5387
10645648441119966253.jpg\"
  • izb
    Ismét hangsúlyozom,hogy nem ez az elfogadott pc használat amit mondjuk te csinálsz.A te estedetben indokolt lehet a 2GB,de ez nem az átlag.
    Ez kicsit extrém már azt hiszem.
  • Punker
    wwiionline alatt veszem és rögötn vágom is mivel a nyers avik qrvanagyok lesznek 2 perc fél giga lett tegnap :(
  • ati2002
    Pont, hogy nem csak os szinten beszélünk a memóriaigényről, elvégre ez egy vga topik. Bizony egy megfelelően erős vga mellé nem árt, ha másfél-két giga memória van, a magas grafikai beállítások miatt. Kb egy 6600GT szintü kártya mellé elég az 1 giga.
    Ja én, ha játszok, akkor nem fut a háttérben semmi, csak ami létfontosságu, pláne nem virtualdub...
  • tugyiti
    Persze ,de tudod az mmorpg-knél csak a pálya hálós képe van residensen a memóriába
    a tényleges csak a view distance van amit látsz.
    Abban igazad van hogy tényleg memória igényesek ,de mi most csak os szinten beszéltük a memória igényt.fraps még ok de virtul dub? :D
    te a videót rippelsz wow alatt?:)
    az nem kis teljesitmény
  • Punker
    játszál mmorpg-ket és rájössz, a hatalmas (értsd több 10 négyzetkilóméteres pályák) megeszik különösen ha megy mellette a fraps + virtualdub :)
  • Zsoltika 007
    Off
    Hát ja az a fizikai csoda kütyü nem ér meg annyit. Inkább abból a pénzból kis pótlással veszek egy mac mini-t :D
    1gb ram amúgy tényleg kevés lassan ha komolyabban játszik az ember.
  • tugyiti
    Na végre egy jó fórum ahhol VITATKOZNAK az emberek nem pedig lehurrogják egymást,valamint észérvek és felkészültség is megcsillan itt ott:)
    Na szóval a mostani nem béta verzós OS-ek nek azt hiszem elég az 1Gb ram (teljesen mindegy hogy ddr2 vagy 400-asok ketyegnek bent) én 64 bites XP Prof.-t használok
    1Gb 400-as kingstonnal egyelőre (teszem hozzá egyenlőre:D) minden alkalmazás meg felelően ütemeződik.Persze hallani olyan rendszer igényekről a Vista esetében (amit az idei beharangozott megjelenés ellenére elhalasztottak jövőre:)) hogy majd
    2gb kell.Persze hiszen a MS-nek nem érdeke az hogy kis rendszer igényü Os-eket fejleszen.Ja az aegia physx-re reagálva,azt gondolom hogy egyenlőre még nemfogunk túl sokan kiadni 100-110-et egy plusz gyorsitó kártyáért.(én kegalább is nehezen tudnám:D)
  • izb
    MIért ennyi lenne az alap?
    Nem értelek...Milyen alkalmazás kritériuma ez a menyiség?
    Az ok hogy jó dolog ha van,de egyelőre nem nagyon látom ennek hiányát lévén hogy nekem csak 2x512MB van,és mindenre tökéletesen elég.
  • NeoMaN
    persze...
    Nem KELL, de jó ha van ezt nem vitatom.
    De nem KELL.
  • Punker
    már most kell alap a 2 giga szal ez rossz teória
  • czky
    Hogy muzsikál a kártya 3DMark-okban? Én is szemezgetek ezzel a kártyával...
  • NeoMaN
    obe leírta, itt jön képbe az aegia chip
  • NeoMaN
    Én egy 6800GS-t 512MB-ost cseréltem 7600GT 256MB-osra. Mindenben sokkal jobb ez utóbbi. Aminek kéne az 512MB ram, oda kell 2giga rendszermemória is, és mire ez az idő eljön, addigra kukázhatod a 7900-et is...
  • obe
    később meg veszel hozzá egy aegia psyhic kártyát, aszt szevasz..
  • tugyiti
    Az a két játék már jelen pillanatban is 5- 10,de gondoljatok csak a közel jövőre (nem a dx10-re gondolok,az majd egy külön téma lesz) -például HDR- szerintetek létezik még olyan kód optimalizálás amivel kevesebb számolási teljesitmény mellett ki tudják csikarni azokat a képjavitó eljárásokat amiket a mostani gamek haszn.Szerintem ahhoz a matematikának alapjaiban meg kellene változni.
  • Zsoltika 007
    Én erre alapoztam: LINK
  • NeoMaN
    nem kell nekik, mondom, hogy vakítás
  • tehen_m
    ph!:

1-2 játék ami profitál a +RAMból, és azok nem is a legszebbek szvsz.
    A többinél az 1-2% gyursulást akár kis (nagyonkicsi) tuninggal is el lehet érni.
  • Zsoltika 007
    Doom3 Q4 azoknak azért kell ha felpakolod maxra. Kérdés hogy 2 játékért megéri?
  • NeoMaN
    512mb VAKÍTÁS.
  • tugyiti
    Én ezzel tisztábban vagyok,de ha fel húzod max.-ra a játékokat akkor azok olyan memória cím tartományokat kezdenek használni amiket egy 256 kártya esetleg nem fog tudni meg címezni,akármilyen gyors (akár GPU,akár DDR sebességben) is .
    Éppen ezért nem tudom hogy melyik lenne a jobb választás.
  • ati2002
    Azt nézve, hogy a 7900GT megveri a 7800GTX-et, jobban megéri azt megvenni, én legalábbis a gyorsabb 256 MB-os vga-t választanám a (relatív) lassabb 512-es helyett.
  • tugyiti
    Ok!Az addig rendbe van hogy várjak,de mennyivel tud többet egy ilyen árkategóriáju
    7900 Gt mint egy gainward 7800 gt 512 rammmel? Mert az hogy csak az gpu és ddr órajelét tornásszák fentebb,high-end beállitsoknál nem biztos hogy célra vezető ugyanis ezen alkalmazások már 512 fedélzeti memóriánál képesek csak futni.tehát az
    hogy vennék egy 256mb 7900 gt (élve javaslatoddal Sly06 :)) vagy egy 512mb 7800Gt
    elgondolkodtató (ahhoz meg hogy egy 512mb 7900 GT 100e Ft-ig lemenjen jó sokat kellene várnom :D)
  • evid
    450/1100-on biztos, hogy stabilan megy. Szerintem, menne még feljebb is. Nekem hibátlan 524/1200-on, igaz Zalman VF700 hűti.
    Mikor stabil? Ha 3DMark és játékok alatt nem fagy ki, és nem szemetel a kép.
  • obe
    85.000 ft -ért házhozszállítva németországból: 7900 gt 256 mb vivo..pl
  • Punker
    hűtő csere autómatikus garancia vesztés, ha észre veszik
  • lalakov
    Azért lenne kérdésem is. Egyetlen hibája a 7900GT-nek, hogy hangos a hűtője, szóval lecserélném. Arctic-ot ajánlottak, de (felmenve a honlapjukra) nincs hozzávaló. Van ötletetek? Annak is örülnék, ha valaki leírná, hogy hogyan kell lecserélni a hűtőt, mert eddig ilyet még nem csináltam. A hűtőcsere nem bántja a vga garanciáját?
    A vga húzás hosszútávon mennyire károsítja a kártyát(majdnem a 7900GTX szintjére lehet húzni)?
  • lalakov
    Azoknak akik 7900GT vennének, mint én:) :
    http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1081
  • Sly06
    Érdemes várnod és inkább 7900GT-venni mert olcsobb is lessz..
  • kerek1224
    Sziasztok!
    Tuning kérdéseim lennének.
    Egy Innovision 7800GT (alapban 400/1000Mhz (core/memória)), most driverből felhúztam 450/1100-ra. Mikortól mondhatjuk stabilnak? Egyszer végigfutott a 3Dmark 06, illetve Oblivionoztam vele 15 percet. Eddig hibátlan. Elvileg ez már jó lesz?
    Érdekes viszont, hogy a 3DMark húzva és húzás nélkül is 439 Mhz core frekit ír ki a teszt végigfuttatása után. A memória érték az stimmel. Akkor most mi az igazság?
    És végül: érdemes esetleg a driverbe épített automatikus overclock opciót használni? Az vajon meddig engedi el?
    köszi előre is.
  • tugyiti
    Sziasztok!
    A közeljövőben tervezem hogy lecserélem a karimat (most 6600 GT van),egy 7800 GT-re (gainward 512 Mb 1.6ns).Tanácsot szeretnék kérni- akinek már volt tapasztalata ezzel-hogy megéri -e ?
    Mik a hibái,vagy eseleg 105e Ft-ig van valakinek más javaslata?
    Előre is köszi.
  • CzGobe
    Milyen RAMod van? 533MHz-es DDR(1)? :%
  • strebacom
    Hali! Ma megkaptam a visszajelzést, hogy megérkezett a 7900-em, pénteken kapom, ugy hogy már lent át is irtam a konfigomat mert ez már tuti, a 7800-at eladtam és majnem kifutja az ár, hát hajrá!!!
  • Zsoltika 007
    Kimenet lesz az. (dugd rá a tv video in csatlakozójára!) Ezekre a feladatokra egyébként bőven elegendő a jelenlegi kártyád.
  • Schwarzenegger
    Sziasztok!
    Internetről letöltöttem egy filmet és ezt szeretném megnézni de nem a monitoron hanem a TV képernyőjén,tehát valahogy összekötném a gépet a TV-vel.A Videokártyám Geforce 2MX/MX400,32MB RAM,nem egy mai darab.Ez a kártya szerintetek alkalmas ha összekötném a tv-vel?Van rajta egy RC aljzat,de nincs ráirva semmi,ez ki vagy bemenet?vagy milyen kártyát ajánlatok venni?Nem akarok játszani csak internetezek,filmeket töltök le és jó minőségbe nézném TV-n.Tudatlanul nem merem összekötni mert már volt akinek elszált igy a alaplap,proci,táp is.Elöre is köszönöm.
  • CzGobe
    Szentem az nem gáz, hogy ilyen szorosan vannak a kis GT-k, mert ha hár ennyire vastag vagy, akkor tényleg nem számít az, h állandóan 19° legyen a szobádban. Mag vannak jó kis házak is: oldalukon 25cm-es ventikkel...
  • Zsoltika 007
    Nyáron nem szivesen lennék vele egy szobában. Bár ha már ilyenre telik a légkondi már csak apróság.
  • Arti
    Hagyján hogy 4 kari van benne de sztem olyan melegek amennyire csak lehet. Ilyen kis helyen úgy beszorul a meleg hogy kész. Azért ez így nemkóser sztem. Hacsak videokarirántottát nem akarnak látni.
  • CzGobe
    Engem az zavarna ebben az alaplapban, h csak 1slotos hűtős karikat lehet beletenni. Bár nem tudok elképzelni 1 8 bővítőhellyel rendelkező lapot sem :)
  • CzGobe
    Gondolom azért, ha 'csak' 2 kártya van benne, akkor az szellősen legyen 1-3. így csak ez az elképzelés marad :)