Kereskedelmi forgalomba került a vákum-lift
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
de 800 méter se mindennapi probléma.... (fogasléc - villanymotor. mér kell bonyolítani?)
Az a baj vele, hogy egy bizonyos hossz után már a kábel a saját súlyát sem bírja el. Ha jól rémlik a hagyományos liftek korlátja valahol 800m-nél van. Persze nem feltétlen a vákuumos lift a megoldás erre, sokkal inkább az elektromágneses. Ez inkább olyan dizájn cuccos, nem a praktikussága miatt csinálták.
De tényleg? nem jó ha kábel húzza fel? Attól még nem lehet átlátszó?
Meg egyébként ha jól megcsinálnák, akkor ha lefele mész tudna áramot termelni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Hogy mivel szigetelik???
Gumitömítésrõl még nem hallottál????
Láttál már egyszerû bicikli pumpát szétszedve ??
Abban pl bõr van.
Miért nem olvassátok végig a cikket?
Benne van, h üzemzavar esetén mechanikus fék fogja meg a fülkét...
Pl. a régi rakéta pórszívók az elején szívtak, hától fújtak. Minnyár csinálok egyett itthonra.<#nevetes1>#nevetes1>
AZONNAL ÁLLÍTSÁK LE A FEJLESZTÉST!!!!!!!!
Indítok egy petíciót majd írjátok alá! <#idiota>#idiota>
Ha ez a terroristák kezébe jut, nekünk annyi :)
250 Kg
f/m =3100 Pa.
bagatell....
(cirka 300 méter szintemelkedés virtuálisan)
Az utasoknak nem dugul el a füle?
(kiszámolom....)
És mi van ha menet közben áramszünet van? Úgy járok mint a szõke nõ a mozgólépcsõn?
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
(Vagy kiskutyákat <#hehe>#hehe>)
Dizájn szempontjából nem egy utolsó. Fõleg akkor lenne király, ha az egész csõ kizárólag plexibõl lenne.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Ez a rendszer meg maximum sziszeg egy kicsit..
kis hengerekbe beletették a papírt, majd bele a csõbe, lezárták, és a folyamatosan mûködõ vákuumsziv. felszippantotta az emeleti irodába a kapszulát.
Ha nem fegyverkezésre és új Mercedeszekre költenének a kormányok, hanem városfejlesztésre, lehetne építeni ilyen föld alatti vákuum csõvasutat lineáris villmotor hajtással.
Jó gyors lenne, és nem tudna kisiklani :)
Mehetnének rajta automata szállítmányok is, vonalkódos irányítással, stb...
Starcraft + Diablo III - esemve
Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
Minden liftre szerelnek mechanikus féket. Egyébként a cikkbõl kiderül, hogy ez a lift sem kivétel.
A másik a méret. Simán befér egy nagydarab ember is. Nem hinném, hogy gizdákra méretezrék ekkora teherbírással, mert az világos, hogy csak egy személy fér bele egyszerre. Idemég, hogy egy átlagos ajtó nyílásmérete 90 cm, szal nem olyan kicsi az az 1m!
A másik az ára. Sztem annyira nem drága dolog. A liftek alapból aranyáron mennek manapság. Ez meg még új technika, szal'... érdemes gondolkozni is. A másik, hogy nem proliknak van kitalálva, hanem sztem inkább az irodai lesz elterjedtebb.
Nah, mind1... Nekem tetszik az ötlet és örülök neki, hogy ezzel is foglalkoznak a fejlesztõmérnökök, és mûködik. Rem' lesz ipari tipusú is és idõvel eljut olyan szintre, hogy kiszorítsa kábeles társait... A liftek köv. generációja!
(bár a fitness-termes mozgólépcsõ is csak az USAban létezhet szal van rá esély :)
Lehet hogy félreértek vmit de ez a lift csak akkor mûködhet ha szállítás közben a fülke légmentesen van lezárva, szar lehet beszorulni <#eplus2>#eplus2>
Másrészt kamu az egész mert azt írja hogy csak 1 méter az átmérõje valamint csak 204 kilót bír el, ezek szerint az átlag amcsi bele se fér <#hehe>#hehe>
Starcraft + Diablo III - esemve
"iszonytatóan jó"
Én igazán mai gyerek vagyok, de ezt sosem értettem. Hogy lehet valami iszonyú, ha jó. Ez ellentmondás. Értem én a fordított pszicho dologt, és magama is használom (pl szokás ha valamit jónak találsz, akkor azt mondod rá, h de rossz). Ennek ellenére ezt az iszonytatóan jót nem értem, arról nem is beszélve, hogy sztem iszonytatóan mint szó nem is létezik, de legalább is nyelvtanilag helytelen/értelmetlen.
//sry az off-ért
Helyesen így írják: vákuum.
Ez lesz az ûrutazás jövõje
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?