23078
  • Cortinaar
    Sziasztok!

Nagyon várom a Grim Dawn-t, de a képeken miért látok western figurát dupla csövű puskával a kezében??????
    Szerintem is a TQ a legjobb dio klón, többi sokkal gyengébb, minden tekintetben. Loki-t nemrég próbáltam ki, de vicc, hogy kattintás után 1 másodperccel történik meg a támadás, skill hatás, stb...
  • yc1980
    :))
    szerintem én még utána is...
    de az idei év hozhat meglepetéseket:)
    jön a Torchlight 2, a Dungeon Siege 3, a Diablo 3 és talán hamarosan befut a Grim Dawn is, reméljük a legjobbakat,de tény, hogy a TQ és a D2 igen magasra tette a mércét:)
  • böröczk
    hát biz, diablo 2 óta egyetlen értelmes és addiktív klón.
    diablo 3-ig simán elvagyok vele még így is, hogy már rommá játszottam az utóbbi időben : D
  • yc1980
    tudom, hogy megszűnt:)
    ezért bítom a Grim Dawn-ban:)
    no meg tán a THQ-tól valami kisebb csapat lefejleszti..talán, igaz az már nem lenne az igazi :S
    :))
    de reménykedni mindig lehet:)

azért 600 ft-ért 1 ilyen játék..1 doboz cigi, 3 kiló kenyér, vagy 3 liter tej:)) szóval megoldható,csak ki kell várni:)))
    talán idővel, a GoG kínálatában is feltűnik majd:))
  • matolcsidav
    lenne még valami ha hamachin akarnánk jáccani akkor csak szimplán elég annyi hogy mind2 nek ugyanaz a hamachi version van krealok egy szbát belépnek majd play single quest ott host lan és látni fogják a szobát?
  • matolcsidav
    hát igen megvenném én neten ha lenne bank kártyám ...
    vagy szüleim egyáltalán támogatnák a játékok vásárlását
    másik meg Aryon ameikőtök hostol annak vagy nem elég jó a gépe vagy a netje a rossz
    vissza térve még ahoz is hogy nem vettem meg a gamet az egy dolog hogyha én megvenném a gamet de én pl 2-3 osztály társammal tolnám és ők meg nem vesznek meg gamet mert nem mindenkinek telik rá
  • böröczk
    nem lesz, mivel megszűnt a fejlesztő csapat, csődbe ment az egész
  • böröczk
    nem igaz.
    a gold tartalmazza a sima tq-t meg az it-t, ha valakinek nincs meg a kiegészítő, akkor a másik illető az alap tq-t indítja, ha viszont kiegészítős játékot akar játszani, akkor az it-t.. ennyi
  • yc1980
    üdv:)))
    http://store.steampowered.com/sub/402/?snr=1_4_4__13
    most kb 10 euro a Gold:)) az sem vészes, kb 2800 huf:)
    bár nem tudom..a golddal kapcsolatban, mintha hallottam volna olyat, hogy a gold verzió csak a gold verzióval tud multizni, cáfoljatok meg kérlek ha nem igaz:)
    és még 1 apróság, ha valaki látja akciósan, ne legyen rest, szóljon a többieknek, hisz ez a játék valóban megérdemlni, hogy minél többen megvegyék :))) Istenem...csak lenne valaha is második része:$
  • Aryon
    "Pedig annyi volt több héten keresztül a Steam akciokban nem 1x nem is 2x"

Azt hiszem a "volt" a kulcsszó...
  • wesker24
    Pedig annyi volt több héten keresztül a Steam akciokban nem 1x nem is 2x
  • Aryon
    Megvennénk mi, ha tényleg 600 ft lenne. :) Nincs 4-7 ezer szabad forintom...
  • böröczk
    Akinek nem ért meg a játék kiegészítőstül 600 ftot, az meg is érdemli, hogy szenvedjen a warezzal.
  • Aryon
    Üdv!

Köszi a választ, majd nézegetem akkor :)
    Most egy rangerem van, bár elgondolkoztam rajta, h nem gyúrom tovább (lvl 27 körül van), hanem kezdek egy újat, csak az brigand lenne (de szintén íjász). Azzal több a +dam, stb. Így néha szenvedős bossok ellen, mert az oké, hogy lényegesen több lifeom van, meg +10% all speed (ami azért hasznos), de nincs olyan különlegesen bossra való ütésem, így azokat is csak sima lövéssel tudom leszedni :) (emellett a nature ágból szinte csak lifeot és speedet hozok)

Nekünk csak simán az IT van fent, egyelőre jó nekünk az alap, nem moddoltunk még. :)

hamachis szobát én meg nem tudok, mi is azzal toljuk, de csak ilyen 2 személyes játékokat kreálunk lanon, sajnos így is laggol, és még nem jöttünk rá, hogy miért.. :/)
  • matolcsidav
    üdv mindenkinek azt kérdezném nem-e tudtok üres hamachis szobát mert ujra megjött a kedvem a játékhoz neten de nem találok olyan szobát amin online is vannak emberkék
  • yc1980
    és 1 Dárdás Brigand Build, amivel én játszanék
    http://www.titancalc.com/TitanCalc.asp?mastery=Brigand&master1=6&master2=7&sa=0&m1=32-8-6-1-0-6-8-8-6-1-0-0-12-0-1-8-8-0-8-0-0&m2=32-0-0-6-0-12-6-0-8-0-0-8-0-6-8-10-1-0-6-0-6-0

én a amradék pontot ha van, a MArksman-es ágra tenném mindenképp,de ha Neked bleeding damage kell.. :)

Igazából a Flash out szükségességén is el lehet gondolkodni, mert csaka DA csökkentés miatt érdekes...de 1 Brigandnál nem hátrány a a magas dex sem:) mivel az szépen nyomja a pierce damage-t és szinte az összes skilled ezt tolja felfelé:))) szükséged is lesz a magas DA értékekre is, hisz sokan lesznek körülötted tömegpusztító skill híjján...

Nem tudom ez normál játékra mennyire érvényes...amióta hallottam az xmaxról, azóta csak azzal játszom, vagy nehezebb modokkal :S
  • yc1980
    Üdv mindenkinek :)

no eljutottam Krétára 0 death-el:))
    nem kis csaták árán :DD
    a 18 Gorgon(Medusa és társai) nem volt egyszerű..lapultam a jobb alsó sarokban, mint szar a fűben :DDD szerencsémre Eurydale(6-od magával) elvált a többitől, így colossus formban le tudtam csapni párat, aztán rohanás vissza, és nyíllal leszedtem a többit, így hogy már nem volt aki gyógyítson, relatíve könnyű volt a dolog,de rohangálni kellett tovább is, mert ha az összes többi a nyakamba szakad, akkor szinte azonnali halál! :) Felszerelkeztem előtte, 200 körül stun resist(skillek+itemek), 75%+ poison és 60%+ pierce resist, de hogy a 18-ból egy sem tudott SBC-t dobni, az azért már nevetséges..farmolni normálon nem fogom, de legenden mindenképp visszanézek hozzájuk többször is :)
    Ami gyalázatos volt, az Alastor..rengeteg fagyvarázslót idéznek, így kénytelen voltam, teljesen amatőr taktikával, az ajtóból lenyilazni mindet! :))) üröm az örömben, hogy a ládából kipottyant 1 csizma, ami 30%-al csökkenti a sebzést a Beastmen-ektől..és hát ugye Minotaúr uraság ebbe a csoportba tartozik:)) Nem lesz egyszerű, már látom előre...25. szintű vagyok, így nem reménytelen, a labirintusban még farmolgatok, hátha a sok gorgonból kiesik mégis 1 SBC, tudnám értékelni azt a +1 skill-t! :)))
    mindenesetre érdekes, hogy Alastornál is a legkisebb 18. szintű volt, a legnagyobb 24(ebből 3 is:S), ha Act 1 végét megúszom halál nékül, akkor utána pihi jön act 2 elején...iszonyat lassan haladok...23K lény ment már a levesbe..nem számoltam pontosan, de pl athén előtti csatatéren kb 1500 mobot kellett megölni és volt köztük vagy 8-10 hős is :S
    Node ennyit az ÜberUnder ízelítőből:)) Veterán fanoknak kötelező darab!:)))

1 kicsit más.. a dárdás brigand tömegben kissé szenvedős..főleg xmax modtól fölfelé... ilyen nagy mennyiségű lény ellen egyértelműen kell a nyíl használat..átlyuaksztó nyílvesszők,repeszek és hasonlók, félelmetes darálást lehet végrehajtani vele..Bossokról nem is beszélve, amikor beállnak szép sorban!:) Szerencsére(?) a játék tele van ilyen bugokkal, hogy nagyobb felbontáson ki lehet használni az AI bénaságát!:)

Ui2 Aryon nem rossz a build, de pár megjegyzés ha elfogadod:)
    - az anatomy jól hangzik,de legenden(s tűn úgy egyébként is) a bleeding damage nem sokat ér, hacsak nem erre specializálódsz..leginkább itemekkel,de brigandnál felejtős:)
    - a disarm traps szintén felesleges skill, elveszi az értékes pontokat másról :S
    - a flash powder mókás skill szeressük nagyon :)))
    - herbal remedy...no ez ízlés dolga,én nem nagyon használom, vagy max 1 pont(a +4 skill elvégzi a többit:) )
    - a felszabaduló pontokat inkább a take down-ra vagy Marksmanshipre tenném..én jobb szeretem ilyen szempontból a hibrid brigandot(dárda és nyíl) brutális főleg moddolt játékban!:)
    Bossoknál benyomjuk a Study-t szépen, take downnal odarohanunk, majd mehet rá a Lethal strike,nem sok ellen marad állva utána ha kap az arcába 100K+ sebzést :))))
    Egyébként nem rossz build, főleg ha megvan a +4 skill :))
    100 reccel ez is mókás,csak győzd manaregennel!:)
  • Aryon
    "Dárdásnak esetleg valami ilyesmi?
    http://www.titancalc.com/TitanCalc.asp?mastery=Brigand&master1=6&master2=7&sa=0&m1=32-8-6-1-0-6-8-8-6-1-0-0-12-0-1-8-8-0-8-0-0&m2=32-0-0-6-0-12-6-0-8-0-0-8-0-6-8-10-1-0-6-0-6-0
    "
  • Aryon
    Üdv ismét!
    Most haver nevében írok, csak nem akarunk ezért még egy accountot regelni :)
    "Elkezdtem egy Ranger-t, egész jó eddig, csak a szerkezetektől és az élőholtaktól félek egy kicsit, nomeg a bossokat sem olyan könnyű lenyomni vele. Emellett elég sok mindenre lehetne tenni a skilleket, csakhát véges (naturenél a regrowth és passzívjai, nomeg farkas / nymph sem ártana, stb.)
    A másik amit most nagyon nézegetek az a Brigand. Nem lehet rossz, talán még tömegbe is jó. Amit így hirtelen kitaláltam bow-ra az ez lenne:
    http://www.titancalc.com/TitanCalc.asp?mastery=Brigand&master1=6&master2=7&sa=21&m1=32-0-0-1-0-0-8-8-0-12-0-0-12-0-1-8-8-0-8-0-0-0-0-0-0&m2=32-0-0-6-12-12-6-0-8-0-1-8-12-1-8-10-6-0-1-12-6-0-0-0-0-0
    Vélemény? (Esetleg, ha valaki megdobna egy dárdás briganddal is, annak örülnék!
    Köszi!"
  • yc1980
    üdv 2 :)

nos a kis tempalrommal egész jól haladok, tegnap este végeztem 6 Arachne-vel, eddig sikerül tartani a 0 death-et,bár a küklopszoknál rohangálás volt rendesen ,de egyesével szégyen szemre jjal megpuhítottam őket,és batterral sikerült lenyomni! :) nem rossz cucc ez a batter nem is gondoltam volna... calculated strike van a bal gombon a batter a jobbon! :)
    így majdnem mindig mire a calculated feltöltődik, a batterral tudok lecsapni, szépeket sebez !:) a DA már 400 felett van, lesz ez még sokkal jobb is, szerencsére a pierce resisthez találtam jó cuccokat, így az már 70% felett van, közelharcban nem nagyon tudnak megsebezni...a mobok sétagaloppnak számítanak, mivel ugye az übernek köszönhetően sokkal több jön, ergo magasabb szintű leszek 1-1 pálya kezdetén, ahol magasabb szintű ellenfelek jönnek!:) a gond a bossokkal van néha..főleg azokkal lesz, ahol kevés a hely, lásd pl minotaur lord, charon vagy majd a 18 párkát :SSS
    viszont nagyon lassan haladok...Ambrossosnál járok, 18. szinten, s már 10K ellenfelet megöltem...kiváncsi vagyok mennyi lesz legend végére,de ahogy elnézem bőven 200-300K felett:))))
    érezhetően hiányzik a phantom strike és a pulverize,de az underlord mod miatt ezeket relatíve később kapom meg, apulverize-hez fel kell nyomni 40-re a defense fát:S
    próbálok játszogatni majd a damage reflected-del, bőven 100% fölé lehet majd tolni (pláne +4 skillel) távolsági támadások ellen nagyon jó,főleg magas HP regennel, mire odaérnék 1 íjjászhoz, holtan esik össze, pedig 1-et nem ütöttem bele...ha a számításim helyesek, akkor főleg act 4-ben lenne használható ez, ahol rengeteg,durva íjász lesz majd! :))))
    Ha valakit érdekel ez az ÜberUnderlord és szereti a kihívásokat, akkor össze lehetne verbuválni egy 2-3 fős csapatot !:)
    Mókás lehet Colossus formban (+80% HP) egy Nature-os csapattaggal, a Heart of Oak aurával (+65%HP) :)) nem beszélve a +4 skillekről:))
    Már váron, mikor tudom majd nyomni az instant PS-eket Colossus formban ,és PS után kapnak az arcukba egy DR-t is csak hogy érezzék (nem beszélve a DR passzívjáról,ami szép kis petrify-t ad)! :))
    Nézegettem ezt a Shield Charge-ot is, de nem túl meggyőző, valakinek van tapasztalata, használta már?

• yc1980
    Üdv Szótér,

nincs olyan fegyver,sem bármiféle cucc, ami dual wield képességet adna, az csak a warfare sajátja...túl erős lenne ez más kasztoknak:)
  • Szótér
    Szóval két fejszével varázsolok.
  • Szótér
    Csak azért mert most a harcos kasztot kombináltam a viharral egyetlen tárgy miatt.
    Van az onager nevű fejsze aminek 22 a mana és életerő regje és miütán harcosként eljutottam a kezeléséig (37.szint) átváltottam mágusra.
    A 250/sec-es manaregeneráció jött ki(és még ennél többet is el lehet érni) a többi felszereléssel együtt szóval nincs bajom ilyen téren de pont ezért lenne fontos az előző kérdésem.
  • Szótér
    Kérdeznék egy olyat hogy van-e olyan tárgy ami a kétkezes harc képességet adja mint az adrenalin meg ilyesmi.
  • böröczk
    Oh en nem rangerre gondoltam, abbol egyertelmuen jobb az ijasz
  • Terensz
    Hát, van pár oka.

- melee-ként nem lesz tömegpusztító képességed
    - briar wardból nem profitálsz, ha melee vagy
    - sylvan nymphed kb 5 sec-ig él, ha melee vagy

így hirtelen ezek jutnak eszembe.
  • vato loco
    Ahhoz hogy hosszú távon is élvezd a varázslást, k. sok mana regen kell, ehhez pedig elengedhetetlen a Spirit (Covenant). A druidban meg nincs ilyen.

Pajzsos ütéshez defense + spirit a legjobb.
  • Aryon
    Ja igen, és fent van az Immortal Throne is, így nézegetem a dream masteryt is, nem tűnik olyan rossznak. Ad sok +% damot, elecrit burnt, stb. Lehet, hogy ki szeretném próbálni, így gondolkozok a Haruspexen és a Templaron.
    - Haruspex: dárdával nyomulna, gondolom azokra is adja rendesen a bónuszt a dream.
    - Templar: Ott a zavaró nekem csak annyi, hogy nincs konkrét fegyvertípusa (Hunternek ott az íj és a dárda, egyéb lövöldéknek a botok, stb.) és nem is igazán tudom mit lenne érdemes. :) (talán a Diablo2-ből ismert smiter? pajzzsal ütlegelés?)
  • Aryon
    Haverral toltuk közösen, neki volt egy Druidja, de azt mondta, hogy nem az igazi, gondolom ahogy haladunk egyre fentebb, annál gyengébb lesz az ice shard is (nőnek a resistek)?
    Esetleg tudnál-e adni néhány tanácsot a dárdással kapcsolatban, esetleg titancalsos buildet? (nézegetem a wardent is meg a brigandot is, de az utóbbi nekem olyan 1v1nek tűnik inkább, mint tömegírtónak :))
    Köszi!
  • böröczk
    miért?
  • Terensz
    Az íjász szerintem.
  • böröczk
    ha dárdában akarsz utazni, akkor még a Warden is jónak tűnik, én még nem próbáltam, de mások dicsérték.. defense és hunting is pöpec mastery, passzívok miatt jól kiegészíthetik egymást
  • böröczk
    mindkettő életképes.. nekem mondjuk a dárdás jobban bejött, eleve jobban szeretem a közelharcot, szóval szerintem eszerint dönts, hogy mit szeretnél jobban, távolról irtani, vagy közelről. mind a dárdás brigandom (még jó cuccai se voltak), mind a dárdás haruspexem nem halt le egyszer se normalon, talán egyszer balesetből, amikor a inventoryt nézegettem : D
  • Aryon
    Köszi az infókat!
    Még akkor egyelőre egy utolsó kérdés: Normal szint után melyik karakter életképesebb? A dárdás vagy az íjászos (pl. Nature masteryvel)? A dárdásnak ugye a tömegbe kell mennie, viszont talán könnyebben védekezik, stb., az íjászos meg messziről üti a népet, viszont rohangálnia kell, és az sem jó, ha bekerítik (persze az senkinek sem jó)
  • böröczk
    jaja, most csináltam ilyen célokra egy templart (meg persze csapatba, kis háromfős) :) tetszetős, és cuccokkal ez is sebez már, mondjuk jobban fogy az élete még alacsonyabb szinten (25)
  • Terensz
    Dárdás/pajzsos az más. Ott a sebzésed 75%-a jön erőből, 25% pedig ügyességből. Dex annyira kell csak, hogy meglegyen az 1500 OA és 2000 DA. Többi menjen erőre. Über/undernél több OA/DA kell.
  • böröczk
    én haruspexnél többet adok str-re, de dexterityt is húzom, mondjuk dárdás+pajzsos, nem íjász.. és brutál erős, persze már vannak cuccai is, amik adnak dexterityre is pluszban jócskán.. úgyhogy viszonylag kiegyenlített, ahogy brigandnál is, bár ott már CSAK str-re adok, mert a cuccok amúgy is iszonyúan felhúzzák a dexterityt.. plusz mindkét mastery ad rá..
  • Terensz
    Így utólag elolvasva elég érthetetlen, aki sokat játszott TQ-val, az érti. Aki meg nem, az kérdezzen :-)
  • Terensz
    Hello!

Íjász karinál el kell döntened, hogy milyen páncélt fogsz hordani.
    Vannak intes, agi-s, str-es páncélok.

Az int-esnek kb. 600 int/ 250 dex,
    dex-esnek kb. 600 dex / 200 str,
    str-esnek kb. 600 str / 300 agi kell.

Ha a hunting mellett varázsló kaszt lesz (storm vagy earth), szerintem legjobb választás int-esre menni, tehát str-re nem kell adnod egy pontot sem. Viszont a pierce/fizikai sebzéseken kívűl lesz valamilyen varázssebzés, (tűz vagy villám), amit növel az int. DE: nagyon kevés lesz így az armor-od.

Ha pl. haruspexet csinálsz, akkor érdemes dex-es páncélt hordanod, ilyen pl. a Prowler's Cuirass, amihez kell str, ami szükséges rossz (fölösleges stat).

Str-es páncél is jó választás, ugyanis 600 str-t enchantokkal és gyűrűkkel kb. 200 str-ből tudsz csinálni. Ha kell, kifejtem, hogyan.
  • Aryon
    Köszi:) És ami múltkor lemarad: a varázslási időt, hogy lehet növelni, ill. az íjász kariknál csak a dex-re kell tenni? Mert ugye az adja a piercing dmg-et...