23078
  • NeRo31
    A sebzés csak harcosnak számít!Kard dárda balta stb... meg a nyíl!A botokat meg az ice shardot az elementál sebzés növeli meg az intelligencia!
  • Aryon
    Sziasztok!
    Nem rég kezdtem a játékot, és lenne egy olyan kérdésem, hogy a +x% sebzés számít-e a varázslatoknál (pl. ice shards) és ha nem, akkor csak az elemental damage növelők, ill az IQ emelik ezeknek a sebzését?
  • yc1980
    Üdv Nero:))
    haru-n is gondolkodtam,de templarral kevesebb a tapasztalat:)
    Übermodnál 1 gond van csak ezzel kapcsolatban...bossoknál nullázza az összes elkerülő védelmedet, támadást és lövedéket is,ráadásul kapsz még a nyakadba 1 rakás vérzés és egyéb másodlagos védelem csökkentést úgy kb 300%-os mennyiségben:)
    én már előre rettegek a 6 charon-tól,főleg olyan kis helyen:))
    még nem dolgoztam ki a taktikát,de a 100% shield blockot el akarom érni, no meg nullázni a pajzs újratöltődési időt..ehhez hozzájön még 1 méretes HP regen,akkor tán van esélyem..szerencsére az Underlordos skillek, igen nagy mértékben tápoljáka DA-t, most voltam Nessusnál, smár 300 felett vana DA-m...de így is izzadós lesz nagyon:)
    ha ezzel sikerül,akkor a következő haruspex lesz az biztos:))
  • NeRo31
    Én Haruspexel jutottam el 0 halállal legenden Kharon-ig!Ott is azért haltam meg mert 3at farmoltam egyszerre!Kb. huszadjára meghaltam mert nem figyeltem,tiszta ideg voltam...Azért így is sikerült ezzel az egy halállal végigvinnem!Szóval szerintem haruspex a legjobb!100%lövés elkerülésem volt és 2500 védekező képsségem!
  • yc1980
    sorry ÜberUnderlord:)))
  • yc1980
    Üdv:)
    mókás épp belefogtam az Under Üverlord-dal 1 újabb karakter, rég játszottam defense+dream karakterrel !:)
    épp ma késő délután sikerült legyőznöm a Nessusokat:) 6 db-ot belőle :)))
    a legkisebb 9. szintű a legnagyobb 15. volt belőle..10. szinten jutottam el hozzájuk:) a Batter-t erősítem...érdekesek ez a régi-új mastery-k! :)
    cél 0 halállal végigvinni legenden,ezrét esetta választásom erre a párosra, elég masszívnak tűnik, de van 1 sejtésem, hogy 100 rec nélkül nem lesz könnyű..Mivel alapjáraton xmax-hoz közeli mob mennyiség van,és a bossokból is 6 egész jó cuccok esnek, mér kipottyant 2 szett darab!:)
    Valaki próbálkozott már ilyen "0 death" karakterrel? meddig jutottatok?:)
  • Terensz
    Jótanács: szerintem olvasgass vissza (nem feltétlenül 22 ezer hozzászólást), hogy picit képben legyél a játékkal. Nagyon sok hasznos tanácsot leírtunk már, mint pl. a mastery-k választása 2. és 8. szinten.

HP-ra ne rakj. Csak annak érdemes, aki csapatban játszik és tankot akar csinálni a karakteréből.
  • bakkerman
    nem tudom,erőre teszem a TP-t,meg HP-ra,lándzsám van,meg ilyen alap szar páncél,4-es vagyok
  • Terensz
    9-es boss az nem a kentaur?

Ott mondjuk mindenki elpatkol először :-) Azt képzeld el, mikor 3 db jön belőle :D
  • Terensz
    Akkor valamit elrontottál :-) Még xmaxon sem szabad ott elvérezni.

Vagy: nem jó masteryvel kezdtél. Mi leszel amúgy?
  • bakkerman
    néha idegesitő a gém geci,spártai úton vagyok(tnap kezdtem),harcolok egy 9-es bossal,már majdnem megölöm,de nekemis kevés a hpm,erre nem odajön egy kurva 6-os vadkan,és persze hogy megöl...amúgy olyan lassan termelődik a HP
  • Terensz
    Csákó!
    Persze, legenden estek. Egyszer viszont kifarmoltam egy normalt is, de rájöttem, hogy nincs értelme. Ugyanis akkor már vannak sokkal nagyobb sebzésű, nem szinthez kötött íjak, amiket legenden tudsz magasszintű karakterrel farmolni a lowlevel karakterednek, ha nagyon táp akarsz lenni.

Amúgy a bramblewood viszonylag gyakran esik. Nem xmax-on is fél óra alatt pottyan legalább 1, csak ugye nem mindegy, hogy milyen. Egy jóféléhez kell 2-3 óra farm legalább. Egy kiváló darabhoz meg több nap.
  • MrRAP
    Csá Terensz!
    Úgy gondoltam, hogy legendás szinten dobta a szörny a Bramblewood Bow íj-at ami zöld!
    Olyanod van?
  • Terensz
    Hali!
    Nekem van 2 szép példány is, de legendásnak nem mondanám őket.
  • MrRAP
    Csá Terensz!
    Neked meg van a Legendás Bramblewood Bow íj?
    Vagy esetleg másnak?
  • vato loco
    A Batter nem azonos szintű skill a PS-el. Azt inkább a Shield Chargehoz lehetne hasonlítani. A PS tbbet sebez, a SC pedig stunol, skill disruptol. Igaz, a PS-ben elvileg van mana leech, kérdés ebből mennyi mana jön vissza, ha 1-2 ütésből úgyis halott mindenki. Gyanítom hamar kifogyasztja a manát. Spirittel kombinálva viszont jó lehet.

A Batter 100% block Conquerornak hasznos skill, ha már úgyis van pajzsa, használja is.
  • böröczk
    De akkor már PS passzívjával nem jobb templarnál, batter helyett?
  • vato loco
    Batter a legjobb, előtted mindenkit pofánbasz pajzzsal, olyan mint a 300-ban. Kell a passzívja is hogy minél nagyobb ívben kapjanak. A quick rec kicsit növeli a blockot (ha nem lenne meg anélkül is eleve a 100%), meg elvileg gyorsabban tud blokkolni több egyszerre jövő támadást is, de anélkül is simán leállhatsz cigarettázni egy dárdás sárkány brigád közepén.

Ami még jó lehet, az a defense + spirit kombó, Shield charge covenanttal megtámogatva (+100% rec, meg Onager kézben), de sose volt időm letesztelni. Olyasmi mint a Phantom Strike, csak megy classicban is.
  • böröczk
    ez milyen? plusz még az egyik trance..
  • Daell Drow
    Hali, en most akarok kezdeni egy uj karit, es ha akarod en szivesen tolok veled.
    Amit kozben csinaltam assasin karaktert ketkezes harcra mentem ra, es hat most act1 vegen vagyok es valahogy nem tetszik.

Addig a tobbiektol ajanlatot varok egy jo kardozos karakterre.
  • böröczk
    ja és lehet, inkább a középső trance-t kéne..
  • böröczk
    eddig itt tartok
    nem tudom, hogy a batternél a shield charge jobb-e például, PS-nek itt nem nagyon látom értelmét, kolosszus valamelyik pajzstámadásos képességgel mondjuk rally alatt elég lenne... illetve nem tudom, ennek az adrenalinnak is mennyire van hasznossága..
    aki tapasztaltabb templar ügyben, segíjjen : D
  • böröczk
    battle awareness passzívjai aranyosak.. Viszont ez a batter miért olyan jó? sok buildben látom..
    ahogy a quick recovery-t se nagyon értem.. phantom strike-nak mennyi értelme van templarnál?
    valahol írtad a
    3 agi
    4 str
    3 hp

arányt.. HP-ra fontos rakni kapott attribútum pontot? Én általában, amikor kapok kettőt, szétdobálom str-re vagy dex-re..

Holnap délelőtt 3-an új karit kezdünk, és szeretném megcsinálni azt a templart, jól jönne még pár tipp, esetleg egy build, illetve mégegy build : D
  • sLk
    Szevasztok!
    Minap vettem meg a játékot és kezdtem el, olyan kérdésem lenne, hogy van valamiféle magyar steam group vagy valami ahol talalhatok kezdö játékosokat vagy esetleg olyanokat akik új karit kezdenék és játszanának az elejétől :D vagy esetleg innen lenne olyan emberke? :D
    akinek lenne kedve vegyen fel steamid: slk_sulyok
  • vato loco
    Hát kb.
  • böröczk
    gondolom azt is valami übermodos farmolással lehet megszerezni... a pajzsot
  • vato loco
    Oak jó, meg a farkasok, 2. passzívjuk +65% dmg-t ad. Csak sok pont kell rá.

Harcosnak kell egy Aionos (vagy vmi hasonló nevű) pajzs, vgay 75% allrest ad. Dual wieldnek meg sok leech, aztán többet leechel mint ahogy ütik.
  • böröczk
    Ezek a modok hol elérhetők, egyszerű a telepítésük?
  • böröczk
    És ezek a modok legálisak? Xmax, über? Nem ismerem egyiket se, anno rengeteget diablo 2-ztünk, szóval a játékkal kapcsolatosan, mivel nemrég kezdtük, annyi tapasztalatom van, amennyit abból szereztem, azért lassan egy hónapja játszunk intenzíven a tq-t, van már benne 100 órám : D És jópár masteryvel, leírások alapján, fórumokon, megismerkedtem, és személyesen is tapasztaltam már 1-2-t, amiket már írtam.
    Tegnap csináltam egy új public játékot, bejött egy gyerek 13-as karakterével egy ilyen Revenant cuccban.. hát csak néztem, hogy mi.
    Aztán, hogy most csalással szerez valaki valamit, szerintem azonnal hazaveri a játékélményt. Pontosan ez a léynege, hogy cuccokat szerezz, fejlődj, és ne egyből a terminátor jelmezben kezd a játékot, mert úgy aztán semmi kihívás, semmi küzdelem, értelmét veszti a játék. Viszont ha már elértél egy bizonyos szintet, viszonylag magasat, akkor egy ilyen moddal valóban nem lehet rossz kicsit nehezíteni, és megadni az esélyt, hgoy szerezz jó cuccokat, és esetleg új kariknak odaadd, amikkel mondjuk nincs kedved szívni a Helosban a ló megmentésnél. : D
    Egy templart szerintem megnézek majd, és egy Wardent is, nem tudom, utóbbiról mik a vélemények, nekem szimpatikus, és amúgy is nagyon bejön a lándzsa pajzs kombó.
    Amúgy a Kolosszus forma leírás meg videók alapján nagyon bejön, de valaki már írt olyat is, hogy kb az az egyetlen értelmes skill a defense masteryből.. én mondjuk azért nem így látom, van ott pár hasznos passzív is, amik cuccokkal megspékelve, háát.. csak kellenének azok a bizonyos cuccok :D
    Amúgy templar esetében str/dex/health, melyikre kell adni kiosztható pontok közül?
    Mert ugye masteryből is jön azért nem kevés.. Gondoltam, lehetne pakoni str-re is jócskán.. healthet azt eddig sose tartottam fontosnak, mert sok jön cuccból meg masteryből..

Más: Haruspex, Brigand esetében ezt az atomdodge dolgot hogyan érheted el? Gondolom ugyanúgy, mint a 100% rechargot... Videókon láttam menő haruspexet, ahogy hozzá se tudnak nagyon bökni.. Gondolom majd templar is valami hasonló lesz.. azért nem ártana, ha nem csak kolosszusban tudna ártani : D
    Templarnál neked hogy föstett a skillfa?
  • yc1980
    Üdv:))

ha tisztán akartok farmolni, ajánlom az xmaxot, avagy az über modot!:)
    csapatnak ideális, elvégre sokkal több a mob, és a boss:)
  • Terensz
    Lehet, hogy elfogult vagyok. Pár karaktert elvittem 60 körüli szintre: egy conquerort (69), haruspexet (68 úgy emlékszem), van egy kb. 58-as paladinom, slayer (talán 62), van egy 45 körüli avengerem, meg van 1-2 level 35 körüli is, egy corsair, egy sage. Meg van egy 50 körüli templarom. Igen, a templar tetszett a legjobban :-)

Csalás nélkül fejlesztettem őket, rengeteg farmolással.
    Olyan cuccokat, amik %CtAP-ot (chance to avoid projectiles) adnak, könnyű találni, de csak testpáncélból. Úgy működik ez, hogy vannak nevesített zöld cuccok, amik sokkal ritkábbak, mint az általános verziójuk, de jobbak is. Pl. ilyen az Anaplekte's Skullcap. Ha ilyen esik (ezt konkrétan heteken át farmoltam sikertelenül), akkor van kb. 2% esélyed, hogy ún. suffixes vagy affixes lesz a cucc :-) Azaz: kap még egy jelzőt, pl. of the guile, of the gods, stb. Ezek adhatnak %str-t és HP-t, %CtAP-ot, + védelmet beastek ellen, +skillpontokat, meg még egy kismillió dolgot. Már fél éve nem játszom, így nem emlékszem pontosan a suffixek/affixek neveire. Neked olyan zöld cuccok kellenek, amik vagy sokhavi farm után esnek, vagy drop mod-dal játszol. Előbbi sok-sok és annál is több farm, utóbbi meg: nem élvezet, amúgy a legtöbben így farmolnak. Főleg, mikor olyat látsz, hogy Anaplekte's skullcap +CtAP, +%str, +%HP, +% damage, + %DA/OA. Vagy: Batrachos Greaves + movement speed, + %damage, vagy revenatp plate 5 suffix-szel :-) Ezek annyira kis eséllyel pottyannak, hogy a lottó 5-ös egy kimondottan esélyes dolog ezekhez képest. Nos, ezt csak drop moddal lehet megcsinálni.

Ha kedvet érzel némi farmoláshoz, kb ezeket a cuccokat szokták keresni, nem véletlen. Pár dolog kimaradt, szerintem, de majdnem teljes a felsorolás.
  • böröczk
    Hát pajtásnak nagyon megtetszett ez a druida videó alapján,
    minnyá nézek is neki valami jó kis buildet neten, mert én rohadtul nem ismerem egyik masteryt sem : D
  • wesker24
    Azóta megoldodott aprobléma lecseréltem a Vga drivert egy ujabbra és megoldodott a probléma !

Azóta már végivittem Normalon az Immortal Throne-t és már Epicen nyomom tovább !
  • rumkola
    vagy egy régebbi drivert kellett viszatennem a gtx260-ra... már nem emlékszem pontossan
  • rumkola
    ilyen nálam akkor jelentkezett ha a vga túl volt húzva....
  • böröczk
    Az a helyzet, hogy nekem nem jön be a nature, tegnap kipróbáltam, az oakon kívül (jó, talán a plague) sok hasznos tulajdonságát nem látom, illetve rájöttem, hogy az idézett lényeket se kedvelem, bármelyik karakterről legyen szó. Szóval lehet, megnézem majd ezt a templart, bár olvastam még hátrébb, hogy kissé elfogult vagy a témában : D de rossz csak nem lehet. Csakhogy neki is kell a 100as ricsárdzs, és persze cuccok..
    Spellbreakert oké, hogy mindenki isteníti, de nem az én világom, így szerintem indítani sem fogok.. A brigand, haruspex, azok nekem valók, szeretek is velük játszani, brigand eleinte nehezen ment, de aztán kárpótolt az eleje, főleg csapatban, amikor egy főmuffot kellett legyakni, vagy kisegíteni valakit lethallal : )
    Haruspexszel most vittük végig normalon, átléptünk a kiegészítőbe, de szegénynek félelmetesen gyengék a resistjei..
    És azt sem tudom, hogy az iylen atomdodge-t hogy lehet nála elérni, mert nem jönne rosszul, amikor elnyomok egy study prey-t és mindenki rámront : D Nem szeretek fogócskát játszani, hogy a társaimra maradjon a csúnyák legyakásra..
    Köszi mindenkinek a segítséget, én azt hiszem, a nature-t egyelőre hanyagolom.. Majd a társam rangere felnyomja az oakot, plague, farkasok, és csókolom, én inkább nem erőltetem, sem a dualwieldet, mert úgy gondolom magasabb fokozaton, már annyira nem fog vele menőzni kevesebb védelem híján... inkább ténynleg egy jó kis templar, vagy warden, annak még utánanézek.
    Na meg persze fel kéne pumpolni a haruspexem, brigandomat (mindkettő dárdás amúgy)
  • wesker24
    Jah a spellbreaker tényleg nagyon jó karakter !

Ott van neki a Lich King és az Outsiders, War kasztban ott van az Onslaught + War Horn(Doom Horn-al kiegészitve) + Battle Standard és garantálta a pusztitás !

És meg persze plusszként ott van még az Ancestral Horn (Szellemharcosok)
    de eddig nem nagyon foglalkoztam vele mert nem éreztem szükségét.
  • vato loco
    Mágust tök felesleges harcossal keverni (paladin). Oracle/Conjurer, Elementalist ami ér valamit. Első 2 folyamatosan tud castolni, utóbbi pedig a legnagyobb sebzést tudja kihozni (squall + eruption), viszont covenant híján karcsú marad a mana regenje.

Ha hornozni akarsz, akkor ne bénázz championnal, oda spellbreaker kell. Szintén a covenant miatt, valamint kapsz mellé egy lichet meg outsidert is bónuszba. Übertáp, valamint a 100% recen kívül kb. semmire nincs szüksége, a sebzése fix % alapú, nem növeli se INT, se STR. Fejleszteni se kell, csak a cuccait elbírja és annyi.
  • Fantusz
    Ritualista? (nature+dream)
    Természet mesterségből a farkasok, tölgy szíve, gyógyítás, és ezek módosítói.
    Álom mesterségből pedig a passzív képességek mellé támadó képességnek a pszichotikus érintés, és a fantomcsapás, s módosítóik, illetve valamelyik révület képesség.
    Ha a dream summonját használod, képes irányítani (hatékonyabbá tenni) a többi idézett lényt.

Van egy ilyen karakterem, de még nagyon kicsike, nem tudom magasabb szinten mire lesz képes, de végülis ahogy kivettem a kommentjeidből te is valami hasonlót szeretnél: támogató is, de ugyanakkor aktívan képes harcolni.

Nimfa lehet magas szintre fejlesztve hatékony, alacsony szinten nekem nem volt sikeres, területre ható támadásnál pillanatok alatt behalt
  • Terensz
    Annak úgy szerintem semmi értelme.

Vagy dualwieldes champion, vagy pajzsos guardian, ha már mindenképp nature.

Amúgy Templarnak (dream + defense) sokkal több értelme van, ha csapatban játszol, véleményem szerint. Ki lehet neki rakni területsebzést, vagy mehetsz egycélpontos sebzésre is, de ezekben vannak sokkal jobb mastery-párosítások is.
    A templar abban a legjobb, hogy iszonyat regent lehet neki kirakni. (kb 1200 hp/sec) Ütnek 3-an, és kevesebbet sebeznek beléd, mint amennyit regenerálódsz :-) Meg ugye sokkal kevesebbet sérül, mint a többiek, mivel a defense és a dream is tele van védekező képességekkel.
    Tehát: templar bírja legjobban, de szerintem kevesebbet is sebez, mint a többiek.

Ha viszonylag masszív ütőgépet akarsz, akkor conqueror (bár írtad, hogy unalmas) vagy spellbinder.

Ha törékeny közelharcost akarsz őrült sebzéssel és mégőrültebb hp-szívással, akkor slayer, assassin, warlock, brigand, haruspex. Utóbbi 2-ből szoktak íjászt is csinálni.

Ha -100 rec-es mágus-tankot akarsz, akkor paladin. Örök colossus form, chain lightning spam :-) Csak bírd energy-vel :-)

Ha furcsaságot akarsz, ami még hatékony is, akkor csinálj dualwieldes championt -100 rec-cel (horn/battle standard spammelés mehet), vagy buzogányos/pajzsos evokert szintén -100 rec-cel. 2-3 phantom strike és mindenki döglik :D