190
  • Ma2ska
    LOL "Egyelöre nem lesz gond", ember, az x /1/ gond nélkül futtatja a Doom 3-t / nem lebutitva, jó tv felbontáson, de azt messzebbröl nézed/ ami az én közepesnek mondható konfigomon helyenként bizony erösen beszaggatott, a fix hw adta lehetöségeket a pc soha nem fogja utolérni ebböl is látható, játékok terén..
  • Vers
    pc - mac között nem sakkozol?
  • Robin Hood
    Na mindegy, rövidre fogva: sztem a nextgen konzolok grafikájával (egyelőre) nem lesz gond, de a tartalom szokás szerint elég szűkös. Nameg az hogy egyik game csak Xbox2-re, másik csak PS3-ra jön, aztán sakkozd ki melyik masinát vedd meg...
  • Robin Hood
    A videokártyám a 2048x1536-at is támogatja. Csak legyen hozzá monitor. :)
  • Robin Hood
    Hát nemtom. Hány stratégia, MMORPG lesz Xbox2-re vagy PS3-ra?
  • dez
    A HDTV lehet 1920x1080 is.
  • dez
    Ez volt eddig. De úgy tűnik, az X360 és a PS3 esetén összemosódik az a két fogalom, hogy konzol és PC...
  • dez
    Mintha itt mondta volna valaki, hogy U3 motoros játékok is lesznek.
  • Robin Hood
    Mivel a PC sohasem egyedi nem is nol ugy az ember szivehez.
    Hát ha bemész egy HP boltba és azt mondod hogy pl. a GX280-as típust kéred, akkor nemis fog. De ha magadnak rakod össze olyan alkatrészből amilyet jónak látsz, akkor igen.

A konzolos tarsasag mar tul van egy HALO 2-n, egy San Andreas-on, egy GT4-en, egy MGS3-mon, egy Forza-n.
    Akkor kezdheted a felkészülést az Onimusha 4-re (kép1, kép2, kép3). Erre Grétsy tanár úr csak annyit mondana: Ne álljunk meg erre a screenshotra. :-DDD

Szamomra a fontos jatekok kivetel nelkul konzolon jonnek ki es varhatok fel-egy-ket evet mire PCn is elerheto lesz.
    Ez viszont már a szubjektív oldal, nem a "hű ebben milyen hardver lesz, biztos még atomkutatást is végez...". Ha a japán cuccokat szereted, akkor mindenképp a konzol a te embered. Nekem meg a stratégia, rpg, fps a kedvencem, ehhez pc kell. Megint bejön az hogy más a célközönség. De ez meg nem hardver vita, itt nem az számít hogy 2 vagy 3 mag van a prociban, és ddr2-t vagy xdr-t tartalmaz. Szerintem mindenki az alkalmazások alapján választ, és nem a hardveres számdömping alapján.
  • Robin Hood
    A monitorok felbontása tán nem rekedt meg egy bizonyos szinten?
    Az 1600*1200 vs PAL 768*520-ra gondolsz?
  • Robin Hood
    Jó, majd láthatatlan tintával írom, és csak a monitort gyertyával megpörkölve lesz látható. :D
  • Robin Hood
    Csak annyit kell elfogadni, hogy mindkettőnek más-más a célközönsége.
    Ebben szerintem eddig se volt vita, mert mindketten ezt mondtuk.
  • Robin Hood
    Akkor nézzük a tényeket:

Call of Duty 2 (PC)

Gotham Racing 2 (Xbox2)
    ez is
    Kameo (Xbox2)

Szép, szép, de csak egy jobb mai PC-s játék szint mai hardverrel, és hol van még az 5 év amíg ennek ki kéne tartania? Egy Unreal3 lemossa a föld színéről. Úgy látom ez is csak papíron mutatott jól...
  • NEXUS6
    Azt mondják felülről nem kompatibilis csak oldalról.

Ez azt jelenti, ha a régit mellé rakod, akkor tudsz az old gámékkal is jáccani;))))
  • szacsi
    és ez most kompatibilis lesz "lefelé"..?

o:
  • Zozo76
    Eddig a C64 ota mindig PCm volt. De sohase volt olyan kedves egyik PCm se mint a C64. Lehet hogy ez sokaknak semmit nem jelent de biztos vagyok benne hogy vagyunk egy paran akik "szeretik a gepet" amit hasznalnak. Vagy nem szeretik. Nekem mint RETRO fanatikusnak fontos dolog ez. Mivel a PC sohasem egyedi nem is nol ugy az ember szivehez. De en azt mondom hogy nem kell foglalkozni a fikazassal. Masfel eve meg azt mondtam hogy szar-buta-dolog a konzol es kell a francnak. TVn jatszani? Amikor a monitor sokkal elesebb kepet ad mint a TV? Ugyanmar! Kontrollerel kinlodni, amikor az eger pontosabb-precizebb eszkoz? Na ne mar!

Es azota? A konzolos tarsasag mar tul van egy HALO 2-n, egy San Andreas-on, egy GT4-en, egy MGS3-mon, egy Forza-n. Es en meg kinlodhatok az optimalizalatlan HALO 1-el. Igen volt egy HALF LIFE 2 amit egyszer vegigtoltam de tobbes se, egy DOOM 3 amit eleg volt egyszer vegignyomni.

Amikor par honapja a haveromnal PS2-n kiprobaltam a GT3-at csak lestem hogy ez a -egyesek szerint buta, gyenge- konzol hogy kepes ilyen szep grafikat megjeleniteni. Ja es hogy alig lehetett hallani a gep hangjat? PCn egy vagyont kellene rakolteni a gepre hogy ne a ventilatorokat kelljen hallgatni.

Szamomra a fontos jatekok kivetel nelkul konzolon jonnek ki es varhatok fel-egy-ket evet mire PCn is elerheto lesz. Es akkor meg orulhetek ha valami normalis kodot generalnak, ami nem olyan hogy megy 100 FPS-el majd ha tortenik valami akcio akkor mar 20 korul mozog. Eleg volt. Sokat fejlesztettem, sokat koltottem mar az evek alatt a gepre. En valtok konzolra, mert nekem mar eleg volt ebbol a PCs kinlodasbol. Ez az en velemenyem. Mindenki dontson ahogy jonak latja. Kell a PC, lesz tovabbra is nekem, de mar nem fejlesztem. Jatszani mostmar konzolon akarok.
  • dez
    Ja, és amúgy egy sokkal jobb proci...
  • dez
    Nem lesz követelmény, csak opcionális. De ez nem baj, aki akar, vehet.
  • dez
    Bizonyos tekintetben semmi. Miért kellene? Ami különbség biztos van/lesz, hogy olcsóbb, mert kompaktabb - így viszont kevésbé bővíthető. (Ennek ugye vannak negatív és pozitív oldalai is.) De teljesítményben jó ideig jóval jobb lesz. (Ez már sok a jóbol... :P )
  • Capra Ibex #131
    Na elírtam... nem nekem nem lesz gond, hanem neked.
    De ez nem baj, sőt jó. (Már nem az, hogy elírtam ;) )
  • Capra Ibex #130
    Csak 2 dologra reagálnék :
    "Na ezaz ami a konzolt behatárolja, a tv"
    A monitorok felbontása tán nem rekedt meg egy bizonyos szinten?

Meg megint, hogy nem teljesértékű a net... Mondom, ne az XBox-Live-ot nézd, hanem azt a mit leírtam!

Én csak azt szeretném ha más is nyitottab lenne és látná a konzolokban rejlő lehetőséget (meg kényelmességet, meg amit akarsz :) ). Nyugi, pénzt nem kapok az eladások után ;). Persze mindenki döntse el magának... De ahogy az aláírásod látom, nekem nem lesz gond a PC fejlesztésével. (Ha nekem lenne rá pénzem akkor sem tenném de ezt már kifejtettem)
  • perverztata
    Meg lehet szokni a kontrolleres fps-ezést, és igaz, hogy nem olyan precízen használható, de viszont legalább a testtartása kényelmes lehet sz embernek.
    Az pedig, hogy miért jó, ha az ember "felturbózza" a konzolt egyértelmű: mert olcsóbb mint a pc. Nekem is van rajta (xboxon) médialejátszó, amivel filmet nézhetek, képeket nézegethetek, zenét hallgathatok. Szerintem nagyon praktikus.
  • Yv@n
    És ettől kezdve (értsd, teleaggatom mindenféle szir szarral, hdd-t teszek rá, stb...) mi különbözteti meg a pc-től? :)
  • tehen_m
    Na persze de akkor már ott a pc.
    +Szerintem nem lesz követelmény a játékokhoz bill+egér.
    Ha már konzol akkor az ányban/fotelben kényelmesen kell játszani. Ezt nem lehet egérrel.
  • dez
    Úgy értem, az USB porton kapcsolható hozzá egér és billentyűzet, és szinte biztos, hogy ezek a játékok használni is fogják.
  • tehen_m
    Akkor minek erőltetik xboxon ?
  • dez
    "(ezeket el nem tudom képzelni egér+bill nélkül...)"

Nem is kell... :)
  • perverztata
    És még annyit, hogy ha csak egy embernek szánod a hozzászólást, akkor úgy írd, hogy ne tudjam elolvasni
  • perverztata
    Ja, és ha lenne olcsó internet, akkor lenne számítógépem is, és azt is ugyanúgy szeretném, mint az xboxomat
  • perverztata
    Kicsit figyelmetlenül olvastál, mert én nem mondtam meg hogy melyik a jobb, csak a személyes véleményemet közöltem, sőt amint látod nem is tartom jobbnak a konzolt, mint a pc-t. Csak annyit kell elfogadni, hogy mindkettőnek más-más a célközönsége. Nem jobb, vagy rosszabb egyik a másiknál. Mivel hajlandóak az emberek pénzt adni érte, nem lehet rossz egyok sem.
    Nekem speciel azért van konzolom, mert CSAK játszani akarok, és szerintem tök jó dolog, hogy megnyomok egy gombot, és legkésőbb 20mp múlva már kényelmesen, az ágyon fekve, nagy tv képernyőn játszhatok. Ennyi. Szerintem[#awink
  • tehen_m
    DE a 2006 os xbox360 játékokról a videók kissé kiábrándítóak. Szvsz 2007 előtt biztosan nem fogjuk megtudni hogy mit tud az xbox...
    Játékok: quake4,cod2 (ezeket el nem tudom képzelni egér+bill nélkül...)
    Addigra a pc-n már elfogadható áron lesz a 2magos proc (+majd a 4magos proc) , +2 generáció vidkari (ebbe beleértve a nemsokára megjelenő r520,g70)
  • dez
    Nem vagyok benne biztos, hogy akár 4 x86 mag (egyszerűen egymás mellé téve, mint ahogy van) képes túlszárnyalni ezt a chipet... Ráadásul azok csak 2-3 év múlva jönnek, és milyen áron..?

A PC-s R520, illetve Nvidiás megfelelője is igaz nemsokára itt van (fél év kérdése). De a fullos verziók jó ideig nem lesznek éppenséggel olcsók. És DX10 kell a rendes kihasználásukhoz, ami megintcsak később jön, a Longhornnal.

(A PhysX is odébb van még, és ki tudja, elterjed-e, és mennyibe fog kerülni.)
  • Robin Hood
    mert amennyire te nem vagy hajlandó egy centit sem engedni az álláspontodból, úgy ne is várdd el ezt mástól!
    1. Ez rád is igaz. 2. Nem kötelező elolvasni, a jobb alsó sarokból kiderül kinek írtam (nem neked).

Aki bírja az évenkénti felújítást, annak egyértelmű, hogy a pc a jobb választás.
    Na ez is tipikus konzolos hozzáállás. Mintha valaki fegyverrel kényszerítene hogy vásárolj. Nem kötelező. De megteheted. Van lehetőséged. Ez a lényeg.
  • perverztata
    Nem teljesen értelek, hogy miért próbálsz ezen a fórumon vitázni, mert látszik rajtad, hogy a te véleményed betonbiztos a konzolokkal kapcsolatban. Szerintem ignoráldd ezt az egészet, mert amennyire te nem vagy hajlandó egy centit sem engedni az álláspontodból, úgy ne is várdd el ezt mástól!
    Én nem vitázok arról, hogy melyik a jobb, melyik a jelen, és a jövő. Nekem sose volt pc-m, viszont konzolm már régóta van. Ennek ellenére soxor vagyok pc közlelben, sőt játszani is szoktam vele. Aki bírja az évenkénti felújítást, annak egyértelmű, hogy a pc a jobb választás. Viszont ameddig az internet ilyen drága, addig én maradok a konzoloknál.
    És ami eddig még nem merült fel (és ezt tényleg nem kötekedésnek szánom), azért a sok gombnyomkodásnak, ami "kényelmessé" teszi a pc-s játékok használatát, meg van az eredménye, mert a billentyűzetek nagyrésze ergonómiai szempontból "gyilkos". Erre elég volt annyi idő, míg begépeltem a szakdolgozatomat. De egy FPS játék meg aztán tényleg gyilkos:
  • Robin Hood
    Hát sztem legkomolyabb eddig a quake2 100% végigjátszás volt. Na az elég profi volt. Ez a HL2 inkább csak egy jól sikerült amatőr munka. Látszik a mozdulatokon hogy nem mindig biztosak a dolgukban.
  • Robin Hood
    Azért egy 4 magos athlon64 + dupla magos PhysX fizikai processzor egy csúcs videokártyával azért elég rendesen ütni fog. Nem kell temetni a pc-ket. :)
  • ktem
    A Suzukit is sokan fikázzák!
    És?- okosok! Melyik autóból van a legtöbb kis hazánkban?

Nem mindenkinek telik Mercedesre!!!

Nyomd a PC-det, ha nem tetszik a konzol, okostojás!!!
  • NEXUS6
    Ettől a videótól már én is behánytam egyszer.

Van arcuk a srácoknak az biztos, próbálják eladni magukat mint a világ legnagyobb developerjei (developers, develeopers, developers....!)de gyak uagyan azt csinálták, mint az indiai vendégmunkás a filmen, vagy pistike a misztrálban: összerakja a mások által kifejlesztett alkatrészeket/technológiát.

Na jó azért fejlesztettek hozzá valami oprendszert is, kíváncsi vagyok melyik kis cég dolgozott a kezük alá.
  • archkoven
    Engem mindig is nemcsak, hogy hidegenhagytak, hanem egyenesen taszítottak a konzolok, ez az első ami komolyan érdekel és kiváncsi vagyok milyenek lesznek rá a játékok. Nem mintha egy nagy játékos lennék, de maga a technikai része akkor is érdekel.
    Egyetértek azzal, hogy még el fog telni pár év mire az átlag-PC idáig eljut teljesítményben.
    Most már tényleg kiváncsi vagyok mit fog tudni a PS3 és milyen realisztikus grafikát lehet majd velük megvalósítani. Az biztos, hogy nagyon komoly lesz mivel komoly erő van a videokártyáikban és a hardver is eleve adott, így alapból ki lehet hozni belőle a maximumot.

Ha lehet majd rá szerezni ingyen játékokat mint pc-re akkor rohadjak el hogy veszek egyet valamelyikből!!:)
  • irkab1rka
    Beszarás: az XBOX tudja, amit a mai lexarabb nokia telefonok:

LEVEHETŐ ELŐLAP. És beszélnek róla fél percet. Ez aztán a lényeges fejlesztés!!!

Amúgy nagyon remélem hogy nem azok a lamák rakták össze, akik a videóban szerepelnek. Az nagyon faja, hogy a sréc a háttérben forraszt, meg ilyesmi.

Hé, van egy ötletem: próbáljon meg valaki az xboxlive-ra bekapcsolódni egy pc-s verzióval. Nem mondom, hogy hackoljon bárki, inkább legyen otthon egy xbox-a, csak ne azzal csatlakozzon, hanem a pc-vel. Amíg nincs rá szabály, addig vadászhatunk rájuk :)
    - Dingo
    - Mahana
    - Go-boy
    - Tikedasa
    - LightSleeper
    - Hero Potagonius
    - Dragon Lady
    - E
    - (nem mondta meg, de felismerem majd a mozgásáról)