176776
banner
  • partizan182
    Gondoltam ha szakmában vagy többet tudsz mint amit a google kidob ez egy valaki által valamikor valamiről csinált kép. Mindegy, legyen IPS színhűbb.
  • yesname #171792
    Egy közelebbi kép
    Aki ezen nem látja mi vana különbséget...

De nem fogok linkelgetni. Tanulj meg keresni. Nem vagy gyerek.
    Mellesleg én egy kimondottan jó VA paneles TV-t használok. Hát IPS-hez képest egyedül a fekete/kontraszt jobb. Semmi más.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.11.14. 19:36:46
  • partizan182
    Hát az egy másodpercig nem volt kétséges számomra hogy a TNt agyba főbe veri, ilyet én is találtam ezret. ;)

VA itt egy félmondat erejéig van említve a zárójelben, hogy kevésbé lineáris a pixel response. Amit elhiszek (ismerem a subpixel formáját), de gondolom ez okos vezérléssel megoldható. Mindegy, monitornak nem pálya a VA, de színhűség/tér témában nem lettem meggyőzve.
  • yesname #171790
    Olvasd akkor pl. ezt: How big of a difference does IPS really make and can it be compensated?

(Első találat. Szakmai fórum.)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.11.14. 19:07:20
  • partizan182
    Nekem egy forrás is bőven elég lenne de eddig még senki sem tudott kisegíteni. :( Nem kötözködöm, tényleg érdekel.

Hogy ne csak offoljunk: akinek van ne erőltesse a HDR filmeket XoX-on, streamin és UHD BD is bróken, elvileg jön rá a fix pár napon belül.
  • yesname #171788
    Oké idézem.
    Első:
    "Monitort 20 centirol nézed, ott a VA szélei már fakulnának, emiatt ips."
    Most pedig:
    "Konzumer TV érdekel nem professzionális IPS monitor, az más világ."

Ennyit rólad...
    Forrást pedig találsz kismilliót. 10 éve kalibrálok nagy nyomdákban nyomdagépeket, proof nyomtatókat, monitorokat, TV-ket. De mindegy. Igazából nem érdekel laikusok mit hisznek a templomban, csak leírtam mi a szitu. :D
  • partizan182
    Forrást kérlek. Konzumer TV érdekel nem professzionális IPS monitor, az más világ. Ez talán igaz volt 10 éve, ma semmi különbség színtérben/hűségben, a legdzsukább Vestel panel hozza a Rec709-et, a legalsó kategória felett bármit SDR referenciaszintre lehet kalibrálni. Full Rec2020 HDR színtértől meg minden kilóméterekre van még (egyébként ott a bajnok meg a kvantumpöttyös VA samsung picivel megelőzve az oledeket).
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.11.14. 18:42:56
  • yesname #171786
    IPS-nek sokkal jobb a színtere és színhűsége. Ez pedig nem nézési távolság alapján van tényként kezelve és megállapítva.
  • partizan182
    Monitort 20 centirol nézed, ott a VA szélei már fakulnának, emiatt ips. Mozgóképet meg ugye már oleden masterelnek.
  • darkSectorxxx #171784
    Persze, ezt csak kíváncsíságból néztem meg...:D ja az elég nyomorékság, mert eleve a képet se látná.. :D
    onnan kb a tv élét látom csak, szóval lehet a szinek jok voltak csak éppen nem láttam őket, vagyis lehet mégsem kamu. :P
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.14. 17:37:26
  • LMNO
    Mondjuk aki 175 fokból nézi a TV-jét, az meg is érdemli :)
    Azért azt nem mondanám, hogy csak a betekintési szögben jobb az IPS, monitoroknál pl. jellemzően azt használnak grafikai munkára, de annyira nem értek hozzá, lehet olvasgatni róla.
    De TV-ben nekem is jobban bejön a VA (az OLED meg még jobban :) csak az ára nem... )
  • darkSectorxxx #171782
    Hát ja, én is IPS-en ezt észrevettem, hogy ez baromság, a 175 fok, tuti nem ugyanaz 175 fokban a színe a kijelzőknek, még tartja magát de nem ugyanaz.
  • partizan182
    Bezony. Azért annyira a betekintési szög se epik, a (már szemből is kicsit fosi) feketeszint marad oldalról is rendben, de a színek már 25-30 foknál torzulnak, a fényerő is feleződik olyan 35 fok felett.
  • darkSectorxxx #171780
    IPS-nek egyetlen előnye hogy jó a betekintési szöge? Azt ennyi?
  • partizan182
    Vagy nem, az egész shap mizéria betett a Samunak, most már több helyen jelezték hogy ugyanolyan méreten/modellen belül tolják párhuzamosan az IPS-t is (azt nem tudom h az 50-es 6102 éritett- e de az 55-ös igen). PH vonatkozó fórumain imádják a belépő 6-osokat sztem olyan nem volt aki vissza ne vitte volna bevilágítási hiba miatt.

Legkisebb 55-ös flat tuti-VA tévéjük az MU7000 ami tiszta röhej.
  • LMNO
    Az 50-esben elvileg VA panel van: link
    Az alatt meg egérmozi :)
  • partizan182
    Pl hogy KU-ba (55KU6400 kivéve) még VA paneleket raktak. MU full crapshoot ilyen szempontból de a kisebb méretek szinte mind IPS-ek már.
  • darkSectorxxx #171776
    ABC sorrendben. :D

/bocs, nem hagyhattam ki (ne vedd magadra). :D
  • LMNO
    Miben jobb a KU, mint az MU?
  • Harlekin
    Ne is mond... Már most aggódok mi lesz ha végzek vele. Már nem tudok mit kitalálni, hogy szándékosan lassítsam a haladást... Eszembe nem jut gyors utazni pl! Iszonyat nagy és hangulatos ez a játék agyon ver mindent...
  • rastaman
    nájsz!
  • barmi
    Origins kifacsarva teljesen . Maradandó, nagybetűs ÉLMÉNY ! :-) Hosszú idő után végre újra azt tudom mondani, hogy köszönöm ezt az ÉLMÉNYT a készítőknek és midnenkinek az ubisoftnál aki valamilyen formában hozzájárult ennek a játéknak az elkészüléséhez !

(xbox one x - fullhd - ingame - gamedvr pic.)

• lwb
    1800 nit a Z9D ... Az nem semmi azért. De még az én Sonym is 900 nites. Jó dolog az.

Az Android tévével egyetértünk, de mondjuk nem is használom az androidos feature-öket, csak a netflixet, arra meg külön gomb van eleve a tévén.
  • partizan182
    Az összes Oleden ugyanaz a fényerő, ártól független, ugyanott készülnek (LGD) :)

Z9D fényerőben meg local dimmingben tényleg odacsap, ami problémás ott:
    - hányás betekintési szög, még a tipikus VA panelnél is gyengébb, kb két személy számára élvezhető
    - 30ms+ válaszidő (nem input lag, válaszidő), emiatt a kétezer évek elejét idéző utánhúzás van
    - Android tévé mint olyan tűzre való

Oled 600-700 nitje korrekt tone-mappinggel bőven elég.
  • lwb
    Igen, meg kicsit szidták is a fényerőt (nits) az olcsóbb oledeken. Mondjuk a Sony Z9D az elég brutál, pedig nem is oled. 100 inches 21 millió forint ... :DDD
  • darkSectorxxx #171768
    Az fasza, hogy ennek ellenére az emberekbe azt súlykolják, hogy IPS meg IPS, de fasza...
    Én elhiszem, hogy a VA jobb, drágább, csak azért ha megkérdezel 10 embert, abból 11 IPS-t venne, mert annyira ezt nyomták, nyomják sok helyen.

Valszeg a legtöbb vásárlót meg lehet vezetni, pláne úgy, hogy a tv-knél ugye hogy ellenőrizze le?
    Ehhez több tv-t kéne megnézni, hasonlítani. Csak éppen a boltban nem mindig lehet, vagy más forrás megy, vagy nincs normálissan beállítva.

Szóval elég nehéz ügy. Mármint annak, aki otthon nem tudja kipróbalni, ráadásul úgy, hogy hallom szérián bellül sincs tuti tipp, mert esetleg a mérettől függően is lehet változás... :D
  • partizan182
    Részemről ez a vége mert elég offok vagyunk:

Értem én hogy te ezt hiszed meg azt hiszed, meg ilyen általánosságokat tudsz hogy minden egyre olcsóbb lesz de aki képben (lol) van az tudja hogy most a legszarabb LCD-t venni. Ha érdekel nézz utána, Sharp-ot felvásárolták, összeveszett a Hisense-el (aki Sharp néven forgalmazta az USÁ-ban a tévéit), pereskednek, a lényeg hogy Sharp senkinek sem szállít év eleje óta VA panelt.

Ezzel maradt a Samu meg az AUO akik annyira nem tudják kiszolgálni az igényeket hogy már a Samsung is IPS panelt vásárol a legnagyobb riválisától az LG-től. Gyakorlatilag túlkereslet van a panelekre, ez felhajtja az árakat, ami azt jelenti hogy ugyanannyiért szarabbat kapsz ma mint pl egy éve.

És igen, egy alsó-középkategóriás 7 éves VA paneles tévé simán jobb képminőséget produkál mint a mai IPS csodák (szemből persze, ha a betekintési szög nagyon fontos akkor összességében az IPS jó választás lehet). Meg nem kínszarás a tévé menüjét kezelni a lassú smart rendszer miatt. Input lag egyedül ami objektíven sokat fejlődött meg a kalibrálási opciók (ha profi műszeres kalibrálást végez az ember, ebben az árszegmensben ez kisesélyes).
  • darkSectorxxx #171766
    Ha vár, mindig várhatná, mindig olcsóbb lesz minden.
    Csak meddig, lehet addigra már a konzolokban is jön új generáció.
    Magamról tudom, hogy nehéz várni éveket.
    Én se a világ legjobb tv-jét vettem meg, sem 4k meg HDR sincs, de nem is lenne, 150 ezret is sajnáltam tv-re kiadni.

300-500k az kurva drága egy normál embernek.
    Lehet akkor sem fizetne többet ha lenne pénze még.
    Nekem sem ér ennyit a tv, értem én, hogy szebb a képe, de nem vagyok ennyire maximalista, szóval, ez a várakozás nem biztos, hogy neki megoldás lenne.

Mondjuk ezt ő tudná megmondani, meg nem ártana ha egymás mellett láthatná mind2 készüléket, hogy neki kell-e +100k-ért az a valami.

Pláne ha xbox one s-t vesz, aztán megunja és nem is konzolozik. :D

Mindig így van minnél tovább vársz, annál olcsóbb minden.
  • darkSectorxxx #171765
    7 éves tv.....
    Megkockáztatom, hogy szarabb, mint a mostani. Akkor ha 150kért vette, volna, de kötve hiszem, akkor se hiszem el, hogy attól szarabb lenne.

2010-es tv.
    Ha akkor valami komolyabb drága tv lett volna, most nem belépő szinttel akarná leváltani.
    Valóban nem kérdeztem meg milyen tv az a 7éves tv...ebben igazad van.
    Én megkockáztattam, hogy még csak lehet nem is FHD. :D
  • partizan182
    "Nem hazudtam a régi tv-hez képest télleg jobb lesz....:)"

Ahham, ez úgy kijelenteni hogy nem ismered sem a régi tévéjét sem az új tévéket a 150k árkategóriában elég meredek. A protipp az hogy tartsa meg a régi tévét, várjon pár évet míg normalizálódik az LCD piac és elérhető áron lehet kiforrott 4Kt/HDR-t kapni.
  • darkSectorxxx #171763
    És? 150kból mit tudna venni egy 300k-s tv-t?
    Nem hazudtam a régi tv-hez képest télleg jobb lesz....:)

150k-ból 150k értékű tv-t lehet venni, ha meg az alsó kategória mind szar, akkor mi az alternatíva? :)
  • partizan182
    171713

"nyugodj meg, a régi tv-dhez képest ég-és -föld lesz a változás, nyugodtan vehetsz 150k-s tv-t...."
    "A TV 150-ért nyugodtan mehet, tetszeni fog. :)"
  • darkSectorxxx #171761
    Hol, kinek, mikor írtam ilyet?
    Nem ajánlottam semilyen tv-t, csak annyit mondtam, hogy 4k-hoz xbox jobb....
  • partizan182
    Nem is elvárás de ha nem vágod a piacot, minek ajánlgatsz tévéket amiket nem is ismersz? Mindegy nem tragédia, csak valamelyik read only szerencsétlen jól elhiszi aztán otthon esik le a tantusz hogy nem erről volt szó, mér' van az hogy az 5 eves FHD tévéjének szebb a képe mint a 200 ezres IPS 4k csodáé?
  • darkSectorxxx #171759
    Nekem az a bajom, hogy nem fordul meg a kezembe annyi tv, hogy tudjak viszonyítani. :D
  • Zozo76
    nothing ips
  • partizan182
    Jó kis összefoglaló, kb ez a helyzet most tv fronton. Ami feltűnt az IPS teljes hiánya illetve a megjegyzés hogy Oleden sz SDR is HDR-nek tűnik ;)
  • lwb
    Az én tévém hozták ki a legjobb ár/érték/minőség arányúnak (Sony XE90):

• Moby
    Jaj nagyon nem ilyet keresnék. Valami szignifikánsabb komolyabb kéne, nem ilyen belépőfos 6-os széria :) Ezek arra nem elegek, hogy lelökjék a monitort.
  • arty
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    haver bele is nyúlt egy pana 40EX700-al ... nem olyan lett, mint a boltban (a nagyobb bemutatódarab - és nem a képátló miatt)
    én azt hittem, csak a samsung akkora patkány h ilyet eljátszon, de nem :( (samu 32A656-al szívtam meg anno, fosibb panel, elektronika, hibás 24hz. akkor még nem csak a 32" volt a mostohagyerek, mamár minden 49-50" alatt :( persze én se vittem vissza és haver se, mert ha a méret kötött, akkor úgysincs "jobb"/más :( )

40mu6402 szarpaneles? esetleg lottó, va/ips is tud lenni? (mint a ku6000 volt?)