176617
banner
  • Zozo76
    A HALO 1-re reagalva: anno fokepp emiatt vettem meg eletem elso konzoljat. A mai napig megvan az XBOX, teljesen gyari allapotu, viszont a vinyoja megdoglott igy kapott egy 80GB-os vinyot. Tele van jatekokkal, a gepet eleve alladin2-vel vettem ujjonan. Warez igen warez! :) De azota mar megtertem, csak eredeti jatekokkal nyomom a 360-on, pedig mar a masodik 360-ast koptatom. Naszoval a HALO az XBOX Classic (bar ezt a nevet csak azutan talaltak ki neki hogy megjelent a 360)-on volt az igazi, szinte erezni lehetett a shootgun erejet a kezedben a kontroller miatt. Akkoriban parhuzamosan nyomtam a XBOX es a PC verziot. Sokkal jobb volt a XBOX. Hiaba a kisebb felbontas, nagy TVn a fotelbol sokkal elvezhetobb volt. Azota is imadom a HALOt de a multit egyedul az elso ressznel nyomtam, a masodik resztol mar nem igen csiptem. A legjobb HALO az elso resz volt AKKOR es OTT, a jo oreg XBOX 1-en!!! :)
  • DarkSector
    Bazze még jó hogy szólsz most hogy van gold-om nyomok kis multit a geow 3-ban. :)
  • Zozo76
    En csak a zombik miatt akarok BO2-t. :)
  • DarkSector
    Az jó, nekem a Black Ops óta nagyon is tetszik a Treyarch melója...főleg a dzsungeles téma...karakterekkel sem volt bajom.
    Mindegy engem sem hatott meg a Word at War-ig, de a Black Ops nálam jó helyen szerepel.
    Ez meg az előzetes alapján még változatosabbnak tűnik.
  • Örm
    Hello!
    Tényleg 30x-os XP van a GOW 2-ben?
  • davidka003
    Nem várok sokat a Black Ops 2-től. Nem az Infinity Ward csinálja ergo annyira jó úgysem lesz.
    Karakterek úgyis mindig szarok. Sztori mindig szar. Pályák általában szarok.
    Érdekes módon Treyarch COD-okból 1 pályára nem emlékszek, Infinity Ward-osból meg tudnék mondani csomó jó pályát.
  • DarkSector
    jíhhá

• DarkSector
    Hát majdnem tökéletes az ütemterv, csak 1-2 környezeti változót nem vettél figyelembe. :)

Az User Rating, nem azt jelenti hogy sokan szavaznak egy játékra, hanem valszeg kevesen akik jó pontokat adnak, tudjuk hogy mi van ha trolllike-olnak. :D
  • DarkSector
    Bocs akkor ezekszerint volt multi erre nem emlékeztem ....
  • Moby
    Ok. Tehát ha továbbegyszerűsítem amit mondasz (ha ez lehetséges persze:D), akkor a halo1 azért nem volt annyira sikeres mint mondjuk a 3, mert az 2001-ben volt, és nem 2007-ben.
    Tehát ha 2001-ben valójában 2007 lett volna, akkor sikeresebb lett volna.
    Nemtudom...jól értem? Valaki? Aki érti? :DDD

ver.B

Az (a Dark-o-méteren) egységnyi játékra jutó sikeresség (a Dark Si szerint) a halo 1 esetében magasabb érték, mint a 3 esetében. Mivel ebben 2 ismeretlen komponens is van, javaslom ezt inkább ne fejtsük meg.
    Amúgy meg vannak ám olyan mérőszámok, ha az abszolut eladásokkal gondjaid vannak, hogy tie ratio, meg attach rate. Lehet, hogy azon a környéken kéne keresgélned.
  • arty
    volt ethernet a boxon és volt xbox live is, lehetett egymásra lőni, jármüvezni, stb
    +
    volt a manapság divatos coop is

mi más kellett volna még legyen benne?! :)
  • DarkSector
    Oksa...
    Nekem az amire te épp nem gondolsz abban a pillanatban. :D És ez nem csak a Halo-ra igaz.
  • DarkSector
    De a Halo multija, ami manapság benne van, az nem olyan mint régen az a kis coop. :D

Talán a Halo 2-ben lehet volt valami multi arra nem emlékszem akkor még nem volt standard a netes multi konzoloknál gyerekcipőben járt.

Emlékszem a PS2-höz is kellett valami még külön.
  • Moby
    Szerintem kezd ott az egészet, hogy megfogalmazod magadnak mi a sikeresség. Mik az ismérvei.
    Miután ezzel megvagy, majd szólok, hogy nem az :D
  • arty
    hiányzott a multi?! dehát még coop is volt benne, nem csak a "sztenderd" egymásralövölde!!!!

2001-ben!!!
  • arty
    járműves fps, scifi környezet, hatalmas nyílt terek, élvezetes AI, relativ kidolgozott világ/sztori
    ha jobban belegondolsz, hány ilyet tudsz felsorolni? :)

(pl akkoriban (pontosabban 1 évvel később!!!) kb a battlefield 1942 tudott jármüves fps lenni, de az meg csak multi volt)
  • DarkSector
    User rating, VAGYIS az értékelésben a multi is benne van ami az elsőből hiányzott, vagyis nem életszerű összenézni csak pontok alapján.
  • DarkSector
    vISZONT AZ ELADÁSOK MÁS KÖRÜLMÉNYEK KÖZT TÖRTÉNTEK...EZ IS IGAZOLHATÓ.
    capslock off.
  • Moby
    Az MS akkoriban dézsával döntötte a pénzt a platformba. Ők hosszú távra terveztek, és ez be is jött.
    Ebbe beletartozott, hogy beletolták minden újságba, minden hirdetésbe, mindenhova a platform igáslovát: a halo-t.. A pontokkal nem volt baj, tényleg nagy cucc volt annak idején, a probléma ott volt, hogy csak ezért senki nem akart xboxot venni. Márpedig FF-k, GT-k, ICO-k, SotC-k nem xboxra voltak.
  • Moby
    Örülök, hogy végre le bírtad írni ugyanazt, amit az első posztban megtettem :DDD
    Ez azt jelenti, hogy akkor érted is már? :)
  • Moby
    Csodálkoznék, ha egyszer beletalálná valamibe, pedig a nagy számok törvénye szerint előbb-utóbb meg fog történni :D
    2012-van, jó reggelt kívánok. Nem kell kimenni az utcára sem :D
    http://www.metacritic.com/game/xbox/halo-combat-evolved
    http://www.metacritic.com/game/pc/halo-combat-evolved
    http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-3
    Hány user rating van rájuk? Add össze őket.
    És mégeszer mondom, nem vehető egy kalap alá, semmilyen szempontból (nem egy studió, nem azonos minőség, stb).
    Na gondold ezt át mégegyszer :D

A halo(1) sok szempontból újdonság volt. De ez itt most szart sem számít. Ha akkor ez ps2-re jelenik meg, nagyságrendekkel sikeresebb, és ismertebb lehetett volna. Nagyon sok halo fannak az 3. rész az első halo rész, amivel játszott. A PC akkor még nem volt széles tömegek számára játékplatform. Az első geforceokkal toltuk tualatin p3-akkal, meg az első netburst p4-ekkel,, meg az első slot-a-s athlonokkal, éppcsak a kérészéletű voodoo korszak után.
  • heady
    Sikeresseg =/= ismertseg

Az egyiket szamokkal is tudjuk igazolni, a masikra meg ilyen "zsenialis" analogiakat lehet gyartani, mint ez is:

"Menj ki az utcára, kérdezz meg egy járókelőt hogy Halo ez mit mond neki, mi jut eszébe elsőnek...Halo 1 lesz az..."
  • DarkSector
    "A Minecraft sikerét talán nem kell túlzottan ragozni, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy ezidáig 4.000.000 példány talált gazdára LIVE-on keresztül, ezáltal minden idők legsikeresebb játékává avatva azt. Alant egy villám top10, hogy mivel ütjük agyon az időt online:

1. Minecraft: Xbox 360 Edition

2. Call of Duty: Modern Warfare 3

3. EA Sports FIFA Soccer 13

4. Call of Duty: Black Ops

5. Borderlands 2

6. Halo: Reach

7. Battlefield 3

8. Modern Warfare 2

9. Madden NFL 13

10. NBA 2K13"
  • Fidolorous
    Messzíről kerültem az Xboxot még anno, mégis minden játék újság akkoriban a Haloval volt tele. Hogy EZÉRT érdemes Xboxot venni, meg hogy "a legélvezetesebb FPS, amivel valaha játszottunk" no és persze repkedtek a 8-10 pontok. Mondom ezt úgy hogy kizárólag PS2-vel foglalkoztam még abban az időben.

Szóval nálad nem tudom mi a definíciója a sikernek, de lehet fogalom zavarban szenvedsz.
  • DarkSector
    Mert addigra már sikeres lett a sorozat és többen vettek xboxot, míg az xbox classic-nál maga a gépet is nehéz volt betudni egy PS2 világban, mikor minden a PS2-ről szólt. :)
  • Moby
    Utánanéztem számszerűleg: HALO3 -ból ~annyit adtak el 360-ra, mint az első kettőből összesen minden platformra.
    Kb ennyivel is lett sikeresebb a platform a 2. genre.
  • DarkSector
    Halo 1 Xbox+PC, ez igenis sikeres volt, ha a multira gondolsz az nem, de az miatt most sem sikeresebb, akkor nem vennének egy Cod meg BF-et.

Menj ki az utcára, kérdezz meg egy járókelőt hogy Halo ez mit mond neki, mi jut eszébe elsőnek...Halo 1 lesz az...
  • Moby
    >Szerintem ...izlés kérdése.

Öreg, a sikeresség kurvára nem ízlés kérdése :D A platform nem volt sikeres, amire megjelent, így a játék sem lehetett az. A későbbi pc-s meg megjelenés meg valójában nem tudni mennyit hozott a franchise konyhájára (mivel az első kettő timed ex volt, a későbbiek meg már teljesen).
    Akkor a WOW sem sikeres, mert szerintem egy elmeháborodott fasság az egész, és drogosok ölik bele a pénz.
    Wait...WAT?
  • DarkSector
    Szerintem az első rész máig sikeresebb mint a 3, sőtt a Halo-t az első rész tette sikeressé, szerintem a 3. rész eléggé hátul van a szimpátialistán... :D

Persze izlés kérdése.

Nekem:

Halo
    Halo Reach
    Halo 2
    Halo 3
    Halo ODST

A Halo meg szerintem azért volt akkoriban nagy szám, mivel a többi FPS kevésbé volt ennyire nyílt világú, ahol járművekkel is tudtál menni, sci-fi témában meg főleg....
    Bár akinek ez a stílus nem jött akkor be, annak ezután sem fog.
  • Moby
    >Mert eléggé szar egy játék,másrészt meg azért ilyen nagy sikerű a sorozat,mert anno amikor az első rész megjelent nem nagyon volt választék ilyen típusú játékokból.

Mivan? Valami halovány fingod azért van róla mire jelent meg a 1.? Attól lett sikeres? XBOXon? Sikeres? A konzol is egy jó nagy bukás volt, nemhogy a játékok. LOL. Bár sikeres volt mint játék, de semmiképp nem volt ismert, mert a konzolt sem vitték.
    Az volt az fps-ek aranykora... MOH-ak akkor indultak, UT-k, Unrealek, AArmy...fosta mindenki magából az fps-eket. Járműves fps-el akkoriban ment a próbálkozás, ráadásul a halo eredetileg stratégiának indult pécére, demivel kutyafuttában kiadta a MS az xboxot, de nem volt rá semmijük, kitömték a Bungie zsebét, hogy csinálják meg xboxra, fps-nek.
    A 3. rész tette sikeressé, illetve a 360 tette sikeressé, főleg a multi miatt.
    Egyébként nem volt nagy szám, bár a reach már egész kellemes volt.
    Egész a 4-ig.(és a 343i eljöveteléig).
    Az letépi a fejed.

De mit is beszélek, hisz ez még meg sem történt :DDD
  • DarkSector
    De megelégszem ha a Cold Fear vagy Alone in The Dark 4 újragondolását látnám egyszer viszont.
  • DarkSector
    Volt az a videó, amiben egy tag magyarul részletezte a tesztben a véleményét a játékkal kapcsolatban, hát sajnos jól látja és kurvagáz ha a 7.-részben még ennyi kalandozás sem lesz.
    Mint 1x-i akció az persze mint már emlitettem lehet még jó.

De félő hogy mi lesz mondjuk a 7.résznél?

én tökre elvagyok az emulátorokkal és remélem sikerül a RE2 Remake.
  • DarkSector
    Bárcsak a Resi se változott volna. :P

Amúgy biztos szép meg minden, csak nekem eszembejut mindig hogy egy olyan játékkal akcióhösködöm amivel régen faszán megborzongtam és nem volt probléma nekiállni 10.szer sem, mikor már a végtelen aknavetőért nyomtam, vagy hogy az utolsó rejtett lofaszt is megszerezzem.

És a demo-ban is azt érzem hogy ettől lejebb már nem lehet menni.
  • vg
  • Seth
    Halálosan komolyan gondolom
    [seriousface.jpg]
  • Seth
    Én becsülettel végigvittem. Baromi látványos volt sok helyen, a harc viszont inkább ásítós volt, már ez a hányadik, 6. rész a Halos frencsájzban, nem számítva a Halo Wars-t, hogy ugyanúgy mozognak,taktikáznak az ellenfelek ? Boooring.
  • DarkSector
    Nemtudom eldönteni hogy most komoly vagy ironizálsz. :D
  • Seth
    Na ezt nem fogom soha megérteni, hogy a 4-5 az még oké, de a 6 az má naneeeee, hát annál rosszabb nincs. A 6 játékmenetben ugyanolyan élvezetes mint a 4-5. A sztori mindegyiknél jobb. 4-ben olyan jó ellenfél volt az a törpe, meg a csuhás haverja ? Plusz nem is voltak benne zombik. :D
    Az 5. részt egyedül Wesker jelenléte javította, de ott is elhúzott, nem odavaló helyszínek voltak(gondolok itt a füldalatti inka templomos, karhúzogatós,lépcsőépítgetős hülyeségre).
    Persze most ezek nem számítanak,fel sem tűnnek, mert a 6. részt ócsároljuk
  • vg
    Én a Halo 4-et addig nyomtam, amíg nem jöttek a kis törpék az űrhajón. Bár kiszedték a "nyamnyam", meg ilyesmi dumáikat, ki is léptem egyből.
  • Seth
    Nekem is nagyon tetszett. Simán 8 pontos, az élvezeti szintje simán veri nálam a "tutitízpontos" Halo 4-et