112
Sparta - Ancient Wars RTS
  • AC2
    Nekem is iszonyatosan tetszik, főként az h mennyire realisztikus. Azt nem értem, h ezeket mérnem tudták megvalósítani korábban? Televan neves fejlesztőcsapatokkal a világ, erre jön egy ruszki csapat és tarol (legalábbis nálam) ;)
  • AC2
    Annyi kiegészítés azért tennék, h csak a görögöknél kell külön raktár az aranynak, a többi népnél "bele van építve" a bányába, szal hülyeséget írtam az előbb.
  • heyho21
    Én is már rég nem játszottam ennyire jó stratégiával, ez már nagyon kellett nekem! :D
  • AC2
    Azért egy bányát használok, mert rávok kényszerűlve. A szigetes pályán ugyanis szigetenként csak egy-egy aranybánya van és macerás lenne át mennni egy másikra. (kell hajó, néhány katona a védelemre, nyersanyag raktár - a görögökön kívül a többi népnél, csak erre a célra fel kell építeni még egy központi épületet - ezek mind-mind nagyon sokba kerülnek.
    Én a spártai kampány 7. pályáján vagyok, inkább a szabadjáték nyúzom. Nem titkolom nagyon tetszik a játék, igyekszek mindent kitapasztalni, mint egy fanatikus. :)
  • heyho21
    Persze elég egy is csak lassan jön az arany és többet kell várakozni, de mindenkinek szive-joga.
    Egyébként végigvitte már vki?
    Én még csak spárta 9.pályánál vagyok...asszem.
  • AC2
    Én általában egy bányából gazdálkodok, de így is kellőképp hatékony a seregem.
  • heyho21
    Én rögtön az elején 2 bányával kezdek, szoval egy adott és rögtön keresek még 1et és így álltalában elég a lóvé, persze csak szűkösen de elég!
    A legjobban nálam az elesett ellenséges egységek fegyverzet begyűjtése vált be, amiből az elején fel tudsz fegyverezni elég harcost amíg nem fejlődsz fel eléggé.
  • heyho21
    Elég a sima fából készült falazat! A kőfalhoz nem tom mi kell de annál a pályánál nincs idö azt kifejleszteni:)
    Mondjuk én mindig a fából készültet használom.
  • KoPf04
    Köszönöm a válaszokat valóban megy.
    Viszont olyan problémám van ami előjön kampány és custom game alatt is,hogy egyszerűen kevés a pénz,illetve nagyon lassan szedik.
    Igaz csak egy bánya van de hiába dolgoz benne 20 ember nagyon gyér a hozam,az árak pedig eléggé borsosak.
    Ez rendben is volna,de míg nekem alíg jön a zsé és szinte nincs is katonám csak mezei dárdás vagy hasonló,az ellen már fullos páncélossal meg nyilassal támad és nem tudok rá reagálni rendesen.
    Tehát következő a kérdésem hogy van-e valami trükk vagy teendő hogy több pénz legyen vagy gyorsabban hozzák?
    Kösz a választ előre is.
  • morfondőr
    Nyomod a Ctrl-t és a görgővel forgatod az épületet!
    Falat meg a speciális épületeknél lehet asszem csinálni.
  • AC2
    Kampányban nem tudom hogy van, de szabad játékban akármikor tudsz csinálni (fa) falat, kőfal csak a görögöknél van.
  • AC2
    Lehet, mégpedig az egérgörgővel
  • KoPf04
    Hello!
    Egy kérdésem volna a játékkal kapcsolatban,mégpedig hogy miként lehet a lerakandó épületet forgatni,a jobb helykihasználás érdekében?
    Persze ha lehet benne ilyet.
  • klampfer
    Na pont a fal lenne a kérdésem.
    Milyen fejlesztés kell, hogy a melosok meg tudják építeni?
  • heyho21
    Szia!
    Fallal könnyedén meg lehet csinálni:)
    BAlrol is meg jobbról is kell egy falat húzni rápakolni csomo lövös mukit azt kész is!(remélem világos:D)
    Spartan Campaing
    The Feat Of Arms

Itt még jol áll a majom de sajnos 3 perc mulva balrol az elfántok ismét meggyalázzák.
  • AC2
    Melyik kampány 6. pályája? Ha elenfántok rontanak neked akkor gondolom nem perzsa. Akkor görög?
    Sziasztok
    Valaki elárulhatná hogy mi a poén a 6. pálya környékén amikor végre van egy normális hősöm 4 csillag stb.. erre nemtudom irányitani:MÉÉÉÉRRRRR???. Az egy dolog hogy nekiront az elefántoknak amik 6 perc mulva támadnak (akkorát repül,hogy alig találom persze mind1 is), de hogy oda megy ahova alkar ez nagyon ciki .Eddig nagyon tetszett a játék, de igy (finoman szolva is szétbasz az ideg)
  • heyho21
    ja okés, csak simán fel kell szedni:)
  • heyho21
    Egyébként nagyon jó a game!
    Nekem jobban bejön mint a Tiberium Wars!!!
  • heyho21
    Hello!

Érdekelne h hogyan lehet aranyat csinálni az ellenfelek fegyvereiből?

• BKrisz79
    Ahogy elindítom a játékot automatikusan 1280*1024-ben indítja a játékot olyan MHz-en amit nem bír a monitorom. Hogyan tudom kisebb felbontással elindítani???
  • bgabor
    A 9600 csak példa volt a CC3-ra. 6600GT-vel és 756 rammal nyomom, és úgy tűnik, nagyon érzékeny a memóriára a cucc. Ennyi rammal félpercenként megszakad a játékmenet.
    Az egy játékos egy aranybánya dolog azon a multi mapon volt, amiben cusom gameben próbáltam, lehet hogy a többin másképp van. Viszont az arany tényleg roppant lassan jön.
    A fegyverbegyűjtés képességet még nem próbáltam. Illetve nyomogattam a paraszt menüjében, de nem csinált semmit a fickó.
  • AC2
    Sztem mi akkor nem egy játékról beszélünk.

1. Ha a leggyökerebb szinten lenyom az ellen, akkor sztem veled van a baj.
    2. Lassan jön az arany, ez igaz, de nem csak annyi aranybánya van ahány játékos, szal ezeket is ki lehet aknázni. (Az ellenfél fegyvereiből is lehet aranyat csinálni, én általában ebből szoktam meggazdagodni).
    3. 9600-oson elhiszem h olyannak tűnhet a grafikája, de nálam szép.
    4. Nekem 1 giga rammal akadás nélkül megy a játék, akármilyen grafikai beállítások mellett...
  • bgabor
    Kipróbáltam a játékot... jó nagy kalap szar a cucc!
    Custom gamet indítottam. Három játékból háromszor lerusholt az ellenfél.
    A játékról: Irreálisan drágák az épületek és csigalassúsággal jön az arany. Az egyszerre az aranytermelésre ráálítható parasztok száma limiltiált, ugyanúgy ahogy a warcraftban anno. (A játék szemmel láthatóan Warcraft3 motorral megy) És ugye aranybányából is csak egy van minden játékosnak. Röviden:irtó szarul van belőve az arany bányászása és ehhez képest az árak.
    Emellett a játék motorjával is súlyos gondok vannak. 756 memóriával próbáltam, és állandóan szaggat, grafikai beállításoktól függetlenül.
    (mielőtt valamelyik ifjú "zseni" beszólna, hogy:
    'mamá a kétgiga a minimum', elmondanám, hogy arra nincs mentség, hogy low és medium beállításokkal is egyformán ilyen durván be be szaggasson egy játék. Ez annak a jele, hogy szarul van megírva a program. Meg kell nézni például a C&C Tiberium Wars-t, messze a legszebb RTS a piacon és mégis tökéletesen játszható akár egy R9600al 512 memóriával is.)

Kár érte, mert az alapötletek nagyon jók benne, nem lenne rossz az egész, csak egy jó kövér patchet igényel a játék azonnali jelleggel.
  • bgabor
    Pedig a mai gyurcsányista időkben sokaknak még a megélhetés is gondot okoz, nemhogy a memóriavásárlás...

Úgyhogy de, képzeld el, sokan vannak akik még így 2007-ben is 1Giga rammal jászanak.
  • morfondőr
    Nem vettem észre, hogy lett volna pop limit, bár nem volt még túl sok egységem! De semmi erre utaló jel nincs benne. Úgyhogy szerintem nincs limit. De az erőforrások korlátozottak, ezért annyira sok egységet nem fogsz tudni legyártani!
  • Firebat
    aki már játszott vele, attól kérdezném hogy van e pop limit ?! vagy mennyi volt a max egység amit építettek, ha pedig van pop limit, mennyi?:)
  • Beers
    2007-ben 1G rammal nem lehet játszani!
  • hapi
    Kipróbálnám Multiban és ami jó hogy biztonsági másolattal is megy a neten csak alig van ember és szint emindig ledob vagy nem istudok csatlakozni.
    Ha valakinek eredeti az mondja meg már hogy mi a verzió száma és a build.
  • morfondőr
    Egy rövid vélemény a játékról:
    Szerintem egész jóra sikeredett, már régóta vártam, nézegettem a shotokat, és most végre kijött. A graf szép, bár nem a legjobb. Memóriára kicsit éhes: 1 gigával volt, hogy néha erősen töltögetett a vinyóról játék közben. A játékmenet éredekes, klasszikus AoE stílus: építessz egy várost, majd sereget és jöthet a harc! Viszont van sok újítás: pl nagyon tetszik, hogy én állíthatom össze a katonák fegyverzetét, meg földről fel lehet venni a különböző elhalálozott egységek fegyvereit. Másik jó dolog, hogy lehet lovat lopni az ellenféltől úgy, hogy leölöm a katonát a ló hátáról, és az én katonámat ráültetem. A realisztikusságot nagyon növel pl. hogy a harci gépek mozgatásához katonákat kell mögéjük küldeni. Sok ilyen apróság van benne, ami szerintem jó ötlet és emeli a realisztikusságát a harcnak. A fizika is szép, valamint az épületek felhúzása és lerombolása szintén jól meg van jelenítve. Jól kidolgozott még a technológiák fejlesztése is.
    Ami talán hátrányára válik a játéknak, hogy nagyon lassú a játékmenet. Sok idő, miere felépíted a városod, meg katonákat képzel ki meg fejleszted őket. Tehát türelmes embereknek való game!
    Most ennyi jutott eszembe, remélem sikerült pár ember figyelmét felkelteni, aztán ha sokan leszünk játszhatunk multiban!
  • AC2
    Pedig ha van jo strategia, akkor ez az.
  • grebber
    Mivel nemnagyon érdekel ez a game majd egyszer letöltöm kategoria.
    Amúgy meg a torrent elismerten isten.
  • Kly9
    Ha olyan jo a torrent, akkor mer nincsen meg meg? :D
  • grebber
    Valaki szurjon már be pár saját képet!
  • mnorbi
    szerintem nagyon jó kis game D
  • BlackShadow
    tegnap kiprószáltam.. nekem nem tökölt sokat grafváltásnál :) egész muris kis game csak most nincs sok időm játszogatni :(
  • 6600GT
    na,vki 33-ra???? amúgy ennyire rossz game,hogy ilyen? kevés hozzászólás.
  • AC2
    Holnap reggel remélem már tudok válaszolni erre a kérdésre
  • 6600GT
    nektek mikkor a grafot állitjátok akkor mennyi ideig állitja???