229
-
#189 "De ne feledjük: azok, akik nyílt szemmel nézik a dolgokat sosem csalódnak!"
Akik válogatás nélkül bekajálnak mindent, sosem csalódnak.
-
#188 A legdurvább az egészben az az egészpályás letámadás, amit a tömegmédia művel. Csinálnak egy ilyen álszenzációt és most már a csapból is ez folyik, beindítottak egy önmagát erősítő hisztériát és most már egy médiageci sem akar kimaradni a dologból mert ezzel is növelheti a nézettséget.
Az egészben az a röhely, hogy az egész mögött most sincs semmi sem, csak egy a pozitívumokat is figyelembe véve éppen hogy közepes akciófilm. -
Adrian Graves #187 A baj még az első epizódnál kezdődött, amikor Lucas elkezdte az új, gyermekek számára is elfogadható utat járni, szerintem egész egyszerűen elvétette a célközönséget, nem a régi Star Wars - fanokra gondolt, hanem arra, hogy az új minél látványosabb legyen és minél töb embert csábítson a mozikba. Elég szomorúnak találom, hogy egy Úttalan út (asszem, Interstate 60 volt az eredeti címe) színvonalú, tartalmas mondanivalóval rendelkező filmet nem adnak le moziban, ezek helyett kultfilmnek titulálnak egy olyan alkotást, melyben egy videojáték szerű jelenetben egy Neo összever száz Smith ügyönököt, s utána elrepül, mint Superman. Akkor jöttem ki a moziból. Lehet, hogy egy ilyen értékrendű világban az új SW filmek jók (bára harmadikat még nem láttam), de -pedig nem vagyok idős, épp csak a főiskolás éveimet taposom- szerintem röhejes, amikor a hét-nyolc éves Anakin bejelenti, hogy "Egész életemben erre vágytam". Hogy jön ez a harmadik epizódhoz? Már előre félek bemenni a moziba. -
#186 Egyetértek, nem kell mindent megnézni. Én az origi trilógiát vagy százszor láttam, az új filmeket meg bizti nem fogom mégegyszer .
De ha téged sért ez a kritika akkor ne olvasd a fórumot.;)))) -
YakHead #185 Aki nem szereti ezt az univerzumot az ne nézze meg és kész. Nekem meg a StarTrek Univerzum nem jön be oszt rotty. Attól még nem fikázom.
Én beültem rá, elengedtem magam és élveztem minden percét. -
#184 Melyik könyvsorozatot érdemes megvenni?? -
-
#182 "minden idők legnagyobb sci-fi alkotása"
Ez jó;)
Az alapítvány sorozatra gondolsz, vagy Lem valamelyik regényére, esetleg Halden Örök háborújára, vagy Phol Átjárójára?
Jó pár éve olvastam a Metagalaktika7-et, ami egy svéd szakember összefoglaló művét tartalmazta, amit a SciFi műfajról írt. Akkor nem értettem miért fikázza a sztárwársz frencsájzot. Monnyuk nálunk akkor még csak a trilógia volt meg belőle, gumibabák, poszterek, gyerekkönyvek, video és kvarcjátékokmég nem voltak illetve fanklubbok sem olyan nagy számban működtek.
De aztán ide is elért!
Asszem mégiscsak igazad van, a sztárvársz univerzum a világ legnagyobb sci-fi alkotása, mint ahogy a mekdonelc a világ legnagyobb élelmiszeripari hálózata.
Csak éppen ma már a SW-nek pont annyi köze van a sci-fi-hez, mint a hamburgernek a kajához. -
#181 Hát igen... Örökérvényű igazság, tőlem: Semmi sem tántoríthatja el mély hitüktől azokat, akik hisznek még a tökéletességben.
De ne feledjük: azok, akik nyílt szemmel nézik a dolgokat sosem csalódnak!
===============================
.:i2k:. melóból -
geckom #180 Köszönöm a szöveges ismertetőt, és a két "ízelítőt", a videoklipet és a mozielőzetest. Még nem volt időm megnézni őket. Szerintem semmi sem csökketheti a minden idők legnagyobb sci-fi alkotása iránti érdeklődés mértékét, ill. az újabb epizód sikerét. -
#179 A zűrhajós csata végéig még teccett is. Az tökre tetszett pl ahogy Artu kicsinálta a nagyarcú robotokat;)))
Ezzel asszem minden jót el is mondtam a filmről. -
IoIa #178 Ugyanolyan nevetséges, unalmas, bárgyú szar ez a rész is, mint a többi. -
#177 Ez a Sötét Vödör-srác gyengén, annyira kiforratlanul nyomta, olyan nyámnyila a hangja (eredeti), hogy a legkomolyabb részeknél is mosolyognom kellett rajta.
A legkirályabb az egész filmben az a sárkánygyíkszerű lény volt, amin a mi kis Obi-nk rohangászott.
---------------------------------------
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtualDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView
-----------------------------------------
-
#176 star trek rulez! -
#175 hát ez jó film -
#174 Az eredeti SW epizódok (IV-től VI-ig) inkább a 18-30 éves kor közötti korosztály számára készültek (pl Luke is 20 év körüli volt a filmben). Az Erő, a mesterek mondatai a kínai taoista filozófiára emlékeztetnek. A világ viszonylag összetett pl a birodalom maga sem egyértelműen negatív, sőt!
Az újjabban elkészült részek a korábbinál fiatalabb korosztályt célozzák meg, miközben az eredeti korosztály meg még öregebb lett (20 évvel). Anakin egy nagyon fiatal kisfiú, és a SW univerzum is sokkal sematikusabb lett, a fontos dolgok mint pl az Erő egy verekedős játék spec kombó/tűzgolyó szintjére sűlyedt le.
Sajnos ezzel olyan korosztálybeli ellentétet vittek műbe, ami által az idősebbek úgy érzik, hogy elvettek tőlük valamit. És tartok tőle a fiatalabbak pedig nem értik a korábban készült részek mögött levő filozófiát, világnézetet. Csak azt látják hogy kevésbé látványosak.
-
#173 Hat de jól elvitáztok rajta... Valakinek tetszik valakinek nem ... Nekem momentam nem Valaki elmagyarázná amúgy is miért tetszik egyesnek ennyire a Star Wars epizódok? Mert én semmi értelmeset nem látok benne -
memo #172 Bárki bármit mond, szerintem jó lett annak ellenére, h a végén túlságosan is felpörögtek az események.
Jó pár év után végre össze állt az egésznek a képe. -
MagyaR #171 Hát de valahogy meg kellett halniuk azoknak a gyerekeknek nem?
Vagy most a jeti jerekekre gondolsz?
Na mind1. Én csak holnap nézem meg :D.
-
John Wayne #170 Teljesen egyetértek veled. Én ezért nem veszek rá ma jegyet. Éjszaka megnéztem. Well, hát gyomorforgató, ennél a pontnál lett elegem, ezt nem szabadna gyerekeknek vetíteni, ez egy horrorfilm, ha őszinte akarok lenni. -
#169 "Még van benne jó: aki a szerelme megmentéséért saját magát is feladja, az tényleg szeret!"
Szerintem meg a szerelem és a jóság azok külön utakon járnak. Gondolj csak bele hány szerelmi indítatású gyilkosság/öngyilkosság van a világban!!!!
Szerelemféltésből a saját szerelmedet képes lennél megölni, na de hogy jóságból, a másik gyerekét??????!!!!
Eh, ez hülyeség! -
#168 Nem, az én világomat úgy hívják valóság (bár a mátrix óta vannak kétségeim;)))
És az én bolondságomat úgy hívják felnőttség (ez oldalról meg másnak vannak kétségei;)
Ha te azt képzeled, hogy egy apa képes más gyermekek lemészárolására, anélkül hogy legalább egy "de" elhagyja a száját, meg összeráncolja a homlokát amikor erre parancsot kap, akkor te élsz egy elég furcsa világban, bár szerintem csak még neked sem volt gyereked.
Ha már volt legalább macskád, kutyát akit szerettél, akkor többet nem leszel képes flegma pofával bevonulni száz harcos skinheddel a hátad mögött egy sintértelepre aztán saját kezűleg lemészárólni őket.
Ehhez képest egy gyerek meg ezerszer erősebb érzelmi kötődést jelent és pláne nem leszel képes ilyet csinálni, ha elvileg a saját családodat véded, mert akkor még inkább átérzed az azokat fenyegető veszélyt, és rögtön ezt fogod látni a másik gyerekében is.
Szóval hogy egy másik sokkal mélyértelműbb filmből idézzek: "Ilyet egyszerűen nem tesz az ember!"
Ja és mégegyszer, attól, hogy egyik gengszter kicsinálja a másikat, még nem lesz jó!
Lucas az először elkészült 3 rész szinte végtelen univerzumát, egy belterjes családi drámává züllesztette, olyan brazil szappan opera, vagy a Barátok között stílusában, csak ott legalább több szereplő van, amellet persze hogy a karakterek is reálisabbak. -
Janeer #167 Szinkron tönkreette az egész filmet -
szombi #166 bocs: a szinkron nem is lehetett volna ennél jobb!!! -
szombi #165 Ez a © NEXUS6 szerintem bolond!
Először is: a szinkron nem is lehetett volna jó.
Másrészt a gyerekmészárlás előtti pillanat igenis kellett!
Még van benne jó: aki a szerelme megmentéséért saját magát is feladja, az tényleg szeret!
Különben is a végén ő öli meg az uralkodót, nemde?
És Lucas nagyszerűt alkotott mind a hat résszel,
azóta is ő a kedvencem.
Te pedig, © NEXUS6 barátom: maradj csak a saját tündérmesés, konformista világodban,
az ide tartozó idióta filmeiddel együtt... -
#164 Én ugyan most néztem meg moziban (barátnőt muszáj volt elévinni), de ha elötte látom warezben, akkor valszeg kihagyom.
Most már tudom, hogy Lucas nem csak hogy mérsékelt tehetséggel rendelkezik, de még beteg is!
Gyerekeket lemészárolni!
Na ez aztán a családi mese délután diznivel!
Ha meg nem mutatja még a szuperspeciális horor edísőnben sem ezt a részt (mert gondolom nem fogja), akkor mi a fenének rakja bele a forgatókönyvbe, így ugyan is tök felesleges volt, attól ezek az emberek még nagyon is gonoszak (és kissé buták) lemészároltak mindenkit, mi a fenének kellett még ezt is belerakni ez nem változtatott semmin, legfeljebb csak a lucasról alkotott véleményemen!
Aki ezt meg tudja tenni, annak a nevében hogy a saját felségét, gyerekeit megvédje, abban nincs semmi jó. Ebben tévedett mindenki, ugyan is azt sem tudja mi az egyáltalán!!!!!
Egy szinten viszont irigylem azokat akik bele tudtak merülni.
Én továbbra is maradok a PB-nél, Vin barátom még mindíg szimpibb mint ez a kis srác, és benne még volt valami jó és ezt be is tudta bizonyítani. Mert ismerve a történet folytatását Dart Védernek nem fog sikerülni, ugyan is szerintem attól hogy kinyírja a Dzsediben majd a bűntársát még nem lesz jó!
-
#163 A robotoknak az elején olyan a hangja mint egy cartoon network-ös rajzfilmnek.
-
#162 Sziasztok!
Ki felelős a szinkronhangért.
Borzasztó, ezt hogy lehetett így megcsinálni.
Ki a szinkronrendező? -
doki11 #161 honnan lehet letölteni
-
#160 ;)))
Ooops tényleg!
Az a kényszerleszállás nekem nagyon tetszett;) -
BiroAndras #159 "Amúgy a halivúdi standard szerint pont Riddicknek meg a csajnak kellett volna megmenekülnie, szal nehogy azt mond hogy ez kiszámítható volt!"
Lehet, bennem van a hiba, de én számítottam rá, hogy a csaj nem éli túl. Csak én azt vártam, hogy sokkal hamarabb hal meg, így az utolsó pillanatban tényleg meglepetés volt.
Onnan lehetett sejteni a sorsát, hogy a film elején fel akarja áldozni az utasokat, és ezt a bűnét nem teszi jóvá később sem. -
#158 Van már magyar felirat hozzá?
Valaki nemtudja? -
#157 Azért 2000 környékén tényleg elég nehéz a SF műfajában újat alkotni, ha innen nézzük akkor a PB tényleg nem nagy ersztés, csak akkor az Episode 1-2 meg egyenesen egy zéro, hiszen nem csak egyszerűen valami mást másolnak, hanem a szereplők szóról szóra ugyan azokba a helyzetek kerülnek és ugyan azokat a mondatokat mondják el, mijnt a korábban forgatott részekben.
Amíg pl a Birviszban próbálta csalogatni a maga oldalafelé Lukot az apuci, addig a srác próbálta ugyan ezt viszont az öregggel a Dzsediben, szóval ennek volt értelme, meg egy enyhe iróniája!
Az 1-2 ben aztán elszabadult a pokol és már mindenki mindenkit az erő megfelelő oldalára akar állítani;)))
Vagy ugye ott van az aszteroida röpködés, mint kötelező elem. Valami gáz van egyből ott terem egy aszteroida mező, amikor kiderül, hogy tropa a hiperhajtómű. Aztán a következő: űrhajóba belőnek lehetőleg valahova az Artu egység közelébe, aki aztán a kis kacsaival látványosan tüzetolt.
Valamint nemesi származású női egyed, és vidéki őstermelő leszármazottja között kibontakozó mély kapcsolat szintén: lásd Lea-Luke vesd össsze "Most nem jut eszembe a neve" királynő-Anakin.
De ugye itt sem ez a lényeg, hanem hogy mindez hogyan van megvalósítva.
Amit a PB-ről írtál tipikusan az a vélemény ami bennem is megfogalmazódott először, hála a hazai szinkronstúdiók áldásos tevékenységének.
Van egy olyan érzésem, hogy te is szinkronosan nézted meg.
Mégegyszer ajánlom, hogy nézd meg eredeti hanggal.
Amúgy a halivúdi standard szerint pont Riddicknek meg a csajnak kellett volna megmenekülnie, szal nehogy azt mond hogy ez kiszámítható volt!
Szal nekem meg ez a véleményem. -
BiroAndras #156 No, én is megnéztem (aki még nem látta, ne olvassa tovább). Szinkronosan sajnos. Ha egy szóval kellene leírnom, akkor azt mondanám, hogy unalmas volt. Tulajdonképp nem is lett volna rossz, ha nem leeht 100% biztonsággal előre tudni, hogy kivel mikor mi fog történni. Talán, ha sikerült volna 1-2 kevésbbé előrelátható fordulatot becsempészni, és így kicsit elbizonytalanítani a nézőt az események végkifejletét illetően, akkor sokkal jobb lett volna a film.
Aztán a film vége felé Anakin átalakulása és a jedik lemészárolása nagyon el lett kapkodva. Ahhoz képest, hogy ez volt a film lényege, nagyon kevés időt kapott. És nem csak az idő volt kevés, de a megvalósítás is egy kicsit összecsapottnak és erőltetettnek tűnt.
És ismét nem siekrült eltalálni az SW feelinget.
Ezen felül volt egy csomó részlet, ami elég gáz volt, de ezek még elmentek volna.
Ami még nagyon megtörte a film lendületét az két dolog volt:
1. Az nyitó űrcsata. Ennek az lett volna a célja, hogy megfogja a nézőt, és gyorsan beleélje magát a történetbe. Na ez nem jött össze (nálunk legalábbis). Eleve a nyitó képsoron azt láthattuk, hogy egy halom nagy csatahajó egymás hegyén-hátán ÁLL és lövi egymást vizipisztollyal (mert nagy robbanásokat nemigen láttunk). Ezután meg gyakorlatilag semmit nem látunk a csatából, azt sem tudjuk, hogy kinek mennyi hajója van, és hogy hogy is állunk tulajdonképpen. Ehelyett látunk látunk egy hosszú vadászgépes üldözőset, aminek semmi köze a csatához. Utánna meg jönnek a belső helyszínek, és mire azoknak vége, a csata már be is fejeződött. Meg aztán ott volt az a látványos csatahajós lezuhanás. Elfelejtették megmondani, hogy hogy is fékezték le végül. min. 5 mach körül száguldoztak lefelé, aztán hirtelen simán letették egy épp arra tévedő csatahajóra méretezett leszállópályára. De ez csak részlet volt, nem igazán fontos.
2. Amin még kiakadtunk az a köhögős droid volt. Persze végül kiderült, hogy belül szerves a srác, de egészen addig droidnak nevezik, és úgy is nézet ki, szóval nagyon gáz volt (bár lehet, ez hogy csak szakmai ártalom...).
Na, de hogy pozitívumot is írjak, volt pár jelenet, ami a VI. részből ismerős volt, és ez sokat emelt a történet színvonalán. -
YakHead #155 Jajajaja, jövőhéten én is megnézem mégegyszer. Persze csak akkor, ha a hétvégére már nem kapok jegyet -
#154 Az utolsó két hozzászólás még jobban felketette az érdeklődésemet, pedig eddig is tűkön ültem! És a moziban már minden jegy elkelt, talán vasárnapra lesz még, hely, de lehet, hogy csak jövőhétre! -
Highw@yPos. #153 Húúú jah az a templomi jelenet tényleg nagyon jó, meg maga az egész történet, okok amiért a sötét oldalra áll, direkt nem jártam utánna,h mi fogja anakint rávenni a sötét oldalra való átállásra, a filmből tudtam meg, és aza durva,h beleélve magamat én is azt csináltam vna valószínű...csak a folytatást kicsit másképp... -
YakHead #152 Wazze a film korrekt és egyelőre felülmúlhatatlan. Egy ilyen film nemcsak az effekt hegyekről szól emberek, hanem a technológiai fejlődésről is, amiket egy filmben felhasználhatnak.
A szereposztás korrekt. A legmegdöbbentőbb jelenet nekem az volt, amikor Anakin már Sith tanítványként bemegy a Jedi templomba és az elbújt gyerekek egyike odafut hozzá és aztán.....
Na én sem nagyon szeretem a kisgyerekeket, de ez a jelenet rohattul mellbevágott. Lehet, hogy csak engem, de a moziban teltház volt és valahogy igen nagy csönd lett.
Na csak ennyit akartam hozzáfűzni az itteni eszmefuttatáshoz. Ja és Én nem filmet elemezni megyek a moziba, hanem azér, hogy elengedjem magam és gondolkodás nélkül magamba fogadjam a filmet, effektestől, gagyistól mindenestől együtt! -
#151 Obi és Palpi nagyot játszanak, simán leszinkronizálhatatlanok. Ez a Shakespeare-i színészet ecsém.... -
Highw@yPos. #150 Nevetséges Nexus, amit irsz semmilyen oldalról nemtudom elfogadni, de az a te véleményed én nem is akarlak meggyőzni. A PB szerintem egy kommersz, gagyi sci-fi, ráadásul totál nem is lehet hasonlítani az SW-hez, már csak azért sem ,mert nem is 1 kaliber. A PB-nek nincs egyedi világa,hangulata számomra, pl. eza rovaros filing benne egy az egyben Starship Troopers, a "vissza kell jutni a hajóhoz, mert ott a tartalék generátor, és akkor hazajutunk..." szituáció már egy jópár sci-fi ben el lett lőve, ha nem is pontosan igy, de el lett(Alien 2-ben is hasonló pl..., vagy A dolog/The Thing/ c. filmben is). A filmben végig le lehet vágni, hogy Riddick-el és a csajjal mi fog történni. A film végén Riddick mint minden szokásos halivódi filmben a végére olyan hősi tettre szánja el magát, amire "senki nem számít"--> vissza megy a többi maradék emberért.
EZ aztááán a drámai fordulat, szerintem a moziban ülők 90%-a meg sem lepődik ezen "pszichológiai átalakuláson" .
Ne haragudj Nexus még koliba láttam azt a filmet, vagy 6an néztük, nem mondta senki,h rossz film,de nem is voltunk elájulva tőle, tipikusan "egynek elment" film, meg se közelíti SW-t 1 oldalról SEM!
Amint már montam, számomra a PB annyira Sci-Fi, mint amilyen akció az xXx.Meg amugyis ez a PB-SW összehasonlítás kábé olyan ,mintha az xXx-et hasonlítanánk össze A Sebhelyes/Scarface/-el, Al Pacino kultfilmjével. Más stilus,más mondanivaló...stb...
Még mindig CSAK a saját véleményemet írom :-))) nem akarok senkit se lehurrogni