84

Kritika a filmről


Mennyei Királyság

 • AnuluWork
  #84
  A történet már a vége felé volt a keresztes hadjáratoknak. Ilyenkor már több köze volt a világi politikának a hadjáratokhoz, mint az egyházinak.
 • ReTeK
  #83
  remélem azon rajta lesz, kiváncsi vagyok mire gondolt mert ez így elég furcsa film lett (eddig azt hittem van köze az egyháznak a keresztes háborúkhoz a film szerint nem nagyon,érdekes)
 • AnuluWork
  #82
  Mikor lesz ebből rendezői változat DVD? Elvileg azon rajta lesz minden, amit az ürge akart ...
 • osho
  #81
 • osho
  #80
  Ja, és nekem nincs telkem Jeruzsálem Sindlersztrít 19-en de té'lleg
 • osho
  #79
  Ja, és a Kereszteslovagok......tutti,apám.Ennek is érdemes utánajárni.
 • osho
  #78
  Hi!
  Most néztem meg ezt a Filmet(nagybetűvel), és ... ... ,yoo szerintem.

 • ward
  #77
  ha most jonne ki, szerintem is erosen mas lenne a merleg.

  mind1, mindezeket szambaveve is ez az a film, amire leginkabb buszke vagyok, hogy dolgozhattam. errol ennyit, nekem megerte.
 • winnie
  #76
  megvonhatjuk a mérleget. a film mindösszesen amerikában 47M dollárt hozott (pont annyit, mint a boogeyman, és 3M-val kevesebbet, mint az sw3 a nyitónapján (durva:)

  a külföld, köszönhetően az első hetes "mindenki megnézi" rohamnak 161M-ót tett az összeseredményhez, ami 22%-78% arány szinte példa nélküli az amerikai filmek történetében:O (általában 60-40 szokott lenni)
 • desdi
  #75
  Hi!
  Nagyon megköszönném ha vki tudna segíteni a film trailerje (a rockos)alatt hallható számot megtalálni. Előre is köszi
 • AnuluWork
  #74
  Pedig tanulhatott volna az Arthur királyból. Vagy azt csinálja meg, amit elképzelt, vagy totális bukás lesz. Viszont véleményem szerint közre játszott benne az is, hogy nem a legjobb időpontban jött ki. Jobban járt olna, ha a hosszabb változattal jön ki az SW3 láz lecsengé után, úgy július 4. környékén.

  Mindegy. Nekem bejött, a bevétellel meg számoljon el Scott.
 • winnie
  #73
  a film sajnos a 3. hetében is borzalmasat nagyot zuhant (-63%), így most már egyértelműen előre kijelenthető, hogy a nyár legnagyobb anyagi bukása - talán eléri az amerikai 50M dollár bevételt, amennyit az SW3 produkált egy nap alatt.

  öröm az ürömben, hogy "Ridley Scott már a bemutató előtt kijelentette, hogy a mozikba kerülő közel két és fél órás változat meg sem közelíti az ő eredeti elképzeléseit, ezért már javában kalapálja a Mennyei királyság ambíciózus, közel 4 órás változatát," -
 • winnie
  #72
  hogy amerikaban miert nincs szajhagyomany utjan terjedo reklamja, az eleg nyilvanvalo.

  az amcsi popcornzabálók (és a magyarok is) szerintem tojnak arra, hogy ebben a filmben muzulmánok vannak, vagy sem. a filmet a reklámok szandálos filmként próbálták eladni és én csakis erre a mondatodra akartam reflektálni:

  "de ra se rants, a film nem neked keszult."

  magyarul, hogy sokaknak nem készült.

  ezek a nagyszabású filmek szerencsére általában jobban teljesítenek világszerte (a KoH azért első simán a 2. héten is, mert nem volt semmi nagy premier), mint az usa-ban, ez látható a trója szereplésén is:

  a troy usa-ban 133M-t, a világ többi részén 364M-t hozott összesen.

  sajnos a KoH meg sem fogja közelíteni - összehasonlításképpen a trója premierjének 2. hetében így állt: usa: 85M világ:146M össz: 231M, míg a KoH: 37M+105M= 137M)

  nálunk a KoH 36ezer nézővel nyitott (mint a beépített szépség 2), míg a trója 87ezerrel (2. hétre mindkét film korrekt 30%-ot esett)

  én ezekre az adatokra alapoztam - talán az elhibázott marketing és az, hogy a nézők egy újabb szandálos filmet láttak benne csak, nem tudom. • a.carkey
  #71
  No igen. Az SW3ban a "lézerkard" kissé bántó volt.
 • ward
  #70
  Az a pap nem csak egy pap volt Jerusalembol, hanem o volt a feje a kereszteny egyhaznak ott, es tortenelmi alak. Minden volt csak nem humoros ficko. Mind Guy de Lusignan, mind Raynald hu szovetsegese volt a valosagban, igy nehezen hiheto, hogy pont ot raktak volna meg bohocnak.

  (de nem gyozom elegszer mondani, en az angol verziot lattam, magyar felirat nelkul, igy ha te esetleg szinkronizaltat, akkor ott barmi lehet. Nehany haverom szerint az SWIII felirat es szinkron is eleg messze all a valosagtol, igy nem lennek meglepve itt sem, ha nem azt forditjak amit mondtak valojaban.)
 • AnuluWork
  #69
  Ne viccelj már, hogy a pap mondatait azért tették be, mert "a pap egy eros kritikaja, mitobb karikaturaja a kereszteny egyhaznak"! Az elején is volt pap. Annál tényleg volt némi kritika, némi erkölcsi utalás az egyház akkori papjaira. De ez közismert. Viszont a Jeruzsálemi püspök szerepe szerint amolyan poénkodó karakternek került be. Semmi egyéb "komoly" mondanivalója nem volt vele a rendezőnek, csak egyszerűen ez is egy olyan elem volt a filmben, ami minden amerikai filmben megtalálható. Sőt, nem csak amerikaiban. Maximum egy ember túlélését mutatja be, aki csak úgy odakeveredett az ostromba, holott nem akarta, és végigszenvedte, túlélte azt, pedig elmehetett volna, de nem tette. Akkor ez meg a keresztény egyház helytállása akar lenni, mármint hogy ott maradt? Mert akkor vezessük fel erre is a "a pap egy eros kritikaja, mitobb karikaturaja a kereszteny egyhaznak" elvet. Azok a büdös keresztények a bajban sem hagyják cserben a lovagokat. Ezen esetben hol a kritika? Sárközi is gyáva volt az Egri csillagokban, mondott durvákat, de nem húzta el a belét a harcból, sőt még az íródeák sem.

  Hidd el, nem csak bambultam a filmen. Pont azért írom azt, hogy Ridley Scottnak egyszerűen kellett egy bolondos szereplő, mint amilyen Priximo volt a Gladiatorban. Ugyanis ha megfigyeled semmi humoros karakter nincs a papon kívül, és mivel kell a "klisé", így ő lett az. Más kérdés, hogy miket mond, de hülyeség itt a pap esetében belemagyarázni az egyház elleni kritikát, holott utolsó pillanatig ott marad a lovagok mellett, pedig elmehetne mint Tiberias tette.

  SZVSZ
 • ward
  #68
  hogy amerikaban miert nincs szajhagyomany utjan terjedo reklamja, az eleg nyilvanvalo. Egy olyan kulturaban ahol az emberek nagyresze nem tudja megemeszteni, hogy a muzulmanokat lehet mashogy is abrazolni, mint terroristak, nem is fog egy film nepszeru lenni. Sokkal inkabb erdekes, hogy a nemzetkozi bevetel kb 3xosa lett 1 het alatt az US belinek, es 10 nappal a kijovetel utan mar nyereseges. (ha jol emlekszem a Troy sem volt ilyen)

  arrol nem is beszelve, hogy kulfoldon a masodik heten is vezet, ahol azert mas tipusu lehet a szajhagyomany:

  http://www.boxofficemojo.com/news/?id=1821&p=.htm

  azzal viszont teljesen 1etertek, hogy ezek csak szamok, a film minosegevel csak hozzavetolegesen allnak hangsulyban. De osswzegezve, a KOH joval a Troy es a tobbi felel emelkedik, ha masban nem, hat mondanivaloban, meg ha neha cheese is.


 • ward
  #67
  inkabb az a gaz, hogy nem vagy kepes tovabb latni mint a szines kepek. Todom, hogy mirol beszelek, par napja fejeztem be a filmrol szolo konyvet. Az egesz lenyege pont az, hogy Jerusalemet mindenki magaenak vallja (minden egyhaz) es viszont magaenak vallani csak azoknak van alapja, akik ott elnek, nem a vallas szamit hanem az emberek.
  es ha ez nem a kereszteny vallas (ill nem is a vallas, hanem az azt nem melto modon gyakorlok (papok, meg a penzhajhasz lovagok) fricskaja, akkor mi?)
  pl az a mondat, hogy az egyhaz nem mas, hanem mint amit a "fejedben es a szivedben erzel", meg hogy kivegeznek kerszteseket, noha aszerint cselekednek amit az akkori Papa rendelt el??
  nezd a filmet legyszives, na csak bamban bamuld.
 • Esrohnoil
  #66
  Van edit gomb... VIP.
 • a.carkey
  #65
  Gyűrük Urát és mélységet emlegetsz, majd károgó papot rossz helyzetben. Nem tudom emlékszel-e egy karakterre, aki károg és poénkodik a GYUs tök heroikus helyzetben az ostrom alatt.

  Szóval ide is befért a pap. Még az Egri csillagokban is volt két károgó és poénkodó karakter. Sárközi és az iródeák ...

  [Ez volt ide írva. Az ostrom vmi miatt lemaradt. Egy edit gomb jó lenne ...]
 • a.carkey
  #64
  "szoval a pap egy eros kritikaja, mitobb karikaturaja a kereszteny egyhaznak"

  Ugyan már! Ne keverjünk bele olyan dolgokat a filmbe, amiről nem is szólt. Elég gáz, ha te ezt láttad meg benne.
 • a.carkey
  #63
  Gyűrük Urát és mélységet emlegetsz, majd károgó papot rossz helyzetben. Nem tudom emlékszel-e egy karakterre, aki károg és poénkodik a GYUs tök heroikus helyzetben?

  Szóval ide is befért a pap. Még az Egri csillagokban is volt két károgó és poénkodó karakter. Sárközi és az iródeák ...
 • winnie
  #62
  Winnie: Az hogy az USAban megbukott? minden tisztelettel, de utanna 1 hettel a Monster in Love meg kaszalt, most ez szerinted mit minosit?

  többek között sajnos a KoH-t.

  nyilván nem a monster in law-hoz kell hasonlítani, de ott van az ugyancsak bukónak számító trója, ami 47M-val nyitott, vagy a gladiátor, amitől senki nem várt semmit, ami 35M-ót hozott az első napon.

  ezek csak számok, nem a film értékét jellemzik, nekem sem ez a célom, de az beszédes, hogy az előzetes és a várkozás alapján a filmet "senkit" (direkt vagyok szélsőséges) nem érdekelt, de ami sokkal szomorúbb, hogy nincs jó szájhagyomány (másodszori újranézés, ajánlások másnak), mivel 50%-nál is többet esett. és ez utóbbi adat a rémisztő, hisz a vele együtt mutatták be a house of way c. tinihorrort és horrorfilmek igazi fan-filmek, vagyis ezek sokszor 60-70%-ot is esnek első hétvége után - nos a HoW is kevesebbet esett, mint a KoH, ami több mint nagyon durva. (azt már nem is említem, hogy a crash, amit ugyancsak a KoH-hal egyszerre mutattak be, még 30%-ot sem esett - és ez annak a filmnek az ismérve (az alacsony esés), ami tetszik a közönségnek (és nem az első hétvégi bevétel)

  még egyszer mondom, hogy ezek számok - nem a film minőségéről, csakis a közönség reakciójáról szólnak-

  ahol meg mindig a Titanic vezet. :)) (es meg az AvP is siker volt, ami azert nagy kalap fos - noha dolgoztam azon is, megsemdicserem)

  1. a titanic a világon mindenhol vezet - van, akinek nem teszik, de ez ízlés kérdése.

  2. az AvP hype-os film volt - az első héten aratott, utána zuhant 50%-okat
 • Esrohnoil
  #61
  Az alienek szépen kidolgozottak.
 • Esrohnoil
  #60
  Igaz, de az AvP-t leginkább az előzmények ismertsége miatt nézték meg sokan. Anélkül nem ér sokat... Olyan buta dolgok vannak a történetben h. az nevetséges.
 • ward
  #59
  a karogo pap szerepe (itt jegyzem meg, nemtom, hogy karog a magyarban, az angol verzioban inkabb asszerint valt nezetet ahogy a sors hozza), szoval a pap egy eros kritikaja, mitobb karikaturaja a kereszteny egyhaznak. Minden egyes kijelentese attol fuggoen valtozik, hogy attol kicsiinyes jelleme mit remelhet (tulelest, anyagi javat, atb) Eleg az utolso sorara gondolni, amikor eppen elbuknak a csataban, vmi olyasmit mondd, hogy:"terjunk at musulan hitre, aztan kesobb majd meggyonjuk" erre Bloom vlasza vmi ilyen" Atyam, sokat tanultam magatol a vallasrol" na itt van a lenyeg amiert a pap szerepel a filmben.

  Winnie: Az hogy az USAban megbukott? minden tisztelettel, de utanna 1 hettel a Monster in Love meg kaszalt, most ez szerinted mit minosit? vagy ebbol meg azt vonod le, hogy akkor J-Lo egy jo szineszno? konyorgom.....

  amugy is, azert ne az ameriaki kozonsegen vonjuk le az igenyesseget, ahol meg mindig a Titanic vezet. :)) (es meg az AvP is siker volt, ami azert nagy kalap fos - noha dolgoztam azon is, megsemdicserem)
 • guardian hero
  #58
  Valóban, én az igényesebb filmeket szeretem. Ha már itt tartunk, megemlíthetném a túlságosan szájbarágott "eszmei mondanivalót" is, ami pont emiatt nem ragadja meg igazán az embert.

  A károgó papot minden normális várvédő hadvezér ott helyben lefejezte volna, példát kell statuálni és gyökerében elfolytani az ilyen hangokat, különben nulla esély van az ostrom túlélésére.
 • winnie
  #57
  nem tisztem bántani a filmet, hiszen tisztességesen elkészült, de valahol ridley scott hibája az, hogy ekkorát bukott amerikában (kb 60M bevétel várható) - hiszen úgy tűnik sok az olyan ember, akinek nem készült ez a film.
 • ward
  #56
  sikeresen nem ertetted meg a lenyeget a pap karogasaban es megadas emlegeteseben....

  de ra se rants, a film nem neked keszult.
 • guardian hero
  #55
  Nem igazán tetszett a film. Voltak jó pillanatok, pl a leprás király nagyon eltalált karakter volt, és az összes jelenete szinte megrázó, de magával a hőssel nem nagyon tudtam azonosulni vagy együttérezni vagy csodálni őt, ellentétben pl. a Gladiátorral. A harci jelenetek és a lelkesítő beszédek nem mozdítottak meg bennem semmit, pedig pl. a Gyűrűk ura hasonló jeleneteinél még a sokadik megtekintésre is a hideg futkos a hátamon. Valahogy hiányzott a "mélység" ebből a filmből. Az ostrom rövid volt és unalmas, hiányzott a feszültségkeltés, ilyen szempontból pl. a felhozott Egri csillagok sztorija jobb volt: pl. ott senki sem emlegethette a megadást, itt meg folyton károgott a pap, ami egy ilyen helyzetben tűrhetetlen, mert a morál szinten tartása mindennél fontosabb. Szóval voltak kihagyott ziccerek, hagyott némi űrt ez a film maga után, Ridley Scott-tól többet vártam.
 • grebber
  #54
  Kingdom.of.Heaven.TC.XviD-MoF (2cd)
 • grebber
  #53
  Kingdom.of.Heaven.TC.SVCD-TUN [3cd]
 • chungey
  #52
  A forgatókönyvíró biztos sokat játszott a Stonghold: Crusader-rel
 • winnie
  #51
  szerintem az edward norton-os.
 • grebber
  #50
  1 vagy a 2.
 • AnuluWork
  #49

 • AnuluWork
  #48


 • AnuluWork
  #47
  Melyik lenne jó bannernek?
 • winnie
  #46
  egri nők a szurokkal, dőlő létrák, tudomisén. a fíling az volt:)
 • a.carkey
  #45
  Miért tiszta Egri csillagok? :)

  -"Tisztelet Sári!"
  -karóra
  -Gobbi Hilda és a műnyílvessző
  -ugyanaz a paraszt 3x hal meg
  -"Kurva anyád!" a várfalon
  stb.

  Ezekre itt nem emlékszem.