5387
-
NyMark #2627 :)
És neked mi volt a jelenség "halál"-kor?
Most az lesz,hogy megkapom az UJ kártyát...
Járatni fogom egy teljesen másik gépben benchmark-okat.., hadd szenvedjen .. pár napig.
Ha túl éli, egy kölcsön táppal, berakom a gépembe...Ha meghal, vagy szerencsétlen vagyok és épp, akkor halt meg a nv.., vagy szar az alaplapm, ami megöli., (Persze mást miért nem öl meg?, és, majd hogy bizonyitom be...), Ha a kölcsön táppal, is túl éli a 2 hetet...., akkor visszarakom a sajat tapom.., nyilván ha meghal, meglesz a bűnös.
Majd meglátjuk...
de most már kezdem unni :-P, mert mindjart itt a dx10., és, már minek... -
Richard90 #2626 ja az jó oldal
sok zsír cuccot árulnak
ott most eléggé olcsók az amd-s procik :) -
strebacom #2625 Remélem nem kézrátétellel "gyógyitod " azt sok kártyát aminek nálad lett kampec....No de a viccet félretéve én is olvastam egy két helyen hogy gyengébb minöségü alkatrészek kerültek a 7900-ekre, valamin spórolni kellet , hogy engedjék az árat....Nekem elöször ASUS7900GTX-em volt 2nap és beszart, utánna mivel én még az elején vettem nem volt csak ASUS7900GT TOP na erre cserélték, ez kb. egy hetet ment, na azóta maradtam a márkánál mégis(mert elötte mindig LEADTEK-em volt), kicserélték Leadtek 7900GT EXTREME-re(mert ezt kértem, persze a külünbözetet visszaadták) és azóta az van jól muzsikál, vettem rá egy zalmant és szuper csendes meg minden.És ezt mind a CELLCOM-tól, van és sok mást is vettem már ott, a legkorrektebb cég amit valaha ismertem, nem kérdeznek, nem fikáznak------cserélnek:CELLCOM!!!
Merem ajánlani mindenkinek! Na mára ennyi!! -
#2624 Nekem is Gigabyte 7900GTX-em van (amiből NyMarknak 3 hibás volt), eddig nyema probléma, pedig a gép 24/7-ben működik. -
NyMark #2623 Nem akarlak elijeszteni, nem az a szandékom.
GT-kel, nem tudok, róla, hogy baj lenne.
-
#2622 Érdekes!Most már tényleg nagy talány mi lehet a gáz!
De engem eltántorítottál 7900 vásárlástól jó nekem a C3D 7800GT még simán.
Gainward 7900GT-t akartam az 512-es 1.2 nanos verziót de ezek után nem lépem meg ezt!
-
Inquisitor #2621 -
NyMark #2620 Nos...
Gigabyte volt. Első 3-om.
Elsőn a hibát 1 hét után vettem észre...
A másodikon szintén...
A Harmadik egyből rossz volt.
A felső három kártya azonos seriáb tartozott. (Sn: .....323 ...374...382), és, mivel a kulfoldi forumok tele vannak ugyan azokkal a hibákkal, (google --> 7900 gtx artifacts) (3dmark06 frozen, bf2, blazing angels..hibák), amik nálam is jelentjeztek...., és, mivel régebbi (6600 kártyával semmi gond nem volt...) azt mondtam probaljuk, meg másik gyárto, kártyáját, mivel mind Nvidia referenvia kártya csak matricázzák, annyiban remáénykedtem, hogy más seria.
MSI lett a lelkem... kb 5 napon halt, meg., jelenség, ugyan az. Minden ok, szép, jo, de lassult a kártya, és 3dmark nem fut le.
Ezek a kártyák más gépben is rosszak.
A kérdés már csak az, hogy tényleg rosszak a NV-k?, vagy valami tönkreteszi a gépem körül.
Csere után tesztelni fogom, másik gépben 1 hétig, majd meglatjuk.
Mi jöhet szóba?, Szar NV-k, (külföldön, sőt evga hp-jen azt mondjak, feszültség szabályozo, nagymennyiségben hibás, de ez minden gyártott érint....)
Vagy.. szar az alaplap.., vagy a táp.
Táp SLI ready., probáltam molex, meg a célra használt 6 pin-es csatikkal is.
Szóval........ gáz.
-
#2619 NyMarknak elvileg Gigabyte kártyája volt (legalábbis az elsőnél még ezt említette). -
Inquisitor #2618 Igen, Gainward kártyákról, sőt ott még 7600GT problémákról is, bár szerintme az csak hiszti. -
#2617 Nem tudom, te hallottál tömege 7900GTX hibáról mostanság? -
Inquisitor #2616 Nos, nekem az, hogy már 3x kicserélték neki, azt jelenti, hogy tudnak valami gebaszról a forgalmazónál ... -
Inquisitor #2615 OFF:
Pár éve volt egy kisebb vita, mert sokan úgy véltök, hogy Kelet-Európába rosszabb minőségű cuccokat küldenek még a márkás gyártók is.
(A vita alapját a professzionális IIyama monitorok adták, mert akkor szinte csak hibásakat lehetett itthon kapni belőlük. Mint kiderült a német/osztrák nagykerek visszadobták az összes olyan monitort, ami nem kapott A vagy B minősítést, csak C vagy D-t, és azokat és csak azokat hozták ide.)
Akkor valaki belinkelt 2db képet. Mindkettőn ugyanolyan Asus alaplap volt, csak az egyik itthoni beszerzésű volt. Ehhez hozzátartozik, hogy akkori lapokon picit több és nagyobb kondik voltak még.
Na szóval az osztrák lapon az összes kondi és alkatrész katonás derékszögben állt a nyák lapjához képest, az itthon kaphatón meg összevissza voltak görbülve. Pedig mindkettő dobozos Asus lap volt.
Szóval nem biztos, hogy a gyártó csinál selejtet, viszont nem lehetetlen, hogy a nagyobb árrés miatt egyes forgalmazók bevásárolnak gyengére sikerült sorozatokból. -
#2614 egy haver számtech Rt.-nél dolgozik és eléggé fikázza az Asus lapjait hogy kib@ sokat gariztatnak mert sz@rnak befele sorra...lehet alaplap hibád lesz -
#2613 Az bizotos, de az ottani szervízügyleteklet nem tudhatjuk.... -
#2612 Én a kereskedő (vagy garanciahely) helyében már a másodiknál ferdén néztem volna rád... :)))
De egyébként tényleg írtunk már akkor, hogy nézd át a gépedet, mert hogy egy-egy kártya selejtes, hát istenem, előfordul a legjobb családban is. Node kettő, három, sőt, négy... -
Zsoldos #2611 old meg az otodiket is :P -
#2610 már írtam neked korábban hogy ott vagy a tápod vagy az alaplapod a ludas!!ilyen nincs hogy 4 db hal mg rövid idő alatt nálad!
-
NyMark #2609 Valami xar van a levesben:(
4.dik gtx megy tonkre.... -
#2608 Majd mindjart jol kimerik neked lol istenekem........... -
Richard90 #2607 off
egy inno 6600gt mennyit fogyaszt terhelés és terhelés nélküli állapotban?
on -
Inquisitor #2606 "miért baj, hogy nem márkás, ha ugyan olyan jó, mint egy márkás? :)"
Nem baj, ha annyival olcsóbb. És az Inno évekig olcsóbb is volt sokkal.
Na de most? Mondjuk a 7900GT körül nem sokkal olcsóbb, és márkás kártyákhoz (tudom, tudom, felesleges, de akkor is) szokott lenni egy kazal játék és egyébb lemez is. Meg mondjuk a Club 3D nem spórolja ki a kábeleket, meg a HDTV kábelt a kártya dobozából. -
Inquisitor #2605 "Az, hogy egy drágább kártyából (Asus pl.) kevesebb rosszat hallok, az meg teljesen logikus. Kevesebben veszik"
Ez egy csóró leszakadt keleteurópia, vagy magyar hozáállás. Nagyobb összegben mernék veled fogadni, hogy pl. németországban nagyságrendileg több Asus vagy ELSA kártyát adnak el, mint Inno-t, Manlit, vagy Eaglet. -
#2604 Az Inno már az FX szériánál is kivívta mindenki utálatát, az alsó és középkategóriás kártyáival (pl. láttam olyan FX5600-ast, amelybe a kondik nem voltak rendesen beforrasztva, mikor a sráccal vittük vissza a kártyát, a szervízben már rakták is többi közé...), a 6600 szériája közismert.
A márkás gyártóknál is előfordul egy-egy hibás széria, ám az Innonál évekig általános volt ez a helyzet! Ez a különbség. -
7600nál pont a Gainward széria volt hibás.
6600nál az inno.
6600nál a leadtek dvi kimenete.
Az, hogy egy drágább kártyából (Asus pl.) kevesebb rosszat hallok, az meg teljesen logikus. Kevesebben veszik. -
#2602 Valahogy mégis kevesebb olyat olvastál/hallottál, hogy az ASUS vagy a Gainward kártyákkal gondok vannak, nem? -
Richard90 #2601 Akkor szerinted melyik jó? -
#2600 faszság sztem
asus vagy gainward ugyanolyan szar -
#2599 A "márkás" mindenkinek mást jelent, de a számítástechnikában alapvetően azt jelenti hogy az adott gyártó termékei jó alkatrészekből van összerakva, nem megy tönkre, nincs vele gondod, illetve még idetartozik, hogy van-e rendes támogatása, garancia rá, illetve hogy mennyire áldoznak a körítésre (kábelek, szoftverek, dobozdesing, stb.).
Az Innovision elindult azon az úton, hogy levetközze anno az FX és Gf6 szériában szinte folyamatosan elkövetett "bakijait" (gyenge minőségű alkatrészek, csapnivaló forrasztások, rém gyenge és hangos hűtés, botrányos minőségellenőrzés). Talán 2-3 év múlva eljutunk oda, hogy már a többség el is felejti ezt. De addig aligha fogja a többség egy szinten emliteni az Inno3D kártyákat egy Leadtekkel, MSI-vel vagy Gainwardal... -
#2598 miért baj, hogy nem márkás, ha ugyan olyan jó, mint egy márkás? :) -
#2597 En is. -
#2596 Hát én az Inno3D -mel tökéletesen meg vagyok elégedve. -
Inquisitor #2595 Attól még nem lesz márkás, hogy referencia hűtést használ, és nincs elb*szva, mint sok 6600-os, meg 6600GT :)
(Mondjuk ez meg nem vígasztalja, aki belenyúlt a másrkás ámde selejtes Gainward 7900GT szériába ...) -
#2594 Állítólag felsőkategóriában más a helyzet az Inno-val. Míg a 6-os és a lassabb 7-es szériáknál elég rosszak a tapasztalatok, a 7900-as Innokat szinte az egekig magasztalják... :) -
Inquisitor #2593 A Leadtek egy vezető márka (szerintem), az Inno meg egy itthon közkedvelt, ámde márkásnak max. a Manlihoz/Eagle-hez hasónlítva nevezhető, ólócs gyártó. Ám ha nem ólcsóbb akkor semmi érv se szól melette. -
Richard90 #2592 khmmm
leadtek: 72600ft
inno: 72803ft
természetesen bruttó árak :D
én is erre gondoltam -
Inquisitor #2591 Ez egy márkás meg egy noname kártya. Ha nem nagy az árkülönbség, akkor szerintem a Leadtek-et válaszd. -
Richard90 #2590 szerintetek melyik a jobb minőségú és megbízhatóbb kártya?
- Leadtek WinFast PX7900GT 256MB PCIE TV-OUT
- Innovision GF 7900GT 256MB TV+DVI PCI-E -
Vakeraka #2589 Vagy ha nem annyira jó a 7600gt később mikor mondjuk 30ezerebe fog kerülni vesz az embert még egyet aztán sli-be megy -
Inquisitor #2588 7900GT egyértelműen. Viszont egy 7600GT-vel is ellehet az ember, ha nem akar Obliviont nyomni 1600-as felbontásban full beállításokkal ;)