227
-
#94 mert Te aztán korrekt vagy... -
#93 miert mit mondott tomcat? -
#92 mert az sg.hu talán mindenben korrekt? ... -
#91 nem azert, de amikor feljottem netre, bekapcsoltam az msn-t, mar akkor atkuldte vki, ircen boldog boldogtalan belebotlott, ha meg kikerul vmi dc-re akko gyakorlatilag mintha az index re kerult volna ki , dc-re a legtudatlanabb szamtechez nemerto idiota is megtudta szerezni.
mellesleg meg azt hittem amiko lattam a screenshotot, hogy az maszatolta ossze aki csinalta a screent. erre tpf mar eleve igy szurta be? akkor meg mi bubanaton pattog mindenki? -
mryocee #90 Baromira igazad van! Egy régi rendszer ül a modern társadalom boszorkányégetésénél a bírói székben!
-
#89 Ez is igaz, de itt picit más a helyzet: most konkrétan arra terelték a híreket, hogy az SG-n jelent meg ELŐSZÖR a tételsor (holott csak egy kifeketített oldal volt), pedig már rég a médiánál volt a TELJES tételsor, amikor ide felkerült az az egyetlen rohadt oldal... -
Robin Hood #88 A lényeget nem kellett összefoglalni, mert azt eddig is tudta mindenki, aki nem csak a Blikket használja hírforrásnak. Az ilyen "nem is igaz, nem mi voltunk, mi csak hallottunk olyanról aki hallott róla" típusú mentegetőzést nevezik magyarázkodásnak. De nem kéne ennyire benyalni az igazából nem is tudom kinek, hiszen senki nem vádolta az sg-t semmivel. Az hogy megírják itt-ott hogy innen "letölthető" az érettségi, szerintem senkiben nem indukált semmilyen indulatot. ez olyan mint hogy ma már lassan az számít kivételnek akiről még nem jelent meg "leleplező" cikk hogy buzi, meg veri a feleségét, meg az XY-al jár. Akinek van esze, úgyis mindig elosztja 2-vel amit olvas, ezen kiakadni teljesen felesleges, ez egy megszokott, járulékos dolog. Egyszerűen le kell szani, mert így csak azt lehet elérni hogy felmerül az emberben a kérdés hogy miért kell ennyire mentegetőzni ha úgysem igaz, akkor biztos van valami alapja. Pont az ellenkezőjét éri el mint amit akar. -
#87 Hát pedig bárki bármit mond, a kulcsmondat(ok) a következő(k):
"Ha az MTV riportere a kép SG-re felkerülése előtt birtokában volt a teljes tételsornak (többször mutatták, hogy reggel 7-kor készítettek a pályaudvari óra mellett felvételt), akkor hogy jelenhet meg az MTV honlapján olyan információ, hogy a tételeket az SG-ről töltötték le? Az MTV-n belül sincs információáramlás?"
LOL, vicces nem? Mégis mindenhol úgy maradt a köztudatban, hogy "az SG-ről voltak először letölthetőek a tételek". Ha ennek nincs köze a politikához, akkor minek? (Még egyszer: először az MTV1-nek volt meg a TELJES tételsor! Még mielőtt kikerült volna a netre... Fura, nem?) -
#86 Ebbe amit belinkeltél a legnagyobb hazugság az az, hogy: "Mi diákok" - ezek ugyanannyira diákok, mint amennyire diákok a felelősek azért, hogy kikerültek a tételek... folyik a nagy egymásra mutogatás -
Caro #85 Amíg nem tapossuk el ezt az információs társadalom előtti bürokratikus intézményrendszert, addig nem lesz változás. -
Nyiri #84 Naes hogy ujra kell irni :) Majd aki foiskola/egyetemre megy akkor is fog jopar dolgot ujrairni... Ez egy kis bemelegites :D -
#83 Jó lett a cikk! -
Nyiri #82 Ez is szanalmas... Az ilyen ember is inkabb tanuljon, ahelyett hogy osszeeskuves elmeleteket szovoget. -
#81 Jó a cikk:)
Hát ugye azért nem helyben iskolában nyomják a tételekt ki, mert az őrzés, a szállítás, a nyomda... ez mind-mind lehetőség arra, hogy vkinek pénz csússzon a zsebébe, amiből megépíti az új luxus villáját, vagy elmegy külföldre "üzleti" útra:D -
Nyiri #80 Az hogy a kereskedelmi media szarik a tenyekre csak botrany legyen nem ujdonsag. Egy evre sikerult beleszalgolnom a temaba es undorral menekultem el, pedig jo penz volt benne. -
#79 ez nem magyarázkodás, hanem csak az igazság a sok baromság mellett ami a médiákban elhangzott. az sg nagyon jól tette, hogy így összefoglalta a lényeget. -
#78 azért ez elképesztő..
igazat adok Robin Hoddnak..
Kár volt elszúrni azok érettségijét, akik becsületesen íták meg..
valóban szemétség,h ennyi lesz a szenzáció..
Ne felejtsük el,h a tételeket szinte minden évben megpróbálják leszeni..S sokszor sikerül is...(Tudtommal, halottak alapján..)
Kb 10 év alatt 10 botrány volt...Nah ez nem érdekel senkit?
A baki eleve a rendszerben van..
Mellesleg szerintem itt az egész az új érettségi rendszer ellen történt...
Én jövőre érettségizek, nekem sem tetszik ez a rdsz, de végülis tök mindegy,h milyen a rdsz...Aki tanul annak így is..úgy is sikerülni fog tudásának megfelelően.
Az érettségitől különben nem tartok..nekem max a töri okoz majd gondot, de az sem különösebben,hiszen humán tagozatos vok...az egséz olyan mint egy-egy hatalmas T.Z.
megadják,h miből tanuljak...Megtanulom..s a végén megpróbálom bebozonyítani, s amaire csak tudok válaszolok... -
Tusy #77 - a törvények nem az igazságról, hanem a jogról szólnak. Magyarországon ha lopsz, csalsz, hazudsz, akkor jogod van szabadlábon védekezni.
- régebben egyszerűbb volt a helyzet, akkor jogod volt befogni a ... -
Caro #76 helyesen:
Én akkor is az SG-t fogom olvasni, még ha fizetnek azért hogy nézzem őket akkor is. -
Caro #75 Mi az, hogy három évet kaphat!?
Ez egyáltalán nem az ő hibája, köze nincs hozzá. Az információk áramlását a társadalomban már nem állíthatják meg!(Valami véleménynyilvánítás szabadságjoga...)
Azt kell felelősségre vonni, aki(k) miatt kikerült. Nem pedig azt aki felhasználta.
A média meg éntőlem megpusztulhat. Én akkor is az SG-t fogom olvasni, ha fizetnek azért hogy nézzem őket. -
Tusy #74 - kiváncsi vagyok, ha bíróság elé kerülne az ügy (amit azért nem hiszek), hogy a személyiségi jogok vajon nálunk is elsőbbséget fognak-e élvezni, mint tették azt amerikában a filmeket másoló egyetemisták nick-neveivel (szem. jogokra hivatkozva nem adta meg az egyetem a valódi nevüket, tehát bukott a per) -
Tusy #73 - örüljünk inkább, hogy nem fogták ránk, hogy van titkos atomfegyverünk. Irak után hisz még valaki a médiának? Szerintem az az ember orvosi eset (én meg azért, mert esetleg gondolkodom, vagy legalábbis ezt képzelem magamról :) ) -
Robin Hood #72 Hát igen, végülis sokkal súlyosabb eset az ilyen mint drogosan rendőrt gázolni, ala Cs. Elődke... Tudnám hogy számolják ki ezeket a bűntetési tételeket...
// Annak kéne partvis az ánuszába aki valójában ellopta a tételeket, és ezzel a becsületesen tanulók munkájának értékét teszi tönkre. -
#71 ez, így ennyi... -
Robin Hood #70 Nagyon para lett az sg a polfóum bezárása óta, de minek ennyit magyarázkodni ha nem ők a hibásak? Ez a cikk eléggé bizonyítványmagyarázás - totál feleslegesen. -
#69 helyes, tele van már a f*szom h mindenki össze-vissza beszél! Most mi fog következni? Beszüntetik itthon a netet, mer ien dolgokat is lehet csinálni vele? nevetséges...dehát MÉDIA és ismételgethetném, mer a cinkos mindíg is az, volt és lesz is. Nem kéne elk*rvulni, tanulhatnánk a nyugati és amerikai példákból... -
Atis2 #68 Tudjátok az a probléma, hogy valószínűleg valaki szar (elnézést), de bátor ember lévén felbontotta valahol a lezárt zacsit a nagyfaluban.
Ettől kezdve a szintén bátor érettségizőket ugyanúgy lehet az orruknál vezetni, mint a hülye sajtót. Akkor is megszerzi szegény gyerek, ha nem jelentett neki soha gondot a tanulás. Ha valaki régen puskázott doga közben a középsuliban, akkor igyekezett némi direkt hibát véteni, hogy ne legyen gyanús a dolog. De ebben a botrányban túl sok "direkt" hiba történt, de nem az érettségiző korosztály részéről. A sajtó lavinájára valószínűleg elindult a telefonáradat diák és diák közt.
2002-ben érettségiztem, de ezeket a matek feladatokat függvénytáblázat segítségével most is meg tudtam volna oldani. A magyarhoz pedig csak egy kis fantázia is elegendő lett volna.....
Mindenesetre a fantázia megvolt....
-
#67 MTV-ben megemlítették az SG.hu-t. Az MTV szerint (ha jól hallottam) a ThePartyFace-nek maximum 3 év lehet a bűntetése, feltéve, ha megtalálják. - Szerintem az egész egy nagy hülyeség. -
#66 Nagyon jó cikk, végre helyreteszi a dolgokat. ez már kellett. -
#65 ha egyszer megirta 95%-ra magatol, megirja megegyszer ilyenre. Nem egy ordongosseg... En is megcsinaltam, mar jo par evvel ezelott. Nem haltok bele. -
#64 lager: ez egy marhasag. az uj erettsegi rendszer a nagy kalap szar. miert kell mindenhol osszeeskuves elmeletet gyartani? Arra senki se gondol, hogy aki kiszivarogtatta a teteleket pusztan anyagi okbol tette? Jo penzert eladni a sok hulye, tanulni nem akaro diaknak.
Balint meg egye meg amit fozott az uj idiota rendszerrel. Ha becsuletes lenne, beismerne, hogy "igen, elcsesztuk, szar a rendszer. Legkozelebb jobban csinaljuk". De aki ennyire nem ert a dolgahoz.. amugyis.. mit keres ott? -
Yv@n #63 Vígasztalja magát azzal, hogy lehet most mégjobb lesz... de tényleg, ha sikerült, akkor valszeg megint sikerül neki jól, itt inkább a bosszúság amit okoz a gond. Btw öcsém is írhatja újra, szóval ő is elégé életvidám most... -
#62 cirkusz a világ és a média a kikiáltó a cirkuszban :) -
norti #61 Szerintem meg gyerekek vagytok még :)
Majd megtanuljátok hogy a valódi életben uez megy, csak nagyobb méretben: vki elcsesz vmit és TE szívsz miatta...
Egyébként meg nem fogtok belehalni ebbe az érettségibe még 1x, messze könnyebb ez a fajta "tesztes", mint anno ami nekünk volt. Érdekes, mi megtudtuk csinálni, pedig sehol nem szivárgott ki előre :)
Egyébként meg a XXI. században élünk, a politikának is fel kéne nőnie már... -
dez #60 Most nincs időm elolvasni, de: nem a média, hanem a politika... (Legalábbis ahogy egyesek csinálják.)
BTW, a matekot is újra kell írni. Húgom barátjának 95%-ra sikerült (saját magától), képzelhetitek, milyen pipa... -
#59 -
majmoca #58 pfff... no comment... -
entreri #57 Szerintem ne feledkezzünk meg az igazi tettesekről sem. Az tény, hogy a media ferdít, de az tény, hogy kiszirvárgott.
Itt egy kis bojkott
Szerintem van benne valami. -
pepe003 #56 Ebből a képből botrány? Hát vaze -
#55 szép cikk
valahol a drága média miatt is nem tv-zek met ugysem lehet nekik hinni, akkor meg minek nézzem/halgassam?