176776
banner
  • darkSectorxxx #172758
    Amúgy ebben tökéletesen igazad van, ha az alap felvetés az, hogy minden érdekel. Ha csak a mentés, vagy csak a multi, akkor baszhatom a csomagot. Nem fog vígasztalni a tudat. :D

Sőtt, egy érdekesség.

Pár éve még a weben, az xbox oldalán a CHAT-hez kellett gold!!!!
    Mindez konzolon ment free.
    Ennyit a Microsoft-ról.

Pc win store. Play anywhere játékok 99%-ra veszem hogy mennek multiba gold nélkül.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 10:41:51
  • darkSectorxxx #172757
    Automatikus szinkronról beszéltél, ez nem az.
    Vágod mi a különbség.

Láttal te játékban automata mentést, meg manuálisat, amikor rákérdez a gép hogy akarsz-e menteni.
    Ebbe max annyi automatikussag van, hogy eszedbe juttatja, hogy ezt is csinálhatod.
    Igen ilyet láttam, automatikus mentést a rendszerre mar nem.

Dehát évi 13kért kérdezze már meg a gép ugye?
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 10:37:49
  • arty
    Ő azért fizetett éveken át, ami MINDENHOL MÁSHOL ingyen volt. Nem csak pécén.

És a fajtája ránkszabadította sajna, mára mindenhol fizetős (vagy az lesz - bár nintendot nemtom végül/már bevezette-e).
  • arty
    amikor a live/gold indult, annyi történt, hogy a multit betették a fizetős sorompó mögé.
    és te már AZÉRT fizettél.

(az ingyenjátékot a sonynak köszönd, a goldos akciókkal pedig megint fordítva ülsz a lovon... pont mint a multival...)
  • Harlekin
    Ebből látszik hogy fingod nincs róla! soha nem kellet használnod. mivel szinkronizálásnál ritkán de előfordul, hogy nem egyezik a felhőben lévő adat a boxon lévő adattal, ekkor felajánlja, hogy egy régebbit beszinkronizál! Ennyi de meg se lepődők, hogy ezt nem tudtad
  • darkSectorxxx #172753
    Igen mindazt megkapod, ami pcn ingyen van. :D
    Vicces kicsit.

X360-nal igaz szarapp volt a szitu, ott a sony még tartotta magát, de mára ő is elkurvult ilyen téren.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 10:30:06
  • darkSectorxxx #172752
    Amúgy érdekes, én azt hittem csak felfelé töltés automata, azt hogy vissza a gépre is automatikusan, azt hogy. Mi alapján dől akkor el, hogy mikor melyik irányba másol a rendszer.
    Tanulok ma is valami újat úgy látom.
  • Harlekin
    A lehúzás az amikor semmit nem kapsz a pénzedér!
    Viszont a Goldér cserébe kapsz MULTIT, ÁR KEDVEZMÉNYT, JÁTÉKOT, FELHŐT, STB STB STB....
    Tehát marad az hogy szimplán garasoskodó vagy, hogy ennyi jó dologra nem áldozol pedig a hobbid részét képezi, vagy szimplán elutasító ezek iránt ami meg a maradiságot hozza előtérbe!
  • darkSectorxxx #172750
    És honnan teszi a felhőbe? Ott teremtődik. Ne állítsd meg a napomat :D
    Valahonnan oda kerül az a szerencsétlen mentés nem?
  • Harlekin
    PONT EZ A LÉNYEGE BAZZ HOGY A FELHŐBŐL SZINKRONIZÁL !!!!

Hiszen OTT van 2 különböző mentésed!!! Mi nem világos!!!
    Ezért Is van ha elbaszódik a te gépen lévő mentésed nincs para mert ott megvan!
  • darkSectorxxx #172748
    Nagy nap ez a mai!!!!!!

"Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - most már biztos, hogy PC-re és Xbox One-ra is jön"
  • darkSectorxxx #172747
    A felhő arra jó, ha amúgyis fizet valaki a multiért. Egy plusz fícsör egy plusz szolgáltatás, soha nem is volt több ettől.
    Én meg minek fizessek a mentés backupért? Ha áramszünet van, vagy nem vagyok netközelbe mert hordozgatom a gépet, feldughatom a felhőt.

Erre mondom azt, hogy nekem minden, és minnél több opció kell, nem érdekel ha nem használom, csak legyen rá lehetőségem.

:)
  • arty
    büszkén vállalom, hogy a lehúzás elterjedését nem támogattam (live gold)
    maradi akkor lennék, ha egyébként nem használnám a felhőt (arra amire való - NEM biztonsági mentésre)
  • darkSectorxxx #172745
    Hat ja, ha corrupted lesz a gépen, akkor a felhöbe is azt szinkronizál.

Amúgy nekem corrupted a gépen volt, és a felhőbe szerintem pont ezért lett rátöltve ez.

Ja és dögöljek meg, nekem úgy tűnt, mintha a felhőbe nem lehetne minden játékot x360-on feltenni.
    Akkor még 512mb tárhely volt.

Harlekin felélte szerintem 2 másodperc alatt. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 09:31:45
  • darkSectorxxx #172744
    Most amúgy aco-ba meg a fejlesztők álltal kitalált lootbox-ozást rövidítem le.
    Hogyne csalnék.

De cserébe nem verem a nyálam hogy szar a lootbox. Megoldom magamnak. :)
    Aműgy meg van ebben élvezet, kicsit olyan mint a játékautomaták.

Ha megveszem a cuccokat, elmúlik a vagy, az az érzés hogy megszerezd.
    Ha megvan akkor már nem olyan fontos. :D
  • arty
    ha a gépeden elszaródik a játékmentés és a szar játékmentés felmegy a felhőbe, akkor mit tudsz csinálni?

értsed már a biztonsági mentés fogalmát! :) hogy a géped és a felhő közt mozog az adat, az tök jó, de az kvázi "egy példány"....
  • darkSectorxxx #172742
    Nem a kimaxolt játékokról volt csak szó.
    Neked azért nem kell pendrive, mert havonta van pénzed előfizetni azt amit én ingyen manuálissan biztonságosabban oldok meg. :)

Igen csalok single játékokban. Ezzel időt sporolok sokszor. Jaja. :)

Pl ha egy játéknak van a végén 2 ending, akkor a faszom megy végig ez a 3 perces videóért a játékon még 1x.

Köszönöm a segítséget, ha van ps4 editor, akkor az csak jó.

És nem, nem tudtam róla, halisten még nem jött ebben a genben olyan játék, ami olyan lenne, hogy a gameplay nem érdekelt volna csak a cselekmény, hogy 1x végignézzem.
    Persze manapság ott a youtube.
  • arty
    "Van hangszoro benne (szart sem er), "

vannak játékok, amikor iszonyat jópofa, amikor onnan jön ez+az.
    nyilván nem zenehallgatásra való :D
  • arty
    360on NEM ment gold nélkül felhőbe
    ONE menti a felhőbe, ez talán még a 2013as always only mocsokság maradéka :D
  • arty
  • darkSectorxxx #172738
    Analóg valóban fos minőségű, a led meg azért szar mert ha nem használod játékokhoz, akkor nem lehet kikapcsolni, amúgy meg a led miatt van mozgásérzékelés pl vr-ban.

Alanlógot cseréltem is aluminiumra.
    Viszont igen van 2 alternatíva.

Onyx és Razer.
    Mindkettő jobb az eredetinél, de drágabb is.

Vagy este sötétben a led jelez játékokhoz fényt.
    Horizon-ban ha esik pl a hó akkor fehér lesz. Ha az életed egy játékban maxon van, zöld, ha sebeznek akkor piros lesz. Ha rendőr van a közeledben szirénázik a led. Felváltva kék-piros.

A baj azzal van, hogy sokakat nem érdekel, vagy éppen a mainstream játékok nem használják, ezért tűnik értelmetlennek.
    Vrban viszont kötelező.

Hangszóró viszont dob a játékélményen.
    Ja lehet állítani, gépen menjen ki a hang, hangszórón vagy fülesen.
    Vagy hybrid megoldás.

Ravaszokban nem érzek nagyon eltérést a rezgésen kívül.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 09:12:03
  • Harlekin
    "Van hogy nem jó ha fellülirál automatán.
    Én pl nagyon sokrétűen használom a mentéseket, nekem az összes funció hasznos.

Aki normál szinten tólja, annak ez természetesen tök felesleges dolognak tűnik. :)"

Megnézném kettőnk közül kinek van több kimaxolt játéka és egy bizonyos játékban eltöltött órája!!!( nekem garantáltan) normál szintű játékos....
    És érdekes módon nekem nincs szükségem a penes mentésre!!!

Ez alatt azt érted ha elbaszol valamit akkor vissza töltöd a régi mentést! Amit amúgy a rendes játék menet felül írna, hiszen döntöttél valamiben?

Tehát csalsz, mert a bénaságodat ezzel orvosolod, hiszen ha nincs ez a lehetőség kezdhetnéd előről teszem azt...

Amúgy meg nehogy már ne tudj, pont TE a PS en megtalálható PS4 Save editor dologról!!! Na nekem neeeeeeee!!!!

Ahol ezeket be lehet állítani!
    Persona 5

Hero Total EXP 9999999
    whole persona Total EXP MAX in possession hero
    hero human parameter MAX
    all characters other than the hero Total EXP MAX

Másolgasd csak a mentéseidet " BIZTONSÁGI" okokból
  • Harlekin
    "Ha DS-nek pedig volt felhős korrumpálódása is, akkor ráadásul nem is biztonságos (logikus is: egy mentés nem biztonság). "

te ezt hol olvastad vagy miből vetted!!!

Neki a PENES MENTÉSEI SZARTAK BE!!!
    Felhő alapú mentés NEM TUD BESZARNI NEM TUD ELVESZNI!!!
    Mivel pluszba biztonsági mentést IS tartalmaz a felhő és ráadásnak ott a szinkronizálás a saját gépeden. így 3 helyen/lehetőségben van ugyan az az adat !!!! És auto. szinkronizálásnál akár hiba is merülhet(ne) fel ezért a felhőben az ELŐZŐ mentésed is ott van. Tehát LEHETETLEN, hogy a mentésed elvesszen!
    Kicsit csak kicsit kell ezen elgondolkodni!!! De istenítsétek a több sebből vérző penes mentést!!!
  • Harlekin
    Te meg garasoskodó maradi....
  • Zozo76

na itt egy reszlet az XBOX.COM/SUPPORT reszerol:

"A mentett játékok felhőalapú tárolásához a következők szükségesek:

Egy Xbox Live Gold előfizetés
    Egy konzol, amely csatlakozik az Xbox Live szolgáltatáshoz
    514 megabájt (MB) szabad tárterület a felhasználó konzolján (helyi gyorsítótár)"

szoval kell hozza GOLD. igy akkor emiatt nem szidom a SONY-t, pedig jol esett volna. :)
    lehet veszek megis PSPLUS-t, azt szarok bele, most ugyis olcsobb!

meg azert alszok ra egyet-kettot.
  • Zozo76
    Na akkor a PS kontroller:

Az marha jo hogy konnyu, de: kicsik a ravaszok, zavarnak (a flippeket konnyebben elerem mint az XBOX-on, de a ravasz olyan kis csusz-fasz), De a legjobban a gombak gazak! Oke, van pereme, de domboru a kozepe (xbox homoru!!!), lecsuszik az ujjam rola, kurva zavaro!
    Van hangszoro benne (szart sem er), de tenyleg ugyis fejhallgatozom, a tapipad sem ad hozza az elmenyhez. Az akksit az tudjuk milyen, BAR (!) meg nem merult le, szoval ha egy napot kibir, akkor azt mondom oke. A D-pad tenyleg marha jo.

Oke, meg fogom szokni biztos. Anno 2002-ben elegge hihetetlen volt hogy meg birom szokni az eger/bill utan a kontrollert es sikerult! Akkor imadtam a HALO-t, es PC-n mar szarra jatszottam. Namost a SILENT CARTHOGRAPHER nevu palyan egyszeruen nem birtam a gepbol kimenni, normal fokozaton, szarra lottek a Covenantok (PC-n hulyere nyomtam a demot is, itt). Ma mar nem mennek vissza PC-re, imadom a kontrollert. Gondolkodtam valami XBOX szeru PS kontrolleren is, de inkabb megszokom. Ez attol PS, hogy ilyen a kontroller. :)
    Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2018.03.09. 07:34:40
  • darkSectorxxx #172732
    Akkor azért volt felhő.
    Psen akkor valóban nem lesz most. :)

Kontroller egyformán jó.
    Max az elhelyezkedés mas, szokatlan.
    Pláne úgy nem csoda, hogy ez az első ps-ed.
    De nem fontos ps-en multizni.
    Játsz single játékokkal ps-en

A sony fanboy-októl én is meg a micro fanboy-októl is, hálisten itt sg-n egy sincs. :)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.09. 07:11:48
  • Zozo76
    vegulis lehet neked van igazad, ugyanis live elofizetesem mindig is volt. viszont psplus most meg nincs es sztem nem is lesz mert az xbox-on ugyis ott a gold ev vegeig. igazsag az hogy nemtudom melyik platformot favorizaljam, mert a ps-en marha jo akciok vannak, lasd most, eszmeletlen. de valahogy multira jobb az xbox kontroller vagy csak meg nem szoktam meg a ps kontrolleret. most elvezem a no man's sky-t, gyonyoru az origins is ps-en, ugyanakkor valahogy meg mindig viszolygok a sony-tol, es foleg az elvakult sony fanbolyoktol. nem tudom megmagyarazni miert van ez igy, ez a helyzet.
  • darkSectorxxx #172729
    Jajj most nézem ez egy új felvétel, régóta vártam már. :)
    Először azt hittem régi, mert ugye 2 hónap kihagyás volt
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.08. 19:19:16
  • darkSectorxxx #172725
    Régen nem ment a felhő gold nélkül.
    Ha most megy, akkor sorry.

De szerintem a gold nélkül amit mondasz az a LEVÉTEL, ami valóban megy annélkül.

CSAK A FELTÖLTÉS Gold/PSPlus. (legalábbis az volt)

Az egészben itt a bökkenő, még ha a felhő tetszene is nekem mint megoldás, még akkor is a fizetés a probléma. (márha még xboxon a régi szisztéma van)
    Hiába állítok be auto felhőt, ha nem fizetek havonta, és márpedig nem fogok, pendrive ingyen van, azaz a rá való archive-álás. :)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.08. 18:03:31
  • darkSectorxxx #172724
    Persze ha neked automata kell akkor automatán menti a gép neked.
    Csak sok esetben van szükség arra, hogy bizonyos dolgok felett te dönts!

Van hogy nem jó ha fellülirál automatán.
    Én pl nagyon sokrétűen használom a mentéseket, nekem az összes funció hasznos.

Aki normál szinten tólja, annak ez természetesen tök felesleges dolognak tűnik. :)
  • Zozo76
    sztem a live gold nelkul is ment, a masik hogy nekem jo az automata mentes, a franc sem akar ezzel allandoan tokoreszni.
  • darkSectorxxx #172722
    Csak hogy ismerjétek én hogy kezelem a ps4-en a mentéseket, a rendszerről minden este 3 pendrive-ra másolom át a nagyon fontos mentéseket, a naponta mgszerzett sokórás cuccokat, mentéseket....

3 külön pendrive-ra. :D Mondjuk van amikor a 3 pendrive-on 3 külön mentés van, de az megint más....

Ennyire be van biztosítva minden nekem. :D
  • darkSectorxxx #172721
    Ez csak a látszat, itt mélyen gyökeredző egymás csipkelődése a lényeg. :D

Xbox-on ha Gold nélkül menti felhőbe a mentéseidet, akkor ezek szerint azóta megváltozott a rendszer. :)

Ha nem változott meg a rendszer. És gold kell a felhőmentéshez, akkor:

Xbox:

1. Menti a játékot vinyóra.
    2. Ha van Gold előfizetésed, akkor felhőbe is.

PS3:

1. Menti a játékot vinyóra.
    2. Ha van PSplus előfizetésed, akkor felhőbe is
    3 Manuálisan 2 gombnyomással pendrive-ra

Ps4-en tudtommal a felhő egy tárhely, lehet hogy automatára is kapcsolhatod, de biztonságosabb manuálisra hagyni.
    Ez esetben úgy működik mint a pendrive-ra másolás.

Az Beállítások -> "Alkalmazások mentett adatainak a kezelése" menüben van.....

1.
    a. Pendrive-ra másolás
    b. Mentés felhőbe manuálisan

2. Felhőből kimásolás a Rendszertárhelyre

3. Pendrive-ról kimásolás a Rendszertárhelyre

4. Automatikus feltöltés felhőbe (van lehetőséged automatán, a manuális mellett, ha ezt szeretnéd)

Mint említve lett UGYANAZ mint Xboxon....és PLUSZ a pendrive, amitől biztosabb nem létezik, pláne ha több mentést akarsz tárolni....
    Mivel mivan akkor ha egy játék VÉÉÉÉÉÉÉÉÉLETLEN 3 slot-ot enged? Mint az ACO? Na akkor mivan? :D
    És nekem 4 vagy több kell?
    Hát ezt felhővel nem lehet megcsinálni.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.08. 16:49:57
  • Zozo76
    latom jol elvagytok a ket platform biztonsagi mentesenek a vitajaval. en akkor mint os xbox-os kerdeznem:

hogy oldja meg a ps a jatekallas menteset? mert ugy lattam hogy ps-plus nelkul sehogy! de ha van akkor onnantol automatikus? be kell valamit allitani, vagy megy magatol?

maganvelemeny: az xbox live sajat magatol menti, nem kell hozza gold elofizetes, sztem ez rohadt kenyelmes. mert ugye minden gephasznalatkor ment, nem kell vele tokolodni. mindig friss. jelenleg nincs ps-plussom, igy nalam nincs mentve a ps, most manualisan mentegessem pendrive-ra, minden egyes alkalommal, csak hogy szinkronban maradjon es ne bukjak valamit ha beszarik a gep?
  • darkSectorxxx #172719
    Jóez! :D
  • Rage47
    Na itt pont az Xbox mentéséről beszélnek.

• darkSectorxxx #172717
    Ha létezik valami mentést befolyásoló cucc, akkor azt kérem ide.

Ami miatt a para felesleges.
    Az az, hogy a multihoz nincs, vagy nagyon ritka amikor elérhető a mentés a felhő, szervereken tárolja a legtöbb játék a multit.

Ami történhet a legrosszab, hogy egy csalás miatt Dark végigvitte a Ninja Gaiden 2-őt.
    Szerintem ennyi. Nagyon szélsőséges eset az amikor a mentéssel multiban csalnak, ahhoz szerintem warez jatékfájlok kellenek.
    Vagy tököm tudja.

Pc-n az a könnyebb még mindig, hogy orrba-szájba modosítható, törhető minden.
  • arty
    biztosan vannak ebből visszaélések, de a másolás tiltása ezen nem változtat, csak téged-engem szívat meg, akik valóban menteni szeretnénk ... :(
  • darkSectorxxx #172715
    A sony tisztában van azzal, hogy a játékosok közül a tisztességes játékosokkal kell foglalkozni és nem a kivételekkel. :D

Amúgy nem rémlik hogy sony gépén a mentések miatt sok a visszaélés.