2063
  • Sheltem
    Battleship kell a többihez...Jönni fog az hidd el. Nekem 2010 09. hónapban kezdtek el jönni. Addigis gyárts le exterminátort legalább 2t. Meg a lightningokat akárhogy vannak felszerelve 2-3at simán lekap a battleship.
  • Shiwo
    várj türelmesen míg nem jön új tipusú ufó..ez akár hónapokba is beletelhet..
  • Rezso
    Vajon mi lehet az oka annak, hogy 2 hónapja nem tudok új dolgot kikutatni? Hiába fogok el mind a 3 fajból commandereket (mindből kaptam el már vagy 10-10-et) nem tudom folytatni a kutatást. Már van 2 Captain rangú emberem, particle fegyverem, 4-es meg 5-ös páncélom, de a centaurison csak 5 cuccot tudtam felfedezni és legyártani. Valami tipp?
  • Shiwo
    én Fixponttal értek egyet.. a célkövető rakéta és a pszi irányító irtózatosan megkönnyítette a játékot.. (ahogy a 3. részben a teleport is..)
  • MEdievil
    "1.Psy(vagy mentál mind1 hogy nevezzük) control...Imádtam az első 2 részben irányítani az ufókat és kamikaze akciókat csinálni."
    én eldobtam az ufók fegyverét majd közel sétáltam a saját katonáimhoz akiknél volt bénító lándzsa (ez is hiányzik szerintem) és jól leszúrtam vele az ufókat
    amúgy ufó 1-2 szerintem balance terén 300x jobb mint az extraterre de sajna még mindig ez a legjobb remake
  • Ctg
    Ez jóóóó
    Hehe :D
  • Micsu
    waypontos rakétavetőről annyit hogy érdekes hogy eldöntöd hogy a jövőben mi irreális meg reáliális, főleg hogy 1 scifi játékkal van dolgunk...
  • Kmarha
    ja, volt egy hatalmas aliens hangulata (ami nálam ufos játékban szinte kötelező). Nekem is hiányzik :I De ez van.. inkább javítsák ki patchben a többi hibát!
  • Shaman
    "4. Hiányzik az első két részből olyan lény(1.rész Cryssalid 2.rész Tentaculat) amik ha megharapnak átváltoztál ugyanolyan lénnyé.

Ez nekem nem hianyzott annyira, soha nem tudott a kozelembe jonni semmi, szoval ez nekem mindegy amugy. :-)"

Én nem teljesen erre gondoltam,a vicces inkább az volt,mikor a lakosokat kapták el,s változtatták magukhoz hasonlóvá. Szóval itt nem azt kell érteni,hogy a közeledbe tudtak-e jönni,vagy sem. Sztem az vicces volt :-p
  • fixpont
    Termeszetesen nem igy ertettem a randomot, hanem egy adott palyatipuson belul pl. jeges a palya, a felepitese random.
  • Bucser
    mondjuk szarul nézne ki ha a randomgenerátor besorsolna egy jeges páláyt a sivatagos területre:D
  • fixpont
    En picit mashogy latom:

1.Psy(vagy mentál mind1 hogy nevezzük) control...Imádtam az első 2 részben irányítani az ufókat és kamikaze akciókat csinálni.

Nagyon helyes, hogy ezt kivettek belole, ennek az egvilagon semmi ertelme nem volt mar az elso reszekben is, amikor csak az ufoknak volt ilyen lehetosege eleinte borzaszto idegesito volt, amikor nekunk is akkor meg unalmas. Semmi mast nem jatszottam utana mar, minthogy atvettem az iranyitast, es az atvett ufoval lottem a tobbit. Legalja volt.

2. Waypointos rakétavető...Mind az első részben mind a 2. részben kurvajó volt messziről tömegesen irtani azokat a lényeket akik nincsenek látókörben de mégis tudtuk hol vannak.

Ez is nagyon helyes, hogy kikerult belole, az a vegyver irrealis volt, hogy derekszogben bevette a kanyart, meg kikerulte a fakat, ajtokat meg hasonloak, tehat eddig ponthogy helyesen hagytak ki, amit kihagytak.

3. Ha az UFO támadástól zuhant le sem látszottak rajta sérülésnyomok...Emlékszem első 2 részben voltak olyan ufok aminek már szinte csak a bejárata maradt meg.

Itt igazat adok neked, ez hatalmas hiba, hogy nem serulnek a lezuhant ufok, illuziorombolo. Az elodokben pont az volt a jo, hogy latszottak a fegyver okozta serulesek, sok idegen meghalt a zuhanas kozben es valoban egett a kornyek is meg hasonlok. Ez hihetetlen hiba.

4. Hiányzik az első két részből olyan lény(1.rész Cryssalid 2.rész Tentaculat) amik ha megharapnak átváltoztál ugyanolyan lénnyé.

Ez nekem nem hianyzott annyira, soha nem tudott a kozelembe jonni semmi, szoval ez nekem mindegy amugy. :-)

5. Ugyan a készítők több mint 300 féle helyszínt igértek én mégis rengeteg ismétlődő helyszínt találtam(bár igaz a napszak változott) nem is tudom, hogy pl terror küldetés volt e 2nél több helyszínen...régi UFO-kban mindig(!) más volt a helyszín kivéve a bázisokat.

Ez is jogos, miert nem lehetett randomizalni a palyakat? Miert nem lehetett rendesen 3-4 emelet masas palyakat es ufokat csinalni? Olyan kicsik voltak a palyak es rendkivul unalmasak, egyhanguak. Ez a jatek legnagyobb fekete pontja, hogy nem veletlen generalt palyak voltak.

En meg ideirnam hibanak a bazisfejlesztest, az elbaszott penzugyi modellt, valamint a kutatas/gyartas atgondolatlansagat, pl. a jatek 90%-ig csak a legprimitivebb pancelom volt, utana pedig egyszerre kaptam meg az osszes tobbit, vagy a 2 legjobb fightert le sem gyartottam, mert amire megkaptam mar indultam a foldre. A legnagyobb szallitot is csak azert gyartottam le, mert kell az indulashoz, de azt sem hasznaltam soha a normal jatekban, ezen illuziorombolo hibak miatt a jatekra max 65-70%ot adnek.

• Sheltem
    Végigtoltam

A vége elég semmitmondó valóban(többet nem is árulok el).

Összességében nagyon jó játék volt...Méltó utódja a nagy öregeknek.

Pár dolog hiányzott..fontossági sorrendben:

1.Psy(vagy mentál mind1 hogy nevezzük) control...Imádtam az első 2 részben irányítani az ufókat és kamikaze akciókat csinálni.
    2. Waypointos rakétavető...Mind az első részben mind a 2. részben kurvajó volt messziről tömegesen irtani azokat a lényeket akik nincsenek látókörben de mégis tudtuk hol vannak.
    3. Ha az UFO támadástól zuhant le sem látszottak rajta sérülésnyomok...Emlékszem első 2 részben voltak olyan ufok aminek már szinte csak a bejárata maradt meg.
    4. Hiányzik az első két részből olyan lény(1.rész Cryssalid 2.rész Tentaculat) amik ha megharapnak átváltoztál ugyanolyan lénnyé.
    5. Ugyan a készítők több mint 300 féle helyszínt igértek én mégis rengeteg ismétlődő helyszínt találtam(bár igaz a napszak változott) nem is tudom, hogy pl terror küldetés volt e 2nél több helyszínen...régi UFO-kban mindig(!) más volt a helyszín kivéve a bázisokat.

Asszem ennyi,de ezek olyan dolgok amiket csak az ember szívesen látott volna újra (esetleg kicsit más formában) abszolút nem számítanak "hibának".

Ezektől függetlenül az összes afterszart(flame ON) megeszi reggelire és télleg hozta a régi UFO hangulatot.
  • Etele1
    Én nem csaltam! :P

Az csal, aki kibontja a file-okat és mindent átír, ami az eszébe jut. Én nem módosítottam semmit a játékon csak kihasználtam a programozók által egy a játékban "felejtett" bug-ot. Úgy érzem egy ennyire kiegyensúlyozatlan játékmenet mellett ez simán belefér. Ti is tudjátok miről beszélek van ilyen balance zero pont nem kevés a játékban...
    Egyébként az előbb léptem ki a játékból, befejeztem.
    A leguccsó csatában elvérzett 3 emberem és egy részecske ágyús tankom, de leginkább azért, mert már nem voltam óvatos csak a végét akartam látni.
    Hát elég hidegzuhany a vége, ahogy korábban már sejtetni vélte valaki. Aki még tolja a gémet sok sikert kívánok neki a végigjátszáshoz és egy jó tanács: ha elindultok a Földre legyen mindenkinél vagy 4-5 tár a csúzlikhoz, nem árt fejenként 2 medikit és töménytelen mennyiségű sztázis és ideggránát!

Adios Amigos !
  • Ctg
    1. Ne csalj :DDDDD
    2. Hogyrohadnaleakezük a játék készítőinek mert nekem nem jön battlecruiser !!!!! vááááááá és így nem tudok tovább lépniiiiiii
  • Etele1
    Hát nekem lőttek! Különben hogyan lőtt volna le 3 raptor (legelső elfogó) Ion ágyúval és thunderbolt rakétákkal valamint ion shield-el egy battlecruisert úgy,h életben maradtak? Már az eeew technológiánál jártam, mikor áttértem Executorokra v. mi a nevük.
    De könnyen le lehet ellenőrizni. Ments állást egy battlecruisernél, aztán küldj rá 1 elfogó vadászt. Nézd meg mennyit sebzett rajta. Majd reload és küldj ki egy ilyen duplikált változatot. Kb ennyi megbizonyosodni róla.
  • Micsu
    terror az hamar eltűnik, területfoglaláshoz meg mindenképp oda kell menni minné mararább mert nem kapsz pénzt az adott területről amíg idegen bázis van ott, de az nem tűnik el magától soha :)
  • Shaman
    hmm kezdek ideges lenni.
    Kissé aránytalanul van eltalálva az UFO-k sűrűsége.... van,hogy pár napig semmi,most meg bazze 1 területet elfoglaltak,oda menni kéne,ami ugye 2 küldi (1 ufo+1 terület),közben jött 2 terror küldi,illetve lelőttem 2 ufo-t.... faszom van már 6 helyre kéne menni,nem tudom eléggé gyártani az ammo-t a particle gunhoz,mivel olyan sűrűk a küldetések,hogy ellövöldözik,pár embert vissza kellett tennem EKEW vagy milyen fegyverre,mert ahhoz volt ammo... tényleg ideges vagyok.
    Semmi bajom nem lenne,ha ezek szépen követnék egymást,de egyszerre???
    Tényleg itt a kérdésem,azt tudom,hogy a lelőtt UFO egy idő után eltünik,de a terror/területfoglalás mennyi ideig marad meg? Oda fogok mindegyikhez érni? ha terrort nem csinálom meg sok pénztől elesek,ha a területet nem szerzem vissza,akkor meg onnnan az összes adótól..
  • Micsu
    hát faszom kivan már a gémmel

most jönnek az ethernálok (tom hogy itt nem ez a nevük), már elfogtam 1 commandert de bazzeg kva idegesítő tud lenni a gém! szokott lenni velük ilyen szar robot, volt mikor 7et lőttem bele particle riflével és nemdöglött, van mikor 2ő, hát ilyen faszságot, de a destroyerek nem okoznak már gondot, nem is nagyon jönnek már...
  • Shiwo
    nekem 8.. mindkettőt én alkottam...
  • Shaman
    sztem jó,de nekem a jelenlegi is tetszik.
    váltogassuk napi szinten :-p
  • Ctg
    Amúgy a 834-es banner jó :D
  • Ctg
    Én nem tudom skacok, de lehet én vagyok a hülye de ez csak fél bug, mert ha jobban megnézitek akkor a plusz gépek nem lőnek :D Lehet ott vannak, de 1 szemet nem puffogtatnak. Persze lehet csak nálam nem.
  • Shiwo
    amúgy #834-es banner milyen ?
  • Shiwo
    hát..nekem 9600-os radeonon vígan futkos..
  • gaba19
    Sziasztok!
    A gépigényt le tudná valaki írni?
    Valahol a fórum elején olvastam, hogy 128mb-s videokártya kell hozzá, viszont egy másik helyen 64-est írtak...
    Előre is thx.
  • Guillotine
    Nálam meg tudod mi az érdekes?
    Hetente legalább 2 csatahajó jön sőt egyszer már a főbázisomat is megtámadták,plazma fegyverekkel futkározok és még mindig alap páncélom van.
  • Shaman
    hmm azt nem nagyon értem,hogy fegyvereknél már a practicle cuccokat gyártom,viszont páncélban még mindig Beekeeper BK01-ben rohangálok...
    Igaz battle cruiser még egyszer sem jött,de már nagyjából találkoztam minden típusú aliennel,phantommal is.
  • Etele1
    Mint ahogy ezt a bugot is van mód jobban kihasználni. Írtam már, de a kedvedért ismétlek.
    1. Az UFO-ra küldeni kívánt repcsik bázisára katt.
    2. Itt kijelölni a gépet/gépeket, majd OK-ot nyomni.
    3. Alul rá menni az INTERCEPT gombra.
    4. Itt újra kijelölni ugyanazokat a gépeket, majd itt is OK gomb.

A végeredmény az,h amennyi gépet a bázison kijelöltél, annak a duplája repül ki és mindnek külön fogy a naftája.
    Hátránya,h a duplikálódott gép bármelyike megsemmisül, akkor a bázisra visszatért duplikációja is megsemmisül, tehát azért nem lehet felelőtlenül Battleshipre vadászni. Viszont az is igaz,h pld. 6 Jag D1 (ami valójában csak 3 a bázison) röhögve leszedi még a Battleship osztályú hajókat is...és akkor ez az UFO csak 1 bázisról lett támadva!
  • Shiwo
  • Shiwo
    a 4-hez 80 kell.. az 5-hez 90, de a 4. tényleg jobb, mint ahogy valaki már írta régebben...
  • zozoo83
    Szerintem király a gém, rengeteg kutatható cucc van, eddig mindig volt tartalék a játékban. Pl nem gondoltam volna hogy ilyen sok repcsi lesz benne, eddig 3 féle szállító, és 3 féle vadászom van :D

A destroyerek ellen tényleg erős fegyó kell minimum egy ion vagy AKEW (EEEW már 1 lövés), de ha jól taktikázol akkor még lézer is elég két-három granattal, persze annyi embert kell vinni mindig amennyit csak bír a szállítógép, így mind fejlődik, és sokkal többet lehet lőni :D
    Ami még fontos hogy gugolva sokkal pontosabban lőnek a sracok.

Van egy nagy bug a játékba: ha egy gépet kijelölsz mondjuk 8-szor célpont nélkül, és ha a végén jelölöd ki a célpontot akkor 8 gép indul el lelőni az ufot EGY HELYETT. Hátrány: az üzemanyag 1 gépből fogy és 8*annyi, nem árt számolni vele hogy oda is érjünk lőtávra :D

Aki commandert keresne: jó eséllyel találhat cruiserekben, battleshipekben, terrorokban, idegen bázisokon, bázis támadáson.
    A Vipon-ok zöldek , Preacherek zöldek és a Phantomok pedig kékek.

ui.: strenght-re gyúrjatok minimum 70-re hogy minden fegyót meg páncélt elbírjatok, én már a harmadik idegen páncélt gyártom de a min srenght 70 :(
  • Etele1
    Építettél a Centaurusra 1 kutató labort is...van ott 10 manus. Talán fejleszteni kéne és jöhet a kövi "land site".
  • Sheltem
    Gyerekek a project earthen miután már elutaztam mit kell csinálni?

Lenyomom azt a land siteot amit alapból kidob de utána már nem jön semmi..
  • Bucser
    ez magas reactionnel kiküszübölhető.
  • Lammer
    ez mind szep es jo, ezt en is tudtam...

de nalam akkoris 1 lovesbol hullanak(NORMALON!) a legjobb lovoim altal leshotolt phantomok... mig mondjuk egy 88astol mar 3-4 loves kell(ugyanugy betalal persze!)...
    es bejon!
    ido utan kezdtem csak el figyelni, mert szemet szurt egy poppet...
  • Shiwo
    nah igen..csak az első után visszalő, és akkor valaki fexik..
  • SaGa Jr
    Nem mindegy miként és hol éri a találat. Szerintem észrevetted már te is, hogy olykor ha telibe is kapják egy emberedet nem sérül még a leggyengébb vértben sem. Rossz helyen lett eltalálva.

UGyanígy egy sima plasma pistol találat is kicsinálhatja a 100-as páncélban feszítő manusodat egyetlen lövéssel. Ez van.

Ha gyorsan akarsz legyilkolni ellenfelet, akkor célzott lövésekkel dolgozz, ne sorozattal vagy kapáslövéssel. Az adott szint (első hullámnál plasma, második hullámnál AKEW, utolsó hullámnál particle fegyverek) legerősebb fegyvereiből általában 2-3 bőven elegendő.
  • Bucser
    Ugíyanis a sebzés eloszlódik az ellenfél testrészein. Ugyanúgy mintha a te embereid kapnának lövést. És van amikor a lába van amikor a keze van amikor a feje sérül. Akkor hal meg ha minden HP elfogyott.

Viszont 1-1-találat után ami ugyanoda ment egyre nagyobb az egy lövés által beadott sebzés mértéke Tehát lehet az alső lövés kézen csak 10-et sebez rajta de a következő már 30-at. (nem tudom ez hogy működik pontosan)

Másik fontos dolog: kombinálni kell a fegyvereket. A destroyerekkel szoptam mint a torkosborz mikor elsőre megjöttek. Azóta mindenkinel van 3 nerve gas granade. 1 gránát + 2 lövés már a sima laser rifle-bol és megfekszik a destro. Max 3 lovés.
  • SaGa Jr
    A Preacherek azzal a csoporttal jönnek, amikben a destroyerek is vannak. Azaz attól, hogy kifejleszted vagy sem az AKEW fegyvereket ez teljesen független. Ha már ion fegyverrel jön az ellenfél akkor feltűnik a Preacher is, mint a 2. hullám legerősebb csoportja.

Tehát jól tetted hogy gyorsan kikutattad, mert marha nagy szükség lesz rá a Preacherek ellen. Ha tovább vársz attól még ugyanúgy jönnek ezek a dögök, csak nehezebben nyomod le őket.