Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.12.22. 17:53:52
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
mackószanitéc! ignored list:tetsuo,pares,
(úgy emlékeztem belinkeltem idén is, most jöttem rá, hogy nem)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
megint egy újabb hidegháború elé nézünk
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
A JAXA sikeresen elindított egy teherszállítmányt az ISS-re és a rakétán utazott egy új, kísérleti műhold az űrszemét begyűjtésére is. Egyelőre szó nincs arról, hogy sikerülne újrahasznosítani valamit a szemétből, de az érdekes "póráz"-megoldással legalább a légkörbe lehet kényszeríteni a kisebb-nagyobb darabokat. A módszerrel régóta kísérleteznek már és most egy halászháló-gyártó társasággal karöltve próbálják ki a gyakorlatban is, hogyan működik.
Persze inkább ez mint még egy baleset vagy valami.
Meghalt John Glenn, az első amerikai, aki 1962-ben körberepülte a Földet egy űrhajóval.
Nagy érzékenységű, gyors szenzorok kellenek a csatlakozási művelet közben történő adat, információ szerzés miatt.
Több manipulátorra és eszköz specifikus adapterekre lesz szükség.. azaz több féle szerszámos svájci bicskát is kezelni tudjon.
Akár még hegeszteni is lehet az űrben ha arra van szükség.. mig mag wmag ugyn úgy működik vákuumban.
4 - 6 manipulátor szerintem az optimális.. kettő befogja és stabilan rögzíti magához a száguldó holdat.. majd az optimális pozícióban tartja maga előtt.
Aztán még kell egy megfogó manipulátor is.. aztán egy olyan amelyik a szerszámot kezeli.. olyan is kell amelyik tartja a műholdról leváló részét a szétszerelés során.. addig amíg vissza nem kell szerelni.
Körülményes egy kihívás de munkával simán megoldható.
Emlékeztek még a javítórobotos-műholdas programra még az év elejéről? Nos, a NASA leszerződött egy Palo Alto-i céggel, a műholdakban és telekommunikációban elég tapasztalt SSL-el, hogy 2020-ra megcsinálják neki ezt.
Először sikerült kozmikus eredetű porrészecskéket kimutatni nagyvárosi háztetők koszrétegéből. Három mázsányi kupacot túrtak át 0.01-0.03 milliméteres darabkákért és sikerült is szép számmal találni belőlük. Az érdekesség, hogy ezek felépítésükben és méretükben eltérnek a korábban a sarkvidékeken talált, több millió éves részecskéktől.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Van valami új hír a KIC 8462852-ről ?
Mi a jelenleg legstabilabb elmélet arról, hogy mi okozhatja a csökkenést ?
Szerk.: Közben a redditen írják, hogy orosz hírügynökségi jelentés szerint vélhetően elveszett.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.12.01. 17:31:27
Közben az Iridium weboldala szerint a SpaceX bő két hét múlva tér vissza a kilövésekhez, 10 műholdjukat fogja felvinni alacsony keringési pályára.
★★★★★
★★★★★
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A legértelmesebb módja az erőforrásaink felhasználására az ha a tudásunk, technológiáink gyarapításába fektetjük.
Azaz megvásároljuk a Megtehetem, Megtudom képességét.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az SLS / Orion alternatívák terén az opciók:
-A SpaceX a nagy nyertes lehet ennek. Ott a Dragon v2 és a Falcon Heavy...
-A másik esélyes a Blue Origin, noha csak a New Glenn hordozórakéta áll majd rendelkezésükre, űrhajójuk nincs még (vagy nem tudunk róla).
-Az ULA lábon lőtte magát a Vulcan-al, mivel direkt nem akart skálázható rendszert, nehogy az SLS-re veszélyt jelentsen.
-A Boeing dettó lábon lőtte magát, hiszen a CST-100 dedikáltan csak LEO képes, nehogy veszélyeztesse az Orion-t.
-Az Orbital nem is tud beleszólni ebbe, se rakétája, se űrhajója ezen a szinten nincs.
-A Sierra Nevada feltehetően megint verni fogja az asztalt, de csak űrhajója van, amely ráadásul nem éppen ideális a célra...
- A nemrég újból felbukkant EM Drive pletyka kvázi megerősítést nyert, hivatalosan is nyilvános lett a hajtóműről szóló tanulmány és az értékelése. Napokon belül további cikkek tömkelegei várhatók...
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Most már tényleg át kellene emelni a tesztelési fázisokból azokat a könnyű, jól működő KICSI ion meghajtókat a gyakorlati megvalósításba.
Mindegyik ilyen műholdat és minden jövőbeni műholdat ilyen eszközzel kellene felszerelni.. és akkor minden komolyabb terhet elég lenne rakétával csak LEO pályára szállítani.. onnantól fogva mehet az ion thruster.. és pár hónap múlva ott is van a teher ahová szánták a megfelelő magasságba.
Tölthető tartályra van szükségük.
Ha később mondjuk kifejlődik rá valami ipar.. a föld körüli üzemanyag utántöltésre..
- Két kutatás is azt az eredményt valószínűsíti, hogy a Pluto felszíne alatt nagy mennyiségű víz található, és ez befolyással volt a mai Pluto - Charon kötöttségre és a bolygó "szívének" elhelyezkedésére, ami nem véletlenül ott van, ahol. (Másik cikk ugyanerről.)
- A NASA pályázatot indított Space Poop Challenge címmel. Az űrruhák "melléktermék" rendszerének kialakítására, működésére lehet ötleteket adni a meghatározott feltételek mellett (max. 5 perc alatt működőképes legyen az űrruhával együtt és legalább 144 órán át bírnia kell).
- A világ eddig ismert legkerekebb természetes tárgya egy, a Napnál is nagyobb csillag, aminek egyenlítői és sarki sugara mindössze 3 km-rel tér el egymástól.
- A SpaceX az FCC-hez benyújtott kérelmében több, mint 4400 műholdat szeretne felbocsájtani, hogy globális szélessávú internetet biztosítson a Föld teljes felszínén. Kezdetben 800-zal indítanának, amelyek a mérsékelt égövi, sűrűbben lakott régiókat fednék le és később bővülnének 4425-re. És nem csak ők az egyetlenek, többen is nyomulnak a témában.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.11.16. 17:06:25
Olyat látsz bele valamibe ami nincsen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
csak textusokat idézel és azt kívánod hogy ide oda futkossak még én is a sorokban..
Hogy alakult ki egy X természetes módszerrel pont ott?
Mert ha nem természetes, akár simán lehetne az is, hogy már javában benne vagyunk egy galaktikus méretű felfegyverkezési versenyben és már javában építik a galaktikus halálcsillagot.
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.11.14. 20:12:10
http://avilagtitkai.com/articles/view/oriasi-x-alaku-strukturat-talaltak-a-galaxisunk-kozepen
Olvasgatnék korrektebb cikkeket is róla...
Egyébként 1-2 éves hír, hogy volt Pu-238 rendelés, keresd vissza.
20k atomtöltet sincs már, talán összesen van papíron 8-10k.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/