Totti-val beszéltem még Dead Space ügyben, akkor azt mondta hogy 10 órásak a singlek, azt nem tudtam hogy ez 2 külön kategória.
  • n000rbi
    >más meg 10 órást

Ezt ki mondja?
  • darkSectorxxx #169993
    Ja én elhiszem, azért is kérdeztem rá. Csak te ezt mondod, más meg 10 órást, szóval a Vault akkor lényegében full tartalom, akkor fasza 1 ezrest megér majd végigvinni.
  • n000rbi
    Már megint ez a 10 óra... azok TRIAL-ök és nem a vaultban vannak.
  • darkSectorxxx #169991
    Kérlek alásan, már hogy a fenébe lenne mindegy. :)
    Ha előfizetek, a 10 ra egy demo csak, nem mindegy hogy végigjátszhatom-e, avagy nem-e. :)

Ez nagyon fontos kérdés. :)
  • darkSectorxxx #169990
    Ja és szerintem majd ingyen jár az andromédához. :)