23078
  • Ravasak
    5-6 ezerert meg diszdobozba csomagolva el is küldöm neked :)
  • dudovec
    Hat az x3 mod elvileg ugy megy, hogy miutan kivalasztottad custommapba es leokezod , akkor ugycsinal mintha krealna , aztan visszadob a nem custom mapos karijaidhoz , ahol ha kivalasztod valameiket akkor a köv main quest jatekod x3 as lesz.
  • ikod04
    Újratelepítés után sem tudtam helyrehozni, de legalább a kaik mind megvanak és a térképük is.
    Most már csak abban kérném a segítséget, hogy az IT alatt is működő X3 (x4) modot hogyan lehetne ismét a normál gaméra is kiterjeszteni (még mindig elindul és nem visszadob custom map indítása után....)

Minden ötlet jól jöhet! Köszi
  • Andie
    Nekem 5 gigán van a pagefile, mer a Stalkernél azt tanácsolták. Mondjuk jobb az sem lett, de azóta lusta vagyok visszavenni. Sztem tökmindegy mekkora a page-file. Technikai oldalról nézve, ha kevés a pagefile, akkor szétfagy a program, megáll insucifient memoryval. Ha elég, akkor meg tökmindegy mekkora "üres" hely van még fölötte.
    Énis igy voltam vele, ahogy te. Mikor láttam, hogy low-on is dettó szaggat mint állat, visszaraktam mindent mediumra, azt hadszóljon. Highon nem láttam nagy különbséget, pedig csekkoltam full közelröl a füvet, búzát, fákat. Mintha nem lenne különbség medium és high között (sebességben viszont 5-10 fps).
    Az árnyékok low-on vibrálnak, ezért az vagy off, vagy medium.
    Vsync sajna kötelező, mer különben 3 részletben hullámzik a képernyő.
    Triple buff BEkapcsolása nekem kb 10-15 fps-t javitott!!! Ez is érthetetlen.
  • vidu01
    Én már belenyugodtam, fölraktam minden beállítást higra, úgy sem rosszabb, meg aztán ha már szaggat legyen szép a játék. Már próbáltam mindent, most legutoljára a pagefilet növeltem 2 gigára, hátha az kevés neki, de semmi változás, lehet hogy megpróbálok még egy reinstallt aztán lesz ami lesz...
  • Andie
    Sziasztok!
    Látom más is küzd a "lag-jellegü" hibával. Énis átértem egyiptomba, és itt már egyre sürübben jelentkezik.
    Egyszerüen hiába veszek le mindent low-ra, hiába 60 az fps-em egy helyben állva, mikor megyek valamerre (főleg új területekre, de soxor még a bejárt területeken is) úgy akadozik, hogy zakatol a hang, meg-megáll a kép, aztán meg rohan fél képernyőnyit 20x-os sebességgel, aztán megin megakad, aztán megint begyorsul mint állat, de már akkor 15 szörny van körülöttem, le is ütöttek 1-2 alkalommal mielőtt magamhoz tértem volna. Egyszerüen nem tudom elképzelni, mi baja lehet, semmi nem fut a háttérben, 250 Mega van használatban az 1 gigából. Oké, nem egy erőmü a gépem, de azért low-on kéne menjen ilyen brutál akadások nélkül is. Szinte játszhatatlan igy már a játék.
    Spec: XP, 3200+ Barthon, 1 giga dual ram, Sata vinyó, Gef6600GT, felbontás 1680x1050ben a moncsi miatt, de próbáltam 1024x768-ban is, semmit nem javit (5-10 fps-el jobb állóhelyzetben, de akadozni ugyanúgy akadozik)
    Azt néztem a feladatkezelőben, hogy bár az TQit.exe mellett 260 mega használatot ir, ennek ellenére a totál felhasznált memória 700! Namost ha a windows 250et használ TQ inditása elött, a TQ meg 260at, akkor az együtt még mindig csak 510... nem 700.
    Lehet, hogy mikor megyek jobbra-balra, töltögeti be a texturákat, és átlépi az 1 gigát, aztán swappol mint állat?
    Valami 5letetek van?
  • dudovec
    Neismondd , enis ott sirtam rajta:D
    Meg amikor mondja , hogy megkerdezi a rabbi tőle h 10 forinter kell e mittomen mien tanacs... Erre mondja a Fabry , hogy 8 ft ér nem mehet? Erre a rabbi: üdvözlünk a körünkben... Na hat en ott csokiztam be , kurvajo volt a mai:D
  • Shorlex
    Valaki nézi a Fábryt?
    Aszongya:
    "(...) jött, mint a terracotta warrior harcos"
    Biztos TQ-zik :D
  • ikod04
    sajna a defiler csak az eredeti utvonalon levőket ismeri fel, mivel neki a mentések útvonal a registryben rögzül a telepítéskor. talán, ha újra telepíteném látná, de ha jól tudom a defiler a chart viszi át és lehet szimulálni, mely területen lehettem, de nem egészen ez a célom... ráadásul így még X3 mod-om sem működik...
  • RaKmaTakaTa
    Nem vagyok benne biztos, de a TQdefiler-el átvihetők a karik.
    letölthető innen
  • ikod04
    Sziasztok, a következőre keresem a választ: sikerült egy tweaking progival elb...ni a mentések útvonalát, most mindig C:\My Game útvonalat hoz létre. Megpróbáltam kimozgatni a könyvtáramat, mert akkor nem módosítja a file keletkezési dátumokat, de sajnos az X3-as modra is nem a menüre ugrik vissza, hanem elindítja a multit. normál gamét már el sem mertem indítani, nehogy letakarítsa a mapjaimat.
    Voltak hozzászólások korábban, hogy újratelepítés esetén, ha azonos a usernév, talán átmenthetőek a karik. Más esetben milyen megoldás hozott eredményt?
  • ballor
    nvidia
    nekem a 60körüli a max
    fullon 25-30 (anti aliasting, 1280 stb.)
  • ollie
    ATI Tray Tools (már ha ATI kártyád van). Nvidia esetén marad a FRAPS, bár itt is van alternatíva.
  • ewing03
    Innen töltsd le a Fraps-ot:
    http://www.sg.hu/letoltesportal.php?refid=2207
    Elindítod, és a bal felső sarokban mutatja az fps-t.
  • ballor
    az fps-t hogyan lehet kiíratni?
  • ewing03
    Megejtettem egy Windows reinstall-t és most némi túlzással szakít a gép. Felbontás 1400x1050, árnyék kikapcs, a többi low, így harc közben 60-105 fps...
    Majd még ránézek, hogy mit reagál ha feljebb veszem a beállításokat. A régi Win-nel 3dmark06:2900 pont, az újjal 3500 pont.
  • Grifidos
    Igen ez egy érdekes dolog.
    Triple buffer kikapcsolása.(Ez azért VGA függő)
    Ezen is segít, legalábbis nálam kikapcsolt árnyékokkal és kikapcsolt triple buffer-rel nem csinálja. (Dual core 2,4GHz, 2GB ram)
  • RaKmaTakaTa
    ehh. nem a grafikai beállításokkal van a gond, mint már az előttem szóló ewing03 is kifejtette. Seregnyi monszta megjelenítése sem okoz gondot a gépnek, ha nem mozogsz új területekre.
    Lehet hogy rosszul fogalmaztunk: leginkább laggolásra emlékeztetően szaggat a játék, mint amikor netes játékban rossz a pinged.
    Legjobban itt a 2. pont katakombájában figyelhető meg.
    Na mind1. Azért köszi tanácsot.
  • ROMOTO
  • Grifidos
    Kapcsold ki az árnyékokat, minden más mehet maxra.
    Mivel a játékban mindennek van árnyéka, nem kicsit fog dobni a sebességen.
  • Cseppcsavo
    Köszönöm a segítséget, mostmár sikerült, igaz, sokáig tartott.
    Még 1x köszi.
  • RaKmaTakaTa
    Nekem is ugyanez a problémám x1650pro-val játszva. Úgy vettem észre a monszta modelek/textúrák betöltésekor ugrándozik kicsit a megjelenítés. Ez tök idegesítő, egyébként normális. :D
    Ha rájön vki a probléma megoldására, kérem ossza meg velünk is!
  • dudovec
    Cseppcsavo: #17138 at olvasd el alaposan.
  • vidu01
    Szerintem neked nincs vitality resisted, azt csináld meg legalább egy 50%-osra cuccal vagy charmmal, van az a demons blood az adja.
  • shaba23 #17200
    Ó máj gád!
  • Cseppcsavo
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy már a 2. karakteremmel (druid) jutok el a titánig és nem tudom legyőzni. Az 1. karakteremmel (battlemage) el tudtam pusztítani azokat az isten szobrokat, így lenyomtam a titánt, sztem azokból tápolja magát a titán, de most a 2.kal még csak megütni sem tudom a szobrokat.. Így viszont akárhogy ütöm a titánt, mindig visszatölti az életét és nincs esélyem. Tudna vki segíteni, hogy tudnám megcsinálni??
    Üdv
  • virs lee
    2 óra runolás után kipottyant egy star heart, így meglett a hefaiszto artifact, ráadásul 20% dmg bónusszal. :)

Érdemes normál act1 telkint runolni, 2 ritka tekercset is dobhat: skyfire pendant + star heart.
  • ewing03
    Mondom, hogy valami nem kóser...
  • ewing03
    Játszható, de jobban szaggat mint az alaplap+táp+videokártya (ami elméletileg jobb mint az előző) csere elött. Mondom fut, de nem százas még így alapbeállítással sem...sajnos.
  • ROMOTO
    Nekem geeforce 4 en medium beállításokkal szaggatásmentesen fut
  • virs lee
    Full minimálon x300 mobilityn is elindul,nem is szaggat túl sokat (legalábbis az 1. pályán 1-2 ellenféllel, tovább nem játszottam úgy, csak cuccolni kellett), tehát full lowon neked is el kéne mennie.
  • ewing03
    A game nekem is eredeti...
  • ewing03
    Én is IT-t játszok. Az alaplap cseréje nem volt zökkenőmentes, de nem kellett a Windows-t újra insatllálni. Az indítóikon sem volt a megszokott helyén az asztalon lehet, hogy másba is bekavart??? Egy IT reinstall segíthet a dolgon?
  • vidu01
    Nekem is szaggat (beállítástól függetlenül), feladatkezelőben néztem procit 100% ban használja, nálam az a kotlátozó tényező (2800as P4). De a tiednek vinnie kéne...
  • I1Q
    Kb hasonló gépem volt és nálam is szaggatott néha. Legjellemzőbb amikor kijössz epic 1 legelső barlangjából. naggggyon drága gépcsere és nem szagat (minden maxxon). ja és a game original.
  • ballor
    nekem az alap játék szaggat így, ha felrakom rá az IT-t, akkor szépen fut :) ugyanazokkal a beállításokkal, sőt ha az alapot low-ra teszem, akkor is szaggat, nem vészes, csak engem zavar

IT-sen játszom inkább
  • ewing03
    Üdv! Technikai kérdésem lenne:
    Meghalt a gépemben a táp+alaplap és ha már lúd legyen kövér kicsréltem a videokártyát is, mégpedig Asus x1600pro 512mb helyett egy Sapphire x1650xt 256mb. A többi amd3800+, 2X512 dual... A 3dmark 2006 futtatása során jobb eredmény jött ki, viszont a játék során olyan szaggatást tapasztalok ami eddig nem volt. 1400X1050 felbontásban játszom és minden opció kikapcsolva vagy low állásban van. Jól tévedek ha azt hiszem, hogy ilyen környezetben simán kéne futni a játéknak???
  • Shorlex
    rugo az egyik legfékebb íjász, az egy fos. Egy auráért meg plusz 14 bleeding damage-ért nehogy már egy mastery-t válassz...
    Ranger-haruspex, az az élet.
  • dudovec
    Inkabb legyel ranger. Hunter annyira tap , hogy mandrake nelkul is leepitesz mindent.
  • envoka
    Ok. Köszi ! Gondoltam hogy olyan 500 dex. körül kell. Régebben láttam itt egy lvl. 74-es Brigand képet, Shorlex tette be. Neki is "csak" 466 volt. Mondjuk nála spear volt, én meg csak íjat szándékozom használni. De ez még nem biztos, lehet hogy második fegyvernek beteszek egy speart, mert van egy-két dög, aki secperc alatt ott ott terem, nem lehet lefutni. Brigand lesz a karakterem, a Rogue adja a Hunter mellé a lejobb strengh / dexterity / health arányt.