176864
banner
  • KILLER2
    Az X360hoz van már csip vagy valami softmod? Van hozzá Dashboard mint pl evox a sima XBOXhoz? Ja és hogy ennek hogy van a wincsije? Ennek is van vagy ehez csak csatlakoztatnmi lehet? Bocs a sok kérdésért.
  • Bravoman
    Ok, ne kapd fel a vizet, de zavart, hogy nekiállsz vitatkozni anélkül, hogy egy kicsit is utána néztél volna..

Egy normális transcode-olásnál nem romlik a minőség, hiszen az Xbox által támogatott wmv is tudja azt a minőséget, mint a többi formátum és az AC3-as hang is megmarad.
    Igazából csak annyi történik, hogy ahelyett, hogy az ember az összes videóját átkonvertálgatná a rendszer ezt automatikusan megteszi lejátszás közben, 'röptében'.

Tény, hogy van hátránya is, mert egy HD video realtime átkódolásához elég combos gép kell, ami egész lejátszás alatt gyakorlatilag max processzor-terhelésen dolgozik, ráadásul az X360 esetében ez az egészcsak Windows Media Center alól működik.
    Később (mondjuk chip-el) biztosan lesznek majd jobb megoldások, de a lényeg, hogy ha valaki akar, akkor már most is nyugodtan nézhet AVI-t Xbox360-on keresztül (a transcode360 csak egy példa volt, van még tucatnyi más megoldás is)...
  • nipponia
    Plazmám van így azon láttam. Gyönyörű képe van, azt meg kell hagyni. Még csak LCD monitoron láttam, hogy rá volt kötve, de azon is szép képe volt. Igazat megvalva, nem igazán láttam külömbséget a kettő között. De mondjuk biztos függ attól, hogy milyen minőségű plazmán vagy LCD-n nézed.
    A vinyó témáról: rá lehet kötni másik vinyót, de ahhoz szét kell bontani a gépet, ki kell drótozni, akkor is csak 20 gigát fog látni belőle. Érdemesebb inkább megvenni a gyári vinyóját.
  • arty
    ahelyett, h arrogánsan fröcsögsz, leirhatnád, hogyan is müködnek a dolgok ... ;) az TALÁN segit.
  • Bravoman
    Javaslom először nézz utána, hogy hogyan működnek a dolgok és csak utána írj marhaságokat. De leginkább utána se...
  • arty
    jah, csak ha (a neve alapján gondolom) áttömörited a "hd-avi"-t, akkor pápá minőség, viszlát dolby digit hang, stb ... igazából nem ismerem a Transcode360-at, de az ujratömörités halott ötlet szvsz :)

ennyi erővel létezik hdmi csatlakozo is, veszel egy olyan hdmi switchet ami felkonvertálja a VGA jelet hdmi-re ;)
  • Tomo15
    Elösször meg kell flasheltetni, és csak utánna megy. Winyot meg lehet kapni külön 360-hoz. Más nem tudom, hogy megy-e vele. Szerintem nem...
  • capo16
    hy all lenne meg egy kérdésem ha megveszem a gépet és kiirom a játékot hogy tudom elinditani valaszokat előre is köszönöm jah és a vinyonak milyen csatlakozása van:D ennyi egyenlőre
  • MPZS
    nem müxik a FAQ...:(
  • Bravoman
    Egy TV kérdés (úgyis rég volt már ilyen :-):

Volt valakinek alkalma összehasonlítani az Xbox360 képét nagyfelbontású(!) plazmán és LCD-n? Ha igen, mik a benyomások?
  • Bravoman
    Windows Media Extenderen keresztül valamilyen transzkódoló progival: pl. Transcode360.
  • arty
    ok, mondjuk h az elsőben igazad van, kösz a kiigazítást, nem tudtam a kiegészítőről :)

az utolsót légyszi magyarázd el.. hd-avikénet feltehetően xvid vagy h264 kodolásu AVI/MKV fájlokra gondolt: kérlek magyarázd el, ezeket hogyan jétszod le a boxon ;)
  • Bravoman
    1. Már hogy a francbe ne lenne: kb. 21e Ft a Wireless Network Adapter hozzá.
    3. Ez sem igaz, több féle megoldás is van erre.

De legalább a háromból egy kérdésre jó választ adtál. ;-))
  • arty
    az nem chip, hanem hackelt fw ki/bekapcsolo... a chip azt tudná, h irok egy programot és az is futna az xboxon

csacsi:
    1. egyenlőre nincs ilyen kieg
    2. nem
    3. egyenlőre nem
  • Csacsi
    Nah mivle nem jött be a faq.

Szal lenne pár kérdésem.

1 : Van Wifi lehetőség 360-on?
    2 : Hdmi csatlakozót adnak hozzá?
    3 : Le tudok vele játszani hd-s avi filmet?

Egyelőre ennyi. Várom a választ.

Köszi.
  • nipponia
    Azéert vigyázat, mert becsapós a chip dolog. Ugyanis van rá chip már, de nem éri meg. A chip egyébként ezt tudja: "Teljesen kompatiblis az aktuális Security Sectorral nem kell őket kiírni újra (játékokat), teljesen kompatibilis az összes üres lemez márkákkal, eredeti lemez betételekor kikapcsol a chip, felismeri a chip az új firmwareket (azaz ha újat töltesz fel a driveba!). Röviden ennyi."
  • Attila 007
    Capo 100 ropi vagy 75 a vinyó nélküli és csak flasheltetni tudod chippelni nem, tömören ennyi részletesen nemirom le mia kül mert nemvolt kérdés:)
  • capo16
    hy all segitsetek hogy hol lehet x box 360 az venni mennyibe kerül és hogy ki lehet e chipeltetni
  • capo16
    hy all segitsetek hogy hol lehet x box 360 az venni mennyibe kerül és hogy ki lehet e csippeltetni
  • Muad Dib
    Nem midegy fiúk, nekünk mán úgy is angol nyelvü van...?

Ami szuper, hogy a játékok magyarok lesznek. A Kameo-t pl. nem kell végre folyamatosan fodítgatnom a fiamnak, mer az nagyon fárasztó...
  • nipponia
    A dashboard az tuti magyar lesz. Egy ismerősömnek konzolboltja van, és ő már felvette a kapcsolatot a microsoft magyarországi képviseletével, hogy mi merre lesz a rendelésekkel. Ő mondta, hogy a dashboard magyar lesz, a live meg akkor lesz magyar, ha csinálnak nálunk is központi szervert. Ami előfordulhat, mert meglepően nagy a kereslet kis hazánkban a konzol iránt. Ja igen, és a liveon keresztül le lehet majd frissíteni a külföldön vásárol gép dashboardját magyar nyelvüre:D:D:D. Ez azért figyelmes tőlük.
  • sector512
    Dashboard tuti magyar lesz
  • szabzol
    Én pont fordítva tudom: a LIVE lesz magyar, és talán lesz dashboard frissítés is. De leheg hogy nem így van...
  • nipponia
    A dashboard magyar lesz. Talán a live is:D.
  • turho
    Hivatalos Magyar XBOX képviselet. Nem nématországi, meg brit gépek, se nem 110 V-os Japán, meg ilyenek. Lehetett árulni, de mind behozott gép volt. MM meg kicsit se német... :)
    Mostantól lesz Magyarított játék és talán Magyar dashboard is.
  • mate317
    Bocsi lehet hogy én tévedek óriásit, de a saját szememmel láttam a mediamarkt-ban és a corában is xbox360-at, erre most olvasom, hogy nevember 3. a mo.-i árusítás kezdete.
  • turho
    Klasszikus backupnak tituláltam az xbox1 idejének iso-it, aminek köze nincs az ss-hez. Mivel nem kellett. Halo2 és PES5 van nekem is, megfelelően kezelve. Sajna régen voltam másnapos, de figyelek a részletekre :)
  • nipponia
    Meg az is lényeges, hogy softmod esetében nem ugrik a garancia, hiszen nem kell szétkapni a gépet. Persze ha olyan lesz mint az xbox1-en, hogy lemezről telepíted a cuccost.
  • Muad Dib
    Teljesen mindegy számomra, hogy chippel, softmoddal, mágikus delejjel, vagy ráolvasással oldják meg, hogy berakjak egy 120 gigás vinyót és arról futtassam a gamékat, meg utilokat.
    Ez részletkérdés, és amúgy teljesen lényegtelen a számunkra technikai szempontból.
    Illetve annyiban lényeges csak, hogy a softmod olcsóbb mint a chip. Ez viszont lényeges szempont anyagi tekintetben.
    Úgyhogy drukkolok, hogy igazad legyen...
  • nipponia
    Szerintem nem fog jönni chip hozzá. Ha mégis, teljesen értelmetlen lesz, mint kb már egy éve az xbox1-nél. Teljesen meg fogják csinálni a softmodolást. Már most vannak rá komplett dashboardok, csak még nem adták ki hogy letölthesd. De a videók kiszivárogtak. Szerintem már karácsonykor kijön valami hasonló cucc.
  • Muad Dib
    Igen, valóban brutális masina, nagyon sok jó és érdekes dolog jön még, csak legyen türelmünk kivárni...
    Egyetlen gond vele a melegedési probléma. És ez az okozója minden egyéb problémának is.
    De már van rá vízhűtés is...
  • arty
    eredeti xbox1 korongról lehet csinálni otthon ss patched imaget, de a letöltött image-k már nem ss-patchelhetők, gondolom ez a gond ... amugy a chip legnagyobb előnye szvsz a játékok mellett végre az xboxmediacenter lenne :) ilyen erős konfig simán vinné a hd filmeket, az egyetlen negativum, h ugye hdmi nincs ... és az ms szerint nem is lesz ...
  • Muad Dib
    Hát Turho, ha neked a HALO 2 nem klasszikus xbox1 játék, akkor részeg vagy.
    Vagy másnapos...
    Több játék nem fut??? Na bazd meg, ezt nem tudtam. Azt hittem, a többi is fut.
    De annyira nem érdekel, mert a régiek közül csak a HALO2-re voltam kíváncsi.

Microcosmos!

A hírek alapján. Ez egy prognózis. A régi boxnál ugyanígy lehetett vele számolni, mikor jön a chip.
    Olvasod a külföldi siteokat, ahol a 360 moddolásáról cikkezgetnek?

Egyébként én örülnék a legjobban, ha jövő héten jönne a chip, mert dobnám is bele a 120-as winyót a kicsikébe...

Szóval kb. 8 hónap és 1 év közöttre teszem innetől kezdve, hogy jöjjön a chip.
    Ha akarod fogadhatunk egy Chivas Regal-ban...
  • Microcosmos
    Kiváncsi lennék rá mi alapján számoltad ki ,hogy 8 hónap 1 év, és van chip. :-)))
  • sector512
    chip-chip chóka
  • turho
    Amint látod én tudom. De a klassziku backupokat nem viszi. Majd talán chippel...
  • arty
    ss patched image kell :)
  • turho
    Flashelt x360-on neked milyen klasszikus xbox1 backup megy? Mert nekem és a többségnek speciel semmilyen. Illetve senkinek sem. A Halo2 dvd9 ss patched az más tészta...
  • Muad Dib
    Kedves Ma2ska és Szabzol!

Lehet, hogy én értelmezem rosszúl a válaszaitokat??? Vagy ti tévedtek? Úgyhogy inkább kerek mondatokban válaszolok DSLite barátunknak:

Igen olvassa a régi x-es backupokat (bizony én tolok is rajta régi boxos backup gamét).
    Hogy megfekszik e a box, az majd kiderül, de végül is jópár megfeküdt már, bár ne fejhiba miatt...
    A wincsin demókat tudsz tárolni egyenlőre, amit live-ról töltesz le és még kb. jó 8 hónap 1 év, amire lesz chip. No akkor majd én is bedobok egy 120 gigás winyót.
  • DS LIte
    Köszi a válaszokat!

Foglalkoztat a gondolat... Hol lehet most x360-at venni bütykölve, garanciával megbízható uraktól? (Elfogadható áron, természetesen!)