6
  • frksgbr
    #6
    Tisztelt Cikkíró! Érdemes lenne kicsit alaposabban utána olvasni ennek a Japán elleni tüntetéssorozat témának és akkor az ön számára is nyilvánvalóvá válna, hogy nem arról van szó, hogy az ügyes-okos-furfangos internetes társadalom jól átverte a hatalom képviselőit, hanem éppen az ellenkezőjéről. Az egész tüntetéssorozat értelmi szerzője a hivatalos vezetés, csak ezt megpróbálták(?) megfelelő módon elrejteni a világ elől. Mindezt annak érdekében, hogy spontánnak tűnjön a megmozdulás és ezáltan nemzetközi érdekeiket érvényesíteni tudják. Az elrejtésben most már az sg.hu is segít. :)
  • PLaci #5
    A kínai nagy falnak tényleg a mongolokat kellett visszatartani, viszont az sem volt teljes siker, sok kínai császár volt mongol...
  • pite
    #4
    ...és az Kínaország megalkotá saját protokollját és lőn vala korlátozás az Nagy Kínai Hálózaton.
  • pemga
    #3
    Ööö, nem tudom ki szerint működőképes a nagy Kínai Tűzfal, de az biztos nem látta ezt. Az anonim-proxykról nem is szólva.

    A nagy tüntetés szerintem alapvetően ködösítés, cirkusz a népnek, addig sem a saját bajával van elfoglalva. Pár hónappal korábban Kína még úgy nyilatkozott, hogy hajlandó össz-ázsiai szoftverfejlesztésbe fogni, utána külön kiemelték Indiával való együttműködés lehetőségét is. (Kína és India "közös" történelme nem kevésbé véres mint Kína és Japán kapcsolata.)
  • Piscator
    #2
    Úgy olvastam, a hatalom némileg segített ennek a Japán elleni tiltakozásnak a létrejöttében. Mivel bizonyos keretek közt így kijön a gőz a polgárokból, elhiszik, már tüntetiük is lehet.
  • Sityi
    #1
    A Nagy Kínai Fal anno a mongolokat tartotta kívül. Fordult egyet a történelem azóta: a Nagy Kínai Tűzfal pedig benntartja a kínaiakat...