5387
-
#4587 A házilag - gumicérnával rögzített - 12 cm-es hűtőre mindenképpen szükség van, mert passzív az NB-hűtő is. Ez eredetileg ki ventillátorral volt megáldva, de az volt a legzajosabb része az egész gépnek. :-) Így megváltam tőle és ment rá a borda. De önmagában kevés az nForce 4 Ultra chipsetnek. -
#4586 Gépbelső no, nekem így van a cucc elhelyezve. Kicsit szűkösen vagyok, mondhatnám. 1-2 mm-en múlt, hogy a VGA és a Zalmi-hűtő megférjen egymás mellett. :-) -
#4585 A túloldalon csak a nagy üresség van semmi más! -
#4584 A túloldalt is van ebből a Barkas-hűtőből??? Mert az enyémnek a hátoldalán van a komolyabb borda, oda vezeti át a hőt a két hőcső ami a tetején látszik. -
#4583 Nekem ilyen van!
-
#4582 Hmmm...nekem is passzív karim van, de eddig még nem láttam, hogy 60 fok fölé ment volna. Igaz a gép elejéből egy 12 cm-es venti tolja rá a huzatot úgy 15 cm-ről. :-) (mert így érzem biztonságosnak)Gigabyte 7600GT 256MB Silentpipe II -
#4581 Hi!
Nekem egy 7600gt-m van(inno3d)
és játszottam egy kicsit és felment 78°-ra a hőmérséklete.
amúgy most 54.
Lehetne tuningolni?
Ez az nTune-os finomhangolás nem teheti tönkre? Jobb lesz tőle? :) -
zoolee #4580 Mivan?
te Írtad, hogy "kikapcsol" a VGA d, én erre Írtam, hogy hátha melegedés, mert se karit se semmit nem Írtál,erre Írtad,hogy nem szereted ha zajos a gép...Most akkor mi van??
És sztem vidd vissza, ha nem melegszik, és nem a táp a problem akkor hibás, ennyi. -
#4579 Azért mert néztem a bolt árlistáját és ott ha rámentem a VGA-ra nem az jött ki amit kaptam reklamálni meg nem fogok, mert faszom fog föl le szaladgálni pestre!Jó ez félévet kibir. -
#4578 na várj, sztem összetéveztesz vkivel, nekem nem a hangal volt gondom, sem a hűtéssel... :) az másik emberke itt. -
zoolee #4577 Pff...Akkor vidd vissza sztem..Nézzék meg..
Am, ha alergiás vagy a hangra, akkor csináld azt mint az 1 ik ismerősöm, tedd át a gépet 1 másik szobába (spájzba vagy hogy Írják meg ilyen hűvös helyekre)és vegyél kábelhosszabbÍtókat. -
#4576 Passzív? jaj a márkát nem írtam. Inno3D. Aktív hűttése van, 50 fok főlé nem ment a kártya. Amúgy meg igen, szeretem ha csöndes a gép, most is csak a vinyok zaját hallani egyedül.. -
zoolee #4575 Mért veszel passzÍvat?
Alergiás vagy a hangra???(Olmot a füledbe könynebb lenne mint 1 folytában fölö karit hűteni.)
Vegyél rá 1 tiszteséges hűtőt.pl zalman vf 700, és a HSI chip re pedÍg 1 ZM VHS 1 -et..
És kész is... -
#4574 Miért vettél passzív karit? Annyira divat lett, azt panaszkodnak, hogy terhelve 90 fokos. -
#4573 hali.
Van egy 7600GS-em.
Valami miatt, olykor néha, de van hogy egymás után ki be kapcsolgatja a monitort a vidkari.
vagyis, a monitor nem tudja venni a jelet, mert out of sync, mintha túl nagy frissitéssel jönne a jel. de össze vissza cisnálja, semmi rendszer nicns benne. ált pár mp és visszajön a kép, de van hogy teljesen elmegy, és csak a reset segit.
monitor az egy LG 795FT. Gef3t200-as és Ati 9600XT-vel sem csinált ilyet soha. most raktam ujra a win-t de nem segitett
néha annyi összefüggés van hogy ha procit meghajtja akkor megy el, vagy épp a vinyot. Táp gond tuti nincs(chieftek 450W)
Próbáltam több táp ágon, nem segitett. DVI kimenetre is rákötöttem átalakíton keresztül, ott még rosszabb lett.
Valakinek valami ötlet? Előre is köszi!
-
zoolee #4572 92 mm es venti pont elfér rajta, a rögzÍtést meg találd ki.:) -
#4571 Ilyet vettem de elég fos ez a fém rajta nemértem hogygondolták hogy ez lehüti a cumot semmit nem csinálok csak filemezek azt 65fokos :(
-
gergő992 #4570 GALAXY Geforce 7900GS SUPER 256MB DDR3 e kárty felöl érdeklödnék kinek milyen tapasztalatai vannak vele elöre is köszi -
zoolee #4569 Azakhoz tudtommal nem nagyon jár...
asus,XFX,MSI, ezekhez jár.. -
#4568 Valaki megtudná mondani hogy a Gigabyte és a Gainward 7600GT-hez milyen game jár ha jár egyátalán? -
kicseee #4567 üdv, geforce 7300gt-t vettem a minap, viszont bármilyen drivert feltelepítek (legújabbat is), azt írja beállításoknál, hogy nVidia (unknown), ez miért lehet ? segítséget előre is thx -
#4566 van új whql driver -
#4565 Hát, ugyan ismerősé (konkrétan a bátyámé) a bolt, de a gépet ajándékba kaptam, szóval nincs pofám reklamálni miatta.
Az mondjuk igaz, hogy ha már (nekem) ingyé' volt a gép, egy kis hűtést, esetleg egy videokártyát bele igazán megfinanszírozhatok... :) -
#4564 Ezt nemigazán tudod gariztatni. (max ha ismerősé a bolt, vagy nagyon jó fejek) -
#4563 Új gép? Mert akkor én gariztatnám először, aztán jöhet a moddolás... -
zoolee #4562 Am, ha jól látom annak a tetején van 1 műanyag védő/dÍsz szarság, az többet árt mint használ...szedd le..
De esetleg 1 ILYET odarakhatsz a VGA fölé. -
zoolee #4561 A másik probléma az, hogy az egész borda nincs 8 centi én úgy látom, talán kicsit elfordÍtva ráfér, de amekkora a hőleadó tülamellák közt a távolság oda meg nem fér be csavar. -
zoolee #4560 Mondom, nem kötekedés, csak kérdeztem, hogy te mindÍg az 1 szerűbbet mondod. -
#4559 Hoppá... Most hogy így nézegetem az elejét, úgy tűnik, hogy ott az a fémszínű kis basz a bal felső csavarlyuk mellett útban lesz... Csodás. -
#4558 Gépben:
Eleje:
Hátulja:
Elég vicces, hogy ezt NVidiáék hűtőbordának nevezik... :P -
#4557 Miért lenne gány, és én miért utazok mindíg arra (nem teljesen értelek)?????
Nem aztmondtam, hogy álljon neki hűtéstfarigcsálni--> fog egy 8-as ventit és a hozzá tartozó csavarral felerősíti a bordára (a lamellák közé csavarja)--> kb 10-12mp-es művelet...
Amúgy meg egy talán 5k-t érő kártyára mi a picsának venne 5k-s coolert????
Nemsok az értelme....
Azért szoktam elsőkörben mindíg az egyszeűbb, gyorsabb, olcsóbb megoldást javasolni --> erről szólna ez a fórum.
Nem arról, hogy google, meg vegyél bótba rá ezt-meg azt, hanempróbáljunk segíteni egymásnak tapasztalatokat megosztani (persze mehetnek a boltos tippek is, de ez a vga nem az a kategória)
-
zoolee #4556 SRy, nem kötekedés, de te mindÍg a "gány" megoldásokra utazol?
Mennyivel 1 szerűbb venni 1 vf 700 ast, és 5 perc alatt rádobni a karira, minthogy, vegyen 1 8 centis ventit, fúrja meg a bordát, stbstb...
Na mind1, nem szólok bele, kinek mi jobb.. -
#4555 Valami ilyesmi a vga-d?
Elsőkörben azzal is próbálkozhatsz, hogy úrapasztázod, majd 2 csavarral (félig lelógva) ráfogatsz egy 8-as ventit. -
#4554 Hm. Utoljára Voodoo3-asra sufnituningoltam ventit. Le kellett fűrészelni a hűtőborda sarkát, mert rálógott a csavarlyukra... :)
Lehet, hogy megvárom a kánikula végét, aztán próbálkozok még vele.
Bár egy hűtőcucli nem vág földhöz... Mi ez a félmagas dolog? Nem hat meg, ha nem tudok mellé másik kártyát tenni, csak egy TVtuner van mellette, amit akár ki is vehetek, nem használom.
Köszi a segítséget egyébként! -
zoolee #4553 Uff....hát, az a probléma, hogy nem tudom, hogymi jó arra a kártyára...
Tudszróla adni 1 képet, úgy, hogy lefényképezed az elejét és a hátulját?
Mert csak úgy toom megmondani milyen hűtő kell rá..
Am, ahogy elnézegettem a képeket, ez 1 félmagas kártya, xal erre csak a zalman vf 700 a jó...Mert a 900 as az túl nagy..
Szóval menj be 1 boltba és kérj 1 zalman vf 700 ast..Ha ezzel megvagy akor folytatom a dumát. -
#4552 Levettem a ház oldalát, minden hőmérséklet esett 10 fokot, és így éppen nem megy 100 fok fölé játék közben. Mennyi lenne egyébként a normális üzemi hőmérséklet? Csak mert az NVidia fülön a windows képernyőbeállításainál _fix_ 130 fokra van belőve, hogy lassítsa be a GPU-t. Na, ezt nálam nem éri el, 105-nél elhasal. Azt a határt át tudom állítani valahol? -
#4551 Aha, köszi a tippet, tényleg melegszik... 80 fok körül van alapból, aztán pillanatok alatt felmegy 100 fok fölé, és keményre fagy.
Megnéztem, a ventillátor működik a kártyán. Szerintetek mit csináljak vele? Vigyem be egy boltba, aztán kérjek rá valami izmos hűtést? Foglalkoznak valahol ilyen szinten ezzel?
Tényleg ekkora hulladék lenne, hogy gyári hűtéssel nem bírja a 3D-t? Akkor minek rá 512M RAM? -
#4550 Köszi a válaszokat ;] -
#4549 Egyáltalán nem szarok és kb illenek is egymáshoz. -
zoolee #4548 qrva gyorsan nézd meg mi melegszik, mert ha pár perc alatt Így bemelegszik, hogy csönt kifagy, akkor nagy baj van, és akkor lesz mégnagyobb, mikor emiatt meghal..