53
  • entreri
    #53
    Lesz vagy 50 reklámcsatorna, ahol éjjel nappal reklámok mennek. Meg lesz egy számláló, ami számolja, hogy hány percet nézel. Egy híradó= 20 perc reklám. Egy film=60-120 perc reklám (film minőségétől függően.) Persze a tv-ben lesz valami érzékelő, hogy ül-e valaki előtte. stb. stb.
  • Caro
    #52
    Állami műsorok alatt elsősorban tudományos-ismeretterjesztő magazinokat értek, meg ilyeneket. Nem filmeket, vagy sorozatokat. :D
    Bár ki tudja, talán a jövő embere számára a saját lábán is megáll majd ez a kategória (lásd Spektrum).
    Ebben a reklám dologban meg nagyon igazad van. A mai reklámokat csak élő közvetítések esetén lehetne fenntartani, pl. amikor szünet van. De akkor meg ma is úgy van, hogy általában elkapcsolsz másik csatornára(amelyik birka meg nem, azoknak kell csinálni egy reklám-csatornát, aztán hadd élvezkedjenek)

    Cat:ne a mai szabályozásokat nézd, itt nem erről van szó. Ennek az itt ilyen ott meg olyan rendszernek meg szerintem baromira nincs értelme. Egy közös pont már van: a net. Ott nem tilthatnak meg semmit, legfeljebb nemzetközi jog alapján, de még ott is vannak olyan országok, amikre az sem terjed ki, és lekapcsolni meg nem lehet őket.
    De ennél sokkal egyszerűbb példa a külföldi TV csatornák. Ott sem csinálhatják azt, hogy blokkolnak egy műsort, mert az Magyarországon illegális elemeket tartalmaz.
    Ergo hülyeség az egész. De az egész megosztott Föld hülyeség. Csak senkit nem érdekel...
    A nyugatiakat azért nem, mert nekik így tökéletes, a harmadik világot meg azért nem, mert nekik nem jut idejük ilyenekkel foglalkozni.
  • Cat #51
    viszont a rejtett reklámokat (ezt hivatalosan ugy hivják hogy termékelhelyezés) ugyanugy szankcionálja ORTT
    barátok köztnél csináltak statisztikát, hogy hányszor történt ilyen, majd jól megbüntették az rtlt (ezért vannak a szappanoperákban képzelt márkák)
  • pemga
    #50
    Reklámok jövőjét én a beépített reklámban látom. Egyszerűen azért, mert a blokkban levőt senki nem nézi meg, iszonyatosan irritálja aki megnézi, eleve negatívan áll hozzá bárki aki látja. (Nem véletlenül :)). Viszont pl. sportesemény szponzorációnál még örülnek is, jajjdejó megint lesz meccs; vagy a filmek ahol a főhős mittoménmilyen telefont használ, stb. Ugyanis itt azonosulnak is nézők a karakterrel, ez emiatt sokkal hatékonyabb. Máshogy ezt nem nagyon lehet megtenni, pláne hogy országonként eltérnek a reklámszabályozások, nálunk pl. nem lehet gyerekekNEK reklámozni (nem lehet ő a megszólított), US-ben ezt teljesen elfogadják, kifejezetten szeretik is (mármint a reklámozók, etikailag már problémásabb.) Emiatt nem lehet egy-az-egyben szétszórni ugyanazt, még ha a műsort meg is néznék.

    Államilag finanszírozott műsorok, ez valahogy elég keserű szájízt hagy jelenleg :).
  • Caro
    #49
    de ez hülyeség. ha már egyszer úgyis láttad, akkor nem mindegy hányszor látod még?
    a moziban jóhogy többször fizetni kell, de az a fenntartási költségek meg minden.
    Ha én licenszelek egy szoftvert azt is akárhányszor feltelepíthetem(persze miután az előzőt letöröltem), nem semmisül meg a CD használat után.
    Nem ahhoz kell hasonlítani, hogy milyen volt régen valami, hanem hogy a kor elvárásainak megfelel-e?
    Ma már ez egyáltalán nem gond.
    Két alternatívát látok(itt a pénzzel, meg az egyebekkel):
    1)Általánydíjas: befizetsz egy összeget, ezért álladóan biztosítanak számodra műsort
    2)on-demand díjas: csak azokért a műsorokért fizetsz, amiket tényleg meg is nézel
    esetleg vannak államilag finanszírozott műsorok, amikért nem kell fizetni
    reklám nincs
  • gz8
    #48
    Abba is gondolj bele, hogy 2-3 mozijegy ára egyhavi tv-előfizetéssel egyenlő, a minőségbeli különbségről nem is beszélve.
  • zakika
    #47
    lenygeben a moziban is ugy van, hogy ahanyszor fizetsz anyiszor nezheted meg. sot a kolcsonzes is idohoz kotott. de kopiat nem csinalhatsz (elmeletileg)
  • Caro
    #46
    Szerintem mér kéne többször fizetni, ha ugyanazt nézed meg? Simán nyilván lehet tartani. Ha megvetted a "licenszet", akkor utána már lekérheted.
    Mondjuk legyen a tarfia 4 euro/film. Tuti sokkal többen néznék, mint moziban. Aztán ha akarod le is töltheted. De persze csak saját felhasználásra. De arra miért ne?
    A jelenlegi HDTV felbontása elég nagy, annál több nem kell. Még a monitorok többsége se tud akkora felbontást.
    Azt kell megcsinálni, hogy interaktív legyen. Ne kelljen megnézni, hogy tegnap mennyit esett a nasdaq, ha nem érdekel. Meg lehetne "thumbnail" nézet is. Van egy kis rövid összeállítás mindenről, ha érdekel, lehet egy szinttel beljebb menni.
    Meg persze nincs műsoridő. Akkor meg már a csatornák is feleslegesek. Elég, ha van néhány stúdió, mindegyik megcsinálja a műsorát, te meg azt nézed, amelyiket éppen akarod. Ez így lenne korrekt.
    Csak akkor nem lehetne benyomni a reklámokat. Bár az engem nem zavarna. :)
  • zakika
    #45
    hat akkor vegyuk a jov tveje lehetoseget - szazas plazma digitalis minosegbe a nere rakapcsolva... van egy kartyad amit bedugsz, azonositod magad es aszerint mit nezel fizetsz (on line...) meg a hirekert is (ami kozszolgalati) es meg az agymosasert is. ha valamit tobbszor akarsz megnezni - nem gond, csak fizetned kell... es a honap feleben a TV bejelenti, lejart az evhavi musorelofizetesed, vidd inkabb a csajodat vacsorazni es utana dongesd meg. sajna pornot nem szolgalnak hozza, ugyanis lejart a haviberlet...
  • Tetsuo
    #44
    Kit érdekel a TV? LOL
    MPAA Fuck!
  • pemga
    #43
    Vesd össze: South Park c. sorozattal. Ők ugye támogatják a netes elérhetőséget (Michael Moore is ilyen figura egyébként). Hány ember nézi meg a bemutatás napján azon a pár adón? És hány nézi meg utána szerte a Földön a netről?
  • pemga
    #42
    Hehh, kicsit le vannak maradva a fijjug. A TV, mint olyan egy már lejárt őskövület. Korlátos elérhetőség, rögzített műsorrend, pár nyelven hozzáférhetőség, gaggyer hang és képminőség. Egyszerűen le vannak maradva 5-6 évvel, és ahelyett hogy kihasználnák a technika lehetőségeit inkább a dögöjjön-meg-a-szomszéd-tehene-is állásponton vannak. Ha mi nem tudunk elérni sok embert a szánalmas műsorainkkal (ld. reklám-idő mérésének egyik alapja), ti ne is nézhessétek, beee.. Nagyjából ezt olvasom ki ebből a hozzállásból. :).
  • sghu
    #41
    Micsodaaaa??? Leszedted a Győzikét???
    Ezért a tömlöc legmélyén fogsz megrohadni te mocskos tolvaj kalóz!!!


    Jaa, amúgy pedig ünnepélyesen bejelentem, hogy az MPAA és a többi parazita rákfene KINYALHATJA A SEGGEMET!
  • Caro
    #40
    Ez így van. Csak nem veszik észre. Asszik neked "az is jó lesz". Tipikus fogyasztói társadalom. De az ma már kezd halványodni.
  • Lifeforce
    #39
    Nekem ok.
    Természetesen akkor ha megszerzed nekem akkor amikor azt leadják, és nem rá 1 évre.
    De ha már 1 évre rá akkor Magyarul kérem, de minimum Magyar felirattal!!!
    Ja hogy ez lehetetlen....
    Hát tudod, ilyenkor olyat írnék ide, és olyan szinten lehúznám az MPAA-t, hogy azt hiszem törölnék még a regemet is, nem csak a hozzászólásomat.
  • Asperot
    #38
    Hány évnyi kényszermunkával eltöltött dolgos nap vár rám a kőbányában, ha letöltöm a péntek este elmulasztott sorozatom egy részét? Amire fizettem : mert van tv előfizetésem! Fizettem mert bámulom a buta reklámokat!
    Viszont éljen mindenki bűnbocsánattal ha „csak videóra veszi” a sorozatot. Várom a pillanatot hogy a nálam vendégeskedő külföldi rokonokat elviszi a hatóság mert olyan régi vhs felvételeken szórakozik amit az ő hazájukban nem mutattak be…tehát ők semmilyen formában nem tömték a készítők zsebét ergo lesznek szívesek becsukni a szemüket bedugni a fülüket….már ha élvezik a szabadlábon létezés előnyeit!

    Vegyék már észre hogy változott a világ!! Ami eddig működött az mára megváltozott! Egyszerűen változtatniuk kell és nem sittre kényszeríteni mindenkit! Kínáljanak alternatívákat amik megfelelnek a mai kor igényeinek. Kiszolgálni az igényeket és nem a hatvanas évek körülményei szerint számolni!!

  • 2XP
    #37
    Ahh, tévécsatornákról nekem is igen "jók" a tapasztalataim. Nagy felidulással beindították a digitális adást - arról ne is beszéljünk, h 1 hónapig egyáltalán nem volt, majd 2 hónapig a hang és a kép szaggatott (néha ma sem tökéletes), persze összesen egy fél havi havidíjat engedtek el -, és ennek örömére megemelték a díjat 1500 ft-tal, be kellett szerezni egy boxot (egy ingyen van, de mit csináljak, h másik tv is van, amihez 5000 ft letét + havi 500 ft egy másik), ráadásul a lehető legselejtebbet, legolcsóbbat kaptuk, ami szinte használhatatlna, ha pedig fel akarok venni vmit videóra, akkor közben mást nem nézhetek, mert digitálsi videót sehol sem kapni, és mit kaptunk cserébe? Egy normális csatornát, a Discovery-t... De van 2 olasz (rai uno + a vatikáni tv, "kedvenceim"), 1 francia, meg az olyan remek adókról, mint a bptv, fashion tv, ne is beszéljünk. És összesen 1 német adóm van, pedig talán németül kicsit többen beszélnek, mint az előbb említett nyelveken. Fejlődés...
  • Cobra.
    #36
    Ha kíváncsi vagy jó sci-fi/egyéb sorozatokra, akkor rendeld meg amerikából DVD-n, mindössze 200$-ért. És ebből az árból a készítőkhöz el is jut legalább 10$

    Annyira nem ide tartozik, de a T-kábel meg *** be, valószínűleg sose lesz AXN meg A+, a német csatornákról nem is beszélve (azokat legalább Astra-n tudom fogni). Helyette van ZDF, Paprika ,4-5 hírcsatorna, meg hasonlók, amiket valószínűleg negyed annyi ember néz, mint amennyien a normális csatornákat szeretnék.
  • Lifeforce
    #35
    Szeretnék előfizetni a Scifi channelre!!!
    Szeretném Magyarországon fogni!!!
    Oldja meg az MPAA, utána jöhet a pofázás!!!
    Szerintem nem csak én vagyok ezzel így, hanem más is.
    Szívesebben előfizetnék rá mint a vacak HBO és egyéb ocsmány sz@ar Magyar csatornára!!!
  • Lifeforce
    #34
    De az emberek is birkák, mert hagyják magukat.
    Nincs ezzel gond, hogy az MPAA védi a sorozatokat is, viszont akkor oldja meg, hogy fizetve megnézhessem.
    Én nézni akarom a Stargate Atlantistm és a 24-et!
    Oldja meg a @@@@@@dsdápwej3wdrh3üw MPAA.
    Ha pedig nem tehetem, akkor megkülönböztet az MPAA, amit minden országban büntetnek.
    Én ugyan olyan ember vagyok mint a amerikai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Inquisitor
    #33
    Azért vicces, szóval a Video/DVD felvevődet se használhatod, csak amelyik műsornál megengedik majd? Kitámaszthatod az ablakot szellőztetésnél vele? És mikor fognak mondjuk politikai szelekciót bevezetni például?
  • Caro
    #32
    NEM!
    Az internethez ne merjenek hozzányúlni!
    Az az emberiség utolsó szabadsága.
  • Gabest
    #31
    Mekkora rémképzetem támadt hirtelen! Lehet, nem sokára a letöltést is megadóztatja az artisjust. Mondjuk gigánként egy ezres,
    . 1/3 kozsóé, 1/3 kenőpénz a parlamentbe, 1/3 meg a mercire kell.
  • Caro
    #30
    Legszívesebben elmennék erről a bolygóról ezekkel a barom intézkedésekkel. Dehát nem lehet. :(
  • winnie
    #29
    Hmmm, kint meg megért sikeresen 3-4 évadot? ENNYIRE igénytelenek a magyar TV nézők? :O

    nálunk még amerika 2-3. legsikeersebb sorozatát sem merték bevállalni főműsorban. (ld. kedd 23 óra fle a without a trace a tv2-őn)

    amúgy meg a 24 kint sem váltotta meg a világot, avgyis nem annyira nézett (40-50. a sorozatoplistán), viszont bazi nagy kultusz lett és nagyon jók a dvd-eladások. (neten is kult, persze)
  • winnie
    #28
    így van. nagy igazság. zombi nézőhad. az mtv-n a csaj nem jár egyedül 380ezer nézővel futott főműsorban - majd UTÁNA az rtl-en 1,3M-ót hozott...
  • raingun
    #27
    "A televíziós műsorokon emberek ezrei dolgoznak, és ezeket a munkahelyeket ugyanúgy meg kell védenünk"
    Ezt a szöveget még leírni is szentségtörés!
    Itt kizárólag arról van szó hogy a saját zsebeiket tömködjék.
    Ami persze megszokott dolog, de ahogy ezt előadják, igazán undorító!
  • Béla bácsi
    #26
    Csókoltatom őket a nagy rakás tv-ripemmel együtt...
  • _Vegeta_
    #25
    Ezek nem emberek...
  • entreri
    #24
    Én néztem az Andromadat, amíg át nem került az AXN-re. Azt csiripelik, hogy nem sokat vesztettem.
  • TeszteloPontHu
    #23
    Az MTV szinte bármit adhatna, nem érdekel senkit. Egyszerűen nem kapcsolnak oda a népek. Max. a Lagzi Lajcsira és a Névshowrra a nyugdíjjasréteg.
  • irkab1rka
    #22
    ÉN = Értelmes Néző :)
  • irkab1rka
    #21
    "A világhálón keresztül megvalósított lopások elfogadhatatlanok" MPAA

    "A TV műsorok színvonala elfogadhatatlan" ÉN :)

  • irkab1rka
    #20
    Tisztelt Inquisitor!

    Amennyiben tudomása van a szóban forgó jogsértésről, kérem azonnal tegyen bejelentést a legközelebbi rendőrhatóságnak, amennyiben nem szeretné, hogy Önt is vád alá vonjuk bűnpártolás és összekacsintás miatt.

    Megható 10telettel:

    MPAARIAJSVA

    ui.
  • HUmanEmber41st
    #19
    Helyzet az, hogy totális ellenőrzés a médián= az emberek tudatának totális befolyásolása.
    Erre törekednek elsősorban. Először csak "törvényesen" aztán már nem fog számítani az sem a totális diktatúrának.. NWO rulez...
  • Inquisitor
    #18
    Az milyen lesz, ha a RIA, ASVA, MPAA rohamkommandó rádtöri az ajtót, ablakot 40 emberrel, mert felvetted a régimódi nem másolásvédett 20 éves videóddal az Isaura 197-ik részét :))
  • Inquisitor
    #17
    " 24 természetesen nem lesz (pedig ezt ráadásul nagyon keményen be is promózta az mtv - és nem érdekelt senkit:( "
    Hmmm, kint meg megért sikeresen 3-4 évadot? ENNYIRE igénytelenek a magyar TV nézők? :O
  • winnie
    #16
    Ahhoz hogy egy sorozat megbukjon ahhoz legalább le kell adni belőle elégséges számú részt hogy legyenek nézettségi adatok.

    minden sorozatnál (nagyon kevés a kivétel) az első rész, a premier nézettsége a legnagyobb, utána már csak csökkenés van - új nézők ritkán csatlakoznak.

    lehet, hogy V3 így kezelte, de az adatok nem cáfoltak rájuk - a scifi itthon rétegműfaj, és az ST a rétegen belül egy külön réteg, az átlagnéző úgy érzi, hogy egy beavatott rétegnek szól.

    A másik dologgal kapcsolatban.És mi lenne a fizetős HBO-t és a szinte sehol nem fogható csatornákat mint pl. AXN kivennék a körből

    akkor teljesen más lenne a helyzet, de ezek is magyar csatornák, ők is vásárolhatnak bármit (gondolj bele, májusban indul az hbo 4. csatornája (az hbo, hbo2 és az axn után) a cinemax.

    itthon a kutya sem néz(ne) sorozatot 2-3 kivételtől eltekintve országos tévén, viszont a kis tévéknek a sorozatok az egyetlen kiugrási lehetőségük - ezért is vesznek ennyit. (másrészről pedig a nagy tévéken így is van egy csomó egyéb (kevésbé színvonalas) sorozat.

    Ez elég tipikus magyar szokás mivel a sorozatok első évadjait vásárlócsalogató jelleggel jellemzően olcsóbban adják és arra még van keret, aztán a folytatásra már nincs pénz.

    nincs szó arról, hogy olcsóbban adják - pl. az mtv rekordösszegért vette meg a legújabb sorozatát a jack and bobby-t - az viszont nem magyar szokás, hogy nem folytatják, hiszen amerikában van, hogy a legyártott részeket sem nyomják le, ha valamit nem néznek elegen (max eladják külföldre) - nálunk, ha valami sorozat megbukik, akkor egyértelmű, hogy nem folytatják (ld. 24, ally mcbeal), ha valami sikeres, akkor veszik az új évadot, mint a meszes (vészhelyzet, jag, elnök emberei, maffiózók)

    24 negyedik évadot, enterprise 4. évadot, BSG-t, SG Atlantist?

    enti tuti nem lesz, atlantis valszeg lesz - 24 természetesen nem lesz (pedig ezt ráadásul nagyon keményen be is promózta az mtv - és nem érdekelt senkit:( - és szerintem BSG is várható, de valamelyik kábeles csatornán...
  • Caro
    #15
    DE ELEGEM VAN EZEKBŐL A ROHADT JOGVÉDŐ SZERVEZETEKBŐL!!!!
    Éntőlem haljanak éhen, nem érdekel. Akkor legalább nem adózok nekik. Kíváncsi vagyok, mikor találják ki, hogy a net árába be kell építeni a jogdíjat.
    De ezt inkább nem hangoztatom, mert még ötletet adok nekik.
  • Caro
    #14
    A TV nem hiszem, hogy sokáig élne, az on-demand technológia(mint a net) sokkal jobban igazodik a felhasználók igényeihez.