121242
Football Manager
  • cory11
    hy all.
    én a regianaval két év alatt feljutottam a seria b-be és ott is 4 forduló után a harmadik voagyok 2győzelem 2döntetlen.
    nyáron igazoltam egy jobbhátvédet az Intertől Ceccarelli meg jött Veli Kavlak ingyen.télen jön hozzám Sergey Kisliy meg nézni akarok egy jó balhátvédet mert orr most Menyhért Gergő játszik(amúgy nem rosszul).
  • Pisti1026
    Tevez SHOW
  • Pisti1026
    Ja, amikor mással voltam akkor is jó volt a West Ham, csak remélem IRL nem fog kiasni, mer egy ilyen csapatnak ott a helye a PL-be.
  • SeLFisCH
    Eddig a West Ham ellen hullajtottam pontot csak, ott is 82. percben egyenlítettem nehezen emberhátrányból. MUt idegenben 2:1,Tottenhemet itthon 4:0ra,Boltont 4:0ra , Chartlont idegenbe 4:2re :D
  • Pisti1026
    Amúgy sztem az angol liga a legjobb;)
  • Pisti1026
    Levittem a York-al egy fél szezont és csak gyengébb középmezőny voltam és így kezdtem a West Hammel , ahool elég jó megy, 4. vagyok féltávnál. Sikerült nagyon jól igazolni és kialakítani egy nagyon jó taktikát. Tudom, hogy röhögtök mertt nemtom, hogy hanyadjára kezdem velük újat de vhol mindig elbasztam és nem volt szimpi a keret. Próblok angolokra építeni, és az utánpótásra koncentrálni ezerrel.
  • SeLFisCH
    én is ezt teszem,csak kicsit másképp. Lehúztam eddig 2 FM-sorozat alatt vagy 25-30 idényt Spanyolországban. Egyedül Angliában nem toltam még a két gamma során,most ott próbálom bontogatni szárnyaim a Poollal,eddig egész jól. Hozok képeket is :)
  • Talentplayer
    grat viktroo, látom igen csak jól meggy, a keretről dobnál egy képet?

pisti h állsz a York City-vel ,mert gondolom nem egyszerű felük lenni
  • viktroo
    Hy! Egész jól alakulnak a dolgok, "simán" megyek tovább első helyen, úgy, hogy még van egy meccsem az Old Trefforton :) Kiváncsi vok meddig megyek...a taktikáma most nagyon ki van találva! Sokat operálok a szabadrúgásokkal, van egykét jó figura!
  • PetruZ
    Úgy emlékszem, a régebbi FM-ekben előfordult, hogy bajnoki cím, vagy jó szereplés ellenére is kirúgtak. Mert mondjuk nem volt rajtam sapka, vagy ilyesmi. :) A való életben is simán előfordul az ilyesmi, a mi kis "profi" bajnokságunkban pl. kifejezetten sűrűn...
  • PetruZ
    Jól van, türelmetlen voltam, még nem telt el egy hónap az indulás óta. Négy játéknappal később már megjelentek az első változások. :)
  • Lionel
    A Football Manager 2007\data\db\702\lnc\ger mappából szedd ki az lnc fájlt és jó lesz;)
  • Sigismund88
    Igen, felkérik. Enegemet már Portugália, Spanyolország és a Holland vállogatott írányításárí kértek fel, továbbá a Bolton, Tottenham és a Blackburn is le szeretett volna igazolni, de mindegyikre nemet mondtam. Nem tehetek róla, de míg játszom Debreceni edző leszek:D. Az a veszély hogy kirúgnak esélytelen, mert legrosszabb esetbe második leszek az NB1-be amiért még nem vállnak meg tőlem:D. Jah és az sem elhanyagolható, hogy edzés és utánpótlás képzés fullon van:D, nem tudják tovább javítani és így már elég sok játékost tudok igazolni, de nagyon pengés játékosokat nevelek ki. Pl a MagyarU19 az én csapatomra épül:D, csak 7 játékos van állandó kezdőbe. Az U21-be sajna még csak 4 van, de etéren is javulok. Nagyon jó kis game ez:D.
  • tupac28
    Szegasztok!!

A Cardiffel nyomom és az első szezonomban feljutottam a PL-be, majd rögtön kis is estem, viszont ezután felkértek angol szöv. kapitánynak, amit elfogadtam. Hogy lehet ilyen? Egy angol bajnokság csapat edzőjét felkérik szöv. kapitánynak?!
  • indianka
    hahó, megoldottam...anti-blaxxal...
    viszont újabb probléma a 7.0.2-es patch-el...kicseréltem a fake.inc-et a holland meg a német válogatott most jó, viszont a német csapatok nevei nem...berlin, meg hamburg meg ilyesminek hívják őket hertha meg hsv meg hasonlók helyett, van erre is valami fix, csak nem találom, tudtok segíteni?köszi előre is
  • PetruZ
    Üdv!

Pár éve nem FM-eztem, de most újrakezdtem a 2007-essel (7.02 + az április database update). Kicsit meglepő volt a Java motor, de azért túltettem magam rajta, végülis nincs vele sebességprobléma (oké, Core2 E6300 meg 2GB memória mellett már gyanús is lenne ;) ). Csak pár gondolat így elsőre, de majd lennének kérdéseim is. :)

Első évadban olasz + francia bajnokságot választottam, small adatbázissal, mert gondoltam, kb. ugyanaz lesz mint a korábbiak és lesznek egyéb játékosok is, de én úgy találtam, hogy rosszabb lett a felhozatal, mint pl. az fm05-ben volt (azzal játszottam utoljára, a '06 valamiért kimaradt). Elsősorban a többi nemzet játékosait hiányoltam.
    De ez csak később tűnt fel, először választottam egy csapatot: mindig alacsony ligában kezdek, most a C1A-s Lucchese volt a kiválasztott. A média nagyon alulra várta, pénzügyileg elég gyenge, de viszonylag jól felszerelt és van egy normális stadionja is (általában ezeket a kezdőfeltételeket szoktam preferálni). A menedzsment a bennmaradást tűzte ki célul, én titokban persze ennél magasabbra törtem. :)
    Elsőre megtetszett az újféle edzésrendszer, pláne, hogy játékosonként is finomítható, meg is lett az eredménye. A bajnokságban az első fordulóban még csúnyán kikaptam (a barátságos meccseken is voltak nagy zakók :) ), de aztán beindultak a vörösök és egy 10-es veretlenségi szériát produkáltak (WWWWWXWWWX; ez végül szezon- és C1A rekord is volt).
    Ezt már persze nem nézhette jó szemmel a játék és szokásos módon elkezdett csalni. :) A következő meccs nagy bukta volt, aztán elkezdődött a kínlódás. Pl. szegény csatáromtól (Masini; nagyon penge!) két meccsen három gólt vettek el les miatt, ebből kettő a visszajátszások után jogtalannak bizonyult (és a liga reakciója mélységes hallgatás volt :) ). A srác ettől kicsit kibukott, a morálja és a magabiztossága a béka feneke alá süllyedt, bár később magára talált és végül majdnem húsz gólig jutott (a vénséges vén Carruezzo volt a másik spíler, ő talán 1-2 góllal kevesebbet lőtt). Aztán jött a szokásos, régebbről is jól ismert sárgalapos trükk: a saját csapat 10 esetből 8 sárgát kap, az ellenfél ugyanilyen 10-ből max. kettőt. Pár forduló után a csapatlista kb. harmada már szépen világított. :) Pedig a taktika nem változott (4-4-2 Diamond attack, pici hangolással; tavasszal már csak 4-4-2-őt játszottam gyors szélsőkkel, mert a DM-ek kiöregedtek, lelassultak, nem volt jó utánpótlásuk).
    Mindegy, a Lucchese végülis tavasszal feltámadt, újra jó sorozatokat produkált, végig versenyben volt a bajnoki címért, de a Venezia jobb hajrát produkálva 4 pont előnnyel nyert (én ugyanekkora előnnyel lettem második). Azért így sem lehetett okom a panaszra, ugyanis a playoff-ot megnyertem (négy meccs, négy győzelem, 10-1-es gólarány), és én is feljutottam a Serie B-be. A tavaszi szezon egyik meccse után egyszer előfordult a legritkább eset is: a hét válogatottjában 11 játékosból 10 az enyém volt. :)
    A Serie B-t már nem kezdtem el, mert keveseltem a fellelhető olcsó, de tehetséges játékosokat (pénzügyileg is nehéznek tűnt az évad, bár a tévés jogokból elég kövér összeget kaptam), és inkább újat kezdtem.
    A Lucchese-ből egy játékost említenék meg, aki kiemelkedett a mezőnyből (nem tudom, mennyire ismert FM-es körökben; ha volt már, akkor bocsesz): Salvatore Aurelio. AMR/FC, de jobbszélsőként az igazi. A haszna ősszel még alig látható, de meghálálja a bizalmat és a jó edzésmunkát: az év végére a becsült értéke elérte a 2.3 millió eurót (az Inter már komolyan érdeklődött utána), iszonyatos cselgép, gyors, erős, bírja az iramot, rendkívül jól passzol, fejben nagyon jól összeszedett, és folyamatosan jól játszott, bár egy hibája azért akadt: kevés gólt lőtt (csak 5-ig jutott). De ha lendületből megindult a jobbszélen, akkor nem volt védő, aki megállítsa. A menedzserek folyton panaszkodtak rá, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, nincs ember, aki megfogja. Szóval olyan Christiano Ronaldo-féle figura, csak alacsonyabb szinten. :) A szezonvégi év játékosa választáson második lett, egy szavazattal lemaradva a C1A gólkirályától.
    Screenshot-ot sajnos nem tudok felrakni, a mentésemet felülírtam. De a Genie-ben is megkereshető. :)

Szóval új játékot kezdtem, angol, francia, olasz, spanyol és német bajnokságokkal, közepes adatbázissal, így már van elég játékos is. Az angol Stockport lett a "szerencsés" (majd meglátjuk ;) ) kiválasztott, kb. hasonló feltételek miatt, mint a Lucchese (viszont van még egy csaknem hárommilliós adósságuk is, kihívás lesz azt is ledolgozni).
    Viszont van egy gondom: nem látszik semmiféle edzésmunka és játékerő változás. Már egy hónap lement, volt 5-6 meccs (barátságos és bajnoki is), de a játékosok adatlapján és az edzéslistán semmilyen mozgás nem látszik. Mintha minden tulajdonságuk fixen beállt volna. Tapasztaltatok már ilyet? Mi lehet az oka?

Elnézést, ha hosszú voltam. :)
  • Utley
    Köszi!Én próbáltam betenni,azóta valami hibaüzivel kezd a játék :(
  • Ramox
    Én a chelseavel tolom mindig. Tudom nem kihívás és szánalmas vagyok, de élvezem és szerintem ez a lényeg :) Természetesne egytől egyig mindent viszek. PLban a 2.-3. szezonombna már 100 pont felett végeztem :D BL is megvolt mind a 3 szezonban eygedül az FA kupából estem ki egyszer hála egy 8 emberes meccsnek :S A gond a zh van 170 milkám ÁK mert sajnos Roman eladta a barcelonanak Cecht 90milkáért :( Igor véd. De a gamma ne mgenerál jó chelsea szintű pléjákat pedig már elég öreg szegény kezdő :( Szal elég tanácstalan vok jelenleg.
  • saac
    hy all!

Az edzés terveket melyk mappába kell tenni? A válasz előre is köszönöm
  • DaMarcus
    rotálok és nem lázadoznak :)
    valencia is nálam igencsak szépen fejlődik :)
    az idei idény kezdetet kicsit elszúrtam így csak 5. vagyok
    az a legjobb h már figyelem kinek jár le jövőre szerződése és gyorslistára már be is tettem őket
    már várom januárt :)
    hehe ben arfa a gólkirályom
    bl selejtezőbe a debrecent kaptam otthon 3-0, idegenbe 0-0, ben arfa rúgta mind a 3 gólt :)
  • Darkon
    Micsoda orom latni a regi csapatot

Valencia nekem nagyon jo jatekossa notte ki magat.
  • Darkon
  • Ramox
    hehe. szép bő keret :D nem lázadoznak ? avgy rotálod őket rendesen?
  • DaMarcus
    hy
    köszi a képet darkon de nekem nem jeleníti meg XD
    idei keret:
  • FanT0m
    Köszi szépen a segítséget olympus!!!
  • olympus
    a magyarosítást a 702 mappába tedd értelemszerűen.
  • Utley
    Sziasztok!Valaki segítene,hogy mit kell csinálni,hogy a 7.0.2-es patchnél,ne München Lions,és ne Gelsenkirchen legyen,hanem a rendes neve legyen?Köszi előre
  • olympus
    gameburnworld.com
  • FanT0m
    Szasztok srácok!
    Nem tudna nekem vki vmi linket adni ahonnan le tudom szedni 7.02-es patch-hoz cracket? Plz!!! Előre is köszi!
    Uff!
  • Darkon
    Kár Caniert o is nagyon jo teljesitett nalam eleg sokaig huzta.
    Itt a lista(helyesbites 3. lettem elso szezonomba most latom)

fmgeniet hasznalni nem er!
  • indianka
    nem megy fel a 7.0.2-es patch valamiért....a razor változatot használom, és ha felrakom a patch-et újra crackelést igényel, akkor viszont újra a 7.0.0 verziót használja...
    segítség?
  • DaMarcus
    most felhozott ifista, a pakstól jött:

ilyen lesz:
  • DaMarcus
    majd hozok képet a keretről
    1,3millás minuszba vok így eladom a real-nak cani 5milka csokiért, hisz jött erősítés középpályára:) :)
  • DaMarcus
    thx
    Riquelme Forlán és Gonzalo is jól teljesített, csak gonzáló marciusban épült fel a srüléséből így majdnem az egész szezon kimaradt neki
    Forlán lett a házi gólkirályom
    neked h sikerült a második szezon? :)
  • Darkon
    Ez nagyon jo eredmeny nekem elso szezonomban 4.helyre sikerult becsuszni. Riquelme hogy teljesitett? Forlan(nekem a 06ban is es itt is alulteljesitet uh jopenzert eladtam)? Meg aki nagyon jo Gonzalo, csak nalam o meg menni akart uh. ot is el kellett adnom
  • DaMarcus
    hy
    befejztem az első szezont a villarreal-lal, végeredmény itt látható:

kicsit "csalódott" vagyok a 3 pont miatt, amúgy el se hittem h ezt elértem
    idei érősítések(mind ingyé): ben arfa, hitzlsperger, gera, biseswar, soldado, george lucas, misimovic
    sztem jók :)
  • Darkon
    Milannal se kuzdenek penzugyi gondokkal
  • szehi
    a plymouth-al kezdtem egyet(english championship)
    1. év: második helyen följutottam
    2. év: óriási tett a premier league-ba! 10. hely
    3. év: 4.! + fa cup
    4. évbe jelenleg 1. vok.a bajnokok ligában a c csoportból(lazio hamburg real 2. helyen továbbjutottam a real mögött.

boccs nem tom hogy kell képet rakni, már valaki elmagyarázta csak nem értettem...

Kezdő: Mannone,F. Aurélio,Seip,blizzard,hoyte,routlege,arzo,la tallec,dzsudzsák,Kerlon,Maxi L.(C. Vela)
  • soma22
    na ezt irtam én is a 2. felében:D
  • olympus
    nem lehet szürke kiválasztásnál, úgy lehet írányítani ha beállított a spanyol 2. ligát is kiválasztod a Realt és beállításoknál megadod, hogy a Castilla meccseit is te írányítsd