Ghost Recon 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Még jó hogy nem atim van 😊 most mindenáron FSAA-t akarnék.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

amugy tud valaki osszehasolito kepeket, hogy mennyivel jobb a hdr AA val?

May the force serve you well!

Pretorian
Mért kell neked 50 FPS-nél több? 30 fps-nél már simán játszható a játék. A robbanásoknál a lassulás már tuti, hogy a proci miatt van. A fizika az egyik legnagyobb procikiller.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

the mysterious driver developer known only as 'Chuck'
az o trukjerol 😛
#865 😊

Pretorian
Az Ati egyik mérnöke, bizonyos "Chuck", rájött, hogy csúcs Ati kártyákkal hogyan lehet élsimítást és HDR-t egyszerre használni. Akinek ilyen kártyája van (x1800, x1900), az a peccs felrakása után már használhatja a kettõt egyszerre. dx10-es kártyákban már nyilván alapfícsör lesz.

Shep
Milyen Chuck féle trükkrõl beszéltek?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

hmm akkor kiprobalom

Zsolo007
Nincs. Omegában van, de catalyst mellett is tuti használható, az "csak" egy utility, nemhiszem, hogy izgatja a driver, bár lehet tévedek.

ATI tray tools az benne a catalysban is nem?

Zsoltika 007
Lol! De gecc. <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

kabbe😊

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Zsolo007
<#nyes>

Zsolo007
Hát ezért mondtam ,hogy szedd le nézd meg hátha van valami ilyesmi utility az nvidiának valóban is...

azt nem javitjak meg 😊
szivjanak a hulye milliomosok is 😊

azt ertem, az nem segit sokat hogy ati drivereben lehet forcolni a shadereket, nekem Nvidiam van 😊

azt milyen peccsel javítják meg,hogy asus 7800 gtx-en nem megy 50 fps fölé és betöltéskor meg 8-12 fps van,fõleg a játék végefelé ahol már helikopterek is lõnek

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Zsolo007
<#banplz><#lama><#taps><#wilting>

LOL basszus. LOL

Zsolo007
A lényeg az, hogy az õ kártyája 2x olyan gyorsan tudja feldolgozni a Pixel Shader 2.x-et(1.xet is persze..), mert nem 8 mondjuk azt, hogy "gép" (futószalagnak is hívják, angol pipe után..), hanem 16 van a kariban... Remélem így érthetõbb...

#865 😊

hat ez nekem nem sokat segit 😛

Zsolo007
#926 😊

erdekes Zsolo x800gtm jen csak 20fps az atlag GTO2 annyival jobb?

Zsolo007
Jah, csak a gto2ben 16 ps kezelõ unit van.....duplája az enyémnek, ahogy az fps is 😊

Chuck féle dolog itt nem mûkszik, pont ma olvastam, valahol (ha tundám hol), hogy a játék valahogy layerekben alkalmazza a hdrt, nem az oblivionos módon, hanem bonyolultabban, és ezért iszonyatos erõ kéne az AAhoz, mivel minden layert simítani kell vagy mi....nem pont ez volt írva de valami ilyesmi... 😄

Ha tudnám, hogy akadtam rá <#szomoru1><#whatever>

Pretorian
Furcsa....
Nekem semmi gond a sebességgel, a lenti konfigon szûz XP-vel, SP2-vel, legújabb ati driverrel 1024-ben, Total commanderes high beállításokkal (minden fullon, HDR nincs) 40 fps-el fut. A VGA mondjuk eléggé fel van húzva PowerStrippel. Fraps-el mértem a framerate-et.
Nagyobb robbanásoknál néha azért leesik 18-20 köré, de ez nem vészes.

Pretorian
Azt viszont tényleg nem értem, hogy az Anti-aliasing miért maradt ki a játékból. A beállításoknál nem lehet választani, driverbõl meg hiába kapcsolgatom, nyoma sincsen. Biztos úgy gondolták, hogy akinek gyengébb a karija, az úgyse kapcsolná be, a komolyabb kártyáknál meg ott a HDR, ami viszont nem müködik egyszerre az élsimítással. Biztos nem hallottak a "Chuck" peccsrõl, bár az csak a csúcs radeonosoknak elérhetõ.

Zsolo007
Omega driver....Legalábbis az ATIs verziójában az ATI tray tools nevû cuccal lehet állítgatni ezt...

azt meg azert jo lenne megprobalni, hogy ha lehetne valahogy eroltetni a 2.0as shadereket az mennyit sebesseget jelentene 6600/6800nal

ha x800gtm els is csak 20fps van atlagban akkor nincs nagy kulonbseg

Zsoltika 007
Elõbb utóbb patch lesz belõle. Ha nem akkor kinyírják õket az emberek. <#kacsint>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Nem.

Pretorian
Szerintem ezzel a játékkal értük el azt a határt, ahol az Ati és az nVidia közötti versengésnek a játékos issza meg a levét. Én legalábbis nem találkoztam még olyan játékkal, ahol ilyen élesen vált volna el a különbözõ karikra történõ "optimalizálás" mértéke. Mondjuk warezosként könnyen magyaráz az ember (és akinek már megvan, az csak warezos lehet), de aki tervezi, hogy megveszi az eredetit, az kétszer is jól gondolja meg.

hmm a 9800 tudja a 3.0 shaereket?

Zsolo007
Én legújabb omega drivert használok, x800gtm van, 1152x864 minden medium 4xAF, 20 fps átlagban...

szerintem tok jol nezett ki az oblivion hdrelHdr vs bloom vs AA

Pretorian
Ennek rengeteg oka lehet. Nyomjál le egy töredetettségmentesítést, próbálj ki több drivert, vagy ha nem olyan nagy gáz, húzd újra a rendszert. Ha a minimum megvan, akkor 800x600-ban mennie kell szaggatás nélkül.

dienesoft
Tudom mi a lebegõ robot, tudom! Dróón 😄

bakvarnyu
De ez az ATI elõny se olyan egyértelmû, nekem radeon9800-al a második pályától játszhatatlan legkisebb,legcsúnyább felbontással is.

Pretorian
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Felmész a garázs tetejére, és a helikopterbõl felveszed a rakétavetõt. A tetõrõl óvatosan kikukucskáva becélzod a tankot, és durr.

Pretorian
Talán csak a HDR...
Mondjuk én akkor sem kapcsolnám be, ha lenne, mert már az Oblivionban sem tetszett, hogy narancssárga fejük lett tõle a karaktereknek...

Zsolo007
menekülni....

na sikrült elakadni😞(
roppant érdekellne hogy hogyan lehet felrobantani a tankot..asszem ez a 2 act😊
ott tartok hogy a nyerges vontató és a MOL kút felrobbant..jön pár gyalogos + a tank és sz@rrrá lõnek😞(
mit kell itt pontosan csinálni..??

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Zsolo007
Igazad van...egyébként látványban és framerateben nincs különbség 2.0ás és 2.1es shadferek közt, szal a gém 2.0át használ.....így viszont az az állításom nem igaz, miszerint 66gt és 9600 közt komoly látványbeli különbség lenne.

Pretorian
Értem, de én próbáltam 6600 GT-vel is, ami ugye támogatja a 3.0-át. Különbséget nem találtam. A soft shadows pedig lehet, hogy erõforrásigényét tekintve high-end fícsör, de attól még a közepes kártyák is tudják, bár a teljesítmény erõteljes csökkenésével.

Zsolo007
Az nem lehet, hogy csak PS3as high end kártyákon jön elõ pl a soft shadow?

én arról beszélek amit látok

Hát te 3.0-át tuti nem fogsz látni, mivel x800ban olyan nincs...

Pretorian
Te mind PR interjúban elhangzó ígérgetést benyelsz? Soft Shadowsnak nyoma sincsen a játékban. Ami árnyék van, az minden, csak nem az. Mielõtt az Oblivion megjelent, akkor is ment a promózás az engine tekintetében, aztán a végén mégsem úgy lett, ahogy ígérték (PC-s verzióról beszélek). Lehet, hogy késõbb, egy peccs kiadásával ezt orvosolják majd, de én arról beszélek amit látok, nem pedig arról, amit promózás céljából össze-vissza vakerásznak. Shaderek tekintetében a 3 éves Pirates of the Carribbean 1.1-es árnyalói is odavágják a játékot. HDR-nél tévedtem, de oda is írtam, hogy "tudomásom szerint". Bocs.

Zsolo007
- Tell us something more about your Graphic Engine, will it fully support Pixel Shader 3.0, and effects like HDR (High Dynamic Range) ?
- Yes, and for the record: We were the first company to release a game with pixel shaders in. we know these kinds of features like the back of our hands. =D GRAW PC features HDR lighting, soft shadows, deferred lighting, normal mapping on everything, and an incredibly dynamic and destructible environment.

Egyébként vicces, honnan gondoltad, hogy nem?

Másik irányból tényleg engedte, bár már korábban is próbáltam arra, akkor viszont nem... mint az idõjárás...

Na közben valami csoda folytán tovább engedett, így most ott vagyok, hogy biztosítanom kell a VIP csókát, de megint az a bajom, hogy nem enged a találkozási ponthoz! Kész vagyok ettõl! Még egy pár próbálkozás és megy a kukába, pedig tetszik, de nem bírom az ilyen típusú bugokat! 😞

Próbáld esetleg a teret más irányból megkerülni. Vagy minden irányból ugyanazt kapod?