Football Manager
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az oke koszi,letudom forditani en is hogy pontosan mit jelent 😄
Az erdekel hogy valoban kuldenek e hozzad jatekosokat a klubtol vagy sem.
Mert en pl a kis testverklubokat konzekvensen telepakolom fiatalokkal ha egy mod van ra.
Az erdekel hogy valoban kuldenek e hozzad jatekosokat a klubtol vagy sem.
Mert en pl a kis testverklubokat konzekvensen telepakolom fiatalokkal ha egy mod van ra.
Ha te kéred hogy adják kölcsön nem biztos hogy odadják, de õk tudnaak küldeni hozzád de te nem vagy köteles õket játszatni.
És pénz is kapsz évenként.
És kihívhatod az anya klubbot barátságos meccsre a szezon elõtt és akkor a meccs bevétele a tiíd.
Ja meg ha az egyik játékosodér bejelntkezik egy csapat és te elfogadod akkor az anyaegyesület is tehet egy hasonló ajánlatot és ezt köteles vagy elfogadni és ilyenkor a játékos dönt hogy hova akar menni.
És pénz is kapsz évenként.
És kihívhatod az anya klubbot barátságos meccsre a szezon elõtt és akkor a meccs bevétele a tiíd.
Ja meg ha az egyik játékosodér bejelntkezik egy csapat és te elfogadod akkor az anyaegyesület is tehet egy hasonló ajánlatot és ezt köteles vagy elfogadni és ilyenkor a játékos dönt hogy hova akar menni.
Nem saját nevelés. Na itt a gyerek, akirõl beszélek.
1.5 éve (lassan 2) igazoltam nyáron a Levski Szófiából. 1 évet a tarcsiban játszott. Aztán felhoztam a következõ évben a felnõtt csapatba. Úgy hozta a sors, hogy már õ az 1ik kezdõ középsõ védõm. Most március van, és kb 1 hete köpött egy olyat, hogy távozni szeretne... Ja, és ahogy látjátok van még 4 év hátra a szerzõdésébõl...
Õ dettó ugyanez. Csak õ már vagy 1 éve el akar menni... :xd
1.5 éve (lassan 2) igazoltam nyáron a Levski Szófiából. 1 évet a tarcsiban játszott. Aztán felhoztam a következõ évben a felnõtt csapatba. Úgy hozta a sors, hogy már õ az 1ik kezdõ középsõ védõm. Most március van, és kb 1 hete köpött egy olyat, hogy távozni szeretne... Ja, és ahogy látjátok van még 4 év hátra a szerzõdésébõl...
Õ dettó ugyanez. Csak õ már vagy 1 éve el akar menni... :xd
Volt mar hogy valakinek sikerult feeder klubot talalnia?A fradi elso eveben meg ott az opcio nb2-eskent hogy valamelyik nap klub feed-eli,de nb1ben mar nincs.Ha igen,milyen lehetosegekkel jar ez?Lovet kapsz evente,vagy tenyleg el tudsz hozni kulfoldrol fiatalokat kolcsonbe az 'anya'klubtol?
Sosem sikerult meg :S
Sosem sikerult meg :S
Mondom nálam is állandóan elkívánkoznak Magyarországról. 1 évben legalább 10x átadólistára akar kerülni és pár hét múlva meg maradni akar. Vannak olyan 20 éves magyar játékosaim akiket a Man utd szintû csapatok akartak vinni és mégse adtam el mert még 2-3 éves szerzõdésük van. Pedig annyi pénzt kínáltak értük hogy csak na. De pénzre meg nincs szükségem mert egyszerûen nem tudom elkölteni.
Hosszabbítani ugyan nem tudok velük de majd elengedem az utolsó évében <#bohoc>#bohoc>
Hosszabbítani ugyan nem tudok velük de majd elengedem az utolsó évében <#bohoc>#bohoc>
Én is azt csinálom, hogy a szerzõdése lejárta elõtt 1 évvel elpasszolom akik menni akarnak, mert akkor még látok belõlük pénzt. De van olyan, akivel most kötöttem 4-5 éves szerzõdést, és fél évet játszottak, és már elkívánkoznak... :o
Hm akkor az ritka nagy tehetseg lehet,sajat nevelesu gyerek evekig orul ha lehetoseget kap egyaltalan...
Az a vicc, hogy pl felhozok a tarcsiból egy pléját, beépítem a csapatba, és már fél év után el akar menni a gyerek... Most pl egy 20 éves MAGYAR védõrõl van szó. Hát menjen a p!csába... Hosszú szerzõdéseket kötök mindig, és fiatalokra építek kizárólag. 23 év a csapat átlagéletkora.
Én úgy szoktam hogy alapból a leghosszabb szerzõdést kötöm azzal akirõl látszik hogy hosszan lehet rá építeni. Ha lejár valakinek akkor meg még január elõtt el szoktam adni jó pénzért. De ha valakinek szerzõdése van több évre és menni akar akkor én rá szoktam hagyni és mindig az volt hogy átadólistára akart kerülni, majd pár hét múlva már maradni akart (feltéve ha nem a padot koptatja).
Sehogy.
Sajna fogadd el hogy ha egy jatekos eler egy bizonyos szintet,lepni akar nagyobb klubba.2-3ev utan szinte kivetel nelkul lelepnek,vagy durciznak ha nem engeded el oket.
Az elejen koss veluk hosszu szerzodest,akkor sok penzt tudsz kicsikarni a jovendobeli kerokbol.Megtartani oket nem nagyon lehet,talan ha durvan sokaig menetelsz valami nemzetkozi kupaban.
Sajna fogadd el hogy ha egy jatekos eler egy bizonyos szintet,lepni akar nagyobb klubba.2-3ev utan szinte kivetel nelkul lelepnek,vagy durciznak ha nem engeded el oket.
Az elejen koss veluk hosszu szerzodest,akkor sok penzt tudsz kicsikarni a jovendobeli kerokbol.Megtartani oket nem nagyon lehet,talan ha durvan sokaig menetelsz valami nemzetkozi kupaban.
Ti hogy tartjátok meg a játékosokat, ha el akarnak menni?
Azért hihetetlen, hogy fél évet játszik nálam valaki a kezdõben, és már nem akarja meghosszabbítani a szerzõdését, mert elvágyik, és szerinte minden tõle telhetõt megtette akulbért, meg ilyenek... Így nem lehet hosszútávra építeni...
Azért hihetetlen, hogy fél évet játszik nálam valaki a kezdõben, és már nem akarja meghosszabbítani a szerzõdését, mert elvágyik, és szerinte minden tõle telhetõt megtette akulbért, meg ilyenek... Így nem lehet hosszútávra építeni...
hát én ilyet nem is mondtam.
"azt nem mondhatod hogy MINDEN csapat csak és kizárólag szupersztárokat igazol"
bár lehet a pa fogalmával nem vagy tisztában-
"azt nem mondhatod hogy MINDEN csapat csak és kizárólag szupersztárokat igazol"
bár lehet a pa fogalmával nem vagy tisztában-
BUDA > miskolc.
Hát én futólag ismertem Balázst,nem volt olyan nagyképû.
De ez a Sevcsenko sztori azért kész. Magyar focit jellemzi.
De ez a Sevcsenko sztori azért kész. Magyar focit jellemzi.
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
Emlekszem.O meg nagyon fiatal.
Es nem kimondottan a magyar jatekosok adataira gondoltam valosaghuseg szempontjabol.Meg lehet nezni jatekban milyen szabicsimi,vagy waltnerrobi,vagy kabatpedi.Aztan eloben milyenek...
Es nem kimondottan a magyar jatekosok adataira gondoltam valosaghuseg szempontjabol.Meg lehet nezni jatekban milyen szabicsimi,vagy waltnerrobi,vagy kabatpedi.Aztan eloben milyenek...
tudom, Nicsenko-val voltak itt együtt, Nyiregyi vok 😄 Farkasnak viszont qrva sok pénzt kért az apja a gyerek nevében a szparitól azért nem maradt.
Teny hogy az adatbazis eleg pontos,gondolom koszonhetoen az orszagok megannyi valodi jatekosmegfigyelo es klubvezeto altal nyujtott segitsegnek...
Remélem emlékszel magicboyra 😄 Õ szedte össze a békéscsabaiak játékosait és írta meg adatokat. Kész poén volt az a srác. Vagy inkább szánalom :|
Remélem emlékszel magicboyra 😄 Õ szedte össze a békéscsabaiak játékosait és írta meg adatokat. Kész poén volt az a srác. Vagy inkább szánalom :|
Ebben az orszagban sokminden nem ugy mukodik ahogy kene.Egyeni erdekek,korrupcio,sorolhatnam.
Egy olyan varosban lakom ahol a (most NB2es) klub vezetoje a helyi maffiavezer.Elore meg van adva ki mit mondhat,tehet,intezkedhet,milyen szerzodeseket kothet es kivel.
Valoszinusitem hogy nem egyedi eset.
Amig ez igy van,addig valoszinuleg hiaba jonnek ide Tevez szintu emberek 15evesen,a kutyat nem fogja erdekelni,hisz senki nem kaszalhat rajt.
Egy olyan varosban lakom ahol a (most NB2es) klub vezetoje a helyi maffiavezer.Elore meg van adva ki mit mondhat,tehet,intezkedhet,milyen szerzodeseket kothet es kivel.
Valoszinusitem hogy nem egyedi eset.
Amig ez igy van,addig valoszinuleg hiaba jonnek ide Tevez szintu emberek 15evesen,a kutyat nem fogja erdekelni,hisz senki nem kaszalhat rajt.
Teny hogy az adatbazis eleg pontos,gondolom koszonhetoen az orszagok megannyi valodi jatekosmegfigyelo es klubvezeto altal nyujtott segitsegnek,evek ota azok akik cm/fmben kiemelkedo tehetsegek,azok irl is nagyon hamar szupertinikkent villog(hat)nak.
Kiveve talan Niy Lamptey annakidejen 😄
Kiveve talan Niy Lamptey annakidejen 😄
Erre egy dolgot mondok. Nehéz elhinni,de Shevcsenko(igen Andrij) járt itt a Szparinál és nekünk nem kellett. Vagy ingyen engedtük el Farkas Balázst,aki azóta a Dinamo Kiev tehetsége.
Vagy mondjuk a PSV anno nem igazolta le a 16 éves Adrianot,mert lassúnak találták. Azóta Interben vágja a gólokat..
Vagy mondjuk a PSV anno nem igazolta le a 16 éves Adrianot,mert lassúnak találták. Azóta Interben vágja a gólokat..
mondom esetleg adhatnának megközelitõ értéket a edzõk scoutok, mer az elég gyér támaszkodási alap, hogy há Pista sztem ez a gyerek ez elég kaka, de figyu, sztem pár év és jobb lesz mint a Montvai, húha köszi ez aztán támaszkodási alap
azt nem mondhatod hogy MINDEN csapat csak és kizárólag szupersztárokat igazol, tehát innentõl már bukdácsol az elméleted, mer a Real vagy Ajax 1000 megfigyelõvel irl is összevásárolja a wonderkideket, a kiscsapatok meg néha belenyulnak a lecsóba, a többinek meg ott a szar
"Tudom hogy a gep is orrbaszajba 'csal' es e szerint valogat,"
Na es?
Muljuk mar felul a gepi intelligenciat 😊
Na es?
Muljuk mar felul a gepi intelligenciat 😊
ám azt remélem tudod hogy a gép is pa-k alapján igazol 😊
BUDA > miskolc.
Mer' ilyen szkaut a vilagon nincs aki megmondja hogy egy jatekos hol fog tartani 3-5-8ev mulva,es milyen szintu tehetsegi mutatoval bir.(nem,meg csiro ferrara sem)Tudom hogy a gep is orrbaszajba 'csal' es e szerint valogat,de attol meg nem tul realis ugy menedzselni egy klubot ahogyan irl nem tehetned.Ebben a jatekban szamomra qrvaregota a valosaghuseg volt a mervado.
Lehetne pl plusz opcio a scout searchben ahol tenylegesen a megfigyelo tudasahoz merten mondd hozzavetoleges erteket,vagy teved.Maris jobban tetszene.
Remelem nem hiaba ultel es vartal.
Lehetne pl plusz opcio a scout searchben ahol tenylegesen a megfigyelo tudasahoz merten mondd hozzavetoleges erteket,vagy teved.Maris jobban tetszene.
Remelem nem hiaba ultel es vartal.
de egyébként a gépen is valóban észre lehet venni a buziság jeleit, és itt nem feltételnül az uccsóperces egyenliteseket gondolom, hanem pl igazolásoknál néha kivillan a szarosbugyi
zsír, de ilyet nemfeltétlenül csak scout progival találsz hanem gémen belülivel is, persze nagyobb mák kell hozzá, meg idõ, de hát jó(és nem csíter) munkához idõ kell 😊
mét lenne csít-
<ÜL ÉS VÁR>ÜL ÉS VÁR>
<ÜL ÉS VÁR>ÜL ÉS VÁR>
BUDA > miskolc.
ez a puja pl 1 ezer fontba került, mellette egy 17 éves spanyol csóka fogja nyomni 2 éven belül hipersztráok lesznek >|

BUDA > miskolc.
Nem a [email protected] attol meg a gep is csitel,szal kb mind1.
sokkal jobban jársz ha 16-22 évesekre építessz, a scout nem csít -
BUDA > miskolc.
relax 😊
a kommentedre:
valóban nem nemzetközi szintre termett, de olyan jó van mint Andorka, Oláh, és fillérekbe került(30k asszem), wage budget-om meg kb fele a megengedettnek
a kommentedre:
valóban nem nemzetközi szintre termett, de olyan jó van mint Andorka, Oláh, és fillérekbe került(30k asszem), wage budget-om meg kb fele a megengedettnek
anyátok picsáját én itt írok okosságokat ti meg flémeltek @:
anyátok picsáját -
anyátok picsáját -
BUDA > miskolc.
abban igazad volt...
gondoltam vki csak eszreveszi hogy lokival uefakupa elõdöntõt játszottam 2. szezonban, meg cm3 óta tolom, meg minden, erre jönnek oszt megkapom az ívet, de hagyjuk, fátylat rá, soha többet nem hozom elõ, le fog peregni rólam mint hernyószar a falevélrõl
gondoltam vki csak eszreveszi hogy lokival uefakupa elõdöntõt játszottam 2. szezonban, meg cm3 óta tolom, meg minden, erre jönnek oszt megkapom az ívet, de hagyjuk, fátylat rá, soha többet nem hozom elõ, le fog peregni rólam mint hernyószar a falevélrõl
erre 😊
eredetileg azt akartam kommentálni h ez a "csaló vagyok" fóbia már uncsi...
eredetileg azt akartam kommentálni h ez a "csaló vagyok" fóbia már uncsi...
Avanti Crociati!
erre gondolsz?
hehe, újra (továbbra is...?) mélyponton a topik, sajnálom Somát h ilyen emberekkel lett megáldva
Válasz 'zorrobomber' üzenetére (#111265)
hehe, újra (továbbra is...?) mélyponton a topik, sajnálom Somát h ilyen emberekkel lett megáldva
Válasz 'zorrobomber' üzenetére (#111265)
? nem szóltam be neked
Szerk: áhhám, szóval az eredeti üzenetem válasz üzenet volt már látom, de nem szándékosan, nem neked volt címezve, általánosítás volt.
nah tényleg ennyit errõl.
Szerk: áhhám, szóval az eredeti üzenetem válasz üzenet volt már látom, de nem szándékosan, nem neked volt címezve, általánosítás volt.
nah tényleg ennyit errõl.
Avanti Crociati!
fu megkaptam.
és az a legdurvább h megse értetted amit mondtam és beszólsz<#szomoru1>#szomoru1> hát tanárnéni ez tényleg szomorú.
de egyébként "Válasz 'Fyrex' üzenetére (#111269)", tehát ha lehet akkor beszélj majd, ha valaki kiváncsi rád.
és az a legdurvább h megse értetted amit mondtam és beszólsz<#szomoru1>#szomoru1> hát tanárnéni ez tényleg szomorú.
de egyébként "Válasz 'Fyrex' üzenetére (#111269)", tehát ha lehet akkor beszélj majd, ha valaki kiváncsi rád.
Avanti Crociati!
elsõ kettõ kilõve 😊
3) hm, hogy mondjam el röviden tömören 100adszorra? képzeld el hogy hónapokig építesz egy kártyavárat, hogy aztán vérpistikék napok alatt elsöpörjék. álélted volna, értenéd, de nemis kértem h megértsd, sõt azt sem h ne tegyél megjegyzést
4) lásd a harmadik pontot
nah én befejeztem a témát.
3) hm, hogy mondjam el röviden tömören 100adszorra? képzeld el hogy hónapokig építesz egy kártyavárat, hogy aztán vérpistikék napok alatt elsöpörjék. álélted volna, értenéd, de nemis kértem h megértsd, sõt azt sem h ne tegyél megjegyzést
4) lásd a harmadik pontot
nah én befejeztem a témát.
Avanti Crociati!
2) ezt gondolom magadnak írtad, erre én nemtudok mit reagálni
Ezt nekem írta és válaszoltam is rá. Üljlefiam,egyes!
Ezt nekem írta és válaszoltam is rá. Üljlefiam,egyes!
1) oké, igazad van
2) igaz ez is
3) ha nem emeled akkor már legalább ne süllyeszd, ha nem szólsz be, nincs flém
4) nem vagyok ovis korú, csak tééényleg unalmas, hogy 2havonta beszólsz
2) igaz ez is
3) ha nem emeled akkor már legalább ne süllyeszd, ha nem szólsz be, nincs flém
4) nem vagyok ovis korú, csak tééényleg unalmas, hogy 2havonta beszólsz