5387
10645648441119966253.jpg\"
  • balu666
    Biza, én 10800 körüli értékeket kaptam,neked minimom egy 4400+ ra van szükséged a karid kihajtásához, szerintem....
  • virs lee
    :)

Arra értettem hogy kb. 12k körülre vártam volna az eredményt.
  • virs lee
    3500+
  • Zetorg
    de kevés
    milyen procival?
  • Richard90
    de, azonnal cseréld le :D
  • virs lee
    3dmark05: 9811 pötty. Nem kevés ez? (MSI 7950 GX2, tuning nélkül.)
  • virs lee
    thx!
  • [NST]Cifu
    Igen, menni fog.
  • virs lee
    MSI K8N Diamond alaplapon van (Nforce4 SLI), ebbe szeretnék 7950 GX2-t használni. Van is hozzá BIOS update, de ott csak azt írják hogy "Support NVIDIA 7900X2 PCI-E VGA card", vagyis a hosszú elődöt támogatja.

A kérdésem az hogy ezzel megy-e a 7950 GX2 is? HW szinten különbözik-e a 7900 GX2-től, vagy csak a mérete csökkent? Alaplapot nem akarok cserélni, de a kártyát venném.
  • [NST]Cifu
    Figyelmetlenség.
  • Zsoldos
    ez nem a source de_dust :)
  • Kövesdi A
    ok !
    köszi szépen !
  • [NST]Cifu
    Jajj.

Itt van egy Guru3d.com cikk amiben vannak 7600GT és 7900GT eredmények is.

Az Anisotropic szürés a távolba vesző textúrákat teszi élesebbé (vagyis nem elmosot pacák lesznek, hanem rendesen ki lehet venni a padló vagy a fal mintázatát, például). Az FSAA vagyis élsimitás a ferde vonalaknál, éleknél jelentkező recés hatást csökkenti. Ezt leginkább élesben lehet észrevenni, amikor ott mozog a játék az orrod elött.

Különféle szűrési módok (Bilinear, Trilinear, Aniso 2x, aniso 4x és aniso 8x)

Itt van egy két képből összerakott Source de_dust pálya. A bal oldalon nincs se Aniso, se FSAA, a jobb oldalin pedig be vannak kapcsolva. Lehet látni, hogy jobb oldalon élesebbek a textúrák, illetve kevésbé "szálkás" a korlát.
  • Kövesdi A
    mik ezek ?
    ill. Aniso és FSAA ?
  • [NST]Cifu
    Játéktól függően olyan 15-30%-al, nagyobb felbontásokban, ill. Aniso és FSAA bekapcsolása mellett akár közel 50%-al is.
  • Kövesdi A
    Hi meg tudnátok mondani nekkem hogy nagyábol hány %-lékal gyorsabb a 7900 gt a 7600 gt -töl !
    elöre is köszönőm a válaszokat !
  • NeoMaN
    http://fileforum.betanews.com/detail/PCI_Latency_Tool/1105467085/1
  • strebacom
    Nekem nincs "PCI latency" a biosban, valami ötlet,,??
  • NeoMaN
    bios
  • strebacom
    Nem driver hiba, már mindent kipróbáltam, na de most megpróbálom amit mondtál, köszi..Na és hogyan kell állítani ????
  • NeoMaN
    Egyként ha 10 játékból 2-vel van gondd, akkor az inkább driver hiba lehet....
  • NeoMaN
    itt van valami
    Amúgy a BIOS-ban le3het állítgatni, és talán van hozzá szoftver is. Tudtommal ezt a régebbi VIA-s lapok csinálták (nekem is volt ilyen gondom), de nem kizárt, hogy nálad is ez okoz gondot.
  • strebacom
    Most ezt, melyik hibára irtad, ha az enyémre, akkor hogyan lehet orvosolni??
  • Gabesz amd64
    nem adsz neki aramot tuti :DDDD
  • NeoMaN
    PCI latency probléma szvsz
  • [NST]Cifu
    Ha Audigy-vel és az alaplapival is fentáll a probléma, akkor tényleg elég érdekes.
  • strebacom
    Audigy 24bit se, de a alaplapival is jelentkezett a hiba, ja és az X2optimizer is fenn volt, de nem minden gamenél jelentkezik a hiba, csak pl. 10-böl vagy 2nél...
  • [NST]Cifu
    Milyen hangkártyával lép fel a probléma?
  • Landren
    az mire való?
  • Inquisitor
    Próbáltad az új X2 időzítési patchet, amit az AMD pár napja adott ki?
  • strebacom
    Ja, a Serious Sem 2, nekem pl. a hangkártya driver miatt akadt, lecseréltem és tökéletes lett anno....De ha már itt tartunk lenne egy kérdésem, töled illetve töletek:az mitöl lehet, hogy egyes játékokban leesik az fps(de nagyon),ha a játék alatt zene van, de ha letiltom a hangkártyát, akkor fut rendesen, én már próbáltam drivercserét meg mindent, de nem segitett, ugy hogy letöröltem a gamet és kész, ez mitöl lehet, tapasztalt már valaki ilyet?????
  • [NST]Cifu
    De ami a legnagyobb gond, hogy nem támogatja a HDR effekteket, és az aniztróp szűrést (nemtom jól írom-e), és emiatt vannak gamek, amik akadnak vele azér max grafikán pl. serious sam 2.

Az egyik általánosan használt HDR megjelenítési módot és az FSAA (élsimitást) együttes használatát nem támogatja. De biztos, hogy nem emiatt akad a Serious Sem 2, ott valami ás problémád lehet.
  • MagyaR
    Amúgy nekem az a bajom ezzel a 7900gt-vel, hogy hangos a hűtés.
    De ez még a mellékesebb, mert jó hűtővel megoldható.

De ami a legnagyobb gond, hogy nem támogatja a HDR effekteket, és az aniztróp szűrést (nemtom jól írom-e), és emiatt vannak gamek, amik akadnak vele azér max grafikán pl. serious sam 2.

De nagyon jól tuningolható szal, az megoldja a problémát
  • MagyaR
    Ez minden gamenál más. klikk.

Pl. hl2-nél 10 fps-el is rosszabb az új driverral (84.24 v. kijött már a 91.31?). 81.nemtom mennyivel 10 fpsel jobb.

De pl. ott van a F.E.A.R meg a splinter cell c.h. ami jobb a 84.24el.

Nos nekem is 7900 gt-m van és a hl2nél eggyáltalán nem zavaró, hogy 88 fps helyett csak "gagyi, ultralassú, csiga" 78 fpsel megy a gamma, teljesen max grafikán.
  • strebacom
    Ha jót akarsz kösd rá mind a kettöt, ez csak tanácsként mondom, sok esetben kell neki ez a csati is .....
  • alph4
    Kösz, észre sem vettem hogy van egy csatlakozó a táphoz :)
    Most már jó, nem írja ki. A 2db ból az egyiket kötöttem rá, gondolom ennyi.
  • Inquisitor
    Vagy kicsi a táp. Esetleg hibás tápkábel/tápkábel átalakító?
  • czky
    Rádugtad a külső tápot a kártyára?
  • alph4
    Tegnap szereltem be a gépbe egy Giga 7900 GT-t, majd raktam fel hozzá egy régebbi drivert , mivel az új nem valami jó :S

És minden xp indításnál ezt írja ki:

Mi lehet a gond?
  • strebacom
    Mindkettönek hasonló hibája volt egy kis játék után, vagy lekapcsolta a monitort, vagy szétesett a kép sok-sok szines pontocskára,az volt a fura, hogy játék alatt kb.2-3 perc mulva jelentkezett, de a 3dmark alatt csak a 3.körben dobta hibát elöször, utánna viszont állandóan.....