UFO: Extraterrestrials
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"
Ha megcsinálok egy küldetést, kiírja, hogy mit zsákmányoltam: fegyverek, lõszerek, gránát, ufó alkatrészek.
Még küldetés közben láttam, hogy a lelõtt ufóknál ion és plazma puska van. Viszont a küldetés végén 1 ion pisztolyt, meg pár gránátot írt ki zsákmányként.
Ezután egy másik küldetésen, még küldetés közben beraktam ez embereim hátizsákjába a lelõtt ufók fegyvereit. Ez esetben küldetés végén semmilyen zsákmányt nem írt ki (kivéve az ufó alkatrészeket). Majd megnéztem, hogy küldetés után mibõl mennyi van (küldetés elõtt feljegyeztem az ion és plazma fegyverek számát): és tényleg 1-gyel nõtt a plazma pisztoly, puska, nehézplazma, és ionpuskáim száma. Pont ezeket szedtem fel az embereimmel.
Ahogy nézem mindenki egyetért abban, hogy célzást és az AP-t kell kitolni, utána annyi erõ hogy birja a cuccokat, és utána mindenki amit szeretne azt nyomat ki. Az meg egyértelmû hogy csak olyan embereket kell felvenni akiknek ez alapba magas (ugye az alap határozza meg hogy mennyi lehet a max érték.)
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
str a mimimumhoz + lepes, celzas maxra 😊
en viszont ilyen 4-5 max 6-os csapattal nyomulok a terepen 😊
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Én is a célzást és a lépést szoktam maxolni, és eleve olyan embereket választottam, akik abban jók.
Viszont bug benne, hogy forgással, körbenézéssel, ezt is el lehet használni. Ha meghagyod a pontokat, akkor is felhasználja.
12 embernél sosem volt többem, ebbõl is 10 a kemény mag, mert mire 12 férõhelyes hajó lesz, az se 2 hónap 😄
Pontokat csak annyit szoktam rátenni a katonákra, hogy fel tudja venni a fegyvert (str), és kimaxolom a lépést, meg a célzást. A többi nem fontos, ha elõbb lõ, és pontosan, akkor nem fog megsebesülni. A mentális pajzs megvédi õket, a kábító gránáthoz meg közelebb lopózok. Ha meg már meglõtték, akkor tök mind1 mennyi HP-ja volt. 😄
Most megint van egy újabb bajom. 😊 Akartam felvenni új embert, kiírta, hogy nem vehetek fel többet. Ok. 17 emberem volt már akkor. Kirúgtam egyet, erre továbbra sem tudok felvenni. Mondjuk még nem jött el a következõ hétfõ (a játékban. 😊 ), mert hétfõnként jön új garnitúra. Azért remélem még vehetek fel embert és nem potyára rúgtam ki.
Ha úgy lõtt, hogy a kör végén nem hagytál neki AP-t rá, akkor az csak bug lehetett... 😊
A goldban nincsenek xcomos emberkék, úgyhogy nekem õk kimaradtak az életembõl, de nem is bánom 😊
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
Azt hiszem bman-ben van olyan, hogy reakciónál tud sorozatot lõni, és nekem szoktak is. 😊 Erre nem esküszöm meg, de szerintem nekem volt olyan, hogy úgy lõtt, hogy nem volt egy lövésre elegendõ AP-je.
De a legjobb az volt, hogy vannak ezek az x-comos segéd emberkék. Az egyiknél, mint kiderült kábítóbot volt. És kör végén ez a kábítóbotos emberke szépen elkezdett leoltogatni egy csomó ufót. Egy körben elaltatott egy kígyóembert és egy pusztítót! 😊 Aztán egy chasert. Nem gyõztem utána menni és megnézni, hogy mit oltott be. Végül is én magam lõttem le, mert így az emberek nem szereznek TP-t. 😊
Az erõ fontos hogy tudja cipelni a páncélokat, bár a legjobb páncélban azt hiszem sétál az emberke mint a csiga, olyan effekt mintha rakétavetõ lenne nála.
A reakció jó ha estleg meglát egy ellenséget (bár mivel alapbeállítás szerint az ufok mindig messzebb látnak mint az emberek, általában úgy lõnek hogy te nem látod õket...), de egy lövésbõl ritkán öl meg bárkit is, plusz az kell hogy legyen AP-je a kör végén.
A dobás akkor jó ha szoktál néha gránátozni, de ahhoz meg erõ kell, hogy minél messzebb el tudd dobni.
Remélem jön valaki okosabb, mert szerintem sokat nem tudtam segíteni 😊
Életerõ, erõ, bátorság, reakciók, dobás?
Mivel 3 emberem most érte el az 1880-as TP-t és értelmesen akarom nekik kiosztani az 5 pontot.
Szerintem a dobás nem nagyon kell, sem az életerõ, mert vagy megvédi a páncél, vagy hiába van páncél, olyat kap, hogy berosál.
Erõbõl mennyi kell? Olvastam, hogy lesznek olyan páncélok, amihez 80-90-es erõ kell és akkor még cuccok is kellenek neki. 150 elég?
Ezen kívül még a reakciót érdemes fejleszeni?
Bátorságra meg ott van az elmesisak. Vagy fontos a bátorság?
Várom a javaslatokat. 😊
A sebességet és a célzást kimaxoltam mindegyiknek.
Lehet hogy valami bug.
Céltáblának jók. Lehet rajtuk gyakorolni. 😊
Csak el lehet õket tüntetni valahogy...
A kamerakövetést akartam leállítani, mert azt menübõl nem lehet állítani bman-ben.
Szóval ezt a kicsomagolt 67 megát be kell másolni a data könyvtárba. Viszont még mindig lesz egy 800 kilós system.xbg, azt felül kell írni a 26 bájtos blankkal.
Rossz a kicsomagoló progi, pedig az ufo:et fórumon lévõ linkrõl töltöttem le. Vagy nem biztos, hogy rossz, csak lehet, hogy nem minden paramétert adtak meg jól, pl, hogy a könyvtárakat is kibontsa, mert hogy van benne egy rakat könyvtár is, és így már a 11-bõl lett 67 mega!
Egyébként EZZEL csomagoltam ki, grafikus felületû.
meg akartam csinálni csinálni az .xbg kifejtést
a data könyvtárban lévõ 11 megás system.xbg fájlt átmásoltam egy másik könyvtárba, xbig.exe e system.xbg -vel kicsomagoltam. Átírtam amit akartam a soldiers.xscr-ben.
És ugye van az a 26 bájtos blank.xbig fájl amit át kell nevezni system.xbg-re.
Majd az egész cuccot vissza kell másolni a data könyvtárba.
Az elsõ baj ott kezdõdik, hogy a kicsomagolt fájlok között is van egy system.xbg, ami csak 800 kilós. És ugye arról volt szó, hogy a 26 bájtos blank fájl lesz a system.xbg.
Ha nem másolom be a data könyvtárva a 800 kilós system.xbg-t, hanem a 26 bájtos a system.xbg, akkor el sem indul a progi. ha a system.xbg a 800 kilós, akkor elindul, de minden magyarítás eltûnik a bman moddal együtt.
Mit rontok el?
Én elõször a pontosságot és a mozgáspontokat befolyásoló tulajdonságokat toltam fel (egyáltalán tudjanak ölni hogy jöjjön az XP) és alkalmanként az erõre raktam hogy lehessen rájuk pakolni.
Amire én szoktam figyelni, hogy jó lövész legyen, plusz sok legyen mozgáspontja, illetve egy kis erõ se árt, hogy tudjon páncélt viselni.
Szerintem az az erõnél valami teherbírásos dolog lesz, ha jól rémlik a Bmanban bevezették azt hogy a cuccoknak súlya van, de szerintem valaki majd megcáfol vagy helyesel 😊
De be fogok szerezni 1-2 jó génállományú egyedet. 😊
Milyen tulajdonságokat érdemes figyelembe venni leginkább?
Az erõnél van egy érdekes számsor:
43 Erõ (86|190) 95
A 43 amivel indul, a 95 a max. De mi a (86|190)? Pont az elõzõ 2 szám duplája.
Vegyél fel jó katonákat, a rosszakat meg rugd ki ha már van elég, mert csak viszik a pénzt 😊
Ja, hogy mod nélkül még ez sincs??? :-O Az szép! 😊
Azt hiszem felveszek pár embert. 😊
3. Ha még a küldi közben meggyógyítod, akkoris van amikor elmegy korházba, de rövidebb idõre (ez nem klinikailag tesztelt, csak személyes észrevétel).
4. A csapatszállító csak a fõbázisról mehet, mert ott vannak katonák 😊
5. Bár én csak a goldal jáccottam, de abban fel lehet venni a katonákat külön, és hetente jön új adag, és ott mutatja, hogy a kezdõ értékekkel rendelkezõ katonáknak mennyi lesz a max skill, ha felfejleszted. Plusz szuper szûrõket lehet beállítani az újoncokra, így csak azokat mutatja, akiknek magas a kezdõ skilljük (és emiatt magas lehet a max is), így az ember csak benéz a hét elején és ha van valami szuperkatona akkor azt felveszem és kész. (a hulladék meg mehet a fenébe 😊 )
7. Állítólag nem ér sokat, és még drága is...
8. Azt mondják hogy bugos és nem ad semmi extrát.
Pénzügyileg necces tud lenni a dolog. Minden UFOra ki kell menni, begyüjteni a cuccot, és a kikutatottakat meg el kell adni (más haszna nincs, nem úgy mint az ufo1-2ben ahol ezek a cuccok kellett a gyártáshoz). Bmanban jó ez a fejpénz dolog, plusz lóvé 😊
3. logikus.
5. Akkor nekem szerencsém volt, mert kb 110-en áll az erejük 2*-os rang után.
Erõt kb meddig érdemes feltornászni? Az elõzõ hsz-ekben volt, hogy 1 páncélhoz 90-es erõ is kellhet, és akkor hol vannak még a fegyverek.
6. De ez ufópédiában is bentlesz
2. igen, pontosabban lõ
3. ha túl sok súlyos sebet szed be, akkor megy a korházba..harc közben meggyógyítani azért kell, mert elvérzik, ha súlyos sebe marad...ne feledd, amit magaddal cipelsz, az csak elsõsegélyre elég..ideiglenesen elnyomhatja a fájdalmat, de súlyos sebeknél operálni kell, meg idõ, míg begyógyul
4. ahogy megállapítottad magad is, nem árt 2 hangár
5. fõleg az elején jó...sok katonát fel lehet venni, de vannak köztük olyanok, melyek tán picivel jobb fõértékekkel indulnak, mint a többiek ...ami azért is fontos, mert a kezdõ érték meghatározza a maximum értéket is...ha alapból gyenge a katona, lehet az életbe nem lesz 100-as ereje, de tán még 90 sem...szóval ilyen alapon eleinte nem rossz ötlet kiszelektálni a bénább katonákat, és helyettük felvenni valaki mást
6. Bamn nfo-ja: " If you have researched a UFO type, then those UFO's on Geoscape are now color coded for the type of mission they are on. Think of it as having studied the craft enough to tell the differences in appearance depending on the equipment needed for different missions. If you have not researched a UFO type, then it is the normal color. You still have to figure out what the different colors mean for yourself of course"
Tehát a leírás alapján szín elvileg azt jelöli, hogy milyen típusú küldetésre ment az ufo...de csak akkor, ha az adott ufo-típust már kikutattad...
7. én is inkább azt szoktam, hogy a többi bázisra 6 hangár, telepakolva vadászgéppel
8. passz..én biztos ami biztos azt szoktam letenni..
Lehet hogy 2 súlyos seb felett automatán megy a kórházba, ha gyógyítod, ha nem.
Mert 1 súlyos seb, gyógyításánál már vettem észre, hogy nem volt kórházba vonulás.
4x-5x játszottam végig, és mindig az elsõ 10 embert használtam. BMan móddal, a végére már mind szuperkatona is lehet. Hátraszaltó közben a füstön át is fél kézzel is lelõnek mindent, ami mozog. 😄 Persze ilyenre nem érdemes rakni 😄
Ráadásul ha valaki megsebesül, nem kapja meg az XP-jét. Pedig a hibáiból szerintem többet tanul az ember 😄
7.
Jaja, annál unalmasabb nincs is 😄
Nagyon random dobálja be a találatokat.
Van, amikor mind a 4 talál, van amikor 1 semmm.
Gondoltam rá, de soha nem próbáltam ki. Majd most. 😊
3. így én is jártam, de ha pár kör még lemegy a gyógyítás után, olyankor nem szokott. Mindenféle képen érdemes meggyógyítani, nem mindegy, hogy 3 napot lesz betegszobán, vagy netán fél évet!!
Pont ez az. A gyógyítás után eltelt még pár kör, és mégis ment a kórházba. De volt olyan is, hogy utolsó körben gyógyítottam könnyû sérülést, és az pedig nem ment kórházba. Szerencsére így 2-3 napnál többen nem töltenek kórházban.
Éppen ezért szoktam azt csinálni, hogyha valaki súlyos sebet szerez, már töltöm is vissza a korábbi mentést. Bár ahogy olvasgattam késõbb hullanak majd mint a legyek.
7. Egy félre leamortizált csatacirkálót talán el tud pusztítani 4 kemény védelem. ION vagy a feletti kategória.
Én ezért csináltam azt, hogy a fõ bázis mellé csináltam egy másik bázist, 5-6 hangárral, úgy már a közeledõ hajókat zavarba lehet hozni. Mert a bázis védelme csatáknak sok értelme nincs, se nyersanyagot, se technológiát nem találsz.
Mentés mentés mentés, betöltés 😄
Ezt úgy érted, hogy addig töltöd vissza, amíg le nem szeded az ufót, hogy ne kerüljön sor bázis védõ csatára?
Jó kérdés, de ha jól emlékszem, csak ott találsz bázist, ahol megtámadják a civileket. Illetve ha evvel nem foglalkozol, és idegen fennhatóság alá kerül az egész ország, akkor repkedni kell kicsit felette õrjáratban, és meglátod a bázisukat. Azt az országot meg nem támadják meg, ahol bázisod van, a bázisodat fogják megtámadni, és akkor az ország is az övék lesz ha nyernek.
2. Térdelve pontosabban lõ az ember? Valaki azt írta igen, de ez csak 1 ember volt.
Te is láthatod, írja a célzó ikon, hogy melyik fajta lövés hány százalékban várható hogy pontos lesz. 65%-ról simán felugrik 95%-ra, ha letérdelsz.
3. Megsérül az emberem. Meggyógyítom fullra és mégis kórházba megy. Ez normális?
így én is jártam, de ha pár kör még lemegy a gyógyítás után, olyankor nem szokott. Mindenféle képen érdemes meggyógyítani, nem mindegy, hogy 3 napot lesz betegszobán, vagy netán fél évet!!
4. Próbáltam átküldeni más bázisom üres hangárjába csapatszállítót, de fel sem kínálta. Ezek szerint csapatszállítót csak a fõ bázisról indíthatok? Ez azért érdekes, mert a legtöbben azt tanácsolták, hogy a fõ bázison nem kellenek a hangárok. Ezek szerint mégis kell legalább 1, de még egy, ha építeni akarok fejlesztett csapatszállítót.
Igen, három hangár nem kell, elég csak kettõ.
5. A miért jó, ha ki lehet rúgni katonát? 😊 Hiszen egy csomó idõ, míg felfejlõdik rangban.
Ha jól felbosszant, így jól kiszúrhatsz vele 😄 Amúgy van nekik havi zsoldjuk, talán ennek fényében. Meg jártam már úgy, mint fent írtam, hogy fél éves betegszobás mutatványa volt, BMan mód nélkül.
6. Ha a földgömböt nézem, és jön egy csomó ufó, akkor némelyikek eltérnek színezetben. Pl sima kör alakúból, van a normál szürke, de valamelyik körül van zöld vagy bordó színezet. Vagy pl a "4 levelû lóhere alakún" 😊 valamelyiknél pirosak valamelyiknél zöldek a fények. Ez utal valamira a fedélzeten tartózkodókkal kapcsolatban?
A formája a hajónak a méretét jelöli. De ha majd lelövöd, és a földre esik, meglátod õket élõben, lesz több emeletes is. Fél pályát elfoglaló méretû akár.
A színek, az valamelyik mód adaléka, elõször azt hittem a fegyverzet típusát jelöli, de nem jöttem rá végül mit. Igaz, nem is hiszem, hogy nagyon fontos.
7. A bázisokra védelmi rendszert érdemes építeni egyáltalán, mert elvileg semmit sem ér?
Egy félre leamortizált csatacirkálót talán el tud pusztítani 4 kemény védelem. ION vagy a feletti kategória.
Én ezért csináltam azt, hogy a fõ bázis mellé csináltam egy másik bázist, 5-6 hangárral, úgy már a közeledõ hajókat zavarba lehet hozni. Mert a bázis védelme csatáknak sok értelme nincs, se nyersanyagot, se technológiát nem találsz.
Mentés mentés mentés, betöltés 😄
8. Állítólag a fejlesztett felderítõ rendszer bugos, akkor elég a sima is?
Passz
Van azért egy pár kérdésem, mert nem minden tiszta:
1. Lehet-e ott idegen bázis, amelyik "országban" már van saját bázisom?
2. Térdelve pontosabban lõ az ember? Valaki azt írta igen, de ez csak 1 ember volt.
3. Megsérül az emberem. Meggyógyítom fullra és mégis kórházba megy. Ez normális?
4. Próbáltam átküldeni más bázisom üres hangárjába csapatszállítót, de fel sem kínálta. Ezek szerint csapatszállítót csak a fõ bázisról indíthatok? Ez azért érdekes, mert a legtöbben azt tanácsolták, hogy a fõ bázison nem kellenek a hangárok. Ezek szerint mégis kell legalább 1, de még egy, ha építeni akarok fejlesztett csapatszállítót.
5. A miért jó, ha ki lehet rúgni katonát? 😊 Hiszen egy csomó idõ, míg felfejlõdik rangban.
Még csak az 2008 május elején járok.
6. Ha a földgömböt nézem, és jön egy csomó ufó, akkor némelyikek eltérnek színezetben. Pl sima kör alakúból, van a normál szürke, de valamelyik körül van zöld vagy bordó színezet. Vagy pl a "4 levelû lóhere alakún" 😊 valamelyiknél pirosak valamelyiknél zöldek a fények. Ez utal valamira a fedélzeten tartózkodókkal kapcsolatban?
7. A bázisokra védelmi rendszert érdemes építeni egyáltalán, mert elvileg semmit sem ér?
8. Állítólag a fejlesztett felderítõ rendszer bugos, akkor elég a sima is?
A pénzügyekkel kapcsolatban, idáig nagyjából elvoltam, amikor csak lehetett minden lelõtt ufóhoz kimentem "aratni". Még arra is gondoltam, hogy nem engedem hazarepülni a csapatszállítót egy befejezett küldetés után, hanem egybõl repülök a köv. helyszínre, de nem engedte. 😊
Viszont 1. lépésben kénytelen voltam feltornászni a fejpénzt-t lényenként 4k-ról 8 k-ra, mert iszonyatosan megnövekedtek a költségek. 50 tudós, 5 bázis, és gyártani alig szoktam, bár áprilistól kezdve elég sokat gyártok.
Mondjuk én kapásból bman-nel játszom, de ezt a katona felvételt még nem próbáltam.
A másik, hogy az eredetiben a katonák maguktól jönnek idõnként, szintén Bman kell ahhoz hogy te vehess fel embereket (csak katonát).
Shiwo: Olvastam, de ezek szerint átsiklottam felette. 😊
A többi bázis, csak a hangárok miatt van, hogy több hajód lehessen.
A tudósok, meg mérnökök száma, a fõ bázisodon lévõ laboroktól függ, azzal tudod növelni, nem vásárolni kell a tudósokat pl.
Már rég játszottam az alap játékkal, mód nélkül, de ha jól emlékszem havonta kapsz 1-2 katonát, nem venni kell.