53
  • gnar killer
    4 böngészőt próbáltam és eddig a firefox az amivel megvagyok eljesen elégedve^^
  • BiroAndras
    Ami az FF-ben nagy királyság az IE-vel szemben:
    - Tabbed browsing. Én szóba sem állok olyan böngészővel, ami nem tudja.
    - Session Saver. Nagyon tudom élvezni, hogy ha ki kell kapcsolni a gépet, vagy valami egyéb gixer akad, nem vesznek el a megnyitott lapok.
    - Biztonság. A legtöbb hivatlan vendég IE sebezhetőséget használ.
    - Sebesség.

És a marketingról csak annyit, hogy én még az eredeti mozillával kezdtem. És az FF-et is jóval az 1.0 verzió előtt már használtam.
  • Sil78
    Igen, ezt mondtad már párszor, és tényleg fogalmam sincs, hogy nálad miért csinálja mindig ezt, és hogy miért nem segít egy tiszta install új profillal. Nem lehet, hogy esetleg a kiterjesztéseid között vannak olyanok, amik nem bírják egymást? Pl nálam a SessionSaver nagyon nem szerette a MiniT-t meg a TabMix-et (de ez persze csak saját tapasztalat)...
  • Razgon
    Felmérések suxx
  • FTeR
    imádom az ff-et, mondtam már?
    alig fél hete tettem rendbe, mert minden beállítás elszállt. Erre kijött csoda szuper ápdét, új verzsön erre megin minden ext elszállt. 1-2 még le is lett tíltva. És ezt 2 hetenként eljátsza.
  • _Atti_
    sztem az összefüggés vhol ott van hogy ahol több veszélyes oldalt látogatnak ott hamarabb unnak rá az explorerre.
  • arty
    ha mindenki igy gondolkodna mint Te, és IE-zne, akkor a weblapok a tényleg csak "IE alapuak" lennének (szabvány .. ugyanmár kit érdekel? menjen IE alatt azt hello) és linuxon a firefoxod jol széttolná az oldalakat ... ld. még jopár évvel ezelőtti állapotot :)
  • gz8
    Akkor már ketten vagyunk , bár ha dezt is beleszámolom, akkor hárman.
  • vgez
    részemről maxthon
  • ddfg
    Nem akarom foloslegesen dicsoiteni a FF-ot, vagy lehuzni az explorert, de teny, hogy nekem azota nem volt spyware-om miota nem hasznalom az explorert. Lehet hogy csak veletlen egybeeses, de igy van mar tobb honapja.
  • haxoror
    Részemről Firefox
  • Sil78
    Macre is volt, de a 6-ost már nem hozták ki rá.
  • Sil78
    Persze, spyware-ek nemcsak a böngészőn keresztül terjedhetnek, hanem többek közt - látszólag ártalmatlan - programok telepítésével is. De pl az, hogy már alapból nem támogatja az ActiveX-et, elég komoly akadály tud lenni a kártevőknek (különösen azoknál a "mezei felhasználóknál", akik hajlamosak összevissza kattintgatni, és így könnyen összeszednének mindenfélét).

Többnyire nem egy nap alatt javítják (hisz tesztelni is kell a javításokat, az 1.0.4-ből is volt vagy 3 tesztverzió a végleges előtt), de elég gyorsan. Nem úgy, mint az IE sebezhetőségeit (ráadásul nemcsak kevesebb ismert és nem javított sebezhetősége van, de nem is annyira súlyosak).

Egyébként neked mi hiányzik Firefoxból, ami az Operában benne van? Valószínűleg van rá kiterjesztés, ha az ilyen kérdéseket feltennétek a Firefox topicban, akkor még segítséget is kapnátok.
  • mrzool
    Solaris alá anno volt IE.:)
  • Benoke
    A kedvenc idézetem:
    "Böngészőhasználat az Egyesült Államokban, mindenfajta operációs rendszeren"

Szal akkor az IE már Linux -on is elérhető. vagy most mi a retek van?
  • OverLord88
    ebertek:
    Az első kicsit merész kijelentés, ez azért így nem igaz. Én Is Firefoxot használok, mégis akadnak spywarék, akiknek sikerül betörniük, de jelentősen kevesebb, mint ie-nél. Persze heti ellenőrzés mindenképpen kiszűri őket .
    De a sebbeségtesztet én is elvégeztem, nekem is hasonló eredmény jött ki
    archkoven:
    Nekmtudom, hogyez vicc akart-e lenni, ha igen, akkor a következő mondatokat ne vedd figyelembe. Ha mégsem viccnek szántad, hogy nincs hiba a firefoxban, akkor eléggé tudatlan vagy. Hibátlan progi ugyanis nem létezik, sosem létezett és nem is fog létezni. És ha olvasnád a híreket láthatnád,hogy napról napra egyre több hibát fedeznekfel a firefoxban, de ezt általában egy nap alatt kijavítják és megjelenik egy javítás. Persze sok hiba van a firefoxban is de mégis biztonságosabb, mint az ie. (persze ha van egy jó tűzfalad, akkor tök mind1).
    Még egy páran írtak az operáról. Igen azt én is szeretem és használom is. Vannak abban is olyan jó dolgok, amik a firefoxból hiányoznak.
  • ebertek
    Hmm, érdekes, amióta FF-ot használok, egy darab spyware vagy adware sincs a gépemen..
    mozilla.com/products lapot IE 2 mp alatt, FF 1 mp alatt hozta be, miután raktam fel Firetune-t, FF 0.6 mp alatt toltotte be....
  • HuAn82
    Ha értenéd az iróniát nem kellett volna ennyit hiába írnod.
  • arty
    a forumot olvasva rá kell jönnöm, nem csak a japánok korlátoltak, ostobák :)
  • artschi
    Firefoxot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészője! veszély, kaland, nyitottság! Ez kell a hardcore usereknek!

• Yv@n
    Ha valakinek nem esett le archkoven irónikus akart lenni... elég rendesen leszarozta már a korábbi böngésző flame-ekben :)
  • BlackRose
    Most ennek semmi köze a Firefoxhoz vagy az IE-hez, de azt hiszem eladnád apukád, anyukád meg az egész MO-t, hogy csak annak a felénél tartsál ahol a Japánok kb. 5 éve jártak... na de mindegy. Különben a Japánok IE használatának magasságát én egyszerűen azzal magyarázom, hogy IGAZ a Firefox JOBB az IE-nél, de ezt egy munkakörnyezetben (és a Japánok itt járnak) ez majdnem nem érzékelhető, az IE sebezhetősége is inkább csak szenzacionalista hír (igaz, hogy valós, de a reális életben és munkakörnyezetben még véletlenül sem érzékelhető annyira), minthogy olyan tény lenne amely kihatna a munkára és a reális biztonságra. A Németek meg a világon a legjobban hajlanak a marketingre és ezért van az, hogy nálluk a Firefox annyira feljött (90% nem is tudja, hogy miért is használja, mert halvány gőze sincs sem a biztonsághoz, sem a böngészéshez, de most e Firefox a trendi és ezért használják), a Japánok meg a munkájukat végzik és az IE eddig sem akadályozta őket meg ebben, tehát nincs miért váltaniuk, a realitás szempontjából a Japánok messze megelőzik úgy az USA-t mint az EU-t, ha működik akkor jó, ha nem akkor meg majd veszítünk egy pici időt a megoldásra, de mivel nincs mit megoldani, nem foglalkozunk a dologgal - ez a Japán filozófia, a Német meg szeret egy picit trendi lenni, a Japán meg... na de ez már szociólógia és ennek semmi köze a Firefoxhoz vagy az IE-hez, egyébként én is használom a Firefoxot Linuxban, de Windowsban a Japán példát követve nem láttam ennek semmi szükségét, mindent elvégzek az IE-vel, és soha nem ért semmi biztonsági hiba... viszont a Firefox tényleg klassz termék, de mondom nem látom miért cserélném le az IE-t, MS gyűlölő nem vagyok, a trendi dolgokat meg magasról szoktam le... persze Linuxban a Firefox természetes ée itt ha monjuk most az MS kidobná az IE for Linuxot nem cserélnék, mert minek a FIrefox tökéletessen végzi a munkát, ja és a végén némi sokszínűség nem árt... nállam mindkettő él és virul a saját világában.
  • Ch_Slater
    nekem bejönne az opera nagyon, ha olyan szinten lenne hozzá extension mint a FF-hoz. például a webdeveloper ext. a FF-hoz elég jó. ami az operához van az se rossz, más dolgokat tud mind a kettő, de a FF-é nekem hasznosabb. és így vagyok a többivel is, amit az operához akartam leszedni a FF-ban használtak mintájára.
  • HuHa
    Ha nem lenne megszámlálhatatlan string, ami eltünteti a reklámot, és ha nem a képernyő sarkában lenne alig zavaró helyen, akkor helytálló érv lenne:) Firefoxnak meg csak egy baja van, rá kell töltögetni mindenféle kiegészítést normális böngésző legyen belőle. A biztonsági hibák meg folyamatosan ki fognak derülni, csak hamarabb lesz rá frissítés, mint IE esetén. Idővel megjelennek a Firefoxra tervezett spywarek és vírusok is. Ez ellen nem lehet mit tenni. és az ötven millából vonjatok le 3-at, ha hitelesebb felhasználói számot akartok...ugyanis ennyi letöltés után nem használom:)
  • tomo
    egy a baja az operanak, fizetos...
  • Emmegki
    Ez a nagy Firefox hype csak azért van, mert reklámozzák. Egyébként Az Operánál nincs jobb :)
  • irkab1rka
    Firefox.
    No comment.
  • craesh
    sztem nem osztani kéne egymást és azon vitázni hogy szerintünk melyik a jobb, mert ugyis máss ember mást részesit elönyben.
    ha valakinek teccik az IE akkor használja, én speciel szeretnék Microsoft független lenni. Minél elterjedtebb egy progi annál nagyobb a hibalehetőségek száma > annál többet fedeznek fel benne. Ilyen téren lehet egyszer a firefox is oda fog jutni, de egyelöre nem.
    [IE version xxx tökmindegy]
  • FTeR
    nekem lejött...
    (látom erre járt egy moderátor :))

Tök jó, hogy linuxos cuccoknál már a hibák is a pozitívumok közé tartoznak. El leszünk kényeztetve.
  • majmoca
    most mit sírtok? még így is gyakrabban frissítik/javítják mint IE-t
  • bundee
    Hogy lehet frissiteni?
  • arschsg
    aha... Én meg már tényleg azt hittem hogy ilyen hülye, akkor elnézést.
  • mrzool
    Látom néhányotoknak nem jön le archkoven ironikus hozzászólása. Pedig szerintem egyértelmű...
  • arschsg
    lol?

1.0.4... 1.0.0-val adták ki és volt 1.0.1 és 1.0.2 és 1.0.3 most 1.0.4, milyen Újításokat tartalmaznak ezek verzióról verzira? Ha nincs benne hiba te agyalágyult.

Amúgy MAradok IE-nél, sokkal jobb.
  • immovable
    IE egy ... no comment!
  • Cicero
    Kétszer is megnéztem Firefox majd IE- alatt, Firefoxban semmi hibát nem jelzett az IE meg állandóan kidobta, kis pipa nélkül :o Igaz, mire feltettem az SP2-őt elmúlt ez a gond :)))
  • FTeR
    aham, azé jönnek ki 2hetente a hibajavítások.
  • Cicero
    Hát ha így folytatják...
  • majmoca
    sztem mondjuk microfost 10 év múlva már senki sem fog használni...
  • Cicero
    Szerintem a felét a Microsoft terjeszti, hogy elijesztjék azokat akik Firefoxot használnak. Sajnos ez nem nagyon jön be nekik...