Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyébként nem tudom így hogy szeretnének fejlődni sztem 4-5%-tól nem szabadna kevesebbet adni ilyesmire.
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Erről valahogy nem írnak túl sokat még a szakmai oldalak sem...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kezdenek rájönni miért is ennyire ellenállók ezek a kis dögök és lehet hogy ez még előnyünkre lesz...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.09.20. 21:00:43
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Sot a fold elso elolenyei is valoszinuleg ilyen helyeken jottek letre, a fotoszintezis csak kesobb jelent meg.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
És egy kis 360-as videó:
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.09.17. 08:33:41
Az életet szinte lehetetlen kiirtani, ha már megfertőzött egy bolygót.
Az atka méretű összetett többsejtű medveállatka a kriptobiózis segítségével meghal amikor kedvezőtlenek a körülmények.. teljesen kiszárad, majd amikor nedves közegbe kerül, újra éleszti önmagát.
Több száz évet is kibír.. -260 C fokon is vígan elvan.
+150 C fokon is ugyan olyan jó neki.
Kivitték őket az űrbe is a vákuumba, szélsőséges hőmérsékletek 3 kelvin és 500 kelvin között váltakozó a forgás szerint.
földihez 4000 szeres ultraibolya sugárzás.. ionizáló részecske sugárzás.. nem számít.. ugyan úgy elvannak az űrben is mint a földön.
Hazahozták őket az űrből, aztán még szaporodtak is visszatérve a földre..
Szinte elpusztíthatatlanok.. a terminátor semmi hozzájuk képest.
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.09.16. 17:42:40
A nagy kérdés az.. lehet e üzemanyagot spórolni az által, hogy vizet permetezünk az égéskamrába???
Nem. Ellenben jelentősen megbonyolítja a rakétahajtóművet.
A vízbefecskendésre otto-motoroknál és sugárhajtóműveknél volt példa, előbbi is egyre inkább kikopik, de ott elsődlegesen a hőelvezetés (alacsonyabb belső hőmérséklet) volt az indok az alkalmazásra.
Repülőgépeknél használtak vízbefecskendezést, ahol ahogy írtad, a kiáramló tömeget növelték vele, ám emiatt tökéletlen lett az égés, ez az oka például annak, hogy a korai B-52-es bombázók fekete füstöt húzva szálltak fel - a fekete füst valójában el nem égett kerozin. A cél ott sem az üzemanyag-takarékosság, hanem a tolóerő növelése volt ideiglenesen.
Azóta sokkal hatékonyabb hajtóműveket gyártanak már, így a vízbefecskendezés kvázi eltűnt a sugárhajtóműveknél.
A rakétahajtóműveknél a V2-nél használtak alkohol-víz keveréket (75-25 százalékarányban), ahol a víz a hőmérséklet kontrolálása miatt volt szükséges - az 1950-es években gyorsan ki is váltotta az RP-1 kerozin...
Az üzemanyagon a kerosine felhasználást értem.. mivel az a legdrágább komponense a hajtóanyagnak.
A kerosine magyarul kerozin...
Utoljára szerkesztette:
Különben is, észrevennénk, ha a Naprendszer valamelyik gázóriásának légkörét vagy valamelyik aszteroidát/törpebolygót/holdat bányászná valami? Kétlem... Különben is az egész ötlet az emberek agyából pattant ki.
Teljesen nyilvan senki nem erti, kulonben nem ez lenne a jelenkor fizikajanak egyik legfobb kutatasi iranya😊
A kvantumfizika erezhetove, (sajnos meg nem erthetove) teszi azt, hogy az altalunk megszokott fizikai vilagunk mogott valami egeszen elkepeszto, egyelore felfoghatatlan fizika letezik, mint mozgatorugo.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
egyebkent kivalo csatorna, pont az erthetoseg hataran egyensulyozik, es elgondolkoztatja az embert. Volt par dolog amit altaluk ertettem meg a fizikabol😊
Én nagyjából tudom követni, ha ilyesmi a téma - akár angolul is - ez sok év olvasgatás és előadássorozatok hallgatásának-nézésének eredménye. Értelmesen magyarázni róla már nem nagyon sikerülne, és könnyen tudnak olyasmit kérdezni, amire csak pislogok válasz helyett 😊
Ez csak egy teória.. de többen is foglalkoztak már vele.
Vannak akik szerint a kvantummechanika eredményei ezt látszanak igazolni.. pl a tudat és a valóság kölcsönhatása..
Ha valamit nem érzékelünk az fizikai valóságában nem létezik, csak mint valószínűség, lehetőség. A kvantumok mikro világában.
#hhwnd
Mondjuk nem túl rég a kvantumradíros mókával megrázták rendesen a pofonfát 😊
Hasonló okokból kínos az Orion is. Gyakorlati szinten a CST-100 csak azért nem versenyképes vele, mert a Boeing-nak nem célja a Lockheed által épített Orion (és a Boeing által épített SLS) alá vágnia azzal, hogy ugyanazt olcsóbban megcsinálja. A SpaceX ellenben kvázi ugyanarra képes űrhajót épít.
Bolden nem ostoba, de szana-szét szakítják a nézetkülönbségek. Ha támogatásáról biztosítja a Falcon Heavy / New Glenn rakétát, akkor azzal a NASA saját programját kérdőjelezi meg, ami belső feszültséghez vezethet.