104
  • fotel
    Ennek inkább örülj, nem ez a tipikus.
  • KDOG
    ja amin röhögtem, hogy a sok szodásszifon szemüveges kis nagyokos hivta fel az iskolát, hogy jajjmár a pisti aki 4 es volt, nehogy 5 öst irjon, mert akkro nem ö lesz az osztályelsö (vannak akiknek ez szintén földöntuli élvezetet jelent).
    Kicsit szánalmas
  • Focew
    Mivan?
    Magyar Bálintnak csak annyi köze van hozzá, hogy ő az oktatási miniszter, így ő a felelős. (Ez mindenhol így van. a főnök a felelős, mindegy kinek a hibájából van a gáz)
    Amugy a 21.században már lehetne annyi esze, az oktatási minisztériumban dolgozóknak, hogy alkalmazzák a modern kor technikáját. Így az előzetes nyomtatásra, szállításra, tárolásra, őrzásre stb. kiadott milliók helyett (amiből bizonyára nemkevés a haverkomajóbarát zsebébe landolt) minden iskolába vesznek egy nyomtatót/fénymásolót és annyi.
    EZ pedig Magyar Bálint felelőssége! Az általa irányitott minisztériumi munka sebezhetősége miatt izgul plusszba jópár tízezer (százezer?) ember.
  • KDOG
    bocs helyesirásért ;)
  • KDOG
    ha van egy kis ezsetek észreveszitek, hogy nem joszándék vezérelte az illetöt. Gondoljatok bele, ez a kormány vezette be az uj érettségi rendszert ami jelentössen jobb (multvében érettségiztem). :) De hát nehogymár nem Orbán találta fel a vizet is, ezért amint ezt valaki kitette internetre (szerintetek google.co.hu oldalon hányan irták keresöbe hogy érettségi feladatlapok ?
    Egy szó mint szár, van min lovagolnia most igy a médiának, és a leges legjobban szivja mszp, és akinek ez erekcioval teljes kielégülést okoz, az pedig fidesz :)
    Amugy tegnap elött este kérték töllem az érettségi feladatsort. 150 useres messengerem van, nicket váltottam, és kb 20 helyröl kezdték el küldeni :).
    Szépen lefotozott képeket.
    Amugyinterneten simán le lehet követni visszafele az e-mailezéseket. Ha pedig egyböl valaki feltöltötte ntre, akkor a szerver üzemeltetöje 3 honapig köteles megörizni a logfájlokat, melyek épségét esetek 99% ban egy backupszerver is garantálja.

jajjmár hogy ne lehessen kinyomozni.....

ÉS ki az a balf*sz aki szerint SG.hu-n jelent meg elöször ?! MEllesleg SG.hu ugyanugy tudja az ip cimeket. SÖt mgé egy info, hogy magyarországon engedélyel kb 10 perc alatt megmondják, hogy azt az ip cimet, abban a pillanatban ki hol mikor használta. Netkávézo se mentség, mert ott személyit kell kérni. stb.. stb...
  • icespeakyy
    Ez az mi a fasz köze van ,Magyar Bálint-nak az egészhez,anyámék megkapták a Gimi.-be már áprilisba,az,hogy egy hülye pöcs vhonnan megszerezte ,nem függ össze az oktatásügyi miniszter munkájával.Egybébként az MDF-nek megin egy jó kis fogás,hogy fikázza az MSZP-t,ami gusztustalan...Plussz még a médiának is beadta vki,úgyhogy nem kéne csodálkozni,ha az MDF-FIDESZ Egyesülés csinálta volna ezt az egész hercehucát...Na meg ezen fognak lovagolni a köv. választásig....
  • icespeakyy
    nyócker/Csorba Simon mondja :L.L Juniornak :)
  • IMYke2.0.0.0
    Erről egy nagyon frappáns idézet jut eszembe:
    [...]Mi vagyunk a Hatalom, én és az Apám...[csak másodikok lehettek a Csorba-klán után]

Aki kitalálja, honnan származik, az kap egy jelesre megírt 2006-os érettségit :)

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • NuCLEARScoRp
    A fidesz felhasználta a diákokat Magyar bálint lejáratására/megbuktatására.. büszkék lehetnek magukra nagyon,,,
  • Rozsomák
    Ez egy *ib*szott nagy szívás! Én 3 éve érettségiztem idén javítót írtam matekból hogy a 3-as érettségimet kijavítsam a felvételi miatt. És őszitén megmondom nem csaltam eszembe se jutott hogy megnézzem a neten mert becsületesen készültem rá és hogy őszinte legyek kurva könnyü volt. Egy órával hamarabb befejeztem és ha minden igaz kb 90%-os lett. Éppen ézért én nem szeretném újra írni viszont azt sem szeretném hogy az egyetem mondja azt hogy nem fogadja el a vizsgámat (ilyen híreket is hallottam) vagy hogy a javítótanár fogja rám hogy csaltam mert 4 levelezőssel írtam akik viszont sík hülyék matekból. Az biztos hogy valaki kibaszott nagy hibát követett el mert most miatta 116000 érettségiző díák szív.
  • xsil
    Nagyon undorító amit csinálnak egyesek.Miért kell,a politikába belekeverni a diákokat.Puskázásról csak annyit,régen is és most is volt ,de én ugy érzem ez hozzá tartozott a diákévekhez.Különben a lányom most érettségizik,de szemét dolog lesz ha újra kell írni mert nem a diákok csinálták ebben bíztos vagyok.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is a "tévés" módszerrel érettségiztem - úristen, már 12 éve! - és érdekes, nem volt gond.
    Rohadt erős suliból sikerült továbbtanulni (ahol naponta volt matek délelőtt és délután! S tanultunk deriválást, valószínűségszámítást anyámkínját...).
    Csalni nem lehetett, de nem is éreztük szükségét.
    Arra a 4,33-as érettségire büszke is vagyok

A mi, lusta diákság pedig megérdemli, hogy újraírja az érettségit - ma már mindenki a seggük alá kapnak.
    A becsületes emberek pedig minden korszakban rosszul jártak és járnak, meddő dolog felettük sajnálkozni.

A következő évben legalább lesz miért lefaragni az iskolák normatíváját: a "speciális" nyomtatókat fizetni kell majd ugye az állami budget-ből...

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • palika22
    Valahogy tényleg az egész kezd undorító politikai útra terelődni. Nekem van diplomám.... Ismerve az évfolyamon a társaimat, nyugodt lelkiismerettel vallom ezer évvel ezelőtt is puskáztak a diákok, ezer év múlva is puskázni fognak. A tanárnál akinél lebuknak az is tuti puskázott néha... (Rablóból lesz a legjobb pandúr!!) Aki lebukott annak szóbeli -írásbeli irgum-burgum, UV, stb. és az ügy lezárva!
    De ahogy most halgatom a híreket: nemzeti nyomozóiroda, meg a szolgálati titok megsértése, meg az üzletszerű kereskedés stb. A 18-19 éves diákokat bűnözőnek titulálják ha letöltik a tételeket ahelyett, hogy az igen mélyen tisztelt elitt a saját szemétdombján rendet rakna, hát az anyátokat...... azt!!!
  • plamex
    Szánalmas hogy ez megtörténhetett amúgy ...
    csatlakozok az előttem szólókhoz ... amikor én érettségiztem rádiós rendszer volt ... szerintem az biztonségosabb ...
    Sőt én kitaláltam egy még biztonságosabbat :
    Úgy kéne csinálni mint a Szerencsejáték Rt Közjegyző jelenlétében kisorsoljuk a tételeket :))))
  • plamex
    bemondták a rádióban hogy vannak ilyen csalók akik ezt akarják kihasználni ...
  • ati88
    amúgy én nem érettségizem, majd csak jövőre, s csak azért ilyenkor mondom ezt, mert már nincs idő arra h át lehessen nézni azt a 3 oldalt...
  • ati88
    elárulom nektek, hogy az új tételek közül az első 3 oldal is fentvan a neten tegnap óta...a többi lapért SMS-t kell küldeni, igaz nem emelt díjas, csak a "szerző" szerint érdekli, hogy hányan fognak smst küldeni. Lehet hogy ez vmi csapda, de attól függetlenül 3 oldal ott volt fent...jah és ezek is szintén fényképek, a második képen a háttérben pár tízezres meg egy flóbert volt...
  • Zivos
    Nem baj, majd a par eve szinten bundazo ugyeszek kepviselik a vadat, es az akkor vegzett birok meghozzak az iteletet :-).
  • Killgore
    és most The Partyface-el mi van? Kitiltották az sgről?
  • rolika
    basszus, néha kéne néznem híradót...
    miről maradtam le! :)
  • galocza
    én csak annyit látok, hogy az eddigi, nem túl jó de azért többé-kevésbé működő felvételi rszt felváltotta egy sokkal rosszabb. sosem értettem, a középiskolai eredményeknek mért van akkora súlyuk a felvételi eredményben. szvsz a felsőoktatási intézmények felvételiin kellene eldőlnie hogy vki alkalmas-e vagy sem az ott-tanulásra.
    ahelyett hogy a középiskola súlyát csökkentették volna, növelték - ez még inkább abba az irányba mutat amit évek óta tapasztalunk, hogy az iskolák 'nyomják' a gyerekeket, a minél nagyobb felvételi arány érdekében.
    tán az a baj, hogy az érettségi önmagában már semmit sem ér, és ezzel a 'megoldással' próbálják rávenni az ifjúságot, hogy vmit azért tanuljon 4 év alatt - akkor is, ha a végeredmény igazságtalan képet ad.
  • Felfedező
    És igaza is van , a Fidesz még erre is képes volt csak hogy ártson a kormánynak... hányinger ami itt folyik... csak a hülye nem jött rá hogy ez szintiszta politika...
  • SuspiciousC
    Ezt nem mondod komolyan remélem! Mert én bizony tanultam integrálást és deriválást is, és egyáltalán nem tartozott abba a 4-5-ös "elitbe" (mennyi buta ember kerül ki ezekből az iskolákból...) a gimnáziumom, bár jó iskola volt.
  • Ratty
    Már szarrá röhögöm magam az egészen:D Szerencsére rég túl vagyok rajta:) Tényleg nevetséges, hogy mindenhol az sg-t mondogatják. Megnéztem a palya.hu fórumát most, és nyílvánosan irogatják ki a mélcímeket, meg egy faszi állítólag küldözgeti ki:)) Szerintem LOL az egész. Jah és belenéztem az sg fórumba még tegnap, és nem volt semmi figyelemre méltó. Vagyis nem olyan szinten. Vagy csak a lényeget moderálták ki?:D
    Jah és érdekes, hogy most hírtelen szerdára új lapokat nyomnak, 1-2 nap alatt, de azelőtt emg 1-2 hónappal előre kelett:DDD Na mind1, legalább ezen röhögjek, hamár a rohatt zh-mat elbaxtam ma:D
  • Tetsuo
    Télleg benne volt a SG a híradóban? Ez kira'!
    Aki rákattintott a linkre az bűncselekményt követett el? Mint minden újságíró? LOL

Egyébként valszínű olyan ember küldte szerteszét az infót, akinek bökte a csőrét, ahogy soksok milliót kapott néhány kiváltságos a terjesztésért. Már egy évtizede lehetne jóval olcsóbb és biztonságosabb a rendszer, talán most majd -a közfelháborodás miatt- olyan lesz.
    A Nemzeti Nyomozóiroda pedig, kiélheti perverzitását.
  • TheGOro
    Vajon eddig, miért az érettségi vizsga napján, az MTV székházban húzták ki a tételt?
  • fotel
    Azt kéne, hogy reggel fax aztán fénymásolda és kész.

2006-os tételek valakinek?
  • Magoo
    Undorító ez az egész! Amennyit ezek a barmok bújták a netet, beseggelhették volna az egész tananyagot! Soha nem voltam egy szorgalmas diák...pontosítok...szinte soha nem tanultam, de az érettségire tanultam 1-2 hetet és 4 egész valahány lett az átlagom.... na most aki csak egy kicsit tanulna és nem a neten keresné a tételt, jobban járna. Ráadásul én is azt mondom hogy megkéne iratni újra az egészet! Most ezrével kapnak jogtalanul érettségit! hozzák vissza a régi módszert! rádióba mondják be és kész. Ez a magyar kormány sem normális.... bwáhhh :D
  • Laci73
    Fotel: valóban nem nehezek a feladatok.

Dez: Minden rendszernek nem gondolkodó emberek kellenek. Amint látod, született renitens vagyok, nem hiszek már lassan a holnapban sem, nemhogy az egy követ fújó politikusoknak :) Az EU-ban utolsónak lenni - legyen szó még ennyire elkeserítő dologról is - pedig nagy kitüntetés, mert abban semmi jövőt nem látok magunknak. De nem folytatom, mert kimoderálnak :)
  • Improve
  • Improve
    "Miért nem volt jó a régi künyörgöm?" "Ez a 2szintű éretségi meg halottnak a csók."
    Ezel egyetértek, de a többivel abszolút nem.

"nehezített érettségin " csak akkor és abból kell amiből felvételizni akarsz, szóval nemértem mi a gond. Érettségibe belehalni pedig szerintem sose kellett, mert sose volt húdenehéz.
  • iko
    http://index.hu/politika/belfold/vizsga0509/
  • Improve
    Hát igen, és a futár általában nemsokkal előtte hozta azt, mert volt hogy a rádióban már bemondták de a futár csak később jött.
  • dez
    Ez inkább a korábbi évtizedekben volt így... Nem épp olyan emberekre volt szüksége a rendszernek, akik olyan jól átlátnak mindent, hanem akiknek teletömték a fejét haszontalan adatok tömkelegével, és bemagolt mondatokkal. Az egész EU-ban itt a legrosszabb az önálló feladatmegoldó képesség! Éppen ezen akarnak segíteni évek óta... (Politikusnak ne higyj ebben a kérdésben [se]!!!)
  • Improve
    "Igen igen, szükséges a milcsiket költeni az őrzésre, nyomdára disztribúcióra stb. Másként honnan kapnának némi plussz pénzecskét??"
    Hát ezaz, hogy az egész egy értelmetlen baromság miatt kerülhetett ki. Szerintem hagyni kellett volna a régi rendszert és nem lett volna ugye probléma.
    "Nade, hogy ez::: """Magyar Bálint közlése szerint a dolog egyértelműen politikai célokat szolgál""" hát ez akkora..... "
    Miért, csak nem kételkedsz bene? Mivel arra hogy miért/hogyan/mikor/stb. történhetett nem tud mit mondani, ezért gyorsan támad nehogy esetleg a felelősségét firtassák.
  • fotel
    :) Ismerős, de legalább már több mint afelén túlvagyok, még 4 félév plusz ez a vizsgaidőszak és lesz diplomám :D BME-s, hálistennek.
  • fotel
    Na igen, felül kéne vizsgálni, hogy melyik iskola milyen papírt is adhat, a központi érettségi annyiban lehet jó (persze ha titkos marad) hgoy egy Öveges-ben írt érettségi elméletben összevethető objektívan egy Fazekasossal.
  • fotel
    Nézd, én gimi harmadikban kint tanultam - deriválni és integrálni, ami itthon csak az öt legjobb gimiben anyag és természetesen az egyetemeken. Egyébként ahogy néztem a kikerült tételeket, ah tényleg ezeket iratták, akkor ezt felesleges ellopni, hiszen baromi egyszerűek!
  • RelakSfromhome
    Ráadásul a jobbosok hőbörögnek! Azt akarják, hogy olyan történelmi tételek legyenek, amit senki sem ismer
  • Esrohnoil
    Remélem moderátor nem fog rádtalálni. :)