10000
-
#7153 Az inkább arról szól, hogy megmutatja mennyire késélen táncol. :) -
#7152 A HTKA-n volt egy jó kommented erről, hogy hogyan lopta el más kezdeményezését lényegben...
Itt. Szóval enélkül is a Musk fétistől a falnak megyek, nemhogy eztán...
Az F9-ben milyen csak ahhoz kifejlesztett szuper innovatív fő elem van?
Mert az egész F9 nagy dobása a visszatérés és újrahasznosítás, de tudtommal egyetlen fajlagos paramétere sem különleges, hanem a digitális fejlődés és SW lehetőségekkel sokadik próbálkozásra összejött a stabil visszatérés és az újrahasznosítás miatt olcsó a móka.
A Space X-et is sokáig csak a hype és nem a sikere tartotta fent, és eköré is építették a legendát, amiről szintén cáfoltál. A nincs pénze komment volt kb. 1-2 éve, de akkor is magángéppel repült haza körítéses kommentre gondolok.) -
Renegade #7151 hááát, ezt a cikket olvasva, nekem kb még szimpatikusabb lett Musk. -
#7150 A középső nevem "the fun killer" -
#7149 Rgr. :) -
#7148 Még mindig nem érted mi a probléma, ami fel lett hozva. Musk marketingje az, ami miatt a SpaceX és a Tesla sikeres, vagy a Boring Company-t egyáltalán látod a hírekben.
Hogy a SpaceX volt az első, aki folyékony hajtóanyagú első fokozatot hozott vissza, azt senki sem vonta kétségbe. De erre egy olyan megoldást használt, amit amúgy a Blue Origin jegyeztetett be szabadalmat a még évekkel az első kísérlet előtt. Erről is már írtam, itt megvan az egész. -
#7147 ejj már miért kellett elárulni :) -
#7146 Kicsit köhögök... -> Kicsit röhögök...
Itt egy mínusz k, ott egy plusz r.... -
#7145 Nem érti. Haha. Jót röhgök. A HTKA.hu megfelelő topikját látogasd meg szerintem
ON -
Sequoyah #7144 Oke, szerintem egyetertunk mi, csak a szavakon vitatkozunk, meg hogy az egyikunk miket gondol a masikunk szavai moge. A megfogalmazasok pedig nem tokeletesek, az en reszemrol biztosan nem legalabbis. -
#7143 "A lenyeg, hogy nem mondom hogy imadni kell" - ezt vesd össze #7123 -al, amit alig 4 órája írtál. Erre próbáltam utalni, köszönöm.
Szerintem se az imádatnak, se az utálatnak nincs értelme. Bár mivel az ember a történelem során mindig keresett magának olyanokat, akiket imádhat / gyűlölhet megalapozatlanul, ész nélkül, így akár miért is ne. Nagyon kiváló háborúkat vívtunk az ész nélküli imádat és gyűlölet nevében, nem fogjuk abbahagyni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.19. 18:39:18 -
Sequoyah #7142 Persze, ha valaki olyan dolgokrol beszel amihez te nem ertesz, az nyilvan automatikusan hulye lesz szamodra aki "megkajalja a szolgent"... Tipikus hozzaallas az ilyen, es sajnos nem tul tudomanyos...
Az eszedbe sem jut, hogy valaki esetleg erti a mukodeset, erti az okoszisztemajat, sot szemelyes tapasztalata is van benne, mert peldaul olyan helyen el, ahol a kornyezeteben sokan hasznalnak napi szinten ilyeneket.
(a mukodest es az okoszisztemat magat itt biztos nem magyarazom el neked, mert semmi koze az urkutatashoz, mashol esetleg)
De mindegy, biztos jobban esik utalni mindent ami eloremutat, csak mert nem hiszel benne. Ilyenkor inkabb jobb csondbe maradni, es hagyni hogy masok hagy probalkozzanak jobba tenni a jovot. Nyilvan nem mindig sikerul a terv, de ha soha senki nem probalkozik akkor meg mindig a kozepkorban jarnank. O probalkozik, es vagy pozitiv forradalom lesz belole, vagy egy labjegyzet. De artani nem ertem mit art neked a probalkozas.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.03.19. 18:34:08 -
Sequoyah #7141 A lenyeg, hogy nem mondom hogy imadni kell, de ha valaki megvaltokent imadja ot annak meg mindig tobb ertelme van, mint utalni ot esz nelkul:) Az imadasnak legalabb van objektiv alakja.
En inkabb felnezek ra, mint minden olyan embere, aki nagy sikereket ert el olyan teruleteken amik engem szemely szerint erdekelnek. -
#7140 Azért ez így sokkal átgondoltabb hozzászólás, mint az első, amire reagáltunk.
"Szoval van miert felnezni ra, es tamogatni ot." - ebben teljesen egyetértünk, de nem csak és kizárólag őt. Nem ő a "világ megváltója", mert nincs megváltani való világ. Egy változó világ van, ahol ő egyike azoknak, akik üzletemberként nagyon jókor vannak nagyon jó helyen. Kezdve ott, hogy 1999-ben az X.com-ot megalapítva megnyitotta az utat a PayPal felé, és ezzel katapultálta magát a nagyon befolyásos üzletemberek sorába (és ugyanez a kotta Jeff Bezossal és a "csináljunk internetes könyvesboltot" ötlettel, stb.). Ami azóta történik, pedig történelem. -
#7139 Látom a villanyautós szlogeneket neked is sikerült jól megkajálnod... -
Sequoyah #7138 Egy Bill Gates en is meg tobbre tartok, de nekik nem sok kozuk van az urkutatashoz. Bezos, Branson es a tobbiek pedig egyelore igencsak hijan vannak a sikereknek.
Es Musk az egyetlen, aki nem csak a vagyonanak egy reszet aldozza erre, hanem konkretan az egesz vagyonat ezekre teszi fel. A fentiek kozul Musk az egyetlen aki csodot jelent, ha ezen probalkozasai mind becsodolnek.
Szoval van miert felnezni ra, es tamogatni ot.
Inkabb elvakultsag az, hogy az eredmenyeit ignoralva szidjak ot, csak mert megy a hype korulotte, es ezert nem szimpatikus. Erzelmek a tenyek helyett... -
Sequoyah #7137 A Teslaval egy celja volt, hogy elterjedjenek vegre a villanyautok. Es most kb az osszes nagy autogyarto a villanyauton dolgozik. Szoval a szemelyes celjat Musk elerte mar most. (Azt meg hogy a villanyauto hogy teszi jobba a vilagot ne kelljen mar magyarazni:D). A penz ot csak azert erdekli, hogy legyen tokeje a legfobb celjaihoz. Es nem medencet akar epiteni belole azt elhiheted:) Es ha o az osszes penzet a mars expedicioba akarja onteni, hat en csak tamogatni tudom.
A tobbi emberhez kepest igen, valoban egy elo szent... Az eredmenyei magukert beszelnek, nehez teljesen figyelmen kivul hagyni, hogy egyelore hihetetlenul sikeres mind a villanyautozas, mind az urhajozas teren. Foleg hogy mas egy fuszalat se tett keresztbe amig o szinre nem lepett. Szoval nem ertem, hogy te miert preferalod az egy helyben toporgast es fejlodes hianyat ami elotte tortent.
A befektetoi persze lehet szivni fognak, majd meglatjuk, de ezt ne keverjuk Musk sajat celjaival. -
#7136 Kb.
Musk a hobbijából él, de félreéértés ne essék, ez a profitról szól. Amit a cégei közül még nemigen termel szinte semelyik, ami éppen az ő kezében van. A SpaceX már fog, de a Tesla akkora lufi, hogy arra szavak vannak.
Muskot nagyon komolyan a médiahype és a gyök2 IQ-jú befektetők tartanak fent, akik a blöffre és marketing dumára adnak zsák pénzt. Szinte már élvezném, ha bedőlne az egész, mert intő jel lenne, hogy műszaki és termésszatudományos zöldésgekre az ember ne adjon számolatlanul pénzt...
A -k és +r rövidítést meg nem értem most sem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.19. 18:01:10 -
#7135 Trollkodok? Te kérted meg, hogy ne offoljam szét. Hát akkor tessék...
Más is tervezett globáls net lefedést, aminek ötletét és szponzorát kvázi lenyúlta Musk. A Teslanak semmi köze nincs az "világ jobbátételéhet"...
A BFR is inkábbv a LEO és geostac pálya még jobb felhasználására jó, nem magaszots marsmeghódiccsa dolgokra. Csak a sajtó ezeket megkajálja, azt meg nem, hogy "profit, profit, profit"... (Amit mellesleg pl a Tesla 15 éve nem hoz....)
Na ennyit a trollkodásról. Kicsit irritál az, hogy Musk lassan már egy élő szent, amikor néha akkora marhaságokat beszél, hogy az ember csak kezébe temeti az arcát... -
#7134 Nekem a felsőfokokkal és a kizárólagossággal van gondom:
"Az osszes milliardos kozul az o szava az amire a legtobbet erdemes adni, mert o egy azon kevesek kozul, aki nem a sajat vagyonanak novelese erdekeben beszel, hanem valoban az emberiseg jovoje erdekli. Es a fenti kevesek kozul o az egyetlen aki az urkutatas jovojeben erdekelt."
Ez így ebben a formában messianisztikus, ami szerintem elvakultság, és kerülendő. Ráadásul a megfogalmazás - számomra - nevetségessé tette az egész kinyilatkoztatást.
Mindemellett tudjuk, hogy Musk mögött egy olyan óriási PR gépezet dolgozik, hogy az egész "vasember" megjelenése, és minden mondata nagyon nagy odafigyeléssel történik, hiszen milliárd dollárok múlnak azon, hogy mit és hogyan mond. Az újabb 15 perc (nap) hírnévért pedig még egy autót is feldobott a szokásos betontömbök helyett. Nem azért, mert az úgy "menő", hanem azért, mert így - tök ingyen - hihetetlen médianyilvánosságot kapott. A Boring Company nevében (nem) lángszórókat és sapkákat árult. Nem azért, mert az "menő", hanem mert így - tök ingyen - hihetetlen nyilvánosságot kapott. És így tovább.
Elon Musk egy üzletember, egyike azoknak, akik a hatalmas vagyonuk egy részét (szerezték bármilyen módon) a hobbijuknak is szentelik aközben, hogy újabb és újabb üzleteket keresnek és találnak eközben. Ilyen téren semmiben nem különbözik Jeff Bezostól, Yuri Milnertől, vagy Richard Bransontól. De ide lehet venni Paul Allent is vagy Robert Bigelowt, és az "emberiség jövője" témában Bill és Melinda Gatest, bár ők a Földön járnak. Remélem a -k +r így megfelelően kifejtésre került.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.19. 17:16:31 -
Sequoyah #7133 Hat igen, a NASA is tele van kivalo mernokokkel, csak nincs aki ertelmesen osszefogna az egeszet. By design a politika fogja ossze, de az meg tudjuk milyen...
Lehet ot persze szidni, hogy szeret nagyot mondani. De az eredmenyei magukert beszelnek. 10x-et mond, abbol csak 5x-et teljesit. De masok megakadnak 1-nel...
-
Pares #7132 Nem kell szégyenkezni, azt, amit Musk csinál, minden milliárdosnak követnie kéne. Ráadásul amit a SpaceX-el letett az asztalra, azt nem vitathatja az égvilágon senki. Jó tudom, a Musk haterek mondhatják, hogy a SpaceX != Musk, és a temérdek mérnököt illeti a dícséret, de nélküle nem is létezne a cég, és Musk egyértelműen kitűzött céljai és víziói nélkül nem is tartanának ott, ahol most. És pontosan ez utóbbinak a hiánya az, ami miatt a NASA csak szórja a pénzt és nem képes egyről a kettőre jutni. -
Sequoyah #7131 En meg azt hittem, hogy ha mastol nem is, de toled elvarhato, hogy ha valamivel nem ertesz egyet, akkor ertelmes, kerek mondatokban kommunikalj, es ervelj a velemenyed helyett. En ertelmesen leirtam, hogy miert tartom ot nagyra.
Ehelyett te inkabb trollkodsz, mindenfele felnott erveles helyett.
Es nem ertem miert kene szegyenkeznem azert, mert felnezek valakire, aki az urkutatasaert sokat tesz, egy URKUTATASROL szolo topicban. Vagy itt velemenydiktatura van, es ha neked nem tetszik valaki, akkor mar nem is szabad ennek ellentmondot mondani? -
Pares #7130 Te köhögsz miatta (robituszin), ő meg röhög rajta. Én pedig elmondok még egy imát, hogy biztos felkerüljek megváltónk rakétájára. -
#7129 Az én álláspontom akkor meg az, hogy nem volt szerencsés ilyen rózsaszín ködös kommentet betolni, amiről tudható, hogy egyesek ingerküszöbét átlépi és nem értenek veled egyet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.19. 15:29:20 -
#7128 ? -
Pares #7127 #7125 #7124
Hitetlenek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Sequoyah #7126 Jobbulast, de nem szerencses ezzel szetoffolni a topicot... -
#7125 -k +r :) -
#7124 Kicsit köhögök... -
Sequoyah #7123 Miert a negativ felhang? Az osszes milliardos kozul az o szava az amire a legtobbet erdemes adni, mert o egy azon kevesek kozul, aki nem a sajat vagyonanak novelese erdekeben beszel, hanem valoban az emberiseg jovoje erdekli. Es a fenti kevesek kozul o az egyetlen aki az urkutatas jovojeben erdekelt. -
Pares #7122 Inkább 1 óra és 12 perc hírnév
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.03.18. 14:11:14 -
Renegade #7121 ha meg már túl sokan lesznek, akkor átállnak a svájci fél-közvetlenre, szerintem nem rossz ötlet ez.
persze még vagy 100 évig nem nagyon kell ezen tipródni sajnos.
-
#7120 Ez egy újabb Musk-fogás. 12 perc hírnév sokadik kiadás (mint korábban a Mars-terraformálás esete). -
Pares #7119 Musk szerint a közvetlen demokrácia a legvalószínűbb kormányforma a jövendőbeli Mars kolónián...
Ja, ez is addig fog működni, amíg kicsi, főleg tudósokból és szakértőkből álló lakosság lesz, akik értik is, hogy mire és miért szavaznak, meg tisztában vannak a következményekkel...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.03.17. 20:15:12 -
#7118 Szovjet / Orosz űrhajózás története, következő rész. (Szaljut-4, Szaljut-5, Apollo-Szojuz Tesztrepülés) -
#7117 Milyen LEO / MEO kommunikációs hálózatok várhatóak a jövőben,
Sárga műhold: a műholdak gyártója már ki van választva:
Zöld műhold: a műholdak indítását vállaló cég már ki van választva
Piros műhold: már legalább egy prototípus-műhold kering odafent
Kék műhold: már legalább egy széria műhold kering odafent
Vannak érdekességek, pl. a Samsung terveiről nem is hallottam eddig, de az orosz, kínai és indiai tervek is újak nekem.... -
Pares #7116 Amennyire én tudom, pontosan így csinálják :) -
Sequoyah #7115 Ha en terveznem a raketat, akkor ugy csinalnam, hogy eleve a viz iranyaba tartson, es csak az utolso, sikeres fekezessel terelodjon a platform fole. Szoval ez egy passziv biztonsagi intezkedes lenne, szemben az aktivval, ahol eredetileg a hajo fele tart, es ha hibat eszlelnek, akkor felreiranyitjak.
Ha magamfajta forumharcosnak ez eszebe jut, akkor gondolom a hozzaertoknek is, szoval eselyes, hogy a valosagban is igy mukodik.
Szoval helyes, hogy az "iranyitottak" szot idezojelbe tetted:) -
Pares #7114 Suicide burn (vagy hover-slam), gyakorlatilag az utolsó méterekben lassítják le a rakétát, hogy pontosan akkor csökkenjen le nullára a sebessége, amikor földet ér. Ez esetben ezt nem lehetett már kivitelezni, ezért a vízbe "irányították"...