UFO: Extraterrestrials

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
Hali

GYIK/FAQ a banner alatt (flash-player nem árt hozzá)

de belinkelem neked:

Goldhoz magyarítás

(jobb klikk, cél mentése más néven)

amúgy a Gold már alapból tartalmazza a legjobb MOD-csomagot, az un Bman-modot, és nem kompatibilis semmiféle egyéb modolással

arra érdemes figyelni, hogy mielõtt még elindítod a játékot, a fõmenüben nézd meg a különbözõ beállítási lehetõségeket, mert sok olyan dolog van ott, ami a betöltött játékból elért opció-menüben már nincs benne

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Szia,

Ez nekem új! A gold verizóhoz hol találok magyarítást? Én csak egyetlen magyarítást találtam -gamehunter-, de az sajnos nem megy a GOLD verzióval.
Tudna valaki linket adni a Gold magyarításhoz? Ez esetben megvenném azt, és akkor nem kéne modolnom.
Sziasztok,

Olvastam valahol, hogy léteznek MOD-ok a játékhoz, állítólag egész jók is. Én azonban sehol nem találom. Google kidobott egy linket de az a fórum adatbázis hibát hoz, nem lehet elérni. Ismertek más MOD letöltési helyet?
Papa01
A UFO Extraterrestrials Gold 1,99 € a Steam-en, még 7 óra hosszat! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

1. Gyorsbillentyûk a küldetés szinten:

A - gugol/feláll
E - kör vége
M - következõ egység kiválasztása
N - egységkiválasztás visszafelé
Y - bal kézben lévõ fegyver használata
X - jobb kézben lévõ fegyver használata
I - inventory
H - egészségi állapot
-/+ - kameranézet nagyítása/kicsinyítése
* - kameranézet eredeti méretre áll
F1->F4 - akciópont megõrzési korlátok be/ki

Minimap:
R - ki/be
F - feltérképezett területek mutatása ki/be
G - minden szintet mutat/csak földszintet mutat
L - egységek látóterének mutatása ki/be
B - monitor látómezejének mutatása ki/be

2. Hasznos gyorsbillentyûk bolygó nézetben:

1->4 - játék idõ/valós idõ változtatás (gyorsítás,lassítás)
F1 - Ufopédi
F2 - új bázis létrehozása ( pause -nek is megfelel, utána kattolnod kell vmelyik gombra)
F3 - fõ bázis
F - csapatok
R - kutatás

Küldetések alatt elég kényelmes a játék, ha a kisujjad az A-n, a gyûrûsujjad az E-n, a mutatóujjad pedig az N és M gombok között pihen.
Ezzel az egységek közti váltáshoz, legugoláshoz, kör végéhez nem kell kattintani egérrel.
Ha még kevesebbet akarsz klikkelni a bal kéz, jobb kéz funkcióit is eléred a kisujjaddal.( Y, X)
A +/- használatát nem jegyzi meg a játék, elõzõ állások betöltésekor, új küldetésekkor eredeti méretû lesz a kép.

(keresési kif.: hotkey, hotkeys, kameraállás, közelít, távolít)
Igen,valószínû várnak vele pár hónapot a konkurencia terméke miatt. 😞
No de én elvagyok még ezzel, épp imént találtam végre egy vipon parancsnokot, akit sikerrel be is gyûjtöttem. Már kezdtem kételkedni benne, hogy vannak-e parancsnokok egyáltalán. 😄
Papa01
Igen, van is topic-ja, bár elég nagy a csend körülötte.. 😞
UFO2 Extraterrestrials

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Sheltem
Akkor mondok jó hírt, még idén *elméletileg* jön a 2. rész is.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Nézd már, lehet távólítani a nézetet a minusszal. - + .
Hibátlan.
Sziasztok,

gondoltam letöltöm az új x-com: enemy unknown játékot, aztán olvastam, hogy a tört verzió xp-n nem megy.
Mondtam magamban, hogy ez így nem állápot,aztán a neten karsgélve megtaláltam az extraterrestials-t.

Nagy "ufó" rajongó voltam a kilencvenes években, aztán telt az idõ, más játékokkal játszottam és valahogy a mai napig nem volt tudomásom arról, hogy készültek "folytatások". (lehet egy másik bolygón jártam ezalatt a 17 év alatt?)
Amúgy ha vkinek kimaradt volna az elmúlt évtized(mint nekem), itt egy gyorstalpaló:
http://lfg.hu/47012/ismerteto/x-com-enemy-unknown-attekintes/

Lényeg a lényeg, elkezdtem játszani a gold editionon-nal(miután youtubon megnéztem az összes klónt és nem tetszettek, csak ez), és nagyon bejön, nekem majdnem egy az egyben visszaadja az elsõ ufó-s élményeket.
Valahol örülök is, hogy csak most találtam meg, mert így már egy javított játék van elõttem. Baromira tetszik.
A grafikája is bejön. ( miután a 93-as x-com-énál azért jóval szebb)
Azt hiszem ezzel fogok játszani most egy darabig, a nálunk napokban megjelent x-com: enemy unknown-nal meg majd csak kb 2 év múlva, mikor is már javítva lesznek ott is a bugok. 😊

Egyedül az nem tetszik/tetszett, hogy a küldetéseken, nem lehet a kameranézetet távolítani, hogy többet lássunk, de már megszoktam így is.
Faja game, ezer hála a fejlesztõknek!
Shiwo
majd ránézek valamikor, köszi, hogy szóltál

Deer
Szia Shiwo!

A Gold magyarításában találtam egy olyan hibát, hogy az ion gránát leírására hibaüzenet jelenik meg az Ufopédiában. Viszont a hiányzó szöveg a foszforgránát leírásában ott van folytatólagosként.

Cuchulainn
Oks, akkor maradok majd a sima gold verziónál, köszi.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Shiwo
egy-kettõ új tárgy akad, azok elvileg benne vannak..

de gold + mod opció nincs, összehal tõle a játék

vagy alapjáték + patch2 + mod vagy gold verzió magában

de a bman mod nem csak az X-COM +15 idegenjérõl szól igazán...

a mod azért kell(ett), mert az alapjáték önmagában nem épp az igazi játékélményt adja, a mod rengeteg finomhangolást és beállítási lehetõséget rejt magában, kezdve az olyan apróságoktól, mint a lövedékek repülési sebessége (ami qva lassú volt eredetileg) a részletgazdagabb minimapon keresztül a gépi intelligencia tuningjáig... ezeket a mod okosságok mind át lettek pakolva a gold verzióba

Cuchulainn
Igen, ezt olvastam a FAQ-ban, arra voltam kíváncsi, hogy megéri-e/lehet-e az extra opciókat beletenni. A katonák nem igazán izgatnak, de a régi idegenek már csak azért is érdekelnek, mert így több ellenfél lenne és az mindig jó 😊
A topikban "hátrább" olvastam olyant is, hogy vannak benne új tárgyak/fegyverek ez akkor nem igaz?

Shiwo
jól tudod, a gold edition-hoz nem kell feltenni (sõt, nem is szabad) patcheket vagy modokat, mert tartalmazza õket... és magyarításnál is figyelni kell, van külön a Gold verzióhoz magyarítás

a modolt alapjáték és a gold verzió között annyi különbség van, hogy a modolt-ban az eredeti X-COM-ból ismert idegenek is jönnek ellened(Ethereal, Sectiod, stb), illetve X-COM katonák is megjelenhetnek a pályán, akik a te oldaladon harcolnak (bár egyrészt sokáig tart kivárni, míg lelépik a saját körüket, másrészt "ellopják" elõled az XP-t, harmadrészt ön és közveszélyesek 😊

jogi dolgok miatt a Gold-ból ez kimaradt, de minden más benne van..

Sheltem
Asszem a Gold editionben benne van a mod alapból.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Cuchulainn
Úgy döntöttem, hogy a sok nemsokára kijövõ új játékok elõtt végigtolom ezt, mert eddig lemaradt a radarról.
Kérdés: A gold edition mellé érdemes felpakolni a sokat emlegetett modot? Mennyi extra feature van benne amit a sima gold edition nem tartalmaz?
Fel lehet rakni egyáltalán?

Papa01
Igen, azok az állások visszajöttek, nem értem, mert nem nyúltam a Bman-hoz... mind1, azért jó lett volna befejezni harmadszor is... talán majd a 2. részt, amikor megjelenik, 2034-ben... 😄

pointer4
Valamit átállítottál a Bmanon, ami a harctérhez kapcsolódik. HA ilyet állítasz, csak a földgömbös állást hozhatod vissza.
Vagy találd ki mi volt a régi beállítás.
Papa01
Urak, van ötletetek?

Már bent vagyok az idegeb anyahajóban és egy csata mentésemet sem tudok visszatölteni. Hibaüzivel leáll a program.

Minden patch és a bman mod fel van rakva.
Köszi a válaszokat! 😊

Sippie
Ehh, észrevettem egy elég idegesítõ bugot a játékban. A kihallgató szobát nem tudom eladni, mert azt mondja hogy hallgassak ki minden élõ idegent, viszont már egy jó ideje nem tudom kihallgatni a parancsnokokat. Erre van valami megoldás?
Sippie
Najah, észrevettem, de asszem a normál is kicsit erõs. Olyan sûrûn jönnek a csatahajók már a bázisomra hogy nem gyõzõm tartani a lépést a gyártással. Még csak méhészes páncélokban ugrálok, de már prédikátorok jönnek, meg valami fura izé úgy néz ki mint valami lepke, és nagyot lõ 😄 A bázis védelmére limitálva van a bevethetõ egységek száma? 2 típusú harckocsim van, van amikor beadja mind kettõt a csatára, van amikor csak az egyiket, ez most min múlik? És még mindig csak 2108-ban járok 😄
Papa01
Értem, köszi szépen, megnézem! 😊

pointer4
Fejlesztened kell valamit, buvóhelyet kitalálni vagy mit. Van 10 tudósod.
Papa01
Sziasztok!

Újrajátszottam ezt a jó kis játékot! 😊 De elakadtam. Már a Földön vagyok, volt egy küldi azóta semmi, pedig volt, hogy hónapokat is "tekertem" az idõn.. 😊 Van ötletetek?

Shiwo
mert a gold tartalmazza az un. bman modot, ami amúgy elég sokat dob a játékon, illetve sok mindent "finomhangolni" lehet a menüben

(van amit a fõ fõmenüben, tehát a játék betöltése elõtt)

Sippie
Sikerült felrakni, meg is van minden ami hiányzott eddig belõle. Kapásból észrevettem hogy jóval nehezebb lett a játék, sokkal könnyebben halnak nem csak a katonák, de a tankjaim is a nem goldhoz képest, emellett már kilóméterekrõl kiszúrnak az alienek és leszednek, én meg azt sem látom hogy mivan (bár ez a nem goldban is így volt)
Az Alt+tab-ot nem szereti, az újrarakás elõtt nem volt vele baja, most meg ki is lépett a játék windowsba, amikor egy elsõsegély csomagot akartam rakni az egyik katonára. Még jó hogy mentettem elõtte (itt amúgyis jó gyakran kell 😄 )
Shiwo
az idõzítéssel voltak a gondok, a kérdésed napján pont lehalt az atw (és náluk van feltöltve a faq)

Sippie
Na mind1, csak kétnapi játék vész oda, az nem sokk. Amúgy az volt a baj hogy amikor itt rámentem a gyakran feltett kérdésekre akkor valami hibaüzenet jött be, pedig ha bejön az oldal egybõl látom hogy mi is kéne hozzá, és nem kérdezek itt hülyeséget 😊 Sorry, és köszi
Shiwo
meg tényleg figyelj arra, hogy a megfelelõ magyarítást telepítsd mellé

Shiwo
nagy rá az esély

Sippie
hmm, akkor lehet. Viszont ha most letörlöm és újrarakom, az eddig játszott mentések használhatatlanok lesznek?
Shiwo
a gold már eleve tartalmazza a patcheket, szóval ott lesz a gond..

pointer4
Van rá külön verzió, olvass vissza, tuti megleled.
Sippie
Üdv! Felraktam az GOLD változatát a játéknak, majd patcheltem, és magyarosítást raktam fel hozzá, aminek hatására a felszerelésekbõl eltûnt a pajzs a katonák számára. Ez valami hiba? Vagy a magyarítás nem kompatibilis a GOLD-al?
pointer4
UFO Extraterrestrials, kettõ Ejro Steamen!! Ha valaki még nem vette volna meg, és szégyelné magát ez ügyben 😄
Papa01
Köszi szépen, sikerült! 😊 Jól eldugták! 😊

pointer4
Nekem fut, ha a felbontást felpörgeted 1920*1080 felé, ott van hogy windowed 😄
Papa01
Sziasztok,
Meg tudnátok mondani, h a játék fut ablakos módban? Én nem láttam semmi ilyen beállítást. 😞

Köszi a válaszokat! 😊

Jah 1-2kutatás,és kész. Jó volt a game,de ez a végsõ nem tudok annyi cucot vinni ami jó legyen nem volt valami jó,de megoldható. 😊

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

pointer4
Hát igen 😄
Ez egy olyan turista repülõ út, csak kézi poggyászt vihetel 😄
Meg ha minden igaz, az ottani missziókból is marad vissza felszerelés.
Azt nem tudom gyártani lehet-e ott, kutatni emlékszem hogy kell 😄
köszi a segítséget... értem... szóval egy gigantikus ûrhajóban a katonák zsebeit kell teli tömnöm lõszerrel... Frankó... ezt a részét eléggé elszúrták... De a játék azért nagyon jó volt...

http://www.kettlebelledzes.hu/

pointer4
Lõszert vigyél, gránátot felejtsd el 😄 Mindenki zsebét tömd ki 😄
Majd lepakolod a katonákról amikor misszióba indultok 😄
Okés, hogy 5 küldetésnyi cuccot kell magával vinnie az embernek az utolsó misszióra, de sehol nem tudok felszerelést felpakolni, csak annyit amit a katonáim a saját zsákjukban elbírnak... Azon a rohadt nagy ûrhajón már nincs hely 50-50 plusz gránátnak, lõszernek, személyi-pajzsnak??? <#help>

http://www.kettlebelledzes.hu/

Hm.....Okés. Köszi.

pointer4
Kb 5 misszióra való lõszert, és kötszert, gránátot.
pointer4
írtam, nálam is 64bites a win7.
Baszus! 😊 Tölthetem vissza az állásom,mert a földön csak az lesz nálad amit magaddal viszel,de rossz! 😊 Valaki aki végig tolta az leírná mennyi ideig kell kitartani a földön? És mit érdemes vinni?

Wanax
Pont ezt akartam írni én is. Ha a terepviszonyok engedik, akkor simán szoktam mesterlövészetet tartani az ufok között. Szegény csak áll és ezer méterekrõl kapja az áldást 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w