2063
-
TokraFan #2023 Az UFO-ET áll legközelebb az original szériához. -
#2022 Nekem legjobban a régiek hangulatát ez adta vissza. Van pár Ufo játék még Aftermath meg egyéb nevű kreálmányok, de azok nekem nem jöttek be.
Elvileg a xenonauts lesz még olyan, de az még nem jött ki.
http://en.wikipedia.org/wiki/X-COM itt láthatod a hivatalos játékokat, és a spiritual successor részeknél meg a hasonló játékokat, mint pl ez. -
#2021 Sziasztok!
"Új" vagyok az UFO játékok közt, de nagyon nagy kedvet kaptam hozzá az új XCOM megjelenése miatt. Mivel az nem fut élvezhetően a gépemen, ezért megkérdezném tőletek, hogy kezdésnek melyik UFO játékot ajánlanátok? Vagy melyik a legjobb, ha van egyáltalán ilyen? :D -
TokraFan #2020 Értem, köszönöm a válaszokat!
Valóban furcsa ez a rendszer a nagy elődhöz képest, de megszokható.
Jó ötlet a közeli bázis, köszönöm a tippet! -
#2019 Igen, itt az a nagy különbség a bázis felépítésében (X-Com-hoz képest), hogy van a fő bázisod, csak ott tudsz kutatni és fejleszteni. A többin ez nem megy, csak légi csatára való egységeket tudsz onnan mozgósítani.
És ha úgy utálod a bázisodon folyó, védő csatákat mint én, akkor raksz egy közeli 4 hangáros bázist a fő bázis mellé, - ami megvéd a támadó ufo hajóktól - mert a védő fegyverrendszer nem ér túl sokat. És mindjárt felszabadul hely kutatni és fejleszteni a központi bázison. -
#2018 mivel másik bázisra embereket se tudsz rakni, így értelme sincs szállítóhajót oda küldeni, ergó nem lehet. -
TokraFan #2017 Akkor ezek szerint, a többi bázisra nem tehető szállító jármű? Amiatt kérdem, mert átküldeni nem lehet. Ha vásárolok egyet az általad ajánlott módon, akkor az hogyan rendelhető másik bázira? -
#2016 vadászgépet küldj át, és a felszabadult helyre már engednie kellene a vásárlást -
TokraFan #2015 Biztos én vagyok a hülye, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan vehetek még egy szállító hajót? A fő bázison nem engedi, mondván nincs elég hangár. A másik bázisoknál pedig nincs a listában szállító. Próbáltam azt is, hogy a meglévőt átküldöm a másik bázisra, hogy az így felszabadult hangárba vehessek egy másikat. Azonban az átszállítást csak vadászgépnél engedi, szállítónál nem. Tudna valaki segíteni? -
TokraFan #2014 Köszönöm szépen a segítséget! -
#2013 Hali
GYIK/FAQ a banner alatt (flash-player nem árt hozzá)
de belinkelem neked:
Goldhoz magyarítás
(jobb klikk, cél mentése más néven)
amúgy a Gold már alapból tartalmazza a legjobb MOD-csomagot, az un Bman-modot, és nem kompatibilis semmiféle egyéb modolással
arra érdemes figyelni, hogy mielőtt még elindítod a játékot, a főmenüben nézd meg a különböző beállítási lehetőségeket, mert sok olyan dolog van ott, ami a betöltött játékból elért opció-menüben már nincs benne
-
TokraFan #2012 Szia,
Ez nekem új! A gold verizóhoz hol találok magyarítást? Én csak egyetlen magyarítást találtam -gamehunter-, de az sajnos nem megy a GOLD verzióval.
Tudna valaki linket adni a Gold magyarításhoz? Ez esetben megvenném azt, és akkor nem kéne modolnom. -
TokraFan #2011 Sziasztok,
Olvastam valahol, hogy léteznek MOD-ok a játékhoz, állítólag egész jók is. Én azonban sehol nem találom. Google kidobott egy linket de az a fórum adatbázis hibát hoz, nem lehet elérni. Ismertek más MOD letöltési helyet? -
#2010 A UFO Extraterrestrials Gold 1,99 € a Steam-en, még 7 óra hosszat! :) -
Tarafan #2009 1. Gyorsbillentyűk a küldetés szinten:
A - gugol/feláll
E - kör vége
M - következő egység kiválasztása
N - egységkiválasztás visszafelé
Y - bal kézben lévő fegyver használata
X - jobb kézben lévő fegyver használata
I - inventory
H - egészségi állapot
-/+ - kameranézet nagyítása/kicsinyítése
* - kameranézet eredeti méretre áll
F1->F4 - akciópont megőrzési korlátok be/ki
Minimap:
R - ki/be
F - feltérképezett területek mutatása ki/be
G - minden szintet mutat/csak földszintet mutat
L - egységek látóterének mutatása ki/be
B - monitor látómezejének mutatása ki/be
2. Hasznos gyorsbillentyűk bolygó nézetben:
1->4 - játék idő/valós idő változtatás (gyorsítás,lassítás)
F1 - Ufopédi
F2 - új bázis létrehozása ( pause -nek is megfelel, utána kattolnod kell vmelyik gombra)
F3 - fő bázis
F - csapatok
R - kutatás
Küldetések alatt elég kényelmes a játék, ha a kisujjad az A-n, a gyűrűsujjad az E-n, a mutatóujjad pedig az N és M gombok között pihen.
Ezzel az egységek közti váltáshoz, legugoláshoz, kör végéhez nem kell kattintani egérrel.
Ha még kevesebbet akarsz klikkelni a bal kéz, jobb kéz funkcióit is eléred a kisujjaddal.( Y, X)
A +/- használatát nem jegyzi meg a játék, előző állások betöltésekor, új küldetésekkor eredeti méretű lesz a kép.
(keresési kif.: hotkey, hotkeys, kameraállás, közelít, távolít)
-
Tarafan #2008 Igen,valószínű várnak vele pár hónapot a konkurencia terméke miatt. :(
No de én elvagyok még ezzel, épp imént találtam végre egy vipon parancsnokot, akit sikerrel be is gyűjtöttem. Már kezdtem kételkedni benne, hogy vannak-e parancsnokok egyáltalán. :D -
#2007 Igen, van is topic-ja, bár elég nagy a csend körülötte.. :(
UFO2 Extraterrestrials -
#2006 Akkor mondok jó hírt, még idén *elméletileg* jön a 2. rész is. -
Tarafan #2005 Nézd már, lehet távólítani a nézetet a minusszal. - + .
Hibátlan. -
Tarafan #2004 Sziasztok,
gondoltam letöltöm az új x-com: enemy unknown játékot, aztán olvastam, hogy a tört verzió xp-n nem megy.
Mondtam magamban, hogy ez így nem állápot,aztán a neten karsgélve megtaláltam az extraterrestials-t.
Nagy "ufó" rajongó voltam a kilencvenes években, aztán telt az idő, más játékokkal játszottam és valahogy a mai napig nem volt tudomásom arról, hogy készültek "folytatások". (lehet egy másik bolygón jártam ezalatt a 17 év alatt?)
Amúgy ha vkinek kimaradt volna az elmúlt évtized(mint nekem), itt egy gyorstalpaló:
http://lfg.hu/47012/ismerteto/x-com-enemy-unknown-attekintes/
Lényeg a lényeg, elkezdtem játszani a gold editionon-nal(miután youtubon megnéztem az összes klónt és nem tetszettek, csak ez), és nagyon bejön, nekem majdnem egy az egyben visszaadja az első ufó-s élményeket.
Valahol örülök is, hogy csak most találtam meg, mert így már egy javított játék van előttem. Baromira tetszik.
A grafikája is bejön. ( miután a 93-as x-com-énál azért jóval szebb)
Azt hiszem ezzel fogok játszani most egy darabig, a nálunk napokban megjelent x-com: enemy unknown-nal meg majd csak kb 2 év múlva, mikor is már javítva lesznek ott is a bugok. :)
Egyedül az nem tetszik/tetszett, hogy a küldetéseken, nem lehet a kameranézetet távolítani, hogy többet lássunk, de már megszoktam így is.
Faja game, ezer hála a fejlesztőknek! -
#2003 majd ránézek valamikor, köszi, hogy szóltál -
#2002 Szia Shiwo!
A Gold magyarításában találtam egy olyan hibát, hogy az ion gránát leírására hibaüzenet jelenik meg az Ufopédiában. Viszont a hiányzó szöveg a foszforgránát leírásában ott van folytatólagosként. -
#2001 Oks, akkor maradok majd a sima gold verziónál, köszi. -
#2000 egy-kettő új tárgy akad, azok elvileg benne vannak..
de gold + mod opció nincs, összehal tőle a játék
vagy alapjáték + patch2 + mod vagy gold verzió magában
de a bman mod nem csak az X-COM +15 idegenjéről szól igazán...
a mod azért kell(ett), mert az alapjáték önmagában nem épp az igazi játékélményt adja, a mod rengeteg finomhangolást és beállítási lehetőséget rejt magában, kezdve az olyan apróságoktól, mint a lövedékek repülési sebessége (ami qva lassú volt eredetileg) a részletgazdagabb minimapon keresztül a gépi intelligencia tuningjáig... ezeket a mod okosságok mind át lettek pakolva a gold verzióba -
#1999 Igen, ezt olvastam a FAQ-ban, arra voltam kíváncsi, hogy megéri-e/lehet-e az extra opciókat beletenni. A katonák nem igazán izgatnak, de a régi idegenek már csak azért is érdekelnek, mert így több ellenfél lenne és az mindig jó :)
A topikban "hátrább" olvastam olyant is, hogy vannak benne új tárgyak/fegyverek ez akkor nem igaz? -
#1998 jól tudod, a gold edition-hoz nem kell feltenni (sőt, nem is szabad) patcheket vagy modokat, mert tartalmazza őket... és magyarításnál is figyelni kell, van külön a Gold verzióhoz magyarítás
a modolt alapjáték és a gold verzió között annyi különbség van, hogy a modolt-ban az eredeti X-COM-ból ismert idegenek is jönnek ellened(Ethereal, Sectiod, stb), illetve X-COM katonák is megjelenhetnek a pályán, akik a te oldaladon harcolnak (bár egyrészt sokáig tart kivárni, míg lelépik a saját körüket, másrészt "ellopják" előled az XP-t, harmadrészt ön és közveszélyesek :)
jogi dolgok miatt a Gold-ból ez kimaradt, de minden más benne van..
-
#1997 Asszem a Gold editionben benne van a mod alapból. -
#1996 Úgy döntöttem, hogy a sok nemsokára kijövő új játékok előtt végigtolom ezt, mert eddig lemaradt a radarról.
Kérdés: A gold edition mellé érdemes felpakolni a sokat emlegetett modot? Mennyi extra feature van benne amit a sima gold edition nem tartalmaz?
Fel lehet rakni egyáltalán? -
#1995 Igen, azok az állások visszajöttek, nem értem, mert nem nyúltam a Bman-hoz... mind1, azért jó lett volna befejezni harmadszor is... talán majd a 2. részt, amikor megjelenik, 2034-ben... :D -
#1994 Valamit átállítottál a Bmanon, ami a harctérhez kapcsolódik. HA ilyet állítasz, csak a földgömbös állást hozhatod vissza.
Vagy találd ki mi volt a régi beállítás. -
#1993 Urak, van ötletetek?
Már bent vagyok az idegeb anyahajóban és egy csata mentésemet sem tudok visszatölteni. Hibaüzivel leáll a program.
Minden patch és a bman mod fel van rakva.
Köszi a válaszokat! :) -
#1992 Ehh, észrevettem egy elég idegesítő bugot a játékban. A kihallgató szobát nem tudom eladni, mert azt mondja hogy hallgassak ki minden élő idegent, viszont már egy jó ideje nem tudom kihallgatni a parancsnokokat. Erre van valami megoldás? -
#1991 Najah, észrevettem, de asszem a normál is kicsit erős. Olyan sűrűn jönnek a csatahajók már a bázisomra hogy nem győzőm tartani a lépést a gyártással. Még csak méhészes páncélokban ugrálok, de már prédikátorok jönnek, meg valami fura izé úgy néz ki mint valami lepke, és nagyot lő :D A bázis védelmére limitálva van a bevethető egységek száma? 2 típusú harckocsim van, van amikor beadja mind kettőt a csatára, van amikor csak az egyiket, ez most min múlik? És még mindig csak 2108-ban járok :D -
#1990 Értem, köszi szépen, megnézem! :) -
#1989 Fejlesztened kell valamit, buvóhelyet kitalálni vagy mit. Van 10 tudósod. -
#1988 Sziasztok!
Újrajátszottam ezt a jó kis játékot! :) De elakadtam. Már a Földön vagyok, volt egy küldi azóta semmi, pedig volt, hogy hónapokat is "tekertem" az időn.. :) Van ötletetek? -
#1987 mert a gold tartalmazza az un. bman modot, ami amúgy elég sokat dob a játékon, illetve sok mindent "finomhangolni" lehet a menüben
(van amit a fő főmenüben, tehát a játék betöltése előtt) -
#1986 Sikerült felrakni, meg is van minden ami hiányzott eddig belőle. Kapásból észrevettem hogy jóval nehezebb lett a játék, sokkal könnyebben halnak nem csak a katonák, de a tankjaim is a nem goldhoz képest, emellett már kilóméterekről kiszúrnak az alienek és leszednek, én meg azt sem látom hogy mivan (bár ez a nem goldban is így volt)
Az Alt+tab-ot nem szereti, az újrarakás előtt nem volt vele baja, most meg ki is lépett a játék windowsba, amikor egy elsősegély csomagot akartam rakni az egyik katonára. Még jó hogy mentettem előtte (itt amúgyis jó gyakran kell :D ) -
#1985 az időzítéssel voltak a gondok, a kérdésed napján pont lehalt az atw (és náluk van feltöltve a faq) -
#1984 Na mind1, csak kétnapi játék vész oda, az nem sokk. Amúgy az volt a baj hogy amikor itt rámentem a gyakran feltett kérdésekre akkor valami hibaüzenet jött be, pedig ha bejön az oldal egyből látom hogy mi is kéne hozzá, és nem kérdezek itt hülyeséget :) Sorry, és köszi