5387
-
#2386 A lényeg az, hogy olyan 80-85°C fölé ne nagyon menjen... -
#2385 Akkor jó. Csak amíg 6600GT-m volt belémsűlykolták, hogy az sok.
Akkor mi az ami alapon és 3D-ben jó?
Alapon 40-50 fok?
3D-ben 60-70 fok?
Amúgy 37 fok alá lehetetlen levinni a hőmérsékletet. Most próbaképpen melléraktam egy szobaventit, majd el fúj engem is a székemmel a "szél", de max 37-is megy le. -
#2384 A gond azzal van szvsz, hogy túl sokat variálsz... :)
Még 50 fok sem túl sok, alapállapoton sem. -
#2383 Amúgy tök jó, hogyha 50% -on megy akkor per pill 47 fok, ha 100%-on, akkor 46 fok.
Szerintem akkor itt a házam szellőzésével lehet gond, nem? -
#2382 Én nem azzal néztem! :) Rivatunert utoljára akkor használtam, amikor az ATI SE kártyákból csináltam szoftveresen PRO-t! :)
EVEREST-tel néztem. -
#2381 Most írta, hogy nem használ rivatunert mert minek.
:))
Télleg 50-75 na.
:F -
#2380 Rivatuner -
#2379 Hát nem tudom, nálam gyárilag 2D-ben 50%-on, 3D-ben 75%-on forog.... -
#2378 Azt mivel nézted, hogy éppen 79%-on forgott? -
#2377 Hát figy. nézőpont kérdése. Végülis el lehet szöszölni mindennel a gépen-géppel...de nekem pl. se időm se kedvem mindennel szöszölgetni...átlagosan egy évenként lecserélem a VGA-t, addig kell, hogy bírja a gyári beállításokkal is, főleg, hogy 2 év garit adnak rá...
A gép így is megfelelően halk, és hűvös...amúgy meg szvsz gyárilag sem mindig 50% forog (tekintve, hogy előbb néztem, és pl. épp 79%-on forgott...) -
#2376 Venti szabályzás miért felesleges?
:))))))
2D-ben 30% és nincs hangja, 3D-ben 100% és jól hűt.
Gyárilag mindig 50%-on forogna... -
#2375 Nyilván csak akkor lassít, ha használod...de ezek majdhogynem felesleges dolgok szvsz... -
#2374 Ventillátor szabályzónak, monitorozónak...
És nem lassít mert nem kell, hogy fusson a háttérben (csak ha monitorozol ofkorz). -
#2373 Én semmit sem használok. Minek? Lassítónak? -
#2372 Miért te mit használsz?
Én ezzel naplózom a hőmérsékletet, játék alatt berakom a sarokba a GPU hőmérsékletét, ilyesmi. A másik sarokban az FPS, tudod, hogy ne legyen elvonási tünetem a TV miatt, mivel ott is kitapétázzák a sarkokat.
A legjobban az tetszik, amikor a Frei műsorában még azt is kiírják a jobb alsó sarokban, hogy ez a Frei műsora, érted, mint ha nem látnád a fejéről, hogy ő az. -
#2371 Ja értem már.
De, kirol, minek rivatuner 7800GS-hez? -
#2370 7600gt -
#2369 Milyen a VGA-d? -
#2368 Jah. Nálam /monnyuk én ilyen hozzányúlós típus vagyok/, 3D-ben 655 2D-ben 300.
Laza 355Mhz csökkenés, ha kilépek 1 gameból. -
#2367 Pontosan, szerintem a RivaTuner kavarhatott be valamit.
2D: 275
3D: 375 Mhz
Most pl megint 38 fok asztalon, ami normális. Az izém se tudja, mit művel ez. -
#2366 Ugy az nV kártyáknál a core sebesség 2D és 3D alkalmazásoknál eltérő, tehát 2D-ben (win alatt) a lassabb sebességgel pörög csak a GPU. Felteszem tehát erre vonatkozik a megjegyzés, vagyis a kártya nem áll vissza a 2D-s sebességre. -
#2365 Nekem nem baj ha behal csak ne most hanem fél év múlva tegye. :D -
#2364 Az Inno nekem is annyi volt emlékeim szerint, bár nem élt túl sokáig...hamar elhalálozott...(még szerencse is, mert aztán a garicserés Club3D olcsóbb-, 10 fokkal hidegebb-, és dupla annyi garija volt...mint utóbb kiderült, csak azért volt olcsóbb, mert elszámlázták sima 6600-nak...:D) -
#2363 És mi a helyzet a pipával? Illetve miért kellett volna 375-ről 275-re állnia? :O -
#2362 Nekem 6600GT alapon most 50°C. -
#2361 Nem, alapon megy a VGA. -
#2360 Nem tudom, nekem szerencsére egyelőre semmi bajom a kártyával. Most pl. 37-38 fokos. Mondjuk nekem a 6600GT is olyan 40 fok körül volt alapon.
Azonban a 6600GT-ből az Inno nálam eleve melegebb volt - amíg még működött -, mint az utána véglegessé lett Club3D.
"Ventilátor mindig bekapcsolva" négyzet be van pipálva az "Órafrekvencia beállításai" szekcióban? Ne legyen! Az egy hülye fordítás ott.
Vagy esetleg nem azóta melegebb a kártya, amióta kicsit meghúztad a frekvenciákat? Nagyobb frekvenciákon értelemszerűen kissé jobban melegszik. -
strebacom #2359 Nagyon szivesen! Én sem akartam venni rá, de mikor megvettem a 7900GT-t és bekapcsoltam, már tudtam hogy veszek rá valamit, mert iszonyat volt a hangja,tudod aki szereti a csendet!!!! -
Akuma #2358 :) Jól néz ki mindenesetre! Lehet megér egy próbát :)
De most sajnálnék kiadni érte 6000-et, az 2 havi konditerem díj :P
Majd meglátom még, azért köszi a tanácsot!! -
strebacom #2357 Én is csak a gyári hangos hütés miatt vettem, a RAM-okat kis kék hütöbordák hütik....
-
strebacom #2356 Nekem is volt egyszer ilyen uj vga és pár nap után valamiért felment a hömérséklete, és tudod mi volt(?),a gpu-n levö höpaszta volt az oka, letöröltem, tettem rá olyat amit a zalmanhoz adtak és -5fok..... -
Akuma #2355 Lehethogy fogok venni, de nem érzem szükségét, úgyse húznám a gépet...
Egyébként itt mi gondoskodik a memóriák hűtéséről? Kép alapján nemhiszem, hogy lefedné őket.. -
strebacom #2354 Vegyél rá egy Zalman VF700-at, már 5-6 ezerért is lehet kapni, és iszonyat jó.....
-
Akuma #2353 Én a helyedben örülnék, hogy olyan hűvős a kártya! Nekem alapból 61 fokos :) De nem zavar, mivel nem húzom, tuti nem lesz gáz, ha meg igen, akkor még él a 3 év garancia...
Ja terhelve 81-2 fokot mértem múltkor néhány perc játék után... -
#2352 100 °C-ig nincs gond
Az én VGA-m már átvészelt 124°C-ot is, le is kapcsolta rögtön a képet :)
Persze mióta rajta a Zalman, semmi gond :) -
#2351 A 46-48 fok tűnik normálisnak.
Nálam a szarrá húzott (+100MHZ) 7600GT 48 alapon.
6800@6800GT is 49 volt alapon.
Szerintem no para.
Lehet új drivert tettél fel, és ez most jól mér... -
#2350 Hykao, vagy akinek 7800GS-e van. Egy hete van a gépben a kari, először nem volt gond. Asztalon 38-40 fok volt. Most meg egyszer 40-42, aztán gondol egyet és 46-48 fok. Ez mi a francért lehet?
Már átvariáltam a cuccokat a házban, bár sajnos elég kicsi, a VGA meg olyan hosszú, hogy szinte hozzáér a vinyóhoz, így lezárja a ház alsó terét, ahol jól megreked a levegő. De levettem az oldalfalat, az se hatotta meg, nem lett hidegebb.
Következő indításnál meg megint 40-42 fok.
Valami elállította a hűtő fordulatszámát, vagy mi?
Bár az is gyanús, hogy nem vált vissza 375-ről 275-re a mag. -
strebacom #2349 Köszi!!! -
#2348 az autómata azt állítja be, ahol még nem hibázik biztosan.legalább is nem láttam még olyat, hogy az autó órajeleken hibázott volna... -
#2347 van ahol az inno-ra is 3 év van, még régebben a 6600gt-met 3 évvel vettem.