176865
banner
  • adam first
    Látjátok ez a legnagyobb probléma a nextgeneknél(fleg vásárlásnál) a bizonytalanság!!!!Megvetted a gépet már viheted is javitatni a hibákat amit nem is te okoztál, hanem gyárilag kúrtak el midnen egyes darabnál.
  • turho
    Az a baj, hogy változtatják ezek a fordulatot, csak nem jól, és nem időben :)
    Az egyi széria néhány tagja nem pörög fel az isttennek sem, ha már több kettőnél akkor ad egy kis kakaót, de az néha kevés lehet. Hálisten a 360-asok zöme az felpörgeti rendesebben. De ilyen alap szabályzórendszert így elbarmolni.....Nameg a halott gépek zömében a szigetelő csomagolófólia rajta maradt a GPU-n és arra ment rá a borda. Persze hogy hővezetés a kanyarban sem volt :(
    De azért a halálozási ráta nem olyan magas, csak az ilyen fórumokon tűnik annak. Mondjuk jobb lenne ha nem lennének ilyen (alap) gondok egyáltalán.
  • Agreal
    szerintem a hűtési rendszer egyáltalán nem hibás az egyetlen gond az alacsony fordulatszámmal van amit 3000ft-ért kiküszöbölnek neked és az is -10 fokokban mutatkozik meg

mondjuk azt nem értem hogy miért nem tudták megcsinálni azt hogy terhelés hatására magától emelje afordulatszámot pc-nél már a leggaygibb lapokban is megvan ez a lehetőség

és akkor meg lenne oldva a hang probléma is mert játéknál hangos de az nem lényeg letöltésnél meg halk

a hűtésmodot mindenképpen érdemes megcsináltatni főleg aki nem akar szívni a garival. ez tuti jó megoldás mert volt már olyan aki úgy vitt be gépet hogy folyton fagyott a hűtésmod után már egyszer sem
  • nipponia
    Szerintem a nintendo ezzel a wii gépecskéjével alaposan oda fog csapni a sonynak és microsoftnak is. Lehet hogy nem fog olyan grafikája lenni a játékoknak mint pl a gears of warnak, de a mozgásérzékelős joyával olyan hangulata lesz egy fpsnek, vagy sportproginak, hogy azt nehezen lesz érezhető a másik kettőnél.
    Most jöhettek azzal, hogy a ps3-hoz is lehet majd venni drótnélküli, mozgásérzékelős joyt. Na igen, de ezt lemásolták a wii-ről. Ugyanis az e3-ig nem volt tervbe véve. Csak addigra gyorsan összecsaptak egyet. A játékstúdiók meg csak pislogtak, mert ők nem tudtak róla és nem építették be a játékaikba, így nem is ment egyik gémmel sem. Ja és nem a géphez adják majd, vedd meg külön.
  • adam first
    Ez igaz,az egyetlen cég és annak konzolja, ami valóban "konzol" tudott maradni az a Nintendo.Csak sajnos nem a régi legendáival kéne előrukkolniuk.
  • adam first
    Másik változat szerintem nem lesz boxból az nem a micro stílusa.Mondom nekem annyi a gondom hogy bizonytalan vagyok a géppel kapcsolatban de mondjuk abban is igazad van ami leírtál,a micro előbb fog javított,tökéletesített gépet piacra dobni(ami már kinövi ezeket a gyerekbetegségeket)mint a sony.1 év ide vagy oda de nagy előny,nálam fontos az ár ha veszek egy konzolt.De különösebben amilyen játékokra nekem igényeim vannak, azok nagyrész van boxra is(Forza,Tony Hawk's,Gta,Sonic the hedgedog,(Ninja Gaiden2>remélem hogy lesz 360-ra)különösebben az egyetlen cím ami a ps felé fordítana az az MGS.De nem is ez a lényeg a 360 jó áron van,lesz még olcsobb is,teljesen más a koncepció mint a sima boxnál,más játékok,más piaci stratégia és nem szarják le Europát,ez tetszik.És ha még a gépeik sem fognak hibásodni, akkor én 360-at veszek.
  • nipponia
    Mégvalami. A ps1 korszaka óta ez már semmi másról nem szól, mint a lehúzásról. Mrá régen meg lehetne csinálni egy konzolt olyanra, ami nem nagyobb egy vinyónál, és megfelelő a hűtése. És ez igaz a pc-s világban is. Csak gondolj bele, hogy nincsenek szabvány alaplapok, sem szabvány gépházak. Nekem például van egy toronyházam, de nem tudom beszerelni a vinyómat mert az alaplapon pont ott vannak a memóriák. Az egész egy milliméter miatt van. Ez van a konzolnál is. Már vagy öt éve marokkonzol nagyságú lehetne az egész.
  • nipponia
    http://www.sg.hu/cikkek/45257/a_sony_a_ps3_lebutitasa_mellett_donthet

Én azért a sony gépében sem bíznék annyira. Az tény, hogy volt majd másfél évük tökéletesítgetni a gépüket, de szerintem elszúrják a kapkodás miatt, hogy megjelenjen végre. Bár majd meglátjuk, mikor kijön. Szerintem arra meg ne várj, hogy lesz az xbox360-ból egy másik változat (értem ez alatt amit a psx és ps2 esetében csinált a sony).
  • öregharcsa
    lassan már ott tartunk mint a pc-nél...megveszem oszt javíthatom-tuningolhatom hogy jó legyen arra amire tervezték!! szánalmasnak tartom hogy egy konzolnál ilyeneket kell csinálni...
  • adam first
    Az biztos.Csak valahogy ennyi pénzért elvárhatom hogy ne húzzanak le és ne basszanák át főleg ha majd 2007-ben akarok venni gépet.
  • KILLER2
    Szerintem ennyi pénz picit sok ha ilyen hibái vannak. De ha télen az udvaron játszol vele nyáron meg a hűtőben akkor biztosan nem fog megolvadni.
  • adam first
    Elolvasva a hsz-od nem akarok senkit se megsérteni vagy bele okoskodni.De a lényeg pont a hűtésen van elbasszák(már rég megcsinálhaták volna jobbra is)hogy vegyél újat.Mert aki jó gépnek tartja a 360-at(köztük én is)az képes újat venni garancia lejárta után is.A microsoft inkább adta volna ki később,ez nagy geciség volt.2-3 év múlva megújra tervezik a gépet,kijavítják a hibáit és úgy adják el és aki első szériás gépet vett és jönnek a nagyobb vasat,procit igénylő gémek,az mit csináljon?Ezt nagy szemétségnek tartom,bár nincs bajom a 360-al az ára is elég barátságos meg maga a gép is,de mindig elgondolokzom azon hogy érdemes-e gépet vennem amikor ilyen hűtés hibákról hallok.Én mindenesetre várok még hogy adják ki a javitott gépeket és ha kijavítjk a gép konstrukciós hibáit akkor nem lesz gond.Mert én ha veszek egy konzolt a játékok kivűl másra nem akarok költeni.De ha így folytatja a micro akkor Ps3 lesz a nextgenem vásárlásából.
  • KILLER2
    360at össze lehet úgy kötni PCvel mint elődjét? Ha isen akkor ez routerrel megoldható? Ja és XBC használható routerrel?
  • KILLER2
    thenksz
  • Sepp3
    http://xboxlive.uw.hu/
  • KILLER2
    Gondolok ezalatt arra, hogy hogyan kötöm rá a netre.
  • KILLER2
    Bocs, hogy itt és ezt kérdezem, de légyszi válaszoljatok. Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, de pontosan hpogyan lehet a Live!-ot beüzemelni? Tudom, hogy alapvető, de nem tudom és egyenlőre nem teláltam róla magyar leírást és nem nagyon tudok angolul.
  • turho
    A beállított venti 7-8 V-on, sőt akár 6 V-on is elég hatékony. 12 Voltosak gyárilag, nem kell félni a túlhajtásuktól. Elvész a gari: erre nehéz válaszolni, de nem tenném rá a nyakam hogy a gari atomstabil marad akármilyen szerelés után.
  • KILLER2
    Mennyire lesz hatékony a beállított venti? Én nem akarok bele vízhűtést egyrészt mert nem akarom, hogy kilógjon belőle a cucc, bár erre magasan szarok rá, inkább ez mint egy sült 360. Nem lenne jó ebédre jobb a sültcsirke meg aztán olcsóbb is. A másrészt azért nem akarok vízhűtést, mert azé az a 70-80 ezer nem kis pénz és a 35000 sem kevés. Amúgy ha veszek egy új 360at és fw hacket (ahogy én mondom Dezsőt) meg ventillátor beállítást megcsináltatom akkor az még garanciális marad? Hülye kérdés, de a vízhűtéstől elvész a gari?
  • Tomo15
    Megérdemlik. Már nekem is kárt okoztak meg sok más embernek... Mindenesetre most vettünk a gépre egy ilyet. Ha így is tönkremegy, akkor kettéhasítom;c
  • nipponia
    Ezt a cikket még nem is láttam :D
  • pirosBoci
    8[
  • nipponia
    A hűtéssel nem is lenne gond, ami benne van az pont elég is lenne, HA legalább 8V menne a venti 3V helyett. Sőt, az újabb gyártású gépekben még lasabban pörög a venti. Pont ez a lényege a venti tuningolásának. 8-9V állítják, így már képes normálisan hűteni. És ha már a tervezésnél tarunk, normális hogy egy sima hűtőbordát tesznek egy procira? Ráadásul azt is aluminiumból csinálják réz helyett. Normális, hogy alig egy centire rakják egymástól a grafikus procit és a gép procit, hagy melegítsék egymást? És normális, hogy mindezt megspékelik azzal, hogy felé pakolják a dvd meghajtót, hogy a forró levegő megakadjon a térben? Ez a gép remek tudásra, de pocsék tervezésre. A mostani játékok még nem használják ki a gép teljes tudását, így nem pörögnek még a procik gőzerővel. Majd egy év múlva mondd azt, hogy ez a hűtés pont jó bele, mikor 80-100 fokosra melegszik a géped belseje, mert beindultak a procik. Azt már meg sem említem, hogy a ramokon nincs is hűtés. Én rászánom a vízhűtésre a pénzt, mert 20-30 fokkal alacsonyabb lesz a gép. Inkább kiadok rá 30-40 ezret (mert ennyi egy alaplap csere, ha nincs rá garid). 4000 forint ha megcsinálják neked a ventit normális hűtésre. Károd nem lesz belőle, max hangosabb lesz a gép ventije egy fokkal. De megér annyit, minthogy megsüljön. Akinek meg nincs vele gond, az örüljön. De majd jövő ilyenkor elbeszélgetnék velük a gépükről, már ha még ugyanaz lesz nekik, nem pedig egy kicserélt box .
    De mindenki azt csinál, amit akar. Nem kényszer, csak elmondtam a tapasztalatomat. Mivel egy gépem már megsült.
  • DanielT
    Az is sokat segít ha valaki fektetve használja a gépet, mert úgy nem tud kifolyni a túlmelegedett hűtőpaszta a procimag és a borda közül.
  • Agreal
    és nem csak agépet hanem a tápot is szellőzős helyre kell rakni
    szvsz alapvető probléma hogy a gépet polcra és szűk helyre rakják ahol nem tud rendesen elmenni a meleg levegő és a felmelegített levegőt fújja be ismét csak a gép ezáltal fog túlmelegedni

mindenesetre az a 3000ft amit a modra elkérnek nem nagy pénz simán meg lehet csináltatni már csak a biztonság kedvéért is
  • Ma2ska
    Nem a radiátorra, kályhára kell tenni, és jól szellőző helyre, aztán ok.
  • Ma2ska
    Pont jo az a hütés ami benn van. A tervezésnél ilyen elemi dolgot nem ronthattak el.
  • pirosBoci
    köszi
  • Agreal
    igen
  • pirosBoci
    tehát akkor ha jol értem (DVD meghajtó flash upgrade (az aktuális legújabb verzióra frissítés)
    - 3000 Ft)ez az amit mondtatok?
  • linkaska #3134
    Hát nem tudom kinek lehet xbox 360 gépe.Nincsen valakinek Miskolcon?Nagyon fontos lenne.
  • pirosBoci
    kösz mindenkinek aki segitett sikerült megértenem KÖSZI, Köszi.
  • öregharcsa
    nos..warez miatt megszünt....nem tetszett neki ami itt ment ezért levette az oldaláról...
  • Agreal
    én pl most egész este a dead rising-al játszottam és meg se kottyant agépnek pont úgy mint eddig semmi sem mert a 2 hónap altt egyszer sem fagyott
    féltem is a dead risingtől elég szépen de felesleges volt

és semmiextra hűtés nincs agépen az asztalon van szabad levegőn
  • spR
    Hali! Uj vagyok XBOX360 fronton, es mielott hulyesegeket kerdeznek, el akartam olvasni a FAQ-ot, de nem mukszik a link. Nem lehetne visszatenni?
  • Muad Dib
    Sziasztok!

Egy nagyon fontos dolog annak, aki még nem tette meg:

Hűtésmódosítást rakassatok bele, mert alapból el van rontva a box hűtése.
    Sector512 gépét leszámítva , biztos, hogy mindenkinek szüksége van rá, mert előbb-utóbb meg fog sülni. Ez nem vicc.
    3000 forintocska nem összeg érte, hogy aztán elkerülj egy 35000 Ft-os javíttatást az idegbajt nem is számítva.

Sector512! Szerintem neked valami nagyon nagy mázlid van, esetleg a hűtőszekrényben van elhelyezve a boxod...

Egyébként nem kell hozzá 8 óra folyamatos játék, hogy baj legyen.
    Ami nagy szerencse, hogy vége a nyárnak. A lakásokban sem 28 fok lesz, hanem 20-24. Ez sokat számít nagyon...
  • öregharcsa
    szia

rég láttalak...

mi is a kérdés??nem érteni...
  • nipponia
    Bocsi a helyesírási hibákért
    Ezt az égést
  • nipponia
    Akinek nincs meg a minimális számtech ismerete, az inkább menjen a KILLER által megadott oldalra, és csináltassa meg a gépét. 3000 forint nem fog szerintem senkit a fölbe döngölni, és 20 perc alatt megcsinálják (csak hasonlításképpen, konzolos boltokban ezéert 10000-15000 forintokat kérnek).
    PIROSBOCI: Nem fog menni alapból az xbox360-on a tört játékok. Buta kérdés volt.
    LINKASKA: Két dolog lehet a gépeddel. 1. Rosszul flashelték fel vagy rossz verziójú firmwaret használtak (2.0, 3.0 hibásak voltak sok gépen). 2. Rossz átékokat kaptál. Meg kéne nézned más gépeken is a játékokat, ha van rá lehetőséged. Livera meg egyszerű: www.yellowpages.com, keresel benne egy céget (pl. IMB) és egy boltnak a címét, iránítószámát és az államot adod meg. Minden más lehet fake adat.
    KILLER: Az a gond, hogy az xbox360-ban proci és grafikus proci egy helyre került. Erre raktak egy réteg szilikont és aluminium-hűtőbordát. És ennek a tetejére feldobták a dvd olvasót. Ez szupi lett, mert egy helyre pakoltál az összes melegedő alkatrészt, és ehhez odaraktak 2db 12V-os ventit, amit úgy állítottak be hogy 3V-ot kapjon. És ez szart sem ér neki. Most mikor jönnek az újabb játékok, amik elég komolyan el kezdik dolgoztatni a gépet, az egész felmelegszik kb 70-80 fokra, megolvad a szilikon a procik tetején és kifolyik. Ennek hatására elkezdenek a tranzisztorok kiégni a procikban és kapod a gép bekapcsoló gombjánál a 3 ledes hibaüzenetet.

Más: Kérlek titeket, olvassatok vissza. Nem egy nagy munka. És nem csak itt, hanem például amit Killer megadott címet, azon is. Amennyit vártok egy kérdés válaszára, annyi idő alatt vissza tudtok olvasni és megtaláltok mindent.

• tejföl
    Szia!Gamertagod?