229
  • reni2525
    #229
    honlapom: www.anakin-hayden.gportal.hu
    Nézzétek meg több mint 500 letölthető videóval! Sulis cuccokal !
    Rengeteg képpel! sok érdekességgel! Írjatok a Vendégkönybe , regiztráljatok!
    ÉS GYERTEK VISSZA MÁSKOR IS MIVEL A HONLAP FOLYAMATOS SZERKESZTÉS ALATT ÁLL!
  • reni2525
    #228
    honlapom: www.anakin-hayden.gportal.hu
    Nézzétek meg több mint 500 letölthető videóval! Sulis cuccokal !
    Rengeteg képpel! sok érdekességgel! Írjatok a Vendégkönybe , regiztráljatok!
    ÉS GYERTEK VISSZA MÁSKOR IS MIVEL A HONLAP FOLYAMATOS SZERKESZTÉS ALATT ÁLL!
  • NEXUS6
    #227
    Én meg épp most kezdtem újra játszani a JKII: jedi outcastot.
    Nem is olyan rossz játék, így 1280/1024-ben;)

    A hétvégéken nyomatják a első 3 epizódot valamelyik kereskedelmin, 30 másodperceket tudok belőlük "élvezni", nagyon veszélyesek.

    Az origit valahogy mindíg megtudom nézni 250X is. Ez van.
  • DJ Bee18
    #226
    Épp most olvastam végig a hivatalos 7, 8, 9. résznek számító Thrawn-trilógiát, inkább ezt kellett volna megcsinálni... Mondjuk 1992 körül ha elkezdték volna, még az eredeti szereplőkkel is meg tudták volna csinálni. Nagy siker lett volna, és nem csak pénzügyileg, mint most. Sztem nagyon eltalált a történet.
  • w77d
    #225
    Szerintem a legjobban eltalált és a legjobban összetettebb rész a 3.
  • anakin3
    #224
    Szerintem is nagyon jó volt, sokkal több akció volt benne. Főleg az Anakin Obi-Wan küzdelem volt a szép grafikailag megoldva...
  • Nagymeno
    #223
    Szerintem elég jó volt a Star Wars 3. része.

    Válasz 'hokotro' üzenetére
  • hokotro
    #222
    Számitástecnikai effektusok,tömbtelege,és zsé,zsé,zsé.Azthittem sokkal jobb lessz a sithek bosszuja .
  • NEXUS6
    #221
    Jöhet a zsé!!!!!!!!;))))))

    Ezt most marhára elbuktad.
    Én pluralizmus párti vagyok!

    A SW ep1-3-ig viszont filmes szempontból egy *ð@&€$³ß¤!!!!
  • Anteris
    #220
    azé máskor nézd meg rendes minőségben is ne csak egy mobiltelefonnal bedigizett blackverzsön alapján ítélkezz : )
  • Anteris
    #219
    Nexus6, aki azt hiszi attól lesz entellektüel hogy csípőből elutasítja a többség ízlését. an rá egy millióm, hogy linuxos vagy : )
  • Magnificat
    #218
    Hát valóban többet vártam az ILM-től, én személy szerint össze tudnék hozni a filmből egy olyan 20-30 percet, amire azt tudnám mondani, hogy tetszik... Ebben jó rész maga a csata az elején, bár ott is voltak számomra hangulatrontó részek (mikor letépték a kullancsok az r4 fejét, egy woohoo-val szállt el... :( )
    Szóval az tény, hogy elmehetnének tanulni az ILM-esek másoktól is (pl nekem és még szerintem sokaknak máig etalon a Weta :D), hogy hogy kell karaktereket csinálni, illetve profin kompozitálni... Az FF valóban nyomós dolog volt CG terén, máig gyönyörű... Pedig nagyon nem mostani film. Ez van számomra az SW3 és a Gyűrűk Ura 1 közt is... Van köztük nem kis idő, mégis az utóbbi a grafikailag jobb... Mellesleg számomra történetileg is, de nem akarom minden vonulatát összehasonlítani, mivel nem is lehet... :D Az a lényeg, hogy nem érzem a lelkesedést Lucas munkájában, mikor megcsinálta ezt a filmet... Ilyen tipikus nyissunk a kicsik felé továbbra is (Jarjar után), tegyük viccessé a filmet, mert ki akar manapság gondolkodni... Amúgy sem tud a jónép... Mellesleg csináljuk ugyanazt, mint az előző részek alatt, mert úgyis jó volt. Szóval nem lett látványosabb sem...Bár ami tetszett a filmben (szerintem mindent felsorolok :D):
    -A csata kezdete az elején (az a dob alatta naaaagyon jó :D)
    -Volt egy szép mondat (mint az ep2-ben is volt egy :D):Valami ilyesmi volt:
    Lám így hal meg a szabadság... Tapsvihar közepette (Ez egy olyan mondat, ami szerintem a legtöbbet ér az egész filmben :D)
    -Jó volt egy-két nézése Anakinnak
    -Grievus tábornok l nézett ki
    -A városok távoli képe jó volt ugyan, de már láttuk ezt sokszor...
    -Akármennyire is sablonos volt, amikor összecsaptak Anakinék a láva mellett, és akkor felcsapott a láva, az jó volt...
    -ÉS A TRAILER... Hogy lehet ilyen filmből ennyire jó előzetest csinálni? :D Az többet ért :D
    Ja és ezúton szeretném megjegyezni, hogy szerintem mennyire rosszul játszottak alapvetően a színészek, főleg Natalie Portman... Meg a szerepe is jó szar volt (ennyire nem lehet naiv és hülye valaki, aki ráadásul szenátus tag)
  • NEXUS6
    #217
    Ez az Erős halandzsa télleg nem elég erős;)
    Amikor kiderült, hogy az Erő gyakorlatilag valami fertőzéses betegség eredménye, amit a vérben hemzsegő paraziták okoznak, na azóta én megvontam a bizalmat ettől az egész cirkusztól.

    Amúgy a számítógépes grafikán szereplő alakok mozgása kriminális, és ez az utóbbi 10 évben, mióta Lucas azzal szórakozik, hogy az eredeti anyagot tódozza foldozza, semmit sem javult.
    Ennél még a Starship Troopers is sokkal állatabb volt, A Final Fantasy-ról nem is beszélve.
    Az űrbeli csatajelenet az ep3-ban elérte/meghaladta ugyan az ep6 illetve a Starship Troopers szintjét, de az egészet 10 perc alatt letudták, amúgy a történethez sem kapcsolódott szorosabban.
  • Magnificat
    #216
    Hát én több mindennel nem voltam kibékülve... Kezdve azzal, hogy r2-ből bohócot csináltak... de nagyon... a két battle droidos kill meg még nevetségesebb... Ezt minden R2 nevében kikérem magamnak :D:D:D:D Már eleve az, hogy megy a két droid, hall valamit az egyik, a másik meg azt mondja semmi... Ööö 1 nappal azelőtt láttam tökéletesen ugyanezt a jelenetet (Indiana Johnes és az elveszett frigyláda fosztogatói), de már 10000 filmben volt (mindeben náci katonák játszották el... Már csak a robotokról hiányzott a sapka... De Lucastól kitelik)... Meg amikor diszkózott (2 méteres áramcsóva (eredetileg 30 centire visz el...)), meg minden más... Negatív előjelű LOL... Technikailag is sántított egy-két hajó mérete, illetve mielőtt lelőnék obit, ad egy parancsot egy levett sisakú klónnak, na ott moziban vibrált a feje, annyira látszott, hogy szarul lett odarakva... A Jedi tanács leölése engem is zavart... 1-2-t még okés, mert nem tudtak védekezni (a csajnál nem volt nála a fénykard, illetve a másik űrhajóban volt...), De hogy az elsőt (azt a Mundi-t vagy kit), aki az egyik leghatalmasabb jedi a tanácsban (benne van a top 5-ben :D), ami pedig csak a legeslegjobb és legnagyobb jediket tömöríti, és gyakorlatilag ugyanannyi klón végez vele, mint amennyi azzal a kissráccal Organa előtt... Pedig nem számított rá?... Elkezdett védekezni! onnan már le nem lövik... Az már más technikai cucc, hogy amikor vív Yoda Sidiussal, akkor az egyik jelenetben kapásból nem világít meg a fénykardja semmilyen fémfelületet, amit később megvilágít... De ezt csak azért vettem észre, mert kb 1,5 éve hobbiszinten maya-zgatok... Szóval több helyen sem volt a helyzet magaslatán az ILM sem, de aki a legnagyobb hibákat okozta, az maga Lucas ezzel a "csináljunk olyan filmet, ami ugyanazt nyújtja egy 6 évesnek, mint egy 30-nak" ergo olyan mélységeket súrol, hogy egy hatéves megérti... Ezt nevezik tán "nézettségi kör kiterjesztésének"... Na ez idegesített... Meg máig nem tudták megmagyarázni nekem ezt az egyensúly az erőben cuccot... Senki, még a fanok sem... Minek akartak a Jedik egyensúlyt az erőben, amikor úgy tudták, hogy nincsennek is Sithek, mert kihaltak? Miért várták boldogan azt, aki majd egyensúly hoz? Illetve amikor kiderült hogy van 2 sith, akkor meg miért akarták még tovább? Amikor azt mondták, hogy félreértették a jóslatot... Mit lehet ezen félreérteni? Egyenlőség: ugyanolyan erőben vannak a sithek, mint a jedik... nem feltétlen számszerint, hanem erősségben... Ehhez képest volt 1000000 jedi és két sith... De nekik kellett ez az átkozott egyenlőség... LOL---

    Ja és ez a tarzanos ráugrás tudom, hogy volt a 6-ban is, de konkrétan az Ep3-ról beszéltem, mert ott vettem észre...
  • [NST]Cifu
    #215
    és az olyanok, mint pl tarzan kiáltással a tankra ugró wookee...

    Az az Ep. VI. ostobaságai közé tartozik, sajnos a klasszikus triológia befejezése e téren nem sikerült túl fényesre... :(
  • NEXUS6
    #214
    Aztat is birtam, hogy a mindentudó jövőbelátó dzseddiket kb annyira volt nehéz kiirtani mint a szunyogot.

    Kiadták a kódot a katonáknak, azok meg már nyomták is le őket.
    Azér is érdekes a dolog, mert ha csak kódra hivatkoznak, azzal ugye egy parancs szerint járnak el, amit már jó előre kiadtak. Ezek szerint annak ellenére, hogy ők vezették a seregeket, nem sok közük volt hozzá.
    Persze egy pár milkós /milliárdos/ hadsereget elrejteni előlük, az se semmi.
    Pedig Yoda valami olyasmire tanitotta Lukeot, hogy az erő épp a megismerés eszköze.
    Ez a Lucas gyerek se harcolt Vietnamban.

    Szal, ha télleg ők voltak a köztársaság legfőbb őrei, akkor nem csoda, hogy összeomlott.
  • Magnificat
    #213
    jaj... sikerült... de nekem nem is ez volt a bajom a filmmel... hanem a sok logikai és technikai hiba... és az olyanok, mint pl tarzan kiáltással a tankra ugró wookee...
  • NEXUS6
    #212
    OK, akkor folytassuk!;)

    Most néztem meg 105x a Birodalom visszavágot, bár most először eredeti hanggal.

    Bakker, hogy ez mekkora film!!!!!!!!
    A magyar szinkron elment egy meseszerű irányba. A szereplőknek is sokkal szinezettebb mesterkéltebb hangot adtak, mint az eredeti.

    És rájöttem mit sikerült Lucas bátyónak kiirtani a filmjeiből. Azt az érzést, hogy habár a film úgy kezdődik, hogy: régesrég... valójában ez nem egy mese, hanem egy olyan történet amiben tök olyan emberek szerepelnek mint mi.
    Ezt erősítette pl a névválasztás. Skywalker, Jensen, Biggs, ma használatos amcsi nevek, amivel azért mindenki tud azonosulni.
    A Jedi visszatértől bejöttek a sokmássalhangzós kitalált nevek, ekor az egész teljesen átcsúszott a szürreális tartományba, és elveszett az erős jelenlét érzet.
  • Magnificat
    #211
    Ha még él ez a téma... sztem is szar volt... ha él, válasz, dumáljuk tovább :D
  • Szabi84
    #210
    Szerintem egy világméretű háború ne a szerelemről szóljon.
  • Anteris
    #209
    "Nemtudom ki hogy van vele de én a II. részben látható romantikus jelenetektől majd hogy hányingert nem kaptam"

    majd ha idősebb leszel másképp látod ezt. Pattanásos tinik között sikknek számít fikázni az érzelmes jeleneteket.
  • Anteris
    #208
    na, érdemes megnézni a cuccot?
  • bazs017
    #207
    jó a film csak szar:D:D:D
    sok az áttűnés ezt azé lukasz bácsi jobban is megoldhatta volna.

  • Ma2ska
    #206
    A látványelemeket tudtam értékelni miként a harckoreográfiát is, ezért tetszett, ami a szinészi játékot illeti, egyedül a szenátor ütötte meg a közepes szintet, a két kvázi föszereplö+az egész jedi tanács kompletten egy vidéki szinjátszótársulat alatt produkált...kb dióhéjban ennyi...
  • Rockety
    #205
    abban pedig sokaknak igaza van, hogy Lucas barátunk nem tudta mit akar forgatni igazándiból... horrort - komédiát - scifi akciót? Sajnos egy-két ponton érződik, hogy rosszul lett mixelve a dolog. Ez van :-)
  • Rockety
    #204
    Nekem tetszett a film, ahoz képest hogy tudtam mi fog történi elég jól elszórakoztam, persze nem lehet összehasonlítani a IV_V_VI episodal de az iszonytatos episode I után rosszabbra számítottam. A "Master Skywalker they are too many blabla..." majd néma csend és pár másodpercel később fénykard be és kép el rész engem is megdöbbentett... + amikor végül is Anakin behódol, tényleg nem állt messze egymástól a jó és a rossz oldal (ha nem lépünk túl ezen a jeleneten, mert később persze kiderül)

    Igazán engem egyetlen dolog zavart nagyon... mégpedi a Jedi tanács bénázása, tudták mi történik mégis lemészárolták őket mint a birkákat, Anakint küldik kémkedni (mi a fa****nak ha a biztonsági kamerán keresztül látnak mindent meg egyéb logikai hibák:P)

    A hab a tortán Yoda volt a jedi templomba amikor beszólt obi-wanak, hogy igy fájdalom úgy fájdalom... Ha tudta előre (yoda meg a jedi nagy mester, windu? vagy ki) akkor miért nem tettek ellene semmit, jó persze film legyen de ennél vmivel komolyabb cselszövés kellett volna.
  • raklo2
    #203
    szerintem nagyon király
  • Adrian Graves
    #202
    Ehemm... itt vagyok újra >tömeg éljenez<, s most már a nagy ijedtségre lehajtott bor mámora is kitisztult szervezemből és tudatomból.
    Egyébként csak egyetlen kérdést szeretnék feltenni: Nem tudja valaki, hol lehet ilyen fasza kis tűzálló jedi köpenyt/bőrt szerezni?
  • Adrian Graves
    #201
    Hát... láttam.
    Ha még egy új Vin Diesel film lenne, akkor azt mondanám, egy ilyen film elvárásainak megfelel...
    Nem tudom, ha beülök egy SW-re a moziba... tudom, hogy lesz egy fénykard-párbaj, egy űrcsata és egy földi csata. Ez meg is volt. De én nem csak ezt várom. Azért... az első részek mellett is reménykedtem, hogy ez egy kiforrottabb alkotás lesz... mondjuk olyannyira, mint amennyire az eredeti trilógia kiforrott volt.
    Amit sajnálok... egyrészt az erdőket, mert ezlért kár volt fát kivágni.
    Másrészt élve egy korábban szóló0szavaival, ne butítsuk már el ennyire a gyerekeket. És tudod, mi a félelmetes? Hogy már most ez megy. Mi lesz itt akkor, amikor az én kislányom megszületik, Pedig nem sok idő már, de... annyira féltem. Mert én nem fogom beszorítani koprlátok közé, s még az is rendben, hogy ha kiskorában ilyeneket néz, de ha húsz év múlva is tartalmas filmnek fog EZ számítani, akkor... sikítok.
  • NEXUS6
    #200
    Pláne hogy úgy tűnik, már jobbára csak magamban fórumozgatok.

    A film ugyan még javában megy a mozikban, de már senkit nem nagyon érdekel a téma.

    Ennyit erről a szuper alkotásról.
  • NEXUS6
    #199
    Még egy-két mondat és ígérem elkérem Drake pisztolyát és oroszrulettezek egyet (remélem forgó pisztollya van, a másik fajtákkal olyan egysíkú ez a játék;))))

    Miért kéne hasraesni ettől az egésztől, asszem nyilvánvaló, hogy ez a film önmagában nem állja meg a helyét, csak ha az ember többé-kevésbé ismeri a számítógépes játékokban, könyvekben és filmekben leírt SW univerzumot.

    Csak éppen ez az univerzum már nem egyedülálló!!!!
    Gyakorlatilag bármelyik sikeres játék rendelkezik egy hasonlóan összetett univerzummal.
    És ráadásul, ami nekem pl elég fontos, hogy némelyik játékban a karakterek is sokkal kidolgozottabbak, mint itt, nem beszélve a MMORPG-okról, ahova beviszi mindenki a saját kis életét!!!!!

    Szal a XXi. szd-ban egy ilyen filmmel kiszúrni az emberek szemét az enyhén szólva pofátlanság.

    Persze akinek teccett az magánügy, de majd csak figyeljétek meg milyen gyorsan el fog űlni, az "Univerzum legjobb SciFi filmje" körüli mesterségesen keltett őrület!
  • Falatka2003
    #198
    Tényleg érdekes kérdés a célközönség kiléte.
    Ha gyerekeknek csinálom, nem rakok bele gyerekmészárlást, megcsonkításos-összeégetéses rondaságokat, ha meg idősebbeknek, akkor nem rakok ilyen mondatokat gyógydroid szájába, hogy " A hercegnő teljesen egészséges, meg fog halni!" De biztos én voltam figyelmetlen a 12-es sárga karikánál, mert valszeg azt írták: "12 éven felüliek csak kiskorú felügyelete mellett nézzék!"
    Annyira gagyi volt, hogy a 15. percnél ki akartam jönni a moziból, mikor R2 nekiállt bohóckodni a két "izomagyú" beszélgető (!) droiddal.
    Drake1984: Kérdés még: Mi a francért nem rádión kommunikáltak azok a droidok, akiket R2 legyalázott? Miért kellett hangosan? Nagyon poénos volt... Majdnem sírva is fakadtam...
    Sajnálom, skacok, nem tudom miért pazarlom az időmet ilyen értelmetlen fikázásra. Aki szereti, az szereti, aki nem, az nem. kész. ennyi. pont.

    Csak a gyerekeket ne hagyjuk már teljesen elhülyülni, könyörgöm!!
  • mainruler
    #197
    Cáfolom! :)
  • NEXUS6
    #196
    Látom te is a Robotzsarut nézted;)

    Na az egy jó film!
    Kicsit durvábban öregszik, mint a SW trilógia, de nem annyira dúrván mint monnyuk a Total recall.;)))

    Nos visszatérve a SW-re, taoizmus zen meg a többi.
    Hát szerintem az eredeti trilógia alulról érintett egy jó zen buddhista pédázatot (pl "tedd, vagy ne tedd de ne própáld")

    A most készült trilógia meg alulról érinti monnyuk az ertéel klub fókusz című műsorát, abban vannak ilyen színvonalú max 2 perc terjedelmű szösszenetek akár a csan-buddhizmusról is, meg a dzsedista vallásról, a családi konfliktusokról vagy akármiről.

    Szerintem a sw univerzum 90%-át nem is Lucas alkotta, szal teljesen felesleges minden hülyeséget belemagyarázni a dolgokba. Ha összehasonlítod ki, melyik szereplő miket mondott a különböző részekben, akkor akkora bakikat láthatsz és hidd el nem valami rejtett mondanivaló miatt.

    A médiát meg azért kell szídni, mert igen is manipulál, mint az már elhangzott Graves-től. Viszont mivel a médiát is emberek csinálják, vissza is tudsz rájuk hatni.
    Ez a rendszer folyamatosan formálódik, ha te visszatükrözöd a média felé valamilyen formában azt a szemetet amit feléd nyomatnak, akkor az ott levő emberkék egy némelyike azért elgondolkodik.

    Nem egy mindenkitől független rendszer uralkodik az emberek fölött, -csak akkor ha a visszacsatolást kiiktatod!!- azok az emeberek akik ma még a tv-t, mozit, újságot stb nyomatják, ezeknek a műfajoknak a főguruaik, lassan szivárognak át az új műfajok, a net, az számítógépes programok felé.

    De ez már nem tömegmédia!!!!
    Majd megérted hogy miért.

    Ha viszont nem veszed észre, hogy már más szelek fújnak, és egy ilyen fejlődés képtelen Lucas dinoszaurusz meg akar etetni valami szarral, akkor kérlek ne engem szídjál, hogy szóltam, hogy a terméknek már lejárt a szavatossága.


    A dzsedi-kólára viszont vevő vagyok, gondolom THC lesz benne. Lehet hogy attól vannak neked is ilyen gondolataid?;)))

  • Adrian Graves
    #195
    Hehe, én is áttérek hiperaktívba, azazhogy tennék még egy hozzáfűzést, hogy érthető legyen, miért írok éles kritikát az első két rész alapján az új trilógiáról. Egyrészt mert ez egy összefüggő egész, s a kétharmada néhol igen mély sebet hagyott. Másrészt... Star Wars esetében nem csak egy úgymond agykikapcs szórakozást vártam. Mert annak tagadhatatlanul megteszi. Gondolom én.
  • Adrian Graves
    #194
    Valamilyen szinten igazad lehet, póló van rajtam, s nem ing.
    Próbáld meg úgy végignézni a filmet, hogy előzetes pozitív elfogultság nélkül kezdesz neki. Bár, mivel azt hiszem két teljesen különböző nézőpontból vizsgáljuk a témát, nincs értelme erről vitatkozni.
    A "ha már Tao, meg Zen meg miegymás" témához viszont magam is hozzáfűznék annyit, hogy nyugaton egészen másképpen értékelik és úgymond fordítják ezket a nézeteket. Rengeteg "utcai Tao-árust" lehet találni, és megannyi baromságot, amiket szánédkos avagy véletlen félreértések révén hoznak össze. Már csak azon kijelentésedet hallva, hogy minden különnállóként kéne vizsgálni, khm... hallottál te arról, mi az a ciklikusság?
    Az átlátásról pár szóban: átláthatnál azon, amit a célközönség elvétésénél írtam, ahelyett, hogy meglovagolnád. Ez egy általánosítás, bogaram.
    A tömegmédia nem csak igényeget elégít ki, igen nagy százalékban befolyásolja, formálja is az igényeket, ha ez nem tűnt fel, vagy nem figyelsz, vagy még túl fiatal vagy.
    No mindegy, ha már így is látom, milyen hiperaktív kedvedben vagy, nem akarok belemélyedni. Ismételni csak a negyedik soromat tudnám.
  • Drake1984
    #193
    Kérdés egy szakértőhöz!
    A lézerkardok mennyire hegyesek? Meret ha nagyon azok, akkor nehéz lehetett összenyomni a két kard hegyét Jodának és Palpatinnak :DD
    Bakker, lehet volt lézerkardhegyezője minden jedinek a templombéli irodájuk íroasztalára csavarozva :))
    Olyan tekerős, benyomod és megtekered :)
    De az is lehet hogy körbejártak a kardhegyezők ott is mint itt a kés és ollófenő kisiparosok a lépcsőházakban... Ezt talán George-tól kéne megérdeklődni.

    Kérdés még! :)
    Ha akkorákat tudnak ugrani, akkor nyilván az erő telekinetikus erejét magukra alkalmazva is tudják irányítani. Akkor miért pottyannak olyan durvákat lefelé? Pl Joda a szenátusban, vagy Obi-Wan a vízbe?? Hmmm?

    Van még pár ilyen, ha eszembe jut megkérdem :)
    Addig is érdeklődéssel várom az ötleteket.
  • Drake1984
    #192
    A tömegmédia nem egy ember, ők igényeket elégítenek ki, pl a tiédet. És ha mindenkit feleannyira érdekelne az egész Star Wars univerzum mint téged, akkor 1000-szer ekkora habverés lenne körülötte, mert megérné. És ha tévés lennél neked sem lenne más célod, mint a nézettségedet növelni pfff..
    Nem értem ezt a korlátoltságot, amikor egy olyan jelenséget kritizál valaki, aminek ő maga is aktív gerjesztője.

    Ez a világ így működik, ha nem tetszik fanyaloghatsz életed végéig s ha már unod, fogsz egy pisztolyt azt oroszrulettezel egyet.
    Már a hatodik kezelésnél garantáltan minden problémád megoldódik ;) :DDD
  • Drake1984
    #191
    Joda nagyon ott volt :)))
    Az uralkodó milyen durva tripla-hátraszaltót nyomott bele az íróasztalába, kissé kemény érkezéssel :))
    És a szegénynek hogy lekonyultak a fülei mikor szerinte "kudarcot vallott" :))

  • Drake1984
    #190
    :)))
    Júúj de szánalmas olvasni titeket. Taoista filozófiákról papoltok és közben egymást túlszárnyalni próbálva fikáztok egy filmet, amit mint mindent a világon, (ha már Tao, meg Zen meg miegymást említettetek) önállóként kellene szemlélnetek. Az hiányzik talán, hogy Joda buddhista filozófiát "olvasson fel" Luke nyakából? (nem mintha kifogásom lett volna ellene)
    De miért vagytok annyira vakok??
    A régi részekben nyilván sokkal több mély gondolatot tol az orrunk elé Obi-Wan és Joda, hisz mást már nem nagyon tehetnek, minthogy átadják tudásukat Luke-gazdának :)).
    Szerintem Lucas igen jól oldotta meg azt, hogy a korosztályok közötti híd átjárhatóvá váljon. Ugyanis aki nem csak a személyije alapján felnőtt, észreveszi azokat a mélyebb gondolatokat, amik nincsenek kimondva, mint az istenített régi részekben. Pl. Joda nem mondja, hanem teszi azt amit később Luke-nak tanít...
    Én azt hiszem, hogy nálatok bevált a vakítás, amit a gyerekeknek szántak, amin átláthatnátok, ha már olyan mélyértelmű mondanivalót kerestek a filmben.
    Bambuló ovisként néztétek végig és csalódott rajongóként jöttetek ki a moziból :DD Viccesek lehettetek, ez nem is kérdés :)).
    Pl. csak egy dolog, ami biztos nem az ovisoknak szól, mert talán fel sem tűnik nekik, hogy Anakin, rémálmát ezuttal önmaga ez ellen az álom ellen vívott eszelős harcával teljesíti be. És az a tény, hogy a valós életben 10-ből legalább 9 ember belelép egy hasonló csapdába. És kimondott formában is feltűnik azért jópár értelmes és mély gondolat, pl hogy önként mondj le mindarról amit fájna elvesztened, (persze szellemi értelemben)... Ez is olyasmi ami szent igaz, de eddig csak egy embert ismertem aki élni is tudott ezzel.

    Szóval: Egyrészt baromság, hogy csak gyerekeknek van mondanivalója, másrészt meg "divat??"-ból fikáz, aki azt mondja hogy a film látványvilága nem tudta tökéletes illuzióba ringatni (vagy nincs fantáziája:))

    Ja igen, és ha már valaki olyan hülye hogy nem vesz észre semmi értelmeset egy fimben, nem nagy bűn az hogy gyerekként élvezni tudja, és beleéli magát, hisz leginkább ez a "mozi" célja, hogy kiragadjon a valóságból abba a képzelt világba.
    Aki ezt csak akkor hagyja, ha egyben szellemi kielégülést is átélhet :))) az inkább maszturbáljon miközben Kant-ot olvas és ne járjon moziba :P.


    uuui.: Ha tudnak műkezet, műlábat, egy idegrendszerre robotot építeni (Robotzsaru X feeling :)), akkor miért nem hallottak a szülés elötti császármetszésről illetve a csecsemők további fejlődésének mesterséges környezetben történő megvalósításáról ???
    Ez mondjuk tényleg röhej...

    Az Erő legyen veletek és segítsen abban, hogy ne csak a szart lássátok meg mindenben... Szükségetek van rá :))

    Loll, a kevetekért szabadalmaztatni fogom a Star Wars emblémás, magas midiklorian tartalmú
    The FORCE energiaitalt. "Az ERŐ mindig legyen veled!!" szlogennel. :DDDDDDD
    Aki ellopja az ötletem annak aszteroidaférget a seggébe!! (Igen, azt a bazinagyot amilyenben leszállt a Millenium Falcon ;))

    Ja és még valami, csak azért mert valaki nem képes 2-3 órára "gyerek" lenni, az ne higgye már magát olyan hű de választékos izlésű filmínyencnek. Boááá, hánynom kell tőlük.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    AKINEK NEM INGE...
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De vannak itt páran nem csak ing nélkül ;)