Kijátszható a kínai internet-cenzúra

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tisztelt Cikkíró! Érdemes lenne kicsit alaposabban utána olvasni ennek a Japán elleni tüntetéssorozat témának és akkor az ön számára is nyilvánvalóvá válna, hogy nem arról van szó, hogy az ügyes-okos-furfangos internetes társadalom jól átverte a hatalom képviselõit, hanem éppen az ellenkezõjérõl. Az egész tüntetéssorozat értelmi szerzõje a hivatalos vezetés, csak ezt megpróbálták(?) megfelelõ módon elrejteni a világ elõl. Mindezt annak érdekében, hogy spontánnak tûnjön a megmozdulás és ezáltan nemzetközi érdekeiket érvényesíteni tudják. Az elrejtésben most már az sg.hu is segít. 😊
PLaci
A kínai nagy falnak tényleg a mongolokat kellett visszatartani, viszont az sem volt teljes siker, sok kínai császár volt mongol...

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

pite
...és az Kínaország megalkotá saját protokollját és lõn vala korlátozás az Nagy Kínai Hálózaton.

zizi

Ööö, nem tudom ki szerint mûködõképes a nagy Kínai Tûzfal, de az biztos nem látta ezt. Az anonim-proxykról nem is szólva.

A nagy tüntetés szerintem alapvetõen ködösítés, cirkusz a népnek, addig sem a saját bajával van elfoglalva. Pár hónappal korábban Kína még úgy nyilatkozott, hogy hajlandó össz-ázsiai szoftverfejlesztésbe fogni, utána külön kiemelték Indiával való együttmûködés lehetõségét is. (Kína és India "közös" történelme nem kevésbé véres mint Kína és Japán kapcsolata.)
Úgy olvastam, a hatalom némileg segített ennek a Japán elleni tiltakozásnak a létrejöttében. Mivel bizonyos keretek közt így kijön a gõz a polgárokból, elhiszik, már tüntetiük is lehet.

A Nagy Kínai Fal anno a mongolokat tartotta kívül. Fordult egyet a történelem azóta: a Nagy Kínai Tûzfal pedig benntartja a kínaiakat...