190
  • irkab1rka
    Vaz, megnéztem a bemutatót.

Mégsem kell.

Azoknak, akik szeretnek játszani: google: half life done quick.
    Töltsd le (679.8M), nézd meg, és egyszerűen érezni fogod a különbséget az xbox marketing gépezet (link a bemutató videóra fent) és egy TAVALYI :)))) PC-s játék között. Ezt a mozgást csinálja utána valaki konzolon.

Még valami: tudjátok, hogy miért nem lehet ugyanazon játék pc-s és konzolos változatával ugyanazon az internetes szerveren játszani?? LOL

na csá, remélem a SP3 jobban lesz összerakva és lesz benne trackball vagy egér, vagy valami, különben csak ágyútölteléknek lesznek jók a konzolosok.

UI: ha valaki tud linket egy konzolos játék végigjátszásának videójára, legyen olyan kedves, linkelje már be. Hadd hasonlítsam össze ezzel:

http://www.gamershell.com/download_7744.shtml

Konzol? Ugyan, mennyé mmááááár :)
  • irkab1rka
    kár, hogy nem lehet rá fejleszteni, csak milliókért... Amúgy brutális gép.

Remélem a SP3 nyitottabb lesz a fejlesztők felé. Egy Olyan cell-es csodát még lehet, hogy én is vennék, pedig: console sucks.
  • Robin Hood
    Na azon ne vitatkozzunk, hogy a PCs játék 12ezerért vagy a konzolos 17ért éri meg jobban. Egyik sem ;).
    Na ez tény. :)

Vannak jó játékok konzolra is, pl. a GTA: Vice City, de nagyon kevés, és stílusban eléggé egyoldalú. Akció, verekedős, ügyességi, autós az sok van, de stratégia, rpg, mmorpg az nincs. Pl. a Baldurs Gateből is mi lett konzolon? Megvették a nevet, aztán csak egy diablo klónra futotta. Én szeretem a diablot is, de a BG azért eléggé másól szól. És ezt mondjuk kontollerre meg tv felbontásra átrakni elég nehéz is lenne.

PCre meg van Yu-Gi-oh
    Elég szégyen is az. :)

PC és optimalizálás? Hahaha
    Haha vagy nem haha, ott van az, csak az már senkinek fel se tűnik ha jól fut egy játék mert ez az alap, az a kivétel ha szaggat, akadozik.

Egy évig ilyen grafika még simán jó lesz TVn
    Na ezaz ami a konzolt behatárolja, a tv. Mert ugye a felbontás, képminőség adott, feljebbmenni csak hd-tv-vel lehetne (ki engedheti azt meg magának?), innentől kezdve hiába tudhatna egy konzol többet is, teljesen felesleges mert úgyse fogod látni. Ezért aztán marad a tv-s grafika...

Net nem teljes értékű??? Miért ne lenne?
    Mert az hogy felcsatlakozol egy xbox livera és jáccol pár xboxos társaddal az csak egy nagyon kis szelete a net nyújtotta lehetőségeknek. PC-re is van ilyen, úgy hívják pl. hogy GameSpy. Egy céleszköz semmi több.

Márpedig ha tetszik, ha nem, a játékpiac jövője a konzolokban keresendő.
    Én azért remélem nem ilyen sötét a jövő. :) Hiányozna nekem a pc-s játékok nyújtotta szabadság, nehéz lenne megszokni hogy ezentúl csak a kontroller pár gombját nyomkodhatom, és csak annyit csinálhatok a gépemmel, amennyit a kiadó megenged nekem. Én azt szeretem ha engem szolgálnak ki, nem pedig én a kiadókat.
  • Robin Hood
    Az tök jó, csak ki is kéne használni. Pokemon alá minek akár 1 cell is?
  • Robin Hood
    Persze, csak messze nem annyit mint az MS. Pénzügyileg a Sony egy kis kft az MS-hez képest. Ha árharcba kezdenek, könnyen rábasztaht.
  • Ma2ska
    Persze hogy nem, de ez igaz a jelenlegi gépre is, HDTV-n , nagyobb felbontáson jobban néz ki...ettöl még nem kötelezö a legjobb megjelenitö eszközt megvásárolni hozzá...nekem pl. az LG projektoros tv m tudtommal 480 soros felbontást tud, ettöl még jó lenne egy darabig az uj konzolra..
  • NEXUS6
    Azért mert egy 640x512 (mégha 100Hz-en is), meg egy 1280x1024-es felbontás azért nem ugyan az!
  • Ma2ska
    Miért kellene ehhez feltétlenül hdtv, egy jobb 100hz crt csöves tv n se lesz csúnya éppenséggel...
  • Capra Ibex #102
    Á tudom, tudom. Meg azt is tudom, hogy ez az M$. De valahogy többet vártam a tegnapitól. Szerintem naív vagyok.
    Utolsó mondatodért köszönet!
    (No azért Sonyra még kíváncsi vagyok )
    (Tudom, PS3insider meg hasonlók, de látni akarom )
  • NEXUS6
    Pedig már egy rahedli múvi van a készülő játékokról, csak azokból egy órás műsort lehetne összedobni.

Köztük néha bevillana egy egy "mellesleg" erős csinibaba és már is kész a világszám.

Azért ütős kis masina ez az új x.
    Szerintem pillanatokon belül lesz hozzá valami normális kis Linux is, a 20GB winyót is talán csak kilehet egy 200asra cserélni és akkor egész jó kis számítógép pótlék lehet belőle otthonra;)))
  • Capra Ibex #100
    Ja valaki látta az MTV-s közvetítést?
    Ez kb egy rövid Killers és Snow Patrol koncert volt. A közepén behozták a gépet, mutatták kb 5 másodpercig, továbbá Elijah Wood kb 3szor megemlítette az XBox nevet és ennyi.
    Ez volt a nagy bemutató. Húúha...
    Na várjuk csak meg a hétfőt!
  • Eston
    Ha már egyszer valaki konzolt vesz akkor mindenképpen sony ps konzolt vegyen. Mindig is ez ps lesz a csúcs. Ehez van a legtöbb cucc. Hiába jönnek ezzel a sok többi konzollal. Ezekis jók, de akkor is PS! Vajon milyen lesz A PS3?
  • Capra Ibex #98
    Na azon ne vitatkozzunk, hogy a PCs játék 12ezerért vagy a konzolos 17ért éri meg jobban. Egyik sem ;).
    7-8ezer körüli összeggel még kiegyeznék. Jó ott a warez, de most ezt felesleges beleszámolni, ha azt próbáljuk kitalálni, hogy hogyan fog közeledni egymáshoz a PC és a konzolpiac illetve el fog e tűnni az előbbi.

Aki meg olyanokat mond, hogy "gagyi japcsi játékok" "pokémon meg hasonló" stb, annak szerintem nem sok köze van a konzolokhoz.
    Most fejből sorolok pár PS2-s játékot amikkel játszottam és elég nagy nevek. Ha valaki nem ismerné őket nézzen utána.
    GT4, FFX (legyen még at X2 is de az határeset), Mercenaries, Castlevania : Lament off innocence, Shadow of Rome, aztán a sportjátékok szintén megvannak mind (sőt... múlt év egyik legnagyobb durranása, az NBA Ballers csak itt), legyen még mondjuk Burnout3 (Takedown), vagy a majd PC-re is megjelenő GTA : San Andreas (jó.. valamivel szebb lesz PC-n, és nagyobb lesz a látótávolság de konzolon ezek nem rontották az élményt... sőt, szerintem utóbbi idők legjobb játéka)
    (Devil May Cry 3at ne is említsem. Na meg a tipikus verekedős játékok: Tekken5, Soul Calibur 2. És igen, van Pokémon is de azt hagyjuk ;). PCre meg van Yu-Gi-oh).

Vagy ha azt vesszük, hogy konzolon 5éves játékok futnak és nincs fejlődés: a fejlesztők egyre inkább "beletanulnak" a rendszerbe (PC és optimalizálás? Hahaha). A játékok egyre szebbek, és olyat ne mondjon senki, hogy a konzol akad mert eddig nekem csak a Dynasty Warriors 4et sikerült megizzasztanom.(Oké Xbox lehet más)
    Ha példa kell, meg kell nézni a God Of War-t... Hihetetlen jó grafika. Egy évig ilyen grafika még simán jó lesz TVn.
    Na mi van még... Ott vannak az eye-toy -os dolgok amik unikumok. Ja ha már ez eszembe jutott: ehhez kijön (vagy kijött) egy "játék", neten lehet videobeszélgetéseket lebonyolítani. Ez is mutatja milyen irányba mozog a konzolpiac.
    Net nem teljes értékű??? Miért ne lenne?
    Már a PS2es linux sem volt használhatatlan. Red Hat alapú, szal felejtős, de ott volt a BlackRhino is ami Debian alapú és a repository kb 1200 program csomagját tartalmazza. A hardver már tényleg nem a leggyorsabb, de ez a next-gen hardver meddig lesz elég normál PCs feladatok ellátására? Qrva sokáig.... Linux pedig reméljük lesz rá, persze tanulni kell hozzá egy átlag júzernek (és kösz dez, tudom, hogy nem csak elvileg van köze egymáshoz linuxnak meg PPCnek ;) ). Innen már csak egy lépés, hogy M$ elkészítse "remek" oprendszerét Xbox360ra.

A játékokra visszakanyarodva. Tán két stílus hiányzik. FPS. De már van konzolra és lesz is. Csak billentyűzet meg egér kell (jójó, meg egy HDTV de 2-3k környékén majd lehet már venni, ami nem kevés de előbb utóbb eljön a standard def lecserélésének ideje) és megy, akár a PC-n (vagy jobban). Eddig persze nagy lemaradásban van e műfajban a konzol.
    Nagy hiány : stratégia. Ez az egy ami nincs.

Aki olyan hülyeségeket mond, hogy nincs jó játék konzolra... na erre felesleges szót vesztegetnem. GamespotItt lehet körülnézni. Kezdésnek ott vannak a fentebb említett játékok. Ezek kívül milliónyi van, köztük olyanokkal amik PCn sehol (ritmusjátékok, vagy az ötletes Katamarii Damacy (ha nem így kell írni sorry)).
    Ja még valami. Valaki írta a modok alkalmazásának hiányát. Ez tényleg ott van és ott is marad.

Amúgyis hosszútávú folyamatokról próbáltam beszélni. Márpedig ha tetszik, ha nem, a játékpiac jövője a konzolokban keresendő. (Már ha a jelene nem ez.) (PC gaming persze mindig lesz)

Jó, lehet nem lett túl koherens szöveg, meg ráadásul hosszú is. Sorry mindenkitől aki elolvasta (és persze grat is )
  • Fen3gyerek
    Az XBOX360-t keresztbe lenyeli a PS3, ha tényleg 4db Cell lesz benne.
  • TeszteloPontHu
    A Sonynak is van még 1-2 üzletága a filmtől kezdve a szórakoztató elektronikáig, ahonnan át tud pumpálni némi zöldhasút.
  • SoDI---
    de hisz ez csúnya!
  • NEXUS6
    A sony is ezt csinálta annakidején. Más üzletágakból jövő pénzt pumpált a PSX-be, a Sega behalt, a Nintendo is igencsak kűzd.

Nem igazán szeretem az ilyen majdnem egyszereplős piacokat.
    Másrészt ha a M$ nem száll be a konzolba, most már ez is az lenne.

Azt viszont szerintem senkinek nem lenne jó, ha a PC piac lenyúlása után a M$ a konzolt is zsebre tenné.
  • Robin Hood
    Mert nem a wordhöz excelhez veszik most se. Az ATI, Nvidia meg hülye lenne önként feladni a pc-s piacot. Amíg van igény hw elemekre (mindig volt, mindig lesz) addig csak saját maguk alatt vágnák a fát. Max a kínaiak gyorsan átvennék a helyüket, és nem nvidia meg ati, hanem mondjuk lenovo kártyákat vásárolnánk. :) PC amúgy is kell mindenhova, onnantól meg csak egy ugrás hogy vesz az ember hozzá egy normális videokártyát, és jáccani is tud vele. Ugyanannyiból megvan mint egy konzol, és nem 17-19 rongyért kell hozzá venni a progikat.
  • Robin Hood
    A Sony is pumpálhatna át pénzt az audio üzletágából - ha volna miből. Úgy látszik nem tanultak a Netscape esetéből, azok is kiröhögték Billyt, aztán csődbe mentek. Most a Sonyn van a sor. :-)
  • Robin Hood
    Mosóporból mégtöbbet adnak el, akkor kijelenthetjük hogy a mosópor veri s PS3-at? :-)
  • Robin Hood
    Akinek volt rá felesleges pénze.
  • Robin Hood
    nézd meg ennek a gépnek a teljesitményét, hasonlitsd össze a jelenlegi xbox teljesitményével, rakj mellé néhány rajta futó játékot majd vesd össze egy mai pc gameval...ez a gép a fix hardwert figyelem be véve, évekig alázni fogja a pc-t
    Számokat a PS2 is fel tudott mutatni, de semmi többet. Szerintem ehhez version "PS2 suxx" (ex)logójánál többet nem kell hozzáfűzni, az mindent elmond(ott). :-)))
  • Robin Hood
    rossz hirem van, a pc game piac döglödik, valamirevaló fejlesztö konzolra gyúr
    Engedd meg hogy kiröhögjelek.
  • dez
    Szerintem rá lehet kötni monitorra is.
  • Yv@n
    Khmm ilyen gfx-et te soha nem kapsz egy korábbi konzolon. Ezen a képen masszívan befigyel az AA, ebben a felbontásban ebbe egy 1st.gen box belepusztulna(néhol azért a ráoptimalizált halo-val is recegett keményen). Ez vagy render, vagy developer cuccból nyomott shot, amit reklámként szórnak. Azt hogy te ezt kb így látod, elintézi a tv-d, de ha kicsit jobban megnézed, alaposan recésednek az élek mikor játszol.

Majd most jön a csupa nextgen cucc, hdtv támogatással, azoknál ez már tényleg reális. Kérdezném azonban azokat, akik rohannak xbox360-ért a boltba, hogy a hdtv árát mellészámolták-e már a költségeknek?

Én ugyan főleg stratégiát tolok haverokkal, meg mmorpg-kre száltam rá az utóbbi időben, azért örülnék ha pc gamer piac megmaradna, mert elég szarul érezném magam, mikor megérkezek LAN-ra, kezemben a box, hátamon meg a 72 centis TV.
  • NEXUS6
    Másrészt azért is veszélyes játékot játszik a M$, mert ha most a SONY rálicitál, ahogy ő tette az X esetén, meg ezt még egy jó PR kampánnyal is megtámogatja, mint a PS2 esetén, akkor lehet hogy az emberek kivárják azt a pár hónapot.

A konzolos türelmes népség, két gépvásárlás között 5 év is eltellhet, ehhez képest 1-2 hónap nem sokat számít!
  • NEXUS6
    Ezek szerint te már láttál PS3-at!

Na mesélj;)
  • Inquisitor
    Hááát, a PS3-at elnézve inkáb fordítva ...
  • NEXUS6
    Az biztos, hogy azok a technológiák, amiből a legújabb konzolokat összedobták, igencsak az otthoni számítógép frontról szivárogtak be. (GPU-k, CPU-k, memcsik)

Ha nem lesz meg az a verseny, kihívás és üzlet, ami ma ezt a piacot (PC - otthoni számítógépek) jellemzi, akkor az a konzol piacra is hatással lenne.

A konzol piac pl a 80-as évek közepén a behalás szélén volt, hiába voltak az olyan nagyképességű gépek mint pl az Intellivision, eközben viszont az otthoni számtechet szabványos, eccerű, igénytelen számítógépek uralták (C64, Speci), mert az emberek a konzolnál nagyobb szabadságra vágytak.

Mondjuk asszem talán korai még erről beszélni, hiszen épp egy nagy konzolipari felfutás kezdetén vagyunk (legalább is a szakemberek reményei szerint)

Minden esetre a számtech elég jelentős történelemmmel bír ahhoz hogy a történelme ismételgesse önmagát és ezért néha érdemes legyen visszatekínteni.
  • Xcentric
    Ez tény. Aki nem csak játszani akar,maradjon a PC-nél...Mindenesetre pozitív az a törekvés,hogy az átlagembert közelebb próbálják hozni a modern technológia széles tárháza által kínált lehetőségekhez.
  • Xcentric
    Hát ahhoz rendkívül jelentős fordulat kellene.De tekintve,hogy az Ati meg az Nvidia is bele kontárkodik általában a konzolokba,így a fejlesztési költség már úgyis adott,innen a VGA PC-s változata már csak egy lépés.
    De tegyük fel hogy nagy a bukta a PC-s játék iparban,és kihal a GPU ipar.A 3D "dizájn" egy ideje már meglehetősen iparág.Ehhez úgyis kell a PC-be meglehetősen izmos VGA.Persze a profik kicsit más GPU-kal dolgoznak mint az átlag játékos,de a terület fejlődését ez fentarthatja,így egy esetleges visszatérés lehetősége az átlag PC-kre adott. No de azért ez már nagyon PC-apokaliptikus utóizű kezd lenni :D Egyenlőre nem tűnik úgy hogy ennek bármi realitása lehetne a közeljövőben.
  • NEXUS6
    Én viszont azt látom, hogy mintha a M$ ezzel a konzollal azt a vonalat igyekezne erősíteni, hogy a felhasználókat igyekszik korlátozni, nehogy komoly tartalmakat, ne adj isten versenyképes szoftvereket állítsanak elő.

Bármrlyik PC alkalmas szoftverfejlesztésre is, egy ilyen konzolhoz viszont előbb vincsibe, bill+egér, és főleg fejlesztő kitbe kell beruházni, mindezek össz ára a licenszekkel bizony lehet hogy egy átlagjúzer számára megfizethetetlen.

Amellet hogy a konzol egy megbízható háztartási gép szintjére emeli a számítástechnikát, viszont ezzel együtt kb annyi kreativitást engedélyez a felhasználónak, mint egy porszívó!
  • NEXUS6
    Igazad van, csak azt is figyelembe kell venni, hogy ha egy ilyen jelentős fordulat bekövetkezik, akkor az ATI meg az NVIDIA is érzékeny búcsút vesz a platformtól, mert mi a francnak egy word-höz, egy szerverhez 3d kártya?

Szal az a PC már nem ez a PC lesz!
  • Xcentric
    Mellesleg ahhoz hogy egy PC mindig színvonalasan futtassa az aktuális játékokat,évente új VGA és CPU,nem ritkán RAM és egy egész alap csere benne van a pakliban. Egy konzolt megveszel és jópár évig versenyképes marad (köszönhetően annak,hogy radikális architektúra váltásokat a PC piacon nem lehet bevezetni csak úgy). A PC tehát megmarad a gazdag emberek játékának.Persze míg fel nem törik a konzolok védelmét addig 17ezre nem sokaknak lesz egy játékra,de hát azt a pár hónapot már csak ki lehet várni :D
  • Xcentric
    PC munkához elengedhetetlen,az áladások azt mutatják,hogy a legtöbb PC irodai alkalmazásokat futtat,így ha kijön egy aktuális konzol és földbe döngöli,nem számít semmit hiszen,ettől egyáltalán nem ha meg a PC piac. Lehet hogy csomó fejlesztő átpártol az éppen aktuális konzol mellé,de ez nem lesz végleleges,hiszen a PC mindig is ott lesz,fejlődik,és úgysem álja meg senki hogy ne fejlesszen rá játékokat. :D
  • kontar
    Tényleg szép és jó meg minden, de nekem nagyon hiányoznának ezeken a konzolokon a pc játékoknál meglévő több dvd-nyi, ingyenes kiegészítők, módok egy-egy játékhoz szimulátorokhoz fps-hez, amik teljesen kicserélik az alapjátékot, évek óta folyamatosan fejlesztgetik és ingyenesen elérhetővé teszik őket a neten. Szinte nevetséges áron lehet hozzájutni ezekhez a játékokhoz pc-re üzletben telepakolni módokkal, és nyomni őket. Akkor még multiról nem is beszélve. Olyan jó érzés tudni hogy egy F1CH99-02-höz vagy egy GPlegendhez még évekig csinálják a kiegeket módokat és nem kell jó drágán megvenni a náluk sokkal de sokkal rosszabb játékokat. Nekem ez nagyon hiányozna...
  • NEXUS6
    Azt tartom szemétségnek, hogy ezt a 3-4 mrd-t viszont máshonnan vonják el, pl a PC üzletágból.

Ez egyrészt üzletileg nem fair a SONYval és főleg a Nintendoval szemben, másrészt a PC üzletágnak azért ez hiányozni fog, ami pl munkahelyeket is jelenteni fog!
    Meg azt, hogy a Win továbbra is Q drága lessz miközben a wördpadon, meg a médiapléjeren kívül semmit nem kapsz mellé!
    A Longhorn beígért fícsörei meg tovább késnek, mert lehet hogy még a M$ se tud egy seggel kétlovat megülni, párhuzamosan végezni két nagyméretű fejlesztést.

És mindez csak azért, mert BG a fejébe vett valamit.

Ha bebukik meg úgy is kivonul a konzol piacról.
  • Cat #73
    a microsoft egyszerüen nem bukhat meg, illetve, nekik az nem bukás ha van 3-5 mrd dollár veszteségük az xboxon, nem érdekli őket, kibírják.
  • NEXUS6
    Szerintem se döglődik a pc piac, csak a konzolon nagyobbak a bevételek.

Amúgy a M$ láthatólag eszméletlenül belehúzott, látható, hogy nagyon ki akarja használni azt az időt, amíg a konkurencia is megérkezik.

Ez kétélű fegyver, mert ha bejön tényleg eladhat annyi konzolt, amivel megalapozhatja a fényes jövőt. Ha viszont nem akkor akkorát bukik, mint a SEGA a drímkeszttel!!!

Ahogy olvastam, ez évben leállítják az eredeti X gyártását, a kompatibilitásról még mindíg hallgatnak, ami szerintem azt jelenti, hogy az új nem kompatibilis a régivel. (különben a PR gondolom másról sem szólna csak a ngy folytonosságról)

Jelenleg a piacon kapható még pár száz X játék, ha majd konzolt se lehet kapni, akkor ezeket a játékokat se tudják eladni.

Más szempontból viszont lehet, hogy mind ez racionális lépés, mert az X-en évi 1.5 milliárdot buknak.

Szal enek az új X-nek a nevén kívül semmi köze az eredetihez, ha erre az emberek is rájönnek akkor lehet hogy elbukják a régi vásárlókat, miközben a többség meg megvárja a PS3-at, meg a Revolúciót.

Szal szerintem lutri!
  • Inquisitor
    Lehet, csak a konzolpiac meg nagyságrendekkel gyorsabban fejlődik. Nem mindegy, hogy PC-re eladsz egy játékból 500e-2m darabot 1 év alatt, vagy 2 hét alatt eladzs a Halo2-ből 2m-t. :)