Egyre több energiát fogyaszt a digitális világ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mai készülékek csak ’elvben’ fogyasztanak kevesebbet
Ez is csak marketing, mint a többi. Nem kell ennek bedõlni. Pénzes világban élünk, mindent el lehet (el kell) adni, csak rá kell írni „hogy plusz ennyit tud és annyit, és ezt mind alacsonyabb fogyasztással;).
Azért egy hûtõszekrény tesztet szívesen megnéznék, amiben tisztességesen leírják az egyes fokozatoknak az áramfelvételeit, összevetve a gyári adatokkal. Akkor derülne ki igazán, hogy ki mennyit hazudott.
Szar egy helyzet, de nincs mit tenni. Ki kell menni a mezõre nyájat terelni. :)
That's the way it is.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szerencsére nem. Az általad említett akkuk teljesítmény-növekedése mögött is több tudományág jeleskedik: pl. a kémia is kiveszi a részét elég szépen.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
De azért az informatikai fejlõdésrõl annyit, hogy pár éve még néztek volna, ha 300 MHz-s procit mentettek volna akkumulátorrúl napokig. Pedig a mai PDA-k ilyet tudnak.
Ehhez képest az összes többi ágazat fejlõdése 0.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ha - akár nálatok - szépen felirkálnád, hogy az egyes fogyasztókat egy 7x24 órás intervallumban mennyit használjátok, kiszámolnád a fogyasztást, valószínûnek tartom, hogy a világítás kb. 30-40%-a az összfogyasztásnak.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
Starcraft + Diablo III - esemve
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ