GeForce 7 series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp most tervezem, hogy veszek egy 7800GS-t a 6600GT-m lecserélendõ.
Ahogy nézem, AGP fronton csakis ez jöhet szóba jelenleg, legalábbis ha a mostaninál gyorsabb kártyát akarok...
Már ki is néztem egy Club3D-t, mostanában ilyen kártyáim voltak, s meg voltam elégedve velük.
A kérdésem az lenne, hogy a 7-es széria az már 0,11 µm-es, ugye? Illetve a 7800GS az erõsebb társaitól csak az órajelekben és a kevesebb pixelfutószalagokban különbözik?
Vajon az a 375Mhz feljebb tornázható bármiféle hûtéscsere nélkül?
ATI-ból meg nem hivatalosan van X1300/1600.
Az AGP verzióhoz kell rá az a hülye HSI chip, ezért rájön az árra a chip ára, a plusz nyákrétegek ára, meg a plusz hûtés ára. Naná, hogy drágább!
Viszont ATI kártyáknál tényleg nincs mentség, hogy miért drágábbak?
(Bár most X1300/1600 ügyben úgy tünik pici eltérés van.)
kb akkor kellett volna megcsinalni amikor kijott a 7800Gt es utan meg csak frissiteni januarban(x1900) es meg egyszer amikor a 7900 jott ki...ha igy lett volna csinalva akkor nem lenne gaz.de sok sikert annak aki meg csnalja.<#pias>#pias><#integet2>#integet2>
MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata
Ember legyen a talpán, aki ezek után fel tud állítani egy erõsorrend táblázatot, fõleg ha a tuningpotenciált is figyelembe kívánjuk venni.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
mielott lejarna a gar(,ha 1 ev) akkor szejjel kell fustolni,vissza a garba es visszacsengetik a zset es megveszed szepen az uj kozepkategorias VGA-t...
2-3 evet nem lehet kihuzni egy kozepkategorias VGA-val,foleg most amikor a DX10-re valo atallas lesz.
De Te tudod
MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata
Ebbõl is látszik mindenki más!
Next PC upgrade: 2022
Nemfogok minden évebn újat venni max 2 és fél 3 évente ez a 6600GT csak átmeneti megoldás mert "olcso" volt.
na mindegy ennyi erovel ne is fejlesztd a geped,inkabb vegyel konzolt,mert mindig ujjulni fognak a hardwarek.
GPU órajele: 350 helyett 500 MHz
Memória-órajel: 667 helyett 1000 MHz (DDR2 helyett GDDR3)
Annyiféle 7300-as lesz, hogy képtelenség lesz eligazodni közöttük.
Szerintem marhaság az egész, de amíg nem tudni az árról semmit, addig még ne ítéljük halálra.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Ez egy kissé erõs kijelentés. Kb. olyan, mint anno az, hogy amit SM3.0-val meg lehet valósítani, azt meg lehet SM2.0-val is...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
66k-ért már dobálják a 7900GT VGA-t.Legszivesebben azonnal vennék dehát köcsög DX10 miatt nem veszek.
Pénzzel nincs gondom mert mindig van mert állandó a vagyonom szerencsére tudok sporolni kurvára. :D
Honnan tudom hogy jó lesz-e a 70ezres DX10-es kari pl most a 7800GT-bõl indulok ki amikkel játszok azoknál bõven elég lenne most.
-akkor cserélj valamit ha duplázni tudod a teljesítményt
-akkor cserélj valamit azonnal még ha szükséged egyenlõre nincs rá akkoris, ha ha a régi hardvert nagyon jó áron el tudod adni
-sose tervezz elõre, mindig akkor nézd a választékot amikor pénzed van
Szerintem.
Az meg, hogy "akkor veszek DX10 karit ha 70 ezer lesz" egy butaság. Honnét tudod milyen lesz a DX10, honnét tudod miben nyújt többet, honnét tudod, hogy egy 70 ezres kari majd megfelelõ lesz neked stb.stb.
Akkor vegyél, ha szükséged lesz rá, ne akkor amikor 70 lesz. :DD
Majha ugyletám jónak hogy már eléggé öreg a kártyám cserélek de nem félévente.
Ami újdonság, hogy eddig általában jó fél-egy év elõnyben voltak a videókártyák. Tehát a Dx9-es videókártyák (Radeon 9700) például 2002-ben jelentek meg, és jó egy évig (amikor a 9500/9700 szériát már elkezdte váltani a 9600/9800 széria) a techdemókon kívûl nem igazán volt semmi, ahol a Dx9 támogatást ki lehetett használni.
A Dx10 esetén most úgy néz ki, ez megváltozik. Jelenleg még a Dx10-es kártyák megjelenésének idõpontja sincs meg. Valószinüleg idén év vége. Viszont ez azért mókás, mert a Dx10-es játékok is ekkor fognak megjelenni, tehát ha valaki a Dx10-es játékokat ki akarja élvezni grafikai szempontból, akkor annak rohannia kell megvenni a frissen megjelent és méregdrága videókártyákat...
Hellgate London - A démonok is DirectX 10-ben!!!
<2006. május 11. @ 22:49 - Forcecaster>2006. május 11. @ 22:49 - Forcecaster>
A Crysis bemutatása után az NVIDIA a mai napon bejelentette, hogy a Flagship Studios elsõ alkotása a Hellgate: London is DX 10-es grafikával muzsikál majd, valamint benne lesz az elsõk között, amik a Havok FX fizikai motorját használják, melyekhez bizony nagy szükség lesz az NVIDIA GPU-ira.
Elmondták, hogy még az E3 ideje alatt láthatunk valamit az NVIDIA-Flagship Studios együttmûködésbõl, vagyis megtekinthetjük, hogy mire képes a Havok FX, megspékelve a Microsoft ShaderModel 3.0-ás technológiájával, valamint a DirectX 10-zel.
Bill Roper a Flagship Studios vezérigazgatója elmondta, hogy az NVIDIA tapsztalata nagyot dob a játék minõségén. Technikáinak köszönhetõen kevesebbet kell foglalkozniuk a legalapvetõbb dolgok megalkotásával, így több idõt tudnak fordítani a játék valódi mivoltjára, megalkotni az effekteket és tökéletesíteni a látványt.
info: Gamestar
Valamelyik kártyák nagyon jól lehet tuningolni, míg mások a legkisebb tuningtól is fejreállnak. Fogod, elkezded tuningolni, mondjuk 10Mhz-enként emelve az órajelet (gpu / memória külön-külön) és próbálgatod, hogy meddig bírja. Ha a 3DMarkban vagy a játékok alatt elkezd csúnya pöttyösödést vagy villogást, szétesõ képet mutatni, akkor elérted a kártya határait, egy lépést vegyél vissza.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Akinek Gainward 7900 Gt-je van és húzva is van megtenné nekem hogy
leírja meddig tudta húzni hogy stabil maradjon.
köszi mindenkinek<#worship>#worship>
CMOS a tuning vége. (MSIK8N SLI-FI;AMD64 3500+(2497);INNO 7800GT;2X512 KINGMAX HARDCOR;)
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tõle egyet-mást\"