Alan Wake

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seth
Kezd erõltetett lenni az antialanwake hadjáratod -_-

PSN ID.: Beegabor

Totti5
Nem lesz DLC kód, ép amitt kapod a Too Humant, némi kompenzáció gyanánt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Macccy
Ehh. Azt kéne tudni már, hogy adnak itthon vásárolt dobozzal DLC kupont vagy nem ... legalább 1 emberke már rákérdezett itthoni boltnál és azt mondták, hogy nem valószínû, de lehet ... meg, hogy nem tudják stb. ...

Azt mondjuk nem értem, hogy ha nem magyarított a cucc, akkor mi a vérnek különbözne bármelyik másik EU országban kiadott doboztól, tartalomtól?!

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Sephi
Ohh! Micsoda orom! :D

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Seth
Nem. De újra lehet játszani a fejezeteket

Egy kérdés:
Ha végig toltátok a sztoryt utána lehet a városba még mászkálni, gyûjtögetni?

Seth
Szerintem jó vége volt, akár így is maradhatna. Maga a játék indított egy Stephen King idézettel,miszerint nem kell mindent megmagyarázni,mert az ismeretlent nem is lehetne holmi tudományos módon kifejezni.
A vége teljesen érthetõ és befejezettnek tûnik,ha az oldalakat szedegetted és el is olvastad.

AMi az arcplasztikát,ajakfeltöltést illeti, 1-2 kivételtõl eltekintve(amik többnyire mellékszereplõk arcán volt észrevehetõ), nem volt gond vele

TDC Geronimo
Mondták, hogy maga az engine készítése majdnem 3 év volt. Ez már kész így nem lesz 5 év az újabb rész. 2011 végén simán kint lehet. Na de ne haladjunk ennyire elõre elõször ki szeretném játszani az egyet egyelõre :D

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

TDC Geronimo
Az elsõ DLC a pletykák szerint június 1én jön. Egy episode DLC lesz amiben elvileg válaszokat kapunk pár dologra, amire a végén nem. Hozzáteszem fogalmam sincs mi az és nem is akarom tudni, mert még nem játszottam vele. Ebben a DLCben felturbózzák a lip synchet is, mert vmi új eljárást alkalmaznak majd meg Alan arcát is kicsit átalakítják szebbre. Ez nem csak egy kozmetikai DLC lesz.

Azt még kifelejtettem, hogy itt a készítõk nem nagyon csinálhatnák meg a több éves várakozást a második részig, mivel pont olyan a játék, hogy rengeteg kérdést vet fel, lehet rajta agyalni, de teszem azt 2 év után ki fog emlékezni ezekre a kérdésekre? Max újból végig játssza...

Nálam az év játéka már így megelõlegezve. Viszont ez a Dlc dolog, arcplasztika dolog kezd egy kicsit zavarni. Addig nem is zavart, amíg nem éltem át a játék végét. Nem szar, csak úgy ér véget mint egy sorozat utolsó része az adott évadból. Tele kérdésekkel, amire lehet várni 8 hónapot. Ez esetben kíváncsi vagyok az Alan Wake-nél mennyi lesz ez, vagy 5 év alatt készítették el a két részt és már csak a simítgatások vannak hátra a másodikból, így akár másfél éven belül is kitudnák dobni? Dlc-ék jöjjenek, de az arcplasztikát nem értem. Szintén az 5 éves duma, de nem lehetett csiszolni rajta? Na nem mintha bármi gondom is lett volna vele, kivéve a szájmozgással, de az se vészes.

grebber

Next PC upgrade: 2022

vixo
Alan Wake Season 2.!!!
És igen nagyon sanszos,hogy lesz második rész eme gyöngyszembõl!
http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=10910&news

Egy kis vélemény a játékról,Spoilert NEM tartalmaz!!!
Õszintén nem értettem a felhajtást a játék körül,nem voltam elvakult híve ennek a játéknak és a múlt idõn a hangsúly,mert nagyot fordult a kocka. Folyamatosan nézegettem a megjelent trailereket/videókat róla és hát nem tartottam rossznak,de ezt a nagy Alan Wake hájpot nem tudtam mire vélni,(számomra a videók alapján kicsit a Silent Hill-re hasonlított,fõleg azok után,hogy nem rég vittem ki psp-n a Silent Hill Shattered Memories-t vhogy nagyon emlékeztetett Alan W. arra a gammára,meg kicsit Alone in the Dark érzést keltettek bennem a videók,kicsi Resi érzések is feltámadtak bennem,fõleg a kiadatlan Resi 3.5-höz hasonlítottam),de aztán leültem és elkezdtem vele játszani(már amennyire a vizsgaidõszak engedi,hiszen zh-zh hátán idény van jelenleg és azért ezekre is kell egy kis idõt szakítanom) és beláttam,hogy hiába hasonlítottam bármi más gammához,az Alan Wake egy teljesen friss és újszerû gamma hatását keltette bennem,ha nem lenne ennyi zh meg stb.,akkor nagy valószínûséggel egyben végig toltam volna a játékot,így viszont csak a 3.epizódnál tartok és hihetetlenül kellemeset csalódtam benne,mint már elõttem is leírták többen is,hogy ennek a játéknak olyan hangulata van,amivel ritkán találkozik az ember,egyszerûen nem ereszt,oda szögez a tv képernyõje elé. Az epizódok végén lévõ csattanók nagyon ott vannak és a zseniálisan passzoló zene csak tetézi ezt. Nekem nagyon bejött ez a sorozathoz hasonló kiépítése a játéknak. Az eddigi játékmenet alapján nálam 10/10 a gamma,de persze még végig is kellene tolni,de ha végig ilyen hangulatos,akkor nem változtatnék ezen a 10/10ponton.(Illetve én egyetlen negatívumot tudok mondani és az pedig a játék megjelenésének a kegyetlen rossz idõzítése,miért pont vizsgaidõszakba? XD Nah,de ezért kár lenne pontot levonni :D)
Hát remélem,hogy jönni fog a második évad és azért elõtte kidobnak egy GOTY Edition-t ebbõl a játékból vagy legalább egy RE5-höz hasonló GOLD Edition-t.
Tényleg magamból kiindulva,aki nem Alan Wake rajongó,de leül vele egy kicsit játszani,hamar megfertõzõdhet! :)

Macccy
Hát igen, de ez ugye már sok SG fórum tagot nem gátolt meg ... Azért kérdem, hogy warez review spoiler nélkül jöhet mindenkitõl aki nem bírta ki és letöltötte. Hiszen ... erre való a fórum.

Ehh még nem rendeltem meg ... de érik a dolog ... Úgyse bírom ki ...

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

TDC Geronimo
Na, ha valaki látja valahol írhat :)

Sephi
Allitolag Uberkonzolba lehet mar szerdan lesz.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

TDC Geronimo
Titkon remélem azért, hogy az 576 kiküldi hamarabb, mint péntek. Nem egyszer volt rá példa, hogy hamarabb megjött a játék és elkezdték árusítani. Dragon Aget is meg BC2õt is így vettem igaz az a cdgalaxisból volt.

Totti5
Akkor jöhetnek az ötletek hogy hol lehet venni:D

Sephi
Hat nem tudom, hogy Pesten hogy van, de Berlin-ben csak jol kell ismerni a konzol bolt fonoket :D

(amugy ismerosom jelezte, hogy o mar penteken latta az 576-ban a dobozt, lehet elorendelheto)

Pont ami megy a videó alatt zene a legspoileresebb a játékban. Amikor elõször hallottam felállt a hátamon a szõr. :)

Totti5
Még meg sem jelent...

TDC Geronimo
Hm ez a zene lesz a játékban is? Állítólag az összes licenszelt zene marha jó, de nem árulják el mik, mert az is spoilernek minõsül. Jöjjön már péntek :d

AntiHero
http://www.youtube.com/v/MAw6idK7eeY&hl=en_GB&fs=1&

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

TDC Geronimo
4 nap <#szomoru1>

Macccy
Nos? Vélemény még? Valaki? Hahhó! ... A konzolosok nem fórumoznak, hanem játszanak? <#vigyor0>

AntiHero
6 részes lesz.

kirol
Nekem meg még akkor jön meg az xbox-om is! Mármint pénteken!

Totti5
<#eljen> Hosszú 6 nap lesz ez még:I

grebber
Megnéztem õket!Ebbõl nem gyenge filmet lehetne csinálni!

Next PC upgrade: 2022

Lehet tudni, hogy hány rész lesz belõle?

Egyébként még el sem olvastam Alan jegyzeteit a játékból, pedig a 70% sikerült felszedni. Igaz jobb lenne magyarul, úgy gyorsabban menne. Meg aztán remélem lesz olyan elvetemült van aki lefordítgatja õket, a rádiós adásokat, a dal szövegeket, meg a történetet kisilabizálja rendesen, mindenféle összeesküvés elmélettel tarkítva. :D Mert rohadt sokat lehet agyalni a részleteken, nekem is pörög az agyam.

AntiHero
Jaj ne is mond:)

Addig is nézzétek az elõzmény "sorozatot":) itt

TDC Geronimo
6 nap még...de nehéz lesz kivárni <#kuss>

Sephi
Komolyan irigyellek most. En is azt szerettem volna, hogy ennyire elvezzem.

Itt az én úgymond értékelésem róla, bár igazán akkor tudnék róla írni, beszélni, ha nem kéne félnem a spoilerezéstõl.

Alan Wake
Spoilert nem tartalmaz, szerintem.Kezdem azzal, hogy össze számoltam hány játékot vittem ki box-on ezidáig, 28-at, és ezek közül azt kell mondjam, hogy ez a legjobb. Marha jó sztori, grafika, szereplõk, szinkronhangok, isteni zene, rengeteg olyan dolog amit más játékban nem sûrûn látni, tele ötletekkel, besz@ratós, egyszóval isteni. Hogy ha valamihez kéne hasonlítanom, akkor egyértelmûen nem játékhoz, hanem sorozatokhoz. Még pedig a Twin Peaks, Twillight Zone, The Outer Limits és talán még egy kicsit a Lost-hoz is. Egyébként nem is titok, hogy a készítõk nagy rajongók az említett sorozatoknak, õk maguk mondták hogy inspirálta õket a játék elkészítéséhez. Annyit tudnék mondani a játékról, hogy miért is eszement, de sajna még ha csak egy dalt is belinkelnék az is spoiler lenne, mert ennyire gondoltak mindenre. A játékban sokáig, és bevallom még most is homályos, hogy tulajdonképpen nem tudod mi a valóság, mi az álom, annyira csavarják benne a dolgokat. Most játszottam végig, de még 1-2 dolog nem tiszta. Sok kritika érte már most a játékot, hogy pfúúj még 720P-ét sem éri el, nos én csak tátottam a számat a látványtól, a fákat, fenyõket ahogy fújja a szél az nem semmi, vagy a naplementék, a Bright Fallsi táj, eszméletlen. Hangok hátborzongatóak, a szinkronhangok nagyon ott vannak, de itt van egy apró negatívum, mégpedig hogy a szájmozgás nem a legjobb, de nem is rossz. A játék 6 epizódból áll, ha az ember végig akar rajta szaladni akkor lesz az a 10 órás menet, viszont ha mindenkivel elbeszélget, meghallgatja az emberek gondját megnézi a sorozatokat a tv-ben, felfedez, gyûjtöget, akkor simán 15 óra fölé felkúszik a játékidõ. De elég a dicséretbõl, jöjjön a negatívum, amit egészen az utolsó fejezetig azt hittem, hogy nem lesz. És nem is 100%-osan negatívum ez, inkább olyan ami szúrja egy kicsit a szemem. Kezdjük ott, hogy a készítõk többször hangoztatták, hogy mindenki meg lesz elégedve a játék végével, tehát nem valami fél kész cuccot kapunk, amit majd dlc formájában fejeznek be. Aztán azt is hangoztatták, hogy epizódikus is lesz, és 100% hogy jönnek dlc-ék, amik viszik tovább a történetet, akár elõzményként is. Ez mind rendben is van, erre talán nem is mondom mint a dlc-ék nagy részére, hogy lehúzás, hisz tényleg úgy megy maga a játék is, mintha egy sorozat lenne. Jöjjenek csak, de ne legyenek túl drágák. Na és egészen az utolsó fejezetig a játékban azt veszi észre az ember, hogy változatos, van amikor pörög az akció, néha síri csöndben mászkálni kell az erdõben, nyomozni a városban stb. Viszont a 6. epizód végén kapunk egy olyan befejezést, ami enyhén szólva is kérdõjel. Mindennek nevezném csak normális befejezésnek nem. Elég sok kérdés marad az ember agyában, de a legnagyobb kérdés, hogy mi is lesz ezután? Mintha félbeszakították volna a játékot. Oké jönnek dlc-ék, és akkor itt már elkezdtem érezni a lehúzás szagát, fõleg ha azt nézzük, hogy 5 évig készült a játék. Nem kellett volna csak plusz 5 perc a végére, és még egy két dolog a utolsó epizód második felére és rendben is lett volna a dolog. Ezt leszámítva hihetetlen egy játék.

+Kegyetlen jó sztori
+Eszméletlen látvány
+Kiváló hangok
+Olyan atmoszféra és hangulat, amit kevés játékban érezni
+Jól kitalált "harcrendszer"
+Nagyon jó irányítás, ami egyben egyszerû, de nagyszerû

-Száj mozgás lehetett volna jobb
-A vége egy kicsit kérdõjel

10/10 lenne, ha nem olyan lenne a vége, mint amilyen, bár ettõl is simán el lehet tekinteni, hisz maga a játék is elég misztikus. Azt hiszem kell még utána olvasnom, hagyni ülepedni, mert annyi minden dolog van.
9.5/10 viszont simán rá vágnám.

Ja av ezetés szerintem simán rendben volt, egyáltalán nem rosszabb mint egy GTA-ban, sõt. Az autónak a hangja, meg a fékcsikorgása is nagyon oda tesz, fõleg a nappali vezetésnél. Viszont az autó mozgása a videókban kicsit rehabos.

Sephi
Erdekes en mar az utolso palyan konkretan konyorogtem, hogy legyen mar vege annyira tele volt mar vele a tokom. Mar ugy voltam, hogy ha meg egy erdei utat meglatok, akkor sirni fogok.

Na én most vittem végig, CE berendelve. Már nem írom le, hogy milyen egy f@sza egy játék, inkább csak azt a egy negatívumot írnám, ami személy szerint egy kicsit zavart. Mégpedig: a vége. Semmit nem akarok róla írni, majd mindenki döntse el, hogy tetszik-e neki avagy sem, de szerintem egy kissé, talán túlzottan is el lett kapkodva, hamarkodva, és teljes mértékben dlc-ért kiárt(ugye új epizódok). Viszont, ha úgy nézzük, hogy az egész játék tulajdonképpen nagyon misztikus, akkor talán nincs gond vele. A gamer365 pontozásával értek egyet.

Sephi
Bocsanat a helyesirasi hibakert, telorol irtam.

Sephi
Na hat... 8 es fel ora kellet, hogy vegig vigyem. Erdekes volt latni vegulis mi lett ebbol a jatekbol igy az evek soran, meg 2007-ben ennel sokkal igzalmasabbnak tunt.

Pro:

Eszmeletlen hangulat. Ekkora para az osszes Silent Hill-ben egyut nem volt. A sotetseg erkezese es a gyakori spontan jelenetek teljesen meg tudtak ijeszteni.

Szep helyszinek. Akarmenyire is ismetlodik minden, megis nehol sikerult stabil konyezetet kiepiteni ami elvezetes is volt.

Remek effektek. Sok helyen nagyon jok voltak az efektek.

Kontra:

A jatek 80% egy kibaszott monoton es felemletes erdoben toltjuk, mar mar kivurol fujtam mikor fognak megtamadni.

A csatak valami elkepesztoen bugyutak. Az elejen meg izgalmasak de azutan mert pontosan tudod a harom fajta mob kozul melyiket hogy old meg. (ide nem szamoltam a tagyakat es a madarakat).

A sztori annyira gyenge volt, hogy tobszor elrohogtem magam, a voice over kozepes es a szoveg is.

Semmi kihivas, ha neagyisten meghalsz akkor par meterre viszabb respawn. Konkretan 3x haltam meg a jatekban, 1x azert mert leestem az utrol.

A vezetesrol inkabb nem irok. Az felhaborito.

Vegszo:

Tehat szamomra sajnos egy nagy csalodas ez a jatek (pedig hanyszor nem altam sorba azert, hogy kiprobaljam az akkoriban aktualis verziot), teljesen roszz izt hagyott a szamba es szerintem soha nem fogom ujra elobenni.

Az biztos, hogy a masodik reszet nem megjelenes napjan fogom megvenni. Marmint 2020-ban ha addig talan kijon :D

AntiHero

Macccy
OFF Ebben különbözünk (ami nem baj) mert én speciel imádom a sandbox -ok közül a GTA-kat, vagy a Mafia-t mind ON de az Alan Wake esetében, ahogy a Payne játékoknál is, szerintem is jobban tették, hogy a történet és a "suspense" érdekében feláldozták a szabadabb barangolást ...

Meg aztán elég hülyén venné ki magát, ha miután kiment a biztosíték és a 'zasszonyt elrabolták, Alan beugrana a Ford Bronco volánja mögé és begurulna a Bright Falls Burger King-hez egy Mexikói Medve Kedvence menüre aztán miután beharapta, elmenne kurvázni ... <#vigyor>

Sephi
Igen, nekem sem jon mar be a sandbox. Gta unalmas volt Just Cause 2 meg csak par orat birta, amig konkretan meg nem talaltam az uber helikoptert es azzal semmi sem volt mar nehez :D

Totti5
Jelenleg az annyira nem érdekel. AWre vagyok rákattanva teljesen:)

TDC Geronimo
Meg majd az RDR is :)

Totti5
Kár lenne minden játékto elrontani a sandboy stílussal. Szerencsére AW esetében belátták hogy nem tudnák a storyt és az események olyan színvonalon és olyan intenzítással elmondani, ezért lett "lineáris", de az miért is rossz? elég hülye szemlélet kezd kialakulni hogy ami lineáris az rossz... én kimondottan nem szeretem a sandboxot, mert jó a szabadság bizonyos fokig, de miután felfedeztünk mindent, marad az önismétlés a játék további 60%ban és nem nyújt olyan élményt mint egy jó erõs történetszálon végigvezetett játék. Persze vannak jó sandboxok pl AC 1-2 amit imádtam, de pl a GTA-kat nagyon hamar meguntam.

TDC Geronimo
Sandbox koncepciót már rég elvetették. A storyvezetés és a scriptelés szempontjából szerintem csak jót tesz neki ez.

Törölt felhasználó
Az eltévedést elég nehéz összehozni. Sajnálom hogy ilyen lineáris lett, nem sandboxos ahogy anno ígérték.
Prince23
Na a 4. fejezetnél tartok, de szerintem már simán megvan az a 8 óra vagy akár 10 is. Igaz minden párbeszédet meghallgatok, mert ugye ha elmész a karakterektõl akkor egy idõ után nem mondja tovább a dolgait, tv-ét mindegyiket megnézem benne, meg aztán nézelõdni is lehet rendesen a játékban.

TDC Geronimo
Persze hát körültekintõen játszol <#idiota>