2409
  • koschwarz
    az a baj hogy az ageia chip csak pci-os csatolóval kapható egyáltalán, tehát emiatt is elvileg váltani kéne...
  • Zsolo007
    250, bocs :D
  • McW
    Még nem lehet. De nem biztos hogy rohanni fogsz érte a boltba, 300 dolcsi...
  • deicide
    bocsi igazad van...igazad van..meg van meg van lelöttem...lelöttem:)

köszi a helpet:))
  • deicide
    van vagy 6 féle puska...ezek különféle modon..hangtompítóval..gránátvetővel..és ennyi én nem találtam mást..:((
  • Pretorian
    Ha nem találod a kopteren a rakétát, akkor az valami óriási ronyó lehet. Nekem nem volt ilyen problémám.
  • Evogordon
    Holl lehet ilyen ageia fizikai kártyát beszerezni?
  • Gabor_(HSF)
    azt írtam nem megy 50 fps főlé,de ha már itt tartunk egy játékhoz min. stabil 50 fps kell,hogy élvezhető legyen és találjanak a gólyók ennek hiányában lesz ultra kamu a játék,főleg multiban...
  • Pretorian
    Oblivionos oldalakon tuti találsz ilyet. Példázgatni itthon szerintem kevesen tudnak, mert nem sok embernek van ilyen kártyája.
  • deicide
    még mindig a 2 Act..(
    elvergőttem oda ahol 3 szint a garage..tetőn a hellikopter..megpakoltam magam minden retekkel..de vállrol inditható nyillpuska nincs a hellikopteren:(
    mivel gondolom a feladat a tankot kell kilőni nem...?
    vagy is mivel kell kilőni..?
    mert a hellikopter nem megy oda..én meg hiába lővöm az nem robban fel a tank:((
  • Shep
    Még jó hogy nem atim van :) most mindenáron FSAA-t akarnék.
  • Dns5000
    amugy tud valaki osszehasolito kepeket, hogy mennyivel jobb a hdr AA val?
  • Pretorian
    Mért kell neked 50 FPS-nél több? 30 fps-nél már simán játszható a játék. A robbanásoknál a lassulás már tuti, hogy a proci miatt van. A fizika az egyik legnagyobb procikiller.
  • Dns5000
    the mysterious driver developer known only as 'Chuck'
    az o trukjerol :P
    #865 :)
  • Pretorian
    Az Ati egyik mérnöke, bizonyos "Chuck", rájött, hogy csúcs Ati kártyákkal hogyan lehet élsimítást és HDR-t egyszerre használni. Akinek ilyen kártyája van (x1800, x1900), az a peccs felrakása után már használhatja a kettőt egyszerre. dx10-es kártyákban már nyilván alapfícsör lesz.
  • Shep
    Milyen Chuck féle trükkről beszéltek?
  • Dns5000
    hmm akkor kiprobalom
  • Zsolo007
    Nincs. Omegában van, de catalyst mellett is tuti használható, az "csak" egy utility, nemhiszem, hogy izgatja a driver, bár lehet tévedek.
  • Dns5000
    ATI tray tools az benne a catalysban is nem?
  • Zsoltika 007
    Lol! De gecc.
  • Gabor_(HSF)
    kabbe:)
  • Zsolo007
  • Zsolo007
    Hát ezért mondtam ,hogy szedd le nézd meg hátha van valami ilyesmi utility az nvidiának valóban is...
  • Dns5000
    azt nem javitjak meg :)
    szivjanak a hulye milliomosok is :)
  • Dns5000
    azt ertem, az nem segit sokat hogy ati drivereben lehet forcolni a shadereket, nekem Nvidiam van :)
  • Gabor_(HSF)
    azt milyen peccsel javítják meg,hogy asus 7800 gtx-en nem megy 50 fps fölé és betöltéskor meg 8-12 fps van,főleg a játék végefelé ahol már helikopterek is lőnek
  • Zsolo007

LOL basszus. LOL
  • Zsolo007
    A lényeg az, hogy az ő kártyája 2x olyan gyorsan tudja feldolgozni a Pixel Shader 2.x-et(1.xet is persze..), mert nem 8 mondjuk azt, hogy "gép" (futószalagnak is hívják, angol pipe után..), hanem 16 van a kariban... Remélem így érthetőbb...
  • Dns5000
    #865 :)
  • Dns5000
    hat ez nekem nem sokat segit :P
  • Zsolo007
    #926 :)
  • Dns5000
    erdekes Zsolo x800gtm jen csak 20fps az atlag GTO2 annyival jobb?
  • Zsolo007
    Jah, csak a gto2ben 16 ps kezelő unit van.....duplája az enyémnek, ahogy az fps is :)

Chuck féle dolog itt nem műkszik, pont ma olvastam, valahol (ha tundám hol), hogy a játék valahogy layerekben alkalmazza a hdrt, nem az oblivionos módon, hanem bonyolultabban, és ezért iszonyatos erő kéne az AAhoz, mivel minden layert simítani kell vagy mi....nem pont ez volt írva de valami ilyesmi... :D

Ha tudnám, hogy akadtam rá
  • Dns5000
  • Pretorian
    Furcsa....
    Nekem semmi gond a sebességgel, a lenti konfigon szűz XP-vel, SP2-vel, legújabb ati driverrel 1024-ben, Total commanderes high beállításokkal (minden fullon, HDR nincs) 40 fps-el fut. A VGA mondjuk eléggé fel van húzva PowerStrippel. Fraps-el mértem a framerate-et.
    Nagyobb robbanásoknál néha azért leesik 18-20 köré, de ez nem vészes.
  • Pretorian
    Azt viszont tényleg nem értem, hogy az Anti-aliasing miért maradt ki a játékból. A beállításoknál nem lehet választani, driverből meg hiába kapcsolgatom, nyoma sincsen. Biztos úgy gondolták, hogy akinek gyengébb a karija, az úgyse kapcsolná be, a komolyabb kártyáknál meg ott a HDR, ami viszont nem müködik egyszerre az élsimítással. Biztos nem hallottak a "Chuck" peccsről, bár az csak a csúcs radeonosoknak elérhető.
  • Zsolo007
    Omega driver....Legalábbis az ATIs verziójában az ATI tray tools nevű cuccal lehet állítgatni ezt...
  • Dns5000
    azt meg azert jo lenne megprobalni, hogy ha lehetne valahogy eroltetni a 2.0as shadereket az mennyit sebesseget jelentene 6600/6800nal
  • Dns5000
    ha x800gtm els is csak 20fps van atlagban akkor nincs nagy kulonbseg
  • Zsoltika 007
    Előbb utóbb patch lesz belőle. Ha nem akkor kinyírják őket az emberek.