10000
  • ximix #6993
    :)
  • Pares

Az interjúból:
    Amint már írták korábban, a középső fokozat 450-500 km/h-val csapódott be a tengerbe, kb. 100 méterre a drónhajótól. A baj az volt, hogy elfogyott a triethylboron a rakétából, amivel újraindítják a hajtóműveket, ezért csak a középső indult újra, a két szélső nem, ami nem volt elég. Egyébként egyik fokozatot sem tervezték újrafelhasználni. Ezentúl csak Block5-okat tervezik újrafelhasználni, Block6-ot pedig már nem terveznek, ezzel az F9 és FH fejlesztése befejeződik, mostantól a BFR-re fognak koncentrálni, hogy ha minden jól megy, akkor 2019-ben űrugrást végezhetnek el vele, 3-4 év múlva pedig földkörüli pályára is állíthatják. Az FH egyébként Block3 és Block4 rakétákból állt, a következő FH-k már Block5-okból fognak állni. A "legfontosabb és legdrágább" dolog, a külön az FH-ra újratervezett "uszonyok" (grid fins) pedig a két visszatért fokozattal visszatértek (a középsőn másmilyenek voltak), saját elmondása szerint ha választania kellett volna, hogy melyik rakéta robbanjon fel a 3 közül, akkor a középsőt választotta volna.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.02.07. 13:03:11
  • Dzsini
    Egy-két hétig az összes lehetséges helyre be fogják pakolni :) Teljesen ingyen.

Fun fact: a Tesla éves marketing költségvetése 2006 óta minden évben kevesebb, mint a forgalmának 1 százaléka (az autócégeknél ez 5-10% környékén van), és több évben 0 is volt.
  • Prof William
    Remélem valaki összemixeli majd a azzal a videóval amikor az új Star Wars filmben
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Holden begyorsul a flottába és darabokra szedi főhajót + a flotta felét.

Az hangulatos lenne. :)
  • [NST]Cifu
    Egy kis összegzés.
  • Ninju
    2:34:00nál van egy jó kis éjszakai zivatar miközben az előtérben látszik a Spaceman. :)
  • [NST]Cifu
    Elveszett, túl kevés volt az üzemanyag, így cirka 450km/h sebességgel becsapódott a drónhajó mellett a tengerbe, állítólag a drónhajó is megsérült.

Az alapvető repülésirányító számítógép utasítás az, hogy mindenek előtt a megfelelő pályára kell állítani a terhet, ha ehhez az eredetileg számoltnál több üzemanyagra van szükség valamiért, akkor hiába próbálja meg a számítógép visszahozni a Core modul a drónhajóra, a vége az, hogy elfogy a nafta, és a rakéta fürdeni fog...
  • [NST]Cifu
    Pardon félreértettem a kérdést. Mind a három Core modult vissza szerették volna hozni...

Ez most akkor megy a Mars felé? Egészen addig fogni lehet majd a kamerát, amíg lesz elég sávszél?

Nem a Mars felé megy, hanem végül még a Mars pályájánál is messzebb egy elnyújtott Nap körüli pályára sikerült állítani:

• Dzsini
    Én kérek elnézést
  • Prof William
    Mi lett végül a core--val? Valahol azt írták hogy visszajött, de valahol meg azt hogy elveszett.
  • Prof William
    Mármint földi "fogyasztásra" szánt autó. :)
  • Palinko
    öhm... öhm....

• Prof William
    És mi lesz ha odaér a marsra? Elmegy mellette? Pályára áll körülötte? Vagy belecsapódik?

Mellesleg kétszeres rekord. Az első autó és az első elektromos autó az űrben. :)
  • molnibalage83
    Ez most akkor megy a Mars felé? Egészen addig fogni lehet majd a kamerát, amíg lesz elég sávszél?
  • Pares
    Starman élőben a Tesla Roadsterből:
  • Pares
    Legjobb reddit hozzászólás: "you realize at this moment the center core is both standing and crashed and wont collapse its superposition until observed"
  • Ninju
    A rakomány fellövése sikeres, csak a középső booster sikeres landolása jelen pillanatban igen kétséges.
  • Palinko
    Mert a core is visszatér a drón hajóra. Csak szokás szerint elment a kép, de hogy gyorsan elvették az adást, meg nem jött vissza a kép 1-2 perc múlva valószínűsíthetően azt jelenti hogy ott szétbarmolt mindent megint a rakéta.

Bár továbbra sem értem egy nagy teleobjektívvel miért nem mennek egy másik hajóval oda és filmezhetnék onnan. Már sokadjára megy el így a kép.
  • molnibalage83
    De akkor nem értem a core modul "elvesztését", ha csak booster tér vissza.
  • [NST]Cifu
    A két szélső Core modul (a booster fokozatok).

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.02.06. 22:14:33
  • [NST]Cifu
    Állítólag a középső Core modult elvesztették.
  • molnibalage83
    A Falcon Heavy-ből mennyi az, ami akkor visszatér? Ez nem egészen tiszta most nekem.
  • Pares
    Egyszerűen hihetetlen.

SpaceX:
  • Prof William
    Úgy tűnik sikeres teszt volt. A két kisegítő rakéta szinte tökélete szinkronban szállt le + pályára sikerült állni a mars felé.

Remélem core is leért egyben de ha mégsem akkor is nagyon sikeres indítás volt.
  • mulli1986
    Igen a Core-ra kíváncsi lennék mi lett vele, de a két segédrakéta valami félelmetesen pontosan és határozottan tért vissza.
  • Palinko
    Nem tudom nektek hogy jött le, de olyan megható volt az egész, főleg mikor elindították a zenét és a kocsi belső kamerája mutatta a műszerfalat és don't panic :D Ez most tényleg különleges indítás volt. Remélem a hajóra is rendben leszállt, bár mindegy így is abszolút siker.
  • [NST]Cifu
    Nos, két sikeres booster Core leszállás, sikeres pályára állás, a középső Core fokozat lehet, hogy odaveszett, de ha így is van, ez akkor is nagyon sikeres tesztrepülés....

Gratula a SpaceX-nek...
  • kamionosjoe
    Úgy néz ki minden rendben lezajlott.
  • Pares
    De jó lenne, ha nem robbanna fel.
  • kamionosjoe
    Így legalább én is meg tudom nézni. :)
  • Palinko
    Nálam is így van, bár jobban örültem volna ha előbb tudom akkor nyugodtabban kajálok fürdés után :D
  • [NST]Cifu
    Katt ide.
  • mulli1986
    Hol van stream? Linket tudtok dobni?

Bocs látom az egyik youtube csatorna az élő adás :)
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.06. 21:31:24
  • [NST]Cifu
    Kedves, hogy megvárták, amíg hazaérek :)
  • Pares
    21:45 :(
  • Ninju
    21:05-re csúsztatták a streamet.
  • Palinko
    Jaj, sajnálom olyan jó lett volna ha láthattad volna. Remélem azért még lesz lehetőséged majd valahol valamikor. Az én sztorim sokkal gyengébb, de velem is előfordult hasonló tavaly, Valami 3-szor elhalasztották 4. időpont meg nem jutott eszembe vagy már felidegesített és nem néztem a streamet és pont akkor ment fel :D Utána kereshettem felvételről.
  • Daffit
  • Sequoyah
    Hat pont erre gondoltam, hogy meg normal kilovesnel is mindig kozbe jon valami, szoval tulzottan ne remenykedj. Ket eve pont Floridaban autosturaztunk, es nagyon orultem hogy pont akkor lesz kiloves amikor Orlando kornyeken jarunk, es mentunk is megnezni. Csak ott derult ki, hogy valamit problemat talaltak a tesztelesnel, es elhalasztottak par nappal, amikorra mar messze kellett jarnunk. Es lehet ez volt eletem egyetlen lehetosege, hogy raketakilovest lassak...
    Akkor megtanultam, hogy raketakilovesnel a tervekben nem bizunk...:)
  • mijki
    Itt lesz holnap(február 6., kedd) 19:30-tól LIVE