176884
banner
  • Sland
    Saints Row-ban csak autókat lehet vezetni? Repülő, hajó nincs?
  • sector512
    Akkor lehet hogy azért furcsállod a Full HD kifejezést mert ott nem használják, itthon a gyártók is szokták így reklámozni a natív 1920x1080-as megjelenítőket, google ad rá egy csomó találatot.

HDready:
    "A HD-ready címkét, mint alkalmassági megjelölést a nagyfelbontású képjelek feldolgozására és megjelenítésére alkalmas képmegjelenítők megkülönböztetésére vezetik be, és az „EICA képmegjelenítő készülékek HD megjelölésének feltételeiben” részletezett minimális funkcionális követelmények alapján használható.

Ezek a feltételek az európai technológiai ipar egyesült erőfeszítéseinek eredményeként, az európai közszolgálati és kereskedelmi műsorsugárzókkal, az infrastrukturális és más szolgáltatásokat nyújtókkal, valamint a nemzeti HDTV kezdeményezésekkel közeli párbeszédben alaposan kidolgozva jöttek létre. A feltételek a technológiai és üzleti érdekek közti egyensúly gondos mérlegelését testesítik meg.

A feltételek közzététele és a HD-ready címke használata fontos és hasznos az európai nagyfelbontású televíziózás (HDTV) elterjedésének elősegítésében, de legnagyobb haszna, hogy a készülékforgalmazók és főleg a vásárlók ez alapján képesek tájékozódni, hogy mely készülékek alkalmasak a nagyfelbontású mozgóképek megjelenítésére.

Ügyelni kell azonban arra, hogy a HD-ready címke csak a képmegjelenítő nagyfelbontású képességét jelzi, azt nem, hogy a készülék HDTV adások vételére is alkalmas. Ehhez ugyanis szükség van egy vagy a készülékben vagy ahhoz kapcsolódóan működő megfelelő vevőegységre / dekódolóra vagy un. HD Set top Box-ra.

A HD-ready címke használatának megítélése öntanúsító rendszerben történik valahogy úgy, mint a CE megjelölés esetén.

A „HD-ready” címke követelményei

A HD-ready címkével ellátott képmegjelenítő készüléknek az alábbi követelményeknek kell eleget tennie:

1. Képernyő, képmegjelenítő eszköz

• A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.

2. Video interfészek

• A képmegjelenítő eszköz HD bemeneti videojelet fogad az alábbi csatlakozókon keresztül:
    Analóg YPbPr, és
    DVI vagy HDMI
    • A HD-re alkalmas bemenetek a következő HD videojel formátumokat fogadják:
    1280x720 @ 50 és 60Hz progresszív („720p”), és
    1920x1080 @ 50 és 60Hz váltott-soros („1080i”)
    • A DVI vagy HDMI bemenet támogatja a (HDCP) tartalomvédelmet"
  • MoLc
    Egy kérdés,gyári fülhallgatóból hogy lehet kicsalni hangot játék közben ?!
  • matiszG
    Hát igen elég komoly egy ilyen masina.Nekem is egy 43" Samsungom van, igaz 4:3-as de hibátlanul müxik.Erre állítólag, már 8000 üzemóra van megadva, nem tudom ez mennyire valós.A lényeg, hely kell hozzá, hogy élvezhető legyen de 16:9-ben is hozza a 106cm-t, mondjuk én 5 méterről nézem 480p-ben.Már láttam ilyet félévesen 130.000,-Ft-ért is, ami 3 év garival, nem elhanyagolható.A konvergencia sajnos nem állítható rajta de gyárilag jól van belőve.
  • matiszG
    A UPS-es szállításos-csere, kicsit rongyolt MS matricával is megjátszható, amennyiben 3 ledes lett a gép?
  • Adi
    Mhh.. hogy tudom a pc-n lévő zenéimet lejátszani X-boxon?
  • CSOCSO
    pisztos
  • guardian hero
    A "sárgák" alatt nyilván nem a japókat értette, hanem valami olcsómunkaerős dzsunka-országot, esetleg Kínát.
  • sacano1
    hát ebben nincs igazad amikor vettem a gépet nálunk még nem lehetet kapni sem
  • CSOCSO
    ha jol tudom japanok semmit nem raktak ossze.. csak magyarorszagon van uzem.
  • sacano1
    ez még az elsö core gépemel történtt melegiteték utánna de már semmi sem segitet rajta mentt a levesbe akkor mondta arc hogy az elsö 360-asok közül valo volt a gép a sárgák rakták ösze és rajtahagyták a védöfoliát a ramokon meg a gpun igy asztán jol átt sültt. utánna vettem a prémium packot aszt beuropában szerelték semmi gond vele pedig asztán hétvégén a 24 orábol 16-ot megy de lekopogom hogy hibátlan a masina!!!!!
  • CSOCSO
    milyen kiraly ilyen szempontbol ez az amcsi. vehetsz ra 1-2 eves garit plusz maniert utanna barmi problemad van kicserelik azonnal.
    igy lett 24 es halott moncsibol masik 24 es moncsi aminek jobb az ms ideje, ugyan az a marka de ujabb model es az ujabb model ara feleannyi volt mint a regie mikor meg nagy szam volt es uj! igy manit is visszakaptunk!! mekkora kiralysag volt istenem!:D
  • CSOCSO
    lol:D a ups nem MS futarszolgalat. a UPS egy postaszolgalat.
  • CSOCSO
    ne javittassatok!!! kerjetek egy ujat. ha javitani akartok akkor probalkozhattok azzal a modszerrel ami neten van: szetszed az egesz gep. egyket resz lefed foliaval es hopisztolyyal felforrosit az egesz gep. allitolag utanna tokeletes lesz.
  • CSOCSO
    gondolkodj el egy DLP vasarlasan ( hatsoprojektoros tv) nekem meg csak nem is DLP van hanem a sima ( dlp mas lencses es vekonyabb, nem akkora BAZINAGY) jol beallitott hatsoprojektoros tv ugyanolyan kepet fog adni ugyanolyan szinekkel mint egy plazma de a sotetebb szineket sokkal jobban fogja kiadni.
    egy dragabb projektoros tv sokkal jobb mint egy olcso plazma!!!! es lehet hogy a ket fogalom egy arban van!

nekem is projektoros tv-nk van. uberzsir!
    ket tanacs:
    ha bemesz egy boltba es csunya a projektoros tv az aze van mert nincs beallitva!
    ha lehet akkor olyat vegyel ahol a convergencet manual lehet allitani. sajna leforditani nemtudom magyarra a lenyeg hogy a beallitasokban legyen olyan ahol kezzel (tehat nem a tv csinalja magatol) lehet allitani az elesseget/szineket.
    ez a mi tv-nken ugy nez ki hogy a tv kepernyon van sok sok + jel.
    es latod hogy a feher = jel mogul kilog valamerre a kek = meg egy piros = jel. ezeket a piros es kek = jeleket lehet ide oda tologatni a feherhez kepest igy nem lesz szellemkepes a tv egyik sarokban sem, stb stb stb. sajna a mutter 61 inchese nem tudja ezt a funkciot. ott csak auto convergence van.. nem is tokeletes egy ket sarokban ami azt eredmenyezi hogy a feliratnak van egy uberpici piros szellemkepe. amugy jatekban eszre se venni.. csak max az eletero csikon meg a mellette levo szovegen. de a mienken szerencsere van szal csak beallitottam es kiraly minden!
    ne feledd= egy jo projektoros tv nagyon zsir!
  • CSOCSO
    "1080p azért nincs mert ahoz full HD tv kell ami még elég borsos:)"

szerintem ti teljesen fogalomzavarban vagytok a hd readyval meg a full hd val meg ugy az egesszel.

hd ready annyit tesz hogy tudja a HD-t azaz nem kell mast csinalnod hogy radugsz egy HD DVD-t.. vagy satelitdobozt ami tudja a HD adasokat es nezheted is. ezek kozul a regebbiek tudnak 720p felbontast esetleg 540 est mint a mienke de tudjak az 1080i-t is.
    az ujabbak mar tudjak az 1080p-t is.

ezenkivul van a HD-build in ami annyit tesz hogy be van epitve a hd doboz azaz nem kell hozza satelit doboz csak bedugod a satelit kartyat es mehet is a moka. nincs ilyen hogy valami full hd a masik meg nem full.. ez bullshit.
    ha valaki mashogy gondolja az menjen gyantatseperni! amerikaban vagyok minden magazinbol ujsagbol, tvbol ez a HD szar folyik
  • Kaplan
    Cseregarancia 3 kőkemény teljes nap :)
  • Theodoric
    Jajjdejó :P
    Ez azért durva harverhiba, simán a tescoban vajon nem lehet egyből cserét kérni? aztán ők oda viszik, ahova tanulták...
  • Kaplan
    Elméletileg a MS futárszolgálata viszi el javítani asszem UPS a nevük.
  • Theodoric
    Fél éves sincs, szal igen, garosnak kéne még lennie...
    Más kérdés, hogy mennyit kell majd harcolni, mire kicserélik, mer akkor a tescoban volt a legolcsobb, aztán foglalkoznak-e vele vagy leszarják, vagy megfutattnak, hogy na vigyem szervizbe...
  • Unreal1942
    Ha garos akkor jó!
  • Theodoric
    Azóta elindult újra, csak épp fagy mint állat,a mint el kezd dolgozni vmelyik játék futtatása közben. Ez gondolom garanciális probléma, nemde, tehát cseregépre legalább jogosult?
  • YMan
    Előbb kipróbáltam egy usb-s billentyűzetet meg egeret, és az x-box menüjében ment is szépen a billentyűzet. Kérdeném valakitől aki már használta hogy milyen játékok támogatják? Elvileg a Gears of War is de ott semmi ilyesmi opciót nem találtam.
  • sacano1
    igen ez a vége a masinának amint olvashatod unreal1942 linkjében jobb esetben javithato sokk reményt azonban tényleg ne füz hozzá nekem is már egy gép megsült elvittem szerelöhözt felélesztette 17000 ft-ért utánna mentt kb 17 percig viszavittem hogy nemjol javitoták meg náluk voltt kb 1 hétig utánna közölték hogy nem lehet javitani és viszaadtak 5000 ftot
  • Unreal1942
    Ne is mond! Elképesztő, hogy egy ilyen hiba elég gyakori jelenség a 360on!
  • Unreal1942
    Hát szerintem ez lehet vele. 3 piros ledes hiba
  • Theodoric
    Hello mindenki. Lenne egy kis probléma, ha valaki találkozott vele az légyszi segitsen.
    Egy demo-t toltam amikor megfagyott a box, ok kikapcsolás nemsoká restart.
    És azóta semmi. töltőképernyőnél megfagy vagy el se indul ilyenkor pirosan villognak a ledek a jobb felső negyedet kivéve. A manual szerint kábeleket szétszedtem, áramtalanitottam, vinyo le meg vissza, de kb ugyanaz.
    Igy gondolt egyet és megadta magát vagy kb mivan?
    Ja és még csak be se langyosodott a gép, mert igy első pár perc alatt eljátszotta ezt.
    azért 1 év üzemidőt elvártam volna tőle legalább, a normál több évesre már gondolni se merek, de ez.... pff.
    No, van tipp?
    köszi előre.
  • sacano1
    sziasztok valaki irt márki nrg formátumu backupot ha igen sikerült?
  • sector512
    Szerintem azzal nincs gond, mondjuk attól is függ hogy min játszol vele. Engem inkább a Vsync hiánya zavart már több játéknál is. Lost Planet, SC:DA pl.
  • Ioles
    köszi
  • Röfikapitány
    LE-37S71
  • Ioles
    Ja úgy már más:) Pontos típusszámot tudnál adni?
  • Röfikapitány
    Nagykeren keresztúl szerkálták nekem!De ez boltba 260 és zuhan folyamatosan!
  • ThugEdge
    válasz a psp-re?
  • MoLc
    Ti is észrevettétek hogy az élsimitás nem túl penge a játékokban,legalábbis 720P-ben nem a legjobb.
  • Ioles
    Az nagyaon jó árban van. Megkérdezhetem hol vetted?:)
  • Röfikapitány
    szia!Én is nemrég vettem lcd-t 94cm korábban már irtam róla!A képe sztem szebb mint a plazmának bár ha sima kábeltévétek van teljesen mindegy mert a kép egyformán pocsék lesz:)
    Ha digitálisan kapjátok a jelet akkor meg penge lesz mindkettőn!Játékra meg jobb az lcd élet tartamról megint kezdhetnénk vitázni de felesleges sztem:) részemről az lcd-t ajánlom és árban jóval olcsobb mint a plazma!!!Én például 195-ért vettem a 94 es samu.t:) hale
  • Röfikapitány
    Hogy öszinte legyek sztem nem éri meg konvertálgatni!Ha tv outos a vidikarid lödd ki a képet a tv-re ha nerm akkor ajánlom egy pár ezer forintos mindent lejátszó dvd vételét!SZia!
  • Ioles
    Sziasztok!
    Év vége felé vennénk vmi jó TV-t csak nem tudjuk még hogy milyet. Szüleim nagyot akarnak, plasma-t, mert ha már veszünk akkor az jó legyen egy darabig. Én meg ugye mondom nekik hogy az LCD is elég nagy, 82cm.(ez a legnagyobb ami megfizethető) De ugye én venni szeretnék majd next-gen konzolt, még nemtom hogy PS3 vagy X360 és ugye ezekhez jobb az LCD, mert nagyobb a felbontása. Na szal az lenne a kérdésem hogy egy 107cm körüli plasma TV-n aminek ugye kisebb a felbontása mint az LCD-nek, milyen lenne a 360 képe?(ugye ps3-ról még nincs vélemény) Kösz!
  • MoLc
    Az jó mert,a régi XBOX-mal amit eladtam ezért cserébe,az tudta ezt a funkciót meg minden ien csöcsibecsit,ennél meg konvertálni kell mint a PSP-n nagyonjó. Hát megpróbálok mindent Remélem összejön a konvertálás. Köszi a válaszodat !