23078
  • shaba23 #17307
    a necro az hullákkal manipulál, benne van a nevében, szóval nem elementalist (és fordítva)
  • dudovec
    virs lee: neked meg az elementalistod illetve az oracled valójában necro , mivel van idézett lenye ezert nem pure magus.
    na kb ez a szint amin vitazol:D
  • virs lee
    D&D-ben van olyan hogy mágus osztály meg harcos osztály, mert ott az be is korlátozza mit csinálhatsz, ezért az osztály fogalom jellemzi a tevékenységi kört. De itt a TQ-ban mindegyiket lehet harcosnak és mágusnak is alakítani, tehát az osztályból nem derül ki a tevékenységi kör. De a screenshotról már egyértelmű hogy fegyvert lóbálsz, vagy spellt használsz.
  • virs lee
    Caster = varázsló.
    Mage = mágus.
    Ugyanaz.
  • Shorlex
    amiről te beszélsz az a caster.
    A mage meg mage. különböztesd meg.
  • virs lee
    Ja és: harcos. :P
    (a ternion)
  • virs lee
    Itt nincs előre definiált osztály mint az RPG-kben, mert minden TQ osztály egy vegyes valami. Storm is lehet melee, ha csak a nimbust használod DPS növelésre. A mágust onnan lehet megismerni hogy varázslatokkal harcol, a harcos meg fegyverrel. Ha bottal vagy nyíllal fejbe baszod az ellenfelet, az nem mágia. (Majdnem) bármelyik kasztból lehet mágust és harcost is csinálni, attól függően milyen skilleket használsz.

// A heal az RPG-kben tipikusan papi mágia, akkor a dual wield champion most pap? :DD
  • Ravasak
    És még van a pacifista és a summoner(bar lehet ez is caster) :)
  • Shorlex
    Sztem 4 féle kari van TQ-ban: mage, caster ("caster-mage" mer az is egyfajta mage), íjász meg harcos.
    A Te cl-es oracled főleg "caster" (nyilván mint főkategória mage) az enyém meg a ternionnal "sima" mage, nem igazán caster, bár azért castolgat rendesen...
    Úgyhogy mage.
  • dudovec
    Hat nemtom , 26k a DPS e a wardenemnek , de az 'ideiglenes' buff csak az Adrenaline rajta (ami nem mellesleg 100% reces) , minden mast barmikor felrhatok. :p
  • virs lee
    Scrollal, shrine-al, ideiglenes buffokkal. A valós sebzés ezeknek töredéke.
  • envoka
    Ezeket a nagy sebzéseket, amiket itt a képeken látok, hogyan lehet elérni ? Más : lvl. 51-es Harbingernek mit fejlesszek tovább ?
    Jelenleg ilyen :
    51-es Harbinger
    Nightmare-t nem igazán akarok, mert nem sok vizet zavar (próbaként kimaxoltam). A Phantom Strike-t meg dudovec nagyon leszólta.
  • dudovec
    szerintem meg hulyesegen vitaztok.
  • virs lee
    LOL, fogalomzavar! Az hogy harcos vagy mágus azt jelenti hogy mivel harcol, nem az osztályát! Itt különben sincs olyan hogy mágus kaszt meg harcos kaszt, ez nem AD&D!

Warfare + spirit az mégis miocsoda?
    //Ha dual wield + deathchill, akkor harcos, ha war horn + ancient + outsider akkor meg mágus.
  • vidu01
    oracle így néz ki. Nem bizti h mage.
  • ROMOTO
    És nemkülönben a bika oracle meg így néz ki! ki mondta hogy ez mage?

• ROMOTO
    Nna ez a ternion ezzel íjjászkodj ha tucc...

• vidu01
    Énszerintem az oracle az mage, mivel 2 mage kasztból van összerakva, ennél magébb már nem is lehetne, az meg mindegy hogy mivel lövöldöz. Szerinted így harcos, akkor ha leveszi a terniont a basic attackról akkor meg mage lesz? Ez nevetséges!
  • virs lee
    Dual wield championnal is szoktam castolni farkast meg healt, akkor az is mágus? ^^

Ranged a ternion, ez igaz.
    És annak a sebzését írja ki DPS-nél, nem a chain lightot.

Szóval maradjunk abban hogy a ternionos oracle az egy mage és nem nyilazik.
    Maradjunk abban hogy harcos.
  • Shorlex
    hát ha ezzel az oracle karival csak a fegyverrel harcolnék, akkor nagy baj lenne elég sok helyen... ezért castolgatok squallt meg thunderballt.
    Ranged a ternion, ez igaz. Meg hogy hasonlít a nyilazásra az is. De tudod még hány skill "hasonlít" a nyilazásra? Akkor ebben a játékban brutál sok íjász van, amelyiknek köze nincs a hunter mastery-hez...
    És figyelj, a lightning bolt az sok nmy-t csesz le egyszerre és stunol közben. Ugyanezt csinálja pl. a shield charge ergo a két skill nagyban hasonlít. Akkor most a defender az egy caster? Vagy az elementalistod az egy defender, mert van két skilljük ami "hasonlít"?
    Szóval maradjunk abban hogy a ternionos oracle az egy mage és nem nyilazik. Már akinél. Téma stop.
  • virs lee
    Én se láttam még olyat hogy egy shardot vagy chain lightot leblokkolnál shielddel. ~~

A ternion az ranged touchnak számít, pont olyan mint a nyilazás. Ez már ezerszer ki lett tárgyalva régebben.

A harcos pontosan az a karakter aki fegyverrel harcol, nem az eszével. Ternion = fegyver (bot). Ez minden "józanul gondolkodó embernél" így van.
  • Shorlex
    egy add-onnal a TQ defilerből.
    Nem csít mer az égvilágon semmi előnyhöz nem jutsz vele (mármint sebzés, skill cooldown, meg mittudomén milyen csítek vannak a játékhoz), csak nem kell 5 percenként árushoz rohangálni, totálisan kényelmi add-on.
  • Shorlex
    Aha. Szóval akinek olyan skill van jobb vagy bal klikken ami a saját fegyverével támad, és nem valami skillel az harcos. Hát ez elég noobish hozzáállás.
    A lövése nyilazásnak számít? Hmmm, érdekes egy íjat hordok, még ilyet sosem láttam... És az a végtelen sok piercing damage és fragment amit kilövök... húúú
    Hogy blokkolható a sebzése, nos igen, blokkolható. A híres conq-od a 10000-ből levesz 780-at a többi 9220-tól meg behal. De biztos blokkolható.
    Nálam (meg minden józanul gondolkodó embernél) a harcos az az a karakter, aki egy alapvetően fizikális fegyverrel és legtöbb esetben pajzzsal odamegy, mert megteheti hogy odamenjen, és közelről elkezdi gyepálni az ellenfelet az említett fegyverével, közben nem nagyon csinál semmit, csak püföl. Mindehhez str és dex alapú, nagy védőértékű armorok és ugyanilyen att pontok.
    A mage az meg nem megy oda, mer lebasszák, az messziről osztogatja a lapokat, ki így ki úgy, az egyik skillel támad a másik staffal, de alapvetően elemental sebzésű, rozoga, kis armor értékű karikról van szó. És még egyszer mondom: a ternionos oracle staff attack-je az egy dolog. Amellett használ még bőven mást. Ami skill, hogy örülj.
  • vidu01
    Ha mage ha nem mage fasza lesz ez, én is pont 59es vagyok. Jah, hogyan raktad egybe a potikat, nekem 5ösével vannak, csomó helyet elfoglal, jobb klikkre meg elsüti őket nem összerakja.
  • virs lee
    Fegyverrel támad, nem spellel, blokkolható a sebzése, nem res védi, nyilazásnak számít a lövése.

Tehát harcos.
  • Shorlex
    Két mage alapú kasztból jön össze, az att pontjain csak int, a cuccai int követelményűek és elemental sebzéssel támad és a ternionon kívül a "pályán" 2 kifejezetten mage-re utaló skillt használ.
    Ergo mágus.
  • virs lee
    Ez csak ternionos harcos, nem mágus. ~~
  • Shorlex
    Hmmm, egész elfogadható egy mage-től...

És hol van még a lvl 75, hol van még egy jó scroll, vagy az utolsó quest reward egy ennél is ütősebb képhez. Hehe
  • virs lee
    Utolsó frissítés: 2007.01.14.... ez mindent elárul. ^^
  • Shorlex
    Ez is hatalmas! :DDDD
  • ROMOTO
    Tényleg összedobhattak volna egy jó kis mod ot már ennyi idő alatt...
  • ROMOTO
    Titan Quest: Frozen World
  • dudovec
    Enis kiprobaltam par honapja , igaz keves volt az abilityje meg nem piercinges volt.., de azis szarvolt:) Phantom egyszeruen ratyi legenden..
  • ROMOTO
    Csináltam már dreamkillert, xar... :)
  • dudovec
    Ugye ugye? :DDD
    De ha 1200 abilitym van wardennel , ami nemkap skillbol % ot , akkor 1400 korul siman lenne csak dream kasztal.. Foleg , hogy ott a trance leszedi a pierce resistet.. Szal meg akar megis lehetne nezni egy Dreamkillert , 1500 ability , magas rec , phantom meg honing :D es persze lethal is.
    Bar a wardennel nemfog tobbet utni es nemlesz szivosabb:o
  • Shorlex
    Na szal direkt csináltam egy próbacorsát, hogy megnézzem, de tényleg az van , hogy még a helosi szatírokra is 4200-4400 körül ver legenden, holott az ütésem alapból 6-7000 között van, és tényleg jók a cuccok. Ezért fék az a piercing damage...
    Viszont egy jó conq, ami üt alapból 4000-5000 között, az minden mobra, de bossokra is (és ez is lényeges) 7-8000-reket ver rá, mert minden ütése kri gyakorlatilag. Ezért a warrior ág egy jó erős harcosnál (kivétel a warden, study miatt) szinte elengedhetetlen.
  • dudovec
    Romoto: A blade honing az olyan fegyverek pierce % tartalmat növelik , amelyek alapban rendelkeznek mar egy ertekkel. Ergo egy 100 at sebző kard , ami 10% pierces (90 fiz 10 pierce) , arra ha rajön egy 40% os honing , akkor 50fiz-50pierce lesz belőle. Mivel a Batter , Shield charge , es az egyik shieldes passivnal is hasznalja a fegyvert , ami az esetben baromi magas pierce ertekkel rendelkezik es erre rajon a sok pierce dmg % , ezert nyilvan megfog latszani sok helyen. Nem azt mondom , hogy nem jo a pierce.. Pierce azer jo , mert joval tobb sebzest osszetudsz belole szedni mint fizikalisbol es meg ha atlagosan 50% ra resistelnek ra legenden , akkoris hasznalhato resist levetel nelkul, ha kivan rakva ien 10000 felettire az utes. A pajzsra nemhiszem , hogy hatna a honing , igy azzal menni fog melle a tiszta fizikalis sebzes is , igy a 2 fajta sebzes egyutt eleg nagy pusztitasra kepes egy Corsanal. De a faket azer mondjuk h fake , mivel a legtobb esetben oltari magas dps t , meg dmg t ir ki honing + apollok mellett , ami a valosagban a resistek miatt joval kevesebb.. Persze ha Brigandod van , akkor mas , mivel ottvan a Study a Blade honing melle , csak briganddal ertelmes ember nemjatszik , mert leszarad a keze....

Shorlex: a melee brigand lehet nagyot üt , de ha exp növelős cuccok es modok nelkul lenne mondjuk 72 oraja egy brigandnak meg egy wardennek , hogy elerjenek minel magasabb szintet.. (ugy h a brigand nem bow skillekkel expel..:PP) a Warden raverne joparat meg magas szinten is..
    Nembeszelve arrol h sztem uncsi lehet melee brigizni , lassu es vontatott , hiaba 1 utes.. Bossra nekedis rakell zuznod parat , x3 alatt meg egyenesen harakiri lehet egy olyan karival jatszani...
    Mer amig neked mindenki 1 utes , addig nekem egy 10 tagu csoport kettő , odachargeolva meg colossusozva menve a palyan. Lehet lement 1 Talos két-harom utesre , de a wardennek lehet lemenne 3 talos 3-4 ütesre:D
    Volt szerintem amugy masik karid is aminel apolloztal , max nem volt annyira emlekezetes build h eszedbe jusson.
    Mindenesetre a "noobish" csak az amikor telepaszod magad apollokkal , kiir valami kurvanagy sebzest es azt hiszed , hogy az annyi is a valosagban.:D

Dual wieldelt es ijaszt kiveve nemigen szokott cooldownom lenni a kariknal.. Es mivel a wardennek javareszt fizikalis sebzese van , es 1200 off ability alapban , ezert nemvagyok raszorulva a studyra minden egyes mobnal , de mivel van 80% rec meg 1000+ mana meg 30 regen meg -30% energy cost , ezert akar minden egyes mobra is rarakhatom ha ugy tartja kedvem:D

na oltsatok le , ugyis fosnapom volt bleggg
  • Shorlex
    na most szerintem figyelembe veszi az alap damage fajtáját is, de 100%ig nem vagyok benne biztos, abban pláne nem, hogy hogyan.
    Defender pajzsos ütései még mindig rejtély számomra (mármint a totál pontos működési mechanizmus és attack érték, stb).
  • Shorlex
    Miről beszélsz apukám? Mert egyszer egy funkari kedvéért még 108-ban feltettem 2 apollot egy wardenre a thorny maullal? :D Nemá
    Blade honingos kari meg csak egy van, egyetlenegy, egy melee brigi de az olyan is. Nézheted a youtube vid-eket róla, üsd le talost olyan gyorsan másik karival. Ha az neked noobish...
    Warden study-ja meg ha nincs rec, akkor fék, mert minden x-edik csoportnál tudod felrakni. Persze ha gyorsan írtasz csoportokat. Ha iolyan lassan ahogy te szoktad, akkor nyilván ráérsz csoportonként kivárni a cooldown-t
  • ROMOTO
    Az alap dmg-t konvertálja a honing, a pajzsos ütés az alap dmg-t veszi figyelembe arra jön a passzív pajzsos skillek +fizikai dmg ja. Most erre azt mondod, hogy az alap fizikai dmg-t veszi figyelembe a pajzs passzív, de nem, azaz annál tuti többet, mert látszik az ütéseken, és az a többlet a pierce ből jön