2063
  • Etele1
    Hát nem t'om...én úgy szoktam beállni a bázison,h megnézem merről jöhetnek (ez általában 2 irány, de néha csak 1 felől tudják megközelíteni a kezdő pontomat). Itt keresek egy kereszteződést és azt levédem, letérdelő manusokkal. Persze nem árt a reaction skill-t már 50 körüli értéken tartani, különben az ellenfél feléd fordul és kivégzi az egykupacban térdeplő manusaidat. Főleg a savköpködő. Én nem adom meg neki ezt az esélyt...még az ő körében levadászom őket. Nekem is volt már olyan,h 1 körben 3-4 ellen is kilépett a kereszteződésbe. Ez sem gond, mert 2 sorban állnak a manusaim. Akik elől vannak azok térdelnek, a hátsó sor áll. Így a hátsó sor is tud lesipuskázni még egy szűkebb folyosón is! Így valaki csak lelődözi az élieneket és mire az én köröm következik már csak az end turn gombbal kell foglalkoznom...:)
    Már korábbi csatáknál is max. 1 emberem kapott találatot, de őt még a csata hevében felgyógyítom. Így ha kórházba is kerül csak pár napra vonul be. Mondjuk akinek már van Surgery-je, annak amúgy sincsennek 30-40 napig lábadozó "terminátorai". :)
  • chalezlopez
    Nos igen, erre én is kényesen ügyelek. Igaz kicsit hosszadalmasabb így egy sikeres mission, de még mindig jobb, mint amikor terminátoraimat a kórházban látom pihenni vagy 20 napig... Max 2 ember sérülhet meg nálam, mert ha több, akkor reLoad.
  • Shaman
    nem értem,te ezt hogy csinálod,én próbálok vigyázni a katonákra,ne sérüljenek,mert akkor berakják őket a kórházba,s akkor baszhatom az elitjeimet,béndzsa kezdőkkel kell mennem...
  • Kandurex
    nem muszáj mindre kimenned (terror küldikre viszont kötelező)
  • Shaman
    bakker ezek egyre durvábbak...ez reális,hogy 4 van egyszerre??

• Lammer
    #586 :p

jah csak akkor cziki, ha nem egy setal be, hanem mondjuk 4 phantom megjelenik a beepitett particle agyujaval es elobb lo, mint az embereim :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
    akkor szeva...

---
    valaki irta a sok fajta ufo vs crash/base kiszallast...
    hat mondom ha unjatok majd magasabb szinten a jatekot(in case of fosas from terror floater+phantom :D) es mar van minden fajta élijen...
    akkor siman kiszallas/betamadas elott save...
    majd addig szorakozzatok a visszatoltessel, mig nem lesz nektek megfelelo az ellenfel erossege... :DDDDD
    MERT TOK RANDOM! es ez eleg nagy hiba... emlexem anno volt advanced radas az meg azt is megmondta, hogy mittomen jonnek Etheralok bazistamadas celjabol blabla... ittmeg tok random

(mosön szkennertol meg mindig keszen vagyok ez nagy baki, hogy nincs)
  • Kmarha
    hát hallod, az egyik durva rush után én is ezt a taktikát követem.

Első kör, kilépek az ajtón. Kör vége: 4 gubó és 6 kampókéz előjön.

Második kör: szétlövöm az összeset, főleg gránáttal, bár néhányuk elég közel merészkedett. A környék romokban.
    Kör vége: még 4 kampós kéz előmászik, meg pár tojás a sötétből lövöldöz rám.

Harmadik kör: még mindig nem mozdulok lényegében el az első körben elfoglalt területről. Újabb gránát adat és sorozatlövések. Az ellenfél bázisa felismerhetetlen.
    Kör vége: 11 kampós kéz és 4 tojás mászik még be a képbe, társaik hulláit már ha akarnák sem tudnák kikerülni.

Negyedik kör: még mindig nem mozdulok, irtom az ellent. Gránátjaim és életerő pontjaim vészesen csökkennek. Lőszer még van elég.
    Negyedik kör vége: a füstölgő, hullákkal teli kavicshalom, mely egykoron az ufo bázis része volt, újból megtellik kampós kezekkel. Ekkor már feladom a számolást, belefáradtam.

5.-6. kör: még mindig egy helyben állok, és mint a vakegér darálok jobbra és balra.

7. kör: síri csend és hulla szag. Két emberem talpont, alig valamicske tölténnyel, gránát nuku. A helyre még a jó édes építője sem ismerne rá, de a hullahegyekre sem, ami a törmelék felett, között, alatt pihen. És még nincs vége a játéknak. De sehol senki.

Innen egy órába telt a két katonámmal bejárni a bázist, de nem adtam fel. Aztán belépek a legutolsónak ellenörizendő, legsarokban lévőbb ici-pici kis kamrában.. és mi mozog benne? Egy snake man commander. Mi ez valami bug? Mindegy kihasználjuk. Az ajtó elé beállitom az egyik katonát őrnek, hátha a csoszógó kilépne, a másikkal visszarohanok a tömegsírhoz, előkotorni a testrészek alól a kábító rakétát, vissza a csigához, azt bekábítani, hazavinni, kifaggatni.

No, én ezek után bázison csak beállok egy nagyon jó kis alakzatba, és várok. Az ellenfélnek esélye sincsen, ahogy mozognak katonáim úgy aprítják őket! :D

(a fenti számadatok persze csak erős közelítések. A második körik fejben, tessék lássék számoltam, csak utána álltam neki papirra vetni a dolgokat. Aztán az 5. körnél azt is meguntam, csak a túlélésre koncentráltam)
  • chalezlopez
    Nah nekem is megvan a commanderem!! Irány a plazma technológia!! Hála isten kifagyott...persze mentés után, amikor a commander már beállt agyilag... (a mentés csata előtt bevált)
  • Shiwo
    én is észrevettem, hogy akkor 1re rövidebb a gép lépésének ideje, csak nem írtam :)

amúgy ahogy elnéztem a nemtommellikfileban, melyben az élienek texturái vannak, hogy a Viponokon kívül még legalább 1 fajta éliennek lesz szinezett verziója..
  • MEdievil
    látom nem érted nem az elkábítással van a gondom hanem az hogy nincs kit..

Etele1 mentés visszatöltést majd kipróbálom köszi

• Etele1
    Ja azt elfelejtettem leírni,h az Ion technika kifejlesztéséhez egy döglött Destroyer robi "felboncolása" szükséges...
  • Etele1
    Háj!

Igen, eleinte a rocket launcerrel és stun rocket-el kell commanderre vadászni, később meg a stun gránát a nyerő. Csak csodálkozom,h milyen commander hiányban szenvedtek. Én már bekaszniztam vagy 6-ot. Alien bázisokon kettő szokott lenni míg Cruiser hajókban 1. Ami fontos,h a bázisoknál jó taktika ha be se hatolsz igazán, ccsak beállsz 1 jó védhető helyre és írtod az érkező gyanútlan élieneket mert mind feléd fog tartani, viszont a commander ilyenkor ritkán sétál be a csapdába. Amit nem láttam még írni egyikőtöktől sem az,h tök jól lehet mérni,h még mennyi élien van a pályán. Amikor megy az ő körükben a csík, akkor minden ugrás egy-egy élien lépését jelenti és egyre begyorsul a dolog, ahogy pusztulnak kifelé. Mikor már csak a commander marad (esetleg még 1 dög), akkor szoktam elindulni és szépen lekábítom. Ez a bázistaktika. Cruiser (v. nagyobb) UFO-knál pedig arra kell még odafigyelni,h a Commander rtitkán marad a hajóban, ugyanakkor ritkán mászkál el tőle túl távolra. Tehát valahol a hajó körül kavirnyál, én legalábbis leginkább ott találkoztam vele legtöbbször. Mivel nekem nem volt Commander hiányom így csak 1 tippet tudok még adni ezügyben, mégpedig azt,h földi harc előtt még a térképen mentsetek, aztán harc betöltés és megnézni mik az ellenfelek (mert valóban véletlenszerű,h mik jönnek) Ha Viponok jönnek meg az a lebegő savköpködő dög, esetleg ezek helyett a nagy szürke lényekkel, akkor király vagy, nagy valószínűséggel lesz Vipon Comander a pályán (ha min. Cruiser osztályú a hajó), ha viszont az a szürke android féle (ami hozza év végén magával a szürke robotot), akkor viszont reload, mert azoknál nincs commander. Az irányító faj az első évben még a Vipon, az ő alárendeltjeik a többi harcra kitenyésztett lény, ha csak azokat látsz, akkor nem lesz Commandered.Ja igen...a commander szívós dög, ha rá is lősz kábító rakétát v. gránátot, akkor sem biztos,h egyből kifekszik (a többi simán), de ne törődj ezzel...amint körbeveszi a kábító felhő lépj ki a látóteréből és a következő körben ha visszamész már csak a földön fekvő testét fogod kárörvendve látni, nem kell neki 2 rakéta csakhogy mindenképp kifeküdjön.

Más: Nekem most ért véget az első év, most találkoztam először ezekkel a dög kemény robotokkal (Destroyer). Szívós volt, mert kibírtak 2-3 plazmalövést és egy heavy laser lövést is, csak ezután feküdtek ki. Valaki írta korábban,h Ion fegyverek jót tesznek nekik. Igen ám, de ekkor még nem tudtam ion fegyvert kifejleszteni, pedig már hónap óta ilyenekkel puffogtattak rám. Amikor sikerült nagy nehezen levernem az első ilyen élien csapatot még a régi fegyverekkel, akkor tudtam csak nekiállni kifejleszteni az ion-t. Ja és a plazma kifejlesztéséhez is szükséges mindenképp egy commander még mikor ez a technikai szint.
    Szóval, aki az év végén nem akar annyit szívni a Destroyerekkel, mint én az vigyen magával plazmagránátokat! Azokat nem bírják!!! Néha egy, de kettő tuti elég nekik...csak pontosan dobd ! ;)
  • Val Thor
    Alapból lehet a rakétához kábító-lövedéket venni ami piros füstöt csinál
    én mindig vittem magammal egyet minden eshetőségre

(bocs rossz helyre írtam a választ..
  • Val Thor
    Alapból lehet a rakétához kábító-lövedéket venni ami piros füstöt csinál
    én mindig vittem magammal egyet minden eshetőségre
  • Shiwo
    hmm...úgy tűnik tévedtem..csak a commandereket lehet vallatni :(
  • rhonkhan
    én most építettem fel az 5. bázisom, és a kolóniák tejelnek emiatt mint állat. már sok megduplázta a kezdeti összeget.
    Az 5 bázis, a kezdő kontinensen helyezkedik el, 5 különböző kolónián.
  • Shiwo
    úgy tom, hogy sima élientől is lehet valamennyi infót kicsikarni.. amúgy sztem próbáld ki, hogy hagyod leszállni a nagyobb ufo-t..

mondjuk azt nem értem, hogy a 4 bázison miért nem volt commander..
  • MEdievil
    Én is nekiáltam a játéknak és tetszik elég jól vissza adja a régi ufok hangulatát

Commandert hogyan keressek? mert igaz hogy volt egy zöld hernyó de akkor pont nem volt nálam semmi amivel elkábíthattam volna így kénytelen voltam megölni azóta semmi és így már semmit sem tudok kutatni az idegenek is mindig ugyan azokat az egységeket használják már hónapok óta. (szerintem az ő fejletségük a sajáttól függ de így hogy nincs parancsnok...)
    4 bázist 5-6 cirkálót és 3 terrort számoltam fel egyiken sem volt commander a kisebb ufokon gondolom esély sincs
  • Sheltem
    Az milyen, hogy gamespoton kapott 5.2 es értékelést a játék? Mekkora láma banda már.
  • Shiwo
    ahogy lentebb is írták, életerőre szinte tök fölösleges pakolni..

amúgy én is 6 emberrel rohangálok... először feltolom mindig a célzásukat, amennyire csak lehet...utána a mozgást, hogy kb. 70 AP-juk legyen (nekem vmhogy az tünt a legoptimálisabbnak..ha túl sok az AP, sok pont a lövés is..tudom, tudom..arányaiban ugyanannyi, mégis így szimpatikusabb).. ezek után rágyúrok az erőre..

amúgy most ,hogy újrakezdtem, direkt oylan emberkéket hagytam meg, hogy 36+ -os erejük legyen..így tán esélyesebb, hogy elérik majd a 80-90-es erőt, ráadásul képesek alapból laser-rifle használatára..

(meghagyás alatt értem, hogy fentvan egy felvétel/kirugás mod..igaz, az emberek felvétele 20k, és az elején jól el is ment 80k a csereberékre..)
  • Shiwo
    nem futatni kell, hanem beírni, hogy
    xbig.exe e system.xbg

több helyre is belehet írni, pl. futtatásnál, parancssorba vagy total commanderbe allulra..

és előre szólok, hogy közel se teljes a magyarítás, az ufopedia még full angol..
  • Val Thor
    hali! Próbálgattam a magyaríatást,de nekem csak felvillan 0.005 mp-re valami a képernyőn és nem csinál semmit a xbig-kibontó

Próbáltam Star menűből futtatni...dettó ???MIT CSINÁLOK ROSSZUL???

MÁS: az ufo-et.ini -ben átírtam a scroll-sebességet 25-ről 50-re
    így valamivel élvezhetőbb a játék..

Különben teccccik a gém; engem leginkább az UFO-2.("Terror from the deep" )-re emlékeztet: Itt is ha rájön az ember mit és mikor kell fejleszteni akkor túl lehet élni, ha nem...

Én Normál fokozaton játszom, 3 bázisom van(1 fő+ 2 minimális:Hangár,detection) kb egyforma távolságra egymástól.
    A küldetésekben RENGETEG kézigránátot használok, mivel az területre hat
    és a bénább embereim is tudnak vele aratni
    Egy előző hozzászólóval szemben én jó hasznát veszem a tankoknak is,főleg a sok AP-jük miatt.
    Szerintem minnél gyorsabban érdemes kifejleszteni a plazma-technológiát
    az elején(nekem egy Vipon Commander után sikerült) mert akkor egy darabig nem lessz gondunk combosabb fegyverekre+ munícióra,sőt a küldetések után csurran-cseppen némi lóvé is!
    Úgy tapasztaltam hogy 3 bázis a határ: többet nehéz fenntartani, kevesebbért meg szinte semmi lé nem jön be fizetéskor..
    Én nem sok hasznát láttam-eddig- a bázisvédelemnem : úgyis leszálnak,
    elfoglalják...én meg úgyis rögvest visszafoglalom
  • Shaman
    Hát sztem nem.
    Ha már bármely területen elengedsz egy UFo-t,vagy nem érsz ki a land/crashsite-ra,akkor az a terület kevesebbet fog fizetni :-(
    Ha elfoglalják akkor nullát,mondjuk ez evidens. Most pont erre vagyok kíváncsi mennyire áll vissza. Visszafoglaltam egy területet,ráadásul utána még volt,ott egy UFo-s sima sikeres küldi. Szal kíváncsi vagyok,hogy a 0-ból,most mennyit fog adózni.

Egyébként ti mit fejlesztetek a katonáknál? Én 6-ot használok,annyival járok küldetésekre,nekem az elég,s így több expet kap 1.
    Én az 5 pontot így psztom szintenként egyelőre:
    +2 mozgáspontra
    +1 életerő
    +1 erő
    +1 lövéspontosság
  • Shiwo
    A játék 1 érdekessége...az élienek 3D-be meglettek alkotva, míg embereink 2D-ben pompáznak...
  • Shiwo
    mind1.. akkor a szükséges erőt..
  • Sheltem
    "(mely kiírja az ufopédiában a fegyverekhez szükséges erőt és a találati esélyt), "

Találati esélyt alapból kiírja.
  • Shiwo
    ha valaki feltette az ufopedia mod-ot (mely kiírja az ufopédiában a fegyverekhez szükséges erőt és a találati esélyt), valamint utána a magyarítást, akkor problémák lehetnek (kidob, miután kifejlesztettél 1 fegyvert és megakarod nézni az ufopédiában..)

megoldás:
    ResourceBundle.dat első sorába írjátok be a következőt:
    INFO_STRENGTH=MINIMÁLIS ERŐ
  • Shiwo
    akkor jó.. bár most tök előröl kezdtem..
  • Kmarha
    No, találtam egy igéretes módcsomagot. Annak aki még nem ismeri:

[REL] SagerXCOM b.0041

Gyér angol tudásommal kicsipentettem néhány finomságot belőle (a teljesség igénye nélkül):

- gyorsabb golyó sebesség a taktik képernyőn
    - javitott kijelző (ki lett rakva a leguggol, fel és le szál gomb, plusz egy kis üzenő ablak a jobb felső sarokban hogy mik történtek a kör alatt)
    - megoldották a katonák halhatatlanságát
    - az ufok immár előszeretetten alkalmazzák a gránátjaikat is

Persze vannak még benne bugok, pl a harc közbeni mentés-újratöltést nem igazán ajánlatos müvelni.

Sajnos viszont más megoldást még nem találtam a katonák elhalálozására.
  • markastor
    Kitaláltak. :) Csak kutass! :) (lehetőleg élve elfogott parancsnokokat)
  • Kandurex
    Nem muszáj mindent bevállalni, a régebbi részben csak a terroros küldetések voltak igazán demoralizáló hatásúak a támogatásra
  • kHares
    Tény hogy röhelyesen sok ufo jön, most vagyok a 4. hónap elején és napi 3 db.? Épp 2 scout jelent meg, egy fightert üldözök és megyek ki egy crashsite-hoz. És ez többször előfordult. Valahol biztos át lehet ezt írni.
    Amúgy ha jól emlékszem az hogy mekkora és milyen fajta lények jönnek kettő dologtól függ. Hogy mennyi idő telt el(ez talán méretet befolyásol), ill. milyen fegyver van kifejlesztve(faj).
  • Shiwo
    amúgy remélem a készítők kitaláltak vmi jó indokot arra, hogy miért minket akar bealázni egyszerre 10 féle élien...és hogy erre a jó indokra a kutatások során fény derül...

(mittomén...a bolygón van vmi életbevágóan fontos a számukra..régi temetkezési helyük, és berágtak...stb..)
  • Shiwo
    néha tényleg túlzóan sokan jönnek.. 1-1 olyan időszakban már unom a harci küldetéseket..főleg, ha mondjuk napok kérdése, hogy elkészüljön valami jó kis játékszer, és erre óránként ufó jön..mondjuk a számukon ne csodálkozzunk...ha valaki egyszer is végignézte a gyengécske intrót..
  • Sheltem
    Van mikor naponta többször is támadnak, nekem most később alig jönnek...
    Pedig én örülnék neki ha sűrűn jönnének mert kellene a zseton.
  • Shaman
    huhh az normális,hogy a 3.hónapban már vagy 20 percenként jön UFO? van,hogy 2 is. Baromi sürün támadnak.Emlékszem UFO 1-ben volt,olyan,hogy át tudtam egy hónapot pörgetni anélkül,hogy támadtak volna,itt meg iszonyat sűrű...
  • Sheltem
    Battlecruiser nél van nagyobb hajó még Lammer? Jöhet spoiler keretben is a válasz.
  • Lammer
    "nem áll meg a fejlesztés hanem még 3 szint van..."
    inkabb 4(ion-akwe-eeew-particle) :p

reakcio meg kurva fontos... en ugy szoktam csinalni, hogy ha phantomos palyam van, akkor 3-4 katonat leterdeltetek es csak varom a korveget... jon egy fantom "benez"... puff-puff-puff(particle rifle) es halott :D
  • Sheltem
    Ja igen most 2 napig toltam egyfolytában és buggal(*lekopogás*) még nem találkoztam..

Van 1 pálya ahol a katona átballag a futószalagon(ilyen gyárféle) de ezt nem nevezném azért komoly bugnak.

A játék egyszer lépett ki windowsba azótase.
  • Sheltem
    Lasert olyan 8. hónaptól el lehet felejteni...10.től meg már a plazmát is sajnos... Én 11. hónapban vagyok és jönnek azok a nagy robotszerű lények(tökömse jegyezte meg a nevét talán terror?) na az minimum 3 ion rifle lövés...

Amúgy szerintem amit felesleges fejleszteni az a vitality és a reaction.. Én ezekre nem raktam pontot. Miért?

Vitality: Kicsit később akármilyen armor van rajtad, ha olyan lövést kapsz megy a vadászmezőkre a katona. Ha nem akkor viszont mind1 honnan gyógyítod fel medicittel(vagy advanceddel) a katonát.
    Reaction: Ha meglőnek és reakcióból visszalősz 1et egy nem látott nmyre az az egy lövés olyan mint halottnak a csók.
    Játék elején Accuracyt 80 körülre rakni aztán jöhet az agility majd a bravery vagymi(bátorság).

Egyébként kibaszott jó a játék, kurvára tetszik, hogy plazmánál nem áll meg a fejlesztés hanem még 3 szint van...Tetszik azis, hogy nem basszák rád a játék legelején a legdurvább lényeket(ufo1 ben volt, hogy játék elejétől etheralok jöttek és pánikoltatták szépen a katonákat), hanem ahogy a technológia fejlődik.

Télleg amúgy van a battlecruisernél nagyobb hajó még? :)