176776
banner
  • darkSectorxxx #171873
    Hát a tapasztalatok alapján ez jön le, de ezt mondták több helyen, hogy ezeket többnyire felosszák több részleg közt és utólag rakják össze....
    De részletkérdés, az érződik a játékon, amikor játszol, hogy ott mennyire figyelnek oda.
  • LMNO
    "Nade ha jól értem most azt kívánod, hogy legyen külön exkluzív sima one-ra, S-re, és X-re?"
    Én ezt az egész upgrade-elt konzolosdit baromságnak tartottam már a Pro-nál is, pont emiatt a konzoloknak nem ez volt a lényege korábban. Hanem megvetted és ment 5-8 évig (ha nem égett le az alaplap mondjuk közben :D )
  • Moby
    Közben rájöttem, hogy nem adódhat össze, meg sem tudod venni, ah előfizető vagy (ennyiért) :) Bár ha giftként megveszed, és beaktiválod...
  • partizan182
    A lista hosszú valóban, Evolution-t én is sajnálom, de a probléma itt a minőséggel nem az eladásokkal volt: sem a DC sem az Order nem volt olyan amit a Sony kitehetett volna az ablakba, sőt, PS4 két legnagyobb kritikai égéséről beszélünk.

És igen, alapvetően 1st party exkluzívakra gondolok, ezek a vásárolt (gyakran timed) exek már előző genben is kínosak voltak. A harmadik ahol nincs kedv/kapacitás/értelme máshova portolni (pl annak a 10 embernek aki nyomta volna a Personát X-en), ott a kommunyiti sírjon hangosan, hátha meggondolják magukat.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.11.15. 15:16:29
  • GOTY
    A gamepass valojaban kethonapos, ami a konzolhoz van. Nekem 2018 januarra irja a lejaratot. 200ert behuzom plusz egy honapra :)
  • Moby
    Nakérem, 200Ft a 1 hónapos Gold és a gamepass is a bótban A gamepass hozzáadódik a meglévőhöz vajon?
  • Moby
    >És ez nem grafikai részletesség, meg ilyenek, hanem a csapatok részeinek össz munkája, és az hogy mielőtt kiadnak valamit előferdül, hogy a játék külön részeit fejlesztőket legalább bemutatják egymásnak, neadjisten mék cooperálnak.

Te úgy beszélsz erről, mintha bármi fogalmad lenne róla, hogyan készülnek a játékok :DDD
  • Moby
    >Az exkluzívban az a jó hogy nem feltétlen kell iszonyatos eladási számokat hoznia.

Ez sajnos csak a 1st partykra igaz. De a szar eladások miatt elhullanak amúgy jó exkluzívok, amik ráadásul nem is feltétlenül lettek volna exkluzívok. Ld. Sunset Overdrive. Az egész AAA+ szegmens finanszírozása egy pokol. Minden, ami nem jó a játékosoknak, nagyrészt ez a pokol szüli. Amíg az exkluzívok a platformok definiálása miatt jöttek létre, addig ezzel nem is volt akkora baj, de mamár nem igazán ennek az eszköze az exkluzivitás. A nóti dog játékainál még mindenképp, de még ebben a körben is óriási rizikó egy új IP, vagy bármilyen kiszakadás a bevezetettből. A 1st partyn kívüli világban meg egyenes vérfürdő. De önmagában ezt nem is oldja meg a multiplatformosítás sem. A platformholder nem azon piaci alapon finanszíroz, amiben egyébként meg élnie kell a projektnek, és ez rohadtul torzító a címekre nézve. Szerintem kifejezetten sajnálatos, ami a Ready at Dawn-nal történt(vagy az evolutionnel, vagy....hosszú a lista), és ezek mind-mind szegről-végről ennek az eredménye. És itt még nem is beszéltünk a fogoly mivoltáról, csak közegről, amikben születnek és léteznek ezek.
  • GOTY
    Forzaval nem jatszom, bf1-toltam pron, ea accesben fogom itt leszedni “ingyen”. Megnezem itt hogy fut.
  • darkSectorxxx #171864
    Pontosan, de nekem nem is fontos, hogy ez konzol vagy sony vagy microsoft téma legyen....csak egSzerűen sok ilyen játék elé leülök, és egy fu más világban érzem magam sokszor, az az összesség, ami ezekben van. Valahogy az egész össszeáll egy dologgá, sok más játékban az van, hogy bizonyos elemek kilógnak, nem illeszkednek be normálisan.

Vannak játékok, hogy a karakterek kidolgozottsága pl baromira elüt a környezettől, nem áll össze. Vagy a kurva sok illesztési gond, a fos játékokban pl ott indul, hogy belelóg sog textúra egymásba, vagy illesztések stb.

Kurva illúzió romboló tud lenni.
    És ez nem grafikai részletesség, meg ilyenek, hanem a csapatok részeinek össz munkája, és az hogy mielőtt kiadnak valamit előferdül, hogy a játék külön részeit fejlesztőket legalább bemutatják egymásnak, neadjisten mék cooperálnak.
    Pláne hogy a visszatesztelelésre is tuti több időt és figyelmet szánnak.

Máshol meg szaalagmunka szokott lenn.
    Persze ez nem maga az excluzivitás szó miatt van, ezt lehet máshol is, csak mégsincs.
    Valamiért mégsincs, vagy szökőévente 1x.
  • partizan182
    Én azért szeretem az exkluzívokat mert egyéniséget adnak a konzolnak. Nélkülük csak az lenne ami: egy pécé fekete dobozban. Helyette megkapjuk a project mögött álló team szellemiségét, ambícióit, "törődését" (tudom, tudom, bear with me).

Az exkluzívban az a jó hogy nem feltétlen kell iszonyatos eladási számokat hoznia. Relative nagy mozgástere van fejlesztési időben, új IP-kkal/ötletekkel kísérletezhet, sokkal többet megengedhet magának mint egy multiplat játék, elsődleges célja ugyanis a brend erősítése és nem az azonnali jövedelmezőség. Jó persze ez sarkosítás, ha nem veszi senki akkor kuka, de egy közepes eladás + kritikai siker bőven elég ahhoz hogy egy ex sikeresnek számítson: rá lehet rakni a dobozra, bele lehet tenni a TV spotba: 10/10 Polygon, onlyonplejsztésön. Gondoljátok hogy egy Remedy vagy egy Rare az Activision alatt még életben lenne?

Nettó veszteség lenne ha nem lennének ilyen presztízs-cuccok aminek egyetlen célja hogy a platformot csábítóbbá tegye.
  • darkSectorxxx #171862
    Itt mar minden visszanyal. :D

Minden csak addig poén míg nem keresel benn logikát..... :D
  • Rage47
    azért ne add el a PS4-ed, mert jövőre jönnek az új exkluzívok, addigra már megunod a BF1-et és Forzát is bőven :D
  • GOTY
    Sokaig fontolgattam, hogy megvegyem a Pro melle, es azt hittem, meg fogom banmi, de egyszeruen imadom. Olyan igenyes mar az anyaghaszlata is, hogy behalok. HANGTALAN! Azota a Prot egyszer hasznaltam.

Most fogok elofizetni EA Accessre, egy evre 5500 huf, vicc. Ujra eloveszem a BF1 multit.

Szoval roviden, imadom. Mar csak egy home partner kene ra.

A dashboard egy rakat szar, tiszta kaosz az egesz, utalom. Remelem meg fogom szokni hamar.
  • Harlekin
    ugye, ha a fagyi visszanyal......
  • darkSectorxxx #171858
    Xbox-nal viccesnek tűnt. De így hallani PS4-el helyettesítve.....

........
  • darkSectorxxx #171857
    Nem, a támogatás a lényeg elsősorban, pénz és idő, illetve minimalizálni a célhardvert. Egyformán fontos mind...
    Érted te mit mondok, de mégse. :D
  • Harlekin
    "Mégis elfogy valahogy. Sok a légy.

Ha ezt szerinted így kell nézni akkor PS4 is elfogyott jó sok!!! Akkor milyen szarhoz van sok légy!?
    Utoljára szerkesztette: Harlekin, 2017.11.15. 13:00:19
  • Moby
    Aham. Tehát így, hogy ennyivféle hardveren jól fut, de ps4-en nem ez így biztosítja a fasza minőséget. Haviszont megjelent volna a ps4-re is, akkor összeomlik az egész, és egy fércmunkát kaptunk volna? Vagy hogy kell ezt értelmezni? :D
  • darkSectorxxx #171854
    Akkor Microsoft Gears esetében mondjuk azt, hogy Microsoft logoval ellátott játék, ja itt nincs hardver ex. Amit támogatnak...akkor nevezzük konzol ex-nek...ami nem vándorol sony és ms között....

Bár az lenne az érdekes, ha mind2 cég összefogna. Naív of the Year.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.15. 12:56:26
  • Moby
    A gears _majdnem_ végtelen számú hardverkombinációra jelent meg. Egyetlenre nem. PS4 a neve.
    Milyen exkluzivitásról beszélünk pontosan?
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.15. 12:49:53
  • darkSectorxxx #171852
    Hát ja, te sem változol már meg. :D

Persze várható volt.
    CoD-ból is eladnak milliókat. :D
    Fórumokon megy 10 emberből 9 azt mondja, hogy szar, meg soha nem venné meg.
    Mégis elfogy valahogy. Sok a légy.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.15. 12:09:30
  • Harlekin
    Bocs! Ismerhetnél annyira, hogy ez így fog történni...
    Konkrétan a mai napig nincs hivatalos infó, hogy mennyi konzollal indított MS és ebből milyen arányú volt az eloszlás.

A feltevések és hírek a készlet alakulásról, mind, mind az előrendelések mennyisége és a spekulát múltba vissza vezethető infók összességéből adódott. Ennyi még a "nagyon " közeli bennfentesek is csak (jósoltak)
  • darkSectorxxx #171850
    Francba....pedig olyan jól jött ki amit írtam. Most meg értelmetlenné vált.... De utállak...:D

(amúgy ezt én is tudom, csak a panaszkodásnak így lett volna értelme... :D)
  • Harlekin
    Nem azért limitált... Azért limit, mert nem lesz folyamatosan. Bizonyos darab lesz! Ez lehet 10 meg 1000000. Hogy értsed VÉGES darabszám. Ez nem csak kezdésnél van így rengeteg ilyen van időszakosan is...
  • darkSectorxxx #171848
    De én is day1 játszottam, viszont kivételek erőítik a szabályt, mégis az exclusive-ok 90% nem ez, míg multi címeknél meg fordítva...

Vagyis azt mondod barki tudna csinálni Gears-et ha szeretne? Semmi köze az excluzivitás? Hogy.
    Azért az hogy pc-n elérhetővé teszik, ettől még a bánásmód kiváltsággal jár, mert van pénz meg idő...:)
    Optimalizálni lehet több gépre is, csak nem multi központúság terén.
    Ha így veszed Uncharted is 2 gépre van Sima meg Pro.
    Ahogy Gears meg 3-ra...csak éppen van támogatva. Az ex sokazor nem feltétlen a kizárólagos 1 gépre értelmezhető.

Nekem az ex azon része érdekel, ami miatt nem Mass Effect Andromeda-k lepik el a piacot. :)

És igen, idő az mindig van, csak ütnek közbe ostorral. Én is ettől tartok, hogy csak szándék kellene. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.15. 11:16:22
  • Moby
    Az idő az mindig van, a szándék ami sokszor nincs :)

/de arra is emlékezem milyen állapotban jelent meg az exkluzív bloodborne-od, ha te már esetleg nem emlékeznél :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.15. 11:06:22
  • darkSectorxxx #171846
    Persze peccselgetni lehet, ez is azt igazolja, hogy idő nem volt rá....
  • darkSectorxxx #171845
    Ezt én is tudom. Magyar felirat sincs a játékokhoz, de akkor is ez jelent valamit 55% egy limitált gép....nem azért limitált mert kevés van belőle? Fuck.... :D
  • Moby
    Egyébként én vagy 150 órát toltam FH3-ba pécén a gyerekkel, aztán most felraktam X_re, pontosan ugyanott folytattuk, minden mentést, eredményt, mindent átpakolt boxra, és azon is tökéletes.
    Jó, ezt nem a core team csinálta, a playground meg lehet elfelejtette, hogy ők most nem exkluzívat csinálnak :) Az is tény, hogy a pécé verza többedszeri peccselés után lett ilyen, de eljutott, és még ez is sokkal jobb annál, mintha mindörökre túsz marad. (A target platformon úgy tudom sosem volt baj vele)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.15. 10:50:50
  • Moby
    Nade ha jól értem most azt kívánod, hogy legyen külön exkluzív sima one-ra, S-re, és X-re? Amik a másik xboxokon ne jelenjen meg, mert csak így elvárható a minőség?
    Biztosan ezt kívánod? Tuti?
  • Harlekin
    Magyarország????
    Magyarország NEM LÉTEZIK a konzol piacon!
    Magyarországot úgy képzeld el
    A konzol piac egy nagy kávét szállító hajó tele zsákos kávéval. Magyarország valahol a zsákos kávék raklapja alatt pár szem kávé ami kipotyogott a lyukas zsákból.... És TI mindig Magyarországgal példálóztok, meg takaróztok, meg jöttök az SG-n ez a tendencia...
  • LMNO
    "A Forza meg már eleve nem exkluzív, és mégis olyan minőségre, mintha az lenne."
    Hát pont hogy nem. Nagyon meglátszik rajta, hogy már több gépre kell kiadniuk (2 box + PC) - első nap megvettem, sima Xbox One-on csontra fagyott. + tele van buggal, villódzó textúrák, beragadó hang - ezek nem voltak jellenzők régen. A Forza 4 atomstabil volt, mert csak 360-ra jött ki és kész. Na ez a nagy előnyük az exkluzívoknak.
  • darkSectorxxx #171840
    Hogyne, kezdve a Gears, Forza, Alan Wake, QB, Recore játékokkal....az is mind ps.... :D
    Egytől egyig azok amúgy....

Xboxot is azért vettwm meg anno mert unatkoztam.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.15. 10:29:47
  • darkSectorxxx #171839
    Bénák. De akkor csak valszeg én vagyok sasszem, hogy látok eltérést az anyagokban. :)
    Valóban szart a szarral, de az egyik szar mindig szarabb mint a másik. 2 egyforma szar nincs.
    Még 2 tojás sem egyforma. ;)
  • darkSectorxxx #171838
    Bocs de nem a fölényre írtam. Hanem csak mellékesen megjegyeztem, hogy eszembe jutott ez a készlethiány téma...
    Vagyis grat a népazerűségnek, csak mellékesen kitértem erre is. Ami nem a konzol hibája, csak fura, vagy csak magyarország van megint az uccaók közt...

Ez várható volt.
    Mivel 4k olcso multi gép, még pcsek is valszeg rámentek.

No man sky-ból is eladtak sokat az elején.
  • Harlekin
    Itt egy függő van!!!
    Te!!!
    az exekel meg a ps 4 el!!!!

Úgy véded mintha az életed függne tőle...
  • Moby
    Olyan képet valóban nem tudnék dobni, amiben neked jobban tetszene. Arról meg nem álmodom, hogy ez a beszélgetés valaha felülekerekedik a "szart a szárral" esetén, attól sokkal jobban ismerlek, és elfogadtalak nehezen ilyennek. Épp ezért nem próbálkozok vele. Mindkét játok szerettem, a BB-t sokkal jobban. De a BB-nél sem jelentett semmilyen előnyt az exkluzivitás, sajnos még a sony segítsége mellett sem. Egyszerűen a from programozói túl bénák. És nyilván nem segített sokat a das3 multiplatformitása sem, az is pontosan olyan borzasztó helyenként konzolon. Pécén meg kompenzálta az alkalmatlanságukat az erős hw.
  • darkSectorxxx #171835
    Oké ember rá vagy függve erre a felbontásra meg ca-ra... :D
    De basszus, nézd meg mögötte mi van?

Igen fps az nem tökéletes, Das sem, ps4re legalábbis...
    De szivatsz engem, mert te is látod, csak szivatsz. :D
  • Harlekin
    Ez a marketing része volt! És ezek szerint bevált! És ebből rohadtul nem derült ki, hogy mindenki valóban megkapta! Lehet mind a 100% a limitet rendelte, sőt hisz nem volt ár különbség.De megelégedett a simával is....Arról meg nem is beszélve, hogy nem lehetett végig a limitet rendelni.Tehát lehet ezt csűrni csavarni a lényeg akkor is az hogy agyon verte a ps4 pro-t. Ami nem feltétlenül jó....