2063
  • MEdievil
    nem azt mondtam hogy örökké az alap ufókat akarom ölögetni hanem azt hogy ha az iont most kifejlesztem akkor túl erősek lesznek az ellenfelek MERT a többi fejlesztés még nincs meg például a fejlesztett páncélok vagy a hajókra a jobb fegyverek..
    Nekem amint meglett a plazma szinte egyből fejleszthettem volna az iont de akkor nincs meg szinte semmi a plazma szintről
    Ufó1-ben is még vagy 1 hónapig (rtime) játszottam pedig mehettem volna a marsra lezárni a játékot de én szeretem az utolsó cseppig kiélvezni mindent kifejleszteni abban mi a jó ha 1 nap alatt végigjátszod?
  • SaGa Jr
    Az jó. Így meg az életben nem jutsz el a fejlettebb vértekig és a sztoriban sem haladsz előrébb. Valóban megéri a lassúság.

Egyébként nem vettem észre az azonos szintet. Igen, ha fejlettebb voltam akkor kaptam fejlettebb idegeneket is, de alapvetően mindig jelen voltak a kezdeti idegenek és csak a végjátékban ritkultak meg annyira, hogy csak a második és harmadik hullámosok voltak szinte képviseltetve.

A fegyvereik persze egyre jobbak lettek, de legalább volt miből pénzt csinálni.
  • MEdievil
    Figy mindig olyan szintű idegeneket kapsz amilyen szinten állsz technikában (vagyis ők mindig előtted járnak kicsivel de ez mind1)
    Ha nem fejleszted ki soha a plazmát akkor nem fog jönni ionnal felfegyverezett ellenség

Val Thor én főleg a lángszóróval ölöm őket meg esetleg plazma gránáttal ha nincs a közelben a lángszórósom.. Heavy laser+heavy plazma is működni szokott.

Amúgy én hardon kezdtem, hogy legyen kihívás.. hát nem panaszkodhatok megkaptam
  • Val Thor
    Szia! Én is megszívtam a robotokkal; mikor először találkoztam velük az összes(10)katonámat legyakta három ilyan nyikorgó bádogbéka
    Anyáztam is rendesen....
    Aztán eszembe jutott hogy mintha a tudósaim kifejlesztettek volna valaim
    ideggázt("Nerve Gas Granat" )amire akkor nem figyeltem! Nagyon durva hatású!!! Úgyhogy most csak megszórom őket rovarirtóval..
  • Shaman
    Okes közben mér sikerült kikutatnom a plazmákat.

Kérdés: Minőségi változás ellenfelekben akkor jön,mikor feltalálod a különböző fegyvertípust,vagy mikor legyártod?
    Bár fura kérdés,mert plazmát egy felet se kellett gyártanom,lévén mire fel lett találva,addigra vagy 100-at összeszedtem a missionökben :-p
  • Shiwo
    közbe letámadta a bázisom egy rakat Vipon EEEW fegyverrel felfegyverkezve..
  • SaGa Jr
    Csak csináld, mert marha gyorsan szükséged lesz a nagy tűzerőre. Legfeljebb nem gyártasz ion fegyvereket, de kikutatni amint lehet, ki kell.
    Ha kész az ion, akkor a tudósaid előállnak a plasma + ion kombóval. Ez az AKEW.
  • MEdievil
    én még nem mertem belevágni az ionba, nem akarok úgy járni mint a plazmánál
  • Shiwo
    jah..közbe levadásztam 1 commandert akinél ion-pityu volt, utána ment mint a karikacsapás..sőt..ion után egyből kitudtam fejleszteni az AKEW-et..más kérdés, hogy nagyon dúrvalassan gyártódik le
  • spidey91
    Aki nyomja az a DVDRIPET nyomja? az jo verzsön?
  • MEdievil
    ion fegyvereket csak akkor kapod meg ha már szereztél belőle ha csak a robotokat meg a királylárvákat ötled eddig akkor előfordulhat hogy ion tech már van de fegyver még nincs
  • Lammer
    akkor korabban enis szetszpojelerztem magam a phantom+terror floaterrel? :DDDDDDDDddd
  • Shiwo
    mi kell az ionfegyver gyártásához ? mert az ion-technológiát kifejlesztettem, de fegyvereket nem ajánlotta fel ..
  • Sheltem
    :)

Kíváncsi vagyok mikortól lehet majd kapni a cdgalaxisban.
  • Etele1
    Oké, bár szerintem elég egyértelműen leírtam,h csak az olvassa tovább, akit érdekel a dolog és még külön is választottam az érdemi részt...
    Egyébként nálam inkább az szokott spoiler lenni, mikor egy játékban olyan információt mondok el a játékmenetről, amit a többiek még nem láttak, még nem tartanak ott. Ha ezt vesszük alapul akkor a te precherekkel való találkozásod Decemberben, inkább tűnik annak... :)
  • Sheltem
    Van egy olyan, hogy spoiler makró...használd máskor légyszíves.
  • Sheltem
    Tegnap jöttek először precherek hát baze...Hullottam szépen...már decemberben járok viszont még mindig BK01 es armor van az emberkéimen..
    Jó lenne már ha lenne következő mert egy heavy ionos találat 100% os eséllyel fekteti meg a katonáimat :)))
  • Etele1
    Arra viszont vigyázni kell,h így duplikált hajóknál se lőjjék ki 1ik gépet se, mert hiába van belőle kettő ha kilövik az egyiket hiába repül vissza a párja a bázisra, már nem lesz ott a repcsi. Persze ha 4-6 jól felfegyverzett vadásszal támadsz, akkor kisebb az esély,h akár 1et is lelőnek, de azért fenn áll a lehetősége. Én olyankor vissza a bázisra parancsot adok ki ha az UFO tönkrelőtte az egyik gépet...biztos, ami biztos. Marad még így is elég repcsi, ami támadja! :)
  • Etele1
    Háhááááááá!

Korábban írtam egy hajó duplikáló bug-ról, de csak 1x történt meg,h három interceptor helyett 6 repült ki UFO-ra vadászni. Időközben rájöttem,h lehet előcsalni ezt a bug-ot. Akit érdekel olvassa tovább, aki nem akar "csalni" az játszon tovább és ne a fórumot olvasgassa. :)

Belép az atmoszférába az UFO. Adott bázisra katt, ahonnan el szeretnéd fogni. Itt bejön a hajó kiválasztó ablak. Jelöld ki az összes hajód innen, majd kattints az OK gombra. Ekkor az ablak eltűnik a játék továbbra is áll. Ekkor alul a menüben katt az intercept gombra. Itt jelöld ki megint azokat a hajókat de itt már add ki az elfogás parancsot.
    Láss csodát! Ha azon a bázisodon 2 elfogó vadász volt, akkor most 4 repül ki...ha 3 volt, akkor 6! ?)
  • Bucser
    ki kell őket faggatni (interrogation room)
  • Shaman
    elvileg elkaptam 2 kommandert,most mi van? mikor tudom a plazma technológiát fejleszteni??
    kell még hozzá valami? épület,vagy kutatás?
  • Shiwo
    csillag-alakú robi ellen..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nekem úgy tűnik, hatásosabb ha messziről lövöm le célzott lövéssel... próbáltam közepes távról rövid sorozattal, még közvetlen közelről is, de akkor pusztult csak meg 1-2 lövésből, ha messziről kaptam le..
  • Shiwo
    nah...jól elszóltam.... köv küldibe 1ből robotok...
  • Shiwo
    amúgy mint a képen is látható, sikeresen kifejlesztettem a plazma-technológiát...azóta ugyan még nem találkoztam robot-élienekkel, viszont nyakra-főre terrorizálják a népességet..

(mondjuk nem kár értük, ugyis mind egyforma )
  • Papa01 #639
    Sziasztok!

A Centaurus Project-el találkoztatok már?? Miért jobb mint a hagyományos bázisok? Az 1 hatalmas repülő bázis?? :) Vagy mi?
    Sajna az angolom elég gyengécske... :(

A Papa
  • Shiwo
    szivélyes fogadtatás..
  • T-boy
    Nem egy bázissal, 4-tel tolom, 7 D1-es vadásszal, AKEW ágyú, ion pajzs, meg rakéta. 5 elintéz egy battleshipet (ha minden igaz úgyhívják, ami a battlecruisernél nagyobb, és erősebb)

Mint idegen egységet, a Destroyert pl lángszóróval marha könnyű kiszedni. Megközelíteni nehéz. A Trilobitet utálom, akkora mint egy tank, és 2 lángszóró kell neki.
    Mondjuk már 4 preacher commandert összeszedtem,

A fő bázisom pl így néz ki. Többnyire lebontom a felét, ha nem kell, addig se eszik a pénzt. Bazis
  • Micsu
    thx a választ

másik bázist mikor érdemes építeni?
  • Shaman
    én hál istennek hamar beszereztem a 2 kommandert.
    Első cruisernél már volt.
    Utána jött egy következő lelőttem,s addig töltögettem vissza,míg nem kigyók jöttek :-) S amikor kigyók jöttek,rögtön a leszállóegység mellett volt a kommander. (3-szor kellett visszatöltenem csak)
    Viszont azután most majd egyszercsak elérhetővé válnak kifejlesztésre a pklazma fegyók,vagy hogy van ez?
  • Shaman
    el kell fognod 2 kommandert.
  • MEdievil
    A visszatöltős modszer bevált mindössze 17x kelett mire adott egy commandert de legalább akkor nem kelett sokat keresni =)
    Kép (katt ide)
    Amint kifejlesztettem a plazmát jött egy Battle cruiser tele szinte halhatatlan robotufokkal... jó vicc amikor a frissen fejlesztett fegyverem
    alig tudja megkarcolni őket (ufó 1-2 jobban volt balanszolva ilyen téren)
    Kép2 (katt ide) semmien más ufo nemvolt a hajón csak ezek a kis terminátorok de ezekből legalább sok
  • Micsu
    plazma fegyókat hogy tok fejleszteni?
  • Ctg
    Te egy bázissal tolod végig? Az érdekes... akkor a 2 vadászod neked mindig nagyon high-tech volt hogy letudták szedni a legnagyobb ufokat is. Amúgy én is csinálgatnám az űrhajóm csak ne lenne olyan drága :DDDD
  • T-boy
    Sztem érdemes.
    Viszont találkoztam egy gyönyörű buggal. Kimaxoltam egy katonámat, hogy visszavettem a rangját. Ha eléri minden képsségéből a maxot, akkor a harc utáni képesség növelést követően ha nem tudod mind az 5 pontot kiosztani, akkor nem tudsz tovább menni. Ezért kinyomtam 200-ra a max pontot, és addig fejlesztgetem. Igazábol tök mindegy, mert 99%-os találati esély bizonyos távból, fölötte meg ugyanúgy gyengűl, mintha nem lenne nagyobb mint az eredeti max.

Kép az előző HSZ-hez. Bár aki már a AKEW puskát kifejlesztette, annak lehet hogy nem spoiler. Spoiler
  • Shiwo
    annyiban van, hogy a gyengébb lények lövésébe egy jobb páncélban nem halsz bele...lehet meg sem sérülsz..amúgy lehet, ha feltolod az életerőt, akkor nem fog belehalni 1 lövésbe..más kérdés, hogy régen rossz, ha egy katona kiesik a többi közül 2 hétre...
  • SaGa Jr
    Már a játékot is végigvittem. ;)

Kissé lehangoló lesz a vége, már ahogy a befejezést megoldották. De aki eljut oda úgyis meglátja miről is lesz szó.
  • Shaman
    Melyik modot tegyem fel,amivel nem csalok semmit,csak segít a játszhatóságon?
    Utálok csalni,az elveszi a játékélményt,s megunom,de azért 1-2 dolog,mondjuk az autosave,meg hogy külön gombja legyen a legugolásnak,esetleg ne menjen már a képrenyő folyamatosan a kijelölt katonára...ezeket szeretném megváltoztatni.
  • T-boy
    SPOILER!

Valaki építgeti már az űrhajót? Már csak a generator van hátra.
  • Shiwo

nekem leszállt ufo-nál volt olyan, hogy a kampósrémek száma 10 fölött volt.. +lárvák meg nálam is akadt 1 snake commander.. kemény menet volt..volt, hogy 4-5 kampóst láttam 1szerre..

reális..nézd meg az intrót :P amúgy nekem is volt ilyen..nem is egyszer...

gyakran kell menteni... (hotkey mod - quick save rulez)

• Sheltem
    Battle cruisernél van nagyobb hajó?