25
  • Sadist
    Nem fogják elítélni a srácot. Szerintem biztos állása lesz a CIA-nál vagy az NSA-nél.
  • asysoft
    Na ezek után lehet sírni, hogy mi biztonságos, s mi nem... Bármit fel lehet törni, csak akarni kell:( Egy biztos, kihúzott gépre senki sem jut be:)
  • noss
    "Az elmúlt években valaki betört a Cisco-hoz, majd kisvártatva az eset megismétlődött az [...] (NASA) és több amerikai egyetemnek a számítógépes rendszerével is."
    Az elmúlt években talán lett volna idő a biztonsági rés(ek) befoltozására... vagy mindig talált újakat a srác??

Betörő vagy. Látsz egy nyitott ajtót. Kihagynád?
    Tudják, hogy bent jártál, de (nemhogy bezárnák,) továbbra sem csukják be. Mit tennél?
  • noss
    "Kiberterroristát"
    úr'steeen ilyen rossz címet!
    definiálta már vki egyáltalán, h mit is jelent az a szó, h "terrorista", vagy csak ráfogjuk bárkire bármikor kedvünk szerint???
    (talán találóbb a "hacker" kifejezés???)

másik:
    "a svéd rendőrség letartóztatott egy 16 éves tinédzsert"
    szókincs b*meg! ha odaírja hogy "16 éves", akkor minek a "tinédzser"??? agyameldurran.
    (teen-ager mily szép szó)
    (talán "16 éves srác"...)
    "folyadékkristályos LCD display kijelző" - hypermarket-terminológia

cikk elején a "játékos kedvű tini" -- AZ, biztos a játékos kedve ennek a TINInek elég volt ahhoz, h ki-be mászkálhasson...

"Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a tinédzser mekkora károkat okozott"
    az már biztos, hogy negatív kárt, azaz hasznot okozott: ingyen megmutatta, hol vannak a sebezhetőségek a fontos és biztosnak hitt rendszerekben!!!!!! (ezt ki köszöni meg neki??)

• Roli
    Igazad van. Mindent eléggé bonyolult, mint a windowsnál is tapasztalhattuk nagyon apró dolgokon csúszik el a rendszer. Pl: a tűzfal a reistryben tárolja a kivételek listáját meg egyebek. A szuperbiztonságos rendszerekben is ennyike hiba és máris bújik be a hacker. Azt viszont én sem értem minek kell azokra a gépekre net amiken olyan titkos anyagokat táolnak. De az biztos, hogy amit #10 írt az igaz lenne azt nem mernék olyan gépre tenni, amin van net.
  • HuAn82
    Akkor a srác már nem élne.
  • maozedong
    pár hónapja volt a nagy világhír hogy a cisco roureterekben, hálózati eszközökben egységes hibát találtak, és könnyen kijátszhatóak. hozzá való progi is csak párszáz sor.
  • Caro
    16 éves?
    Nem nagy cucc. szerintem.
    De nem ez a lényeg.
    Ott a baj, hogy elbonyolítanak mindenféle op' rendszert. Sok kód=sok hiba. De nem csak ezt kijátszva lehet betörni rendszerekbe. A legnagyobb gond általában a felhasználók hanyagsága.
  • Mipi
    Látja mindenki milyen biztonságosan tárolják az adatainkat. Bárki könnyen hozzájuthat még egy 16 éves gyerek is.
  • Killgore
    #10 Normális vagy-e?

Le a kalappal a srác előtt, 16 évesen azért ez nem semmi teljesítmény.
  • Mice
    van akinek minőség és van akinek mennyiség...
  • archkoven
    Lazsi, ez a sok faszság a saját agyadból pattan ki vagy segít neked ebben valaki?
  • Felfedező
    2 év alatt 32 hozzászólás... bár amennyi eszed van jobb is hogy nem szólasz meg tul gyakran...
  • hopp
    "Kiberterroristát játszott egy tinédzser"
    jé-zu-som. :D ezen a címen felröhögtem..

mindenesetre figyelemre méltó a srác
  • Valentino
    Szertinem elég hülyék lennének ha elítélnék, vagy hagynák elveszni ezt az ifjú tehetséget. Például alkalmazhatnák biztonsági szakértőnek, vagy ilyesmi... Nem egy példa volt már rá hogy egy nagyobb vírus íróját nagy cégeknél alkalmazták, mert annyira értett a gépekhez, és így nem ítélték el.
  • lazsi
    Ha már betört az amcsi hadsereghet akkor az új szuperfegyverek meg titkos aktákat amikben az amcsik szemétségei vannak miért nem tette közzé a neten?
    CIA-hoz is betörhetett volna és közzétehette volna azt az aktát ami arró lszól h szept11-ét a cia csinálta azért h legyen propagandaok a közelkeleti háborúkra. Bush olyan mint hitler, hitler is rabokat öltöztett be lengyel katonáknak és és ezzel indokolta a háborúját.
  • Supremo
    opps, bocs az elgépelésekért...
  • Supremo
    Huuh, ha ez a srác tényleg "csak" 16 éves volt, akkor le a kalappal előtte! Nem azt dícsérem, hogy betört mindenhová, hanem, hogy egyáltalán be tudott törni!!! Informatikus vagyok, bár nem programozó, de azért ehhez már kell tudni. Pláne, hogy a Cisco-hoz is betört. Ha csak a Cisco-s cuccokat nézem, már azok eléggé megbízahtó védelemmel rendelkeznek, és ugye a Cisco-nak nem 1 db ilyen eszköze van, hanem egy egész arzenál, mire eljut az ember a számítógépik... Sajnálattal kell megjegyeznem, hogyha ez így folytatótik, akkor mi alig tudjuk majd az ütemet tartani
  • chungey
    Sztem beköpte vki. De azt nem értem hogy a titkos anyagokat tároló gépeket miért kell olyan hálózatba kötni, amiben van net.
  • Ratty
    Engem példál arra késztet, hogy elgondolkodjan azon, hogy ez a gyerek 16 éves, és vannak nála fiatalabbak is. Special el nem tudnám képzelni, hogy az öcsém feltör éppen egy gépet. Mintha ezek az életkorok is csökkenének. Egyre fiatalabbak is crackerkednek, ami talán jó talán nem...Ez tényleg nézőpont kérdése.
  • Praetor
    Tehetséges gyerek...
  • Esrohnoil
    A tehetség velünk születik. :D
  • Tetsuo
    Egy komolyabb hackercsoportba csak úgy léphet vki, ha bizonyít..
    Kiváncsi lennék, hogyan találták meg, hiszen tuti hogy több proxyn át dolgozott és zombigépekkel támadott.
  • fifi
    na ez majd talán gondolkodásra késztet egyeseket...
  • The Garrett
    16 éves? az szép :)