5387
10645648441119966253.jpg\"
  • SgtChris
    A házilag - gumicérnával rögzített - 12 cm-es hűtőre mindenképpen szükség van, mert passzív az NB-hűtő is. Ez eredetileg ki ventillátorral volt megáldva, de az volt a legzajosabb része az egész gépnek. :-) Így megváltam tőle és ment rá a borda. De önmagában kevés az nForce 4 Ultra chipsetnek.
  • SgtChris
    Gépbelső no, nekem így van a cucc elhelyezve. Kicsit szűkösen vagyok, mondhatnám. 1-2 mm-en múlt, hogy a VGA és a Zalmi-hűtő megférjen egymás mellett. :-)
  • grebber
    A túloldalon csak a nagy üresség van semmi más!
  • SgtChris
    A túloldalt is van ebből a Barkas-hűtőből??? Mert az enyémnek a hátoldalán van a komolyabb borda, oda vezeti át a hőt a két hőcső ami a tetején látszik.
  • grebber
    Nekem ilyen van!

• SgtChris
    Hmmm...nekem is passzív karim van, de eddig még nem láttam, hogy 60 fok fölé ment volna. Igaz a gép elejéből egy 12 cm-es venti tolja rá a huzatot úgy 15 cm-ről. :-) (mert így érzem biztonságosnak)Gigabyte 7600GT 256MB Silentpipe II
  • skyli991
    Hi!
    Nekem egy 7600gt-m van(inno3d)
    és játszottam egy kicsit és felment 78°-ra a hőmérséklete.
    amúgy most 54.
    Lehetne tuningolni?
    Ez az nTune-os finomhangolás nem teheti tönkre? Jobb lesz tőle? :)
  • zoolee
    Mivan?
    te Írtad, hogy "kikapcsol" a VGA d, én erre Írtam, hogy hátha melegedés, mert se karit se semmit nem Írtál,erre Írtad,hogy nem szereted ha zajos a gép...Most akkor mi van??
    És sztem vidd vissza, ha nem melegszik, és nem a táp a problem akkor hibás, ennyi.
  • grebber
    Azért mert néztem a bolt árlistáját és ott ha rámentem a VGA-ra nem az jött ki amit kaptam reklamálni meg nem fogok, mert faszom fog föl le szaladgálni pestre!Jó ez félévet kibir.
  • tom..
    na várj, sztem összetéveztesz vkivel, nekem nem a hangal volt gondom, sem a hűtéssel... :) az másik emberke itt.
  • zoolee
    Pff...Akkor vidd vissza sztem..Nézzék meg..

Am, ha alergiás vagy a hangra, akkor csináld azt mint az 1 ik ismerősöm, tedd át a gépet 1 másik szobába (spájzba vagy hogy Írják meg ilyen hűvös helyekre)és vegyél kábelhosszabbÍtókat.
  • tom..
    Passzív? jaj a márkát nem írtam. Inno3D. Aktív hűttése van, 50 fok főlé nem ment a kártya. Amúgy meg igen, szeretem ha csöndes a gép, most is csak a vinyok zaját hallani egyedül..
  • zoolee
    Mért veszel passzÍvat?
    Alergiás vagy a hangra???(Olmot a füledbe könynebb lenne mint 1 folytában fölö karit hűteni.)
    Vegyél rá 1 tiszteséges hűtőt.pl zalman vf 700, és a HSI chip re pedÍg 1 ZM VHS 1 -et..
    És kész is...
  • NeoMaN
    Miért vettél passzív karit? Annyira divat lett, azt panaszkodnak, hogy terhelve 90 fokos.
  • tom..
    hali.

Van egy 7600GS-em.
    Valami miatt, olykor néha, de van hogy egymás után ki be kapcsolgatja a monitort a vidkari.
    vagyis, a monitor nem tudja venni a jelet, mert out of sync, mintha túl nagy frissitéssel jönne a jel. de össze vissza cisnálja, semmi rendszer nicns benne. ált pár mp és visszajön a kép, de van hogy teljesen elmegy, és csak a reset segit.
    monitor az egy LG 795FT. Gef3t200-as és Ati 9600XT-vel sem csinált ilyet soha. most raktam ujra a win-t de nem segitett
    néha annyi összefüggés van hogy ha procit meghajtja akkor megy el, vagy épp a vinyot. Táp gond tuti nincs(chieftek 450W)
    Próbáltam több táp ágon, nem segitett. DVI kimenetre is rákötöttem átalakíton keresztül, ott még rosszabb lett.

Valakinek valami ötlet? Előre is köszi!

• zoolee
    92 mm es venti pont elfér rajta, a rögzÍtést meg találd ki.:)
  • grebber
    Ilyet vettem de elég fos ez a fém rajta nemértem hogygondolták hogy ez lehüti a cumot semmit nem csinálok csak filemezek azt 65fokos :(

• gergő992
    GALAXY Geforce 7900GS SUPER 256MB DDR3 e kárty felöl érdeklödnék kinek milyen tapasztalatai vannak vele elöre is köszi
  • zoolee
    Azakhoz tudtommal nem nagyon jár...
    asus,XFX,MSI, ezekhez jár..
  • grebber
    Valaki megtudná mondani hogy a Gigabyte és a Gainward 7600GT-hez milyen game jár ha jár egyátalán?
  • kicseee
    üdv, geforce 7300gt-t vettem a minap, viszont bármilyen drivert feltelepítek (legújabbat is), azt írja beállításoknál, hogy nVidia (unknown), ez miért lehet ? segítséget előre is thx
  • Rage47
    van új whql driver
  • dronkZero
    Hát, ugyan ismerősé (konkrétan a bátyámé) a bolt, de a gépet ajándékba kaptam, szóval nincs pofám reklamálni miatta.
    Az mondjuk igaz, hogy ha már (nekem) ingyé' volt a gép, egy kis hűtést, esetleg egy videokártyát bele igazán megfinanszírozhatok... :)
  • mycso
    Ezt nemigazán tudod gariztatni. (max ha ismerősé a bolt, vagy nagyon jó fejek)
  • zolo
    Új gép? Mert akkor én gariztatnám először, aztán jöhet a moddolás...
  • zoolee
    Am, ha jól látom annak a tetején van 1 műanyag védő/dÍsz szarság, az többet árt mint használ...szedd le..
    De esetleg 1 ILYET odarakhatsz a VGA fölé.
  • zoolee
    A másik probléma az, hogy az egész borda nincs 8 centi én úgy látom, talán kicsit elfordÍtva ráfér, de amekkora a hőleadó tülamellák közt a távolság oda meg nem fér be csavar.
  • zoolee
    Mondom, nem kötekedés, csak kérdeztem, hogy te mindÍg az 1 szerűbbet mondod.
  • dronkZero
    Hoppá... Most hogy így nézegetem az elejét, úgy tűnik, hogy ott az a fémszínű kis basz a bal felső csavarlyuk mellett útban lesz... Csodás.
  • dronkZero
    Gépben:

Eleje:

Hátulja:

Elég vicces, hogy ezt NVidiáék hűtőbordának nevezik... :P
  • mycso
    Miért lenne gány, és én miért utazok mindíg arra (nem teljesen értelek)?????

Nem aztmondtam, hogy álljon neki hűtéstfarigcsálni--> fog egy 8-as ventit és a hozzá tartozó csavarral felerősíti a bordára (a lamellák közé csavarja)--> kb 10-12mp-es művelet...
    Amúgy meg egy talán 5k-t érő kártyára mi a picsának venne 5k-s coolert????

Nemsok az értelme....

Azért szoktam elsőkörben mindíg az egyszeűbb, gyorsabb, olcsóbb megoldást javasolni --> erről szólna ez a fórum.

Nem arról, hogy google, meg vegyél bótba rá ezt-meg azt, hanempróbáljunk segíteni egymásnak tapasztalatokat megosztani (persze mehetnek a boltos tippek is, de ez a vga nem az a kategória)
  • zoolee
    SRy, nem kötekedés, de te mindÍg a "gány" megoldásokra utazol?
    Mennyivel 1 szerűbb venni 1 vf 700 ast, és 5 perc alatt rádobni a karira, minthogy, vegyen 1 8 centis ventit, fúrja meg a bordát, stbstb...
    Na mind1, nem szólok bele, kinek mi jobb..
  • mycso
    Valami ilyesmi a vga-d?

Elsőkörben azzal is próbálkozhatsz, hogy úrapasztázod, majd 2 csavarral (félig lelógva) ráfogatsz egy 8-as ventit.
  • dronkZero
    Hm. Utoljára Voodoo3-asra sufnituningoltam ventit. Le kellett fűrészelni a hűtőborda sarkát, mert rálógott a csavarlyukra... :)
    Lehet, hogy megvárom a kánikula végét, aztán próbálkozok még vele.
    Bár egy hűtőcucli nem vág földhöz... Mi ez a félmagas dolog? Nem hat meg, ha nem tudok mellé másik kártyát tenni, csak egy TVtuner van mellette, amit akár ki is vehetek, nem használom.
    Köszi a segítséget egyébként!
  • zoolee
    Uff....hát, az a probléma, hogy nem tudom, hogymi jó arra a kártyára...
    Tudszróla adni 1 képet, úgy, hogy lefényképezed az elejét és a hátulját?
    Mert csak úgy toom megmondani milyen hűtő kell rá..
    Am, ahogy elnézegettem a képeket, ez 1 félmagas kártya, xal erre csak a zalman vf 700 a jó...Mert a 900 as az túl nagy..
    Szóval menj be 1 boltba és kérj 1 zalman vf 700 ast..Ha ezzel megvagy akor folytatom a dumát.
  • dronkZero
    Levettem a ház oldalát, minden hőmérséklet esett 10 fokot, és így éppen nem megy 100 fok fölé játék közben. Mennyi lenne egyébként a normális üzemi hőmérséklet? Csak mert az NVidia fülön a windows képernyőbeállításainál _fix_ 130 fokra van belőve, hogy lassítsa be a GPU-t. Na, ezt nálam nem éri el, 105-nél elhasal. Azt a határt át tudom állítani valahol?
  • dronkZero
    Aha, köszi a tippet, tényleg melegszik... 80 fok körül van alapból, aztán pillanatok alatt felmegy 100 fok fölé, és keményre fagy.

Megnéztem, a ventillátor működik a kártyán. Szerintetek mit csináljak vele? Vigyem be egy boltba, aztán kérjek rá valami izmos hűtést? Foglalkoznak valahol ilyen szinten ezzel?

Tényleg ekkora hulladék lenne, hogy gyári hűtéssel nem bírja a 3D-t? Akkor minek rá 512M RAM?
  • Nightwish006
    Köszi a válaszokat ;]
  • mycso
    Egyáltalán nem szarok és kb illenek is egymáshoz.
  • zoolee
    qrva gyorsan nézd meg mi melegszik, mert ha pár perc alatt Így bemelegszik, hogy csönt kifagy, akkor nagy baj van, és akkor lesz mégnagyobb, mikor emiatt meghal..