8857
  • BBazsi
    ok!
    Köszi a segítséget, remélem nem fog egy hétig tartani
  • w77d
    ezekszerint tényleg hálózathiba.... hát én egy hétig nem vagyok otthon, remélem addig megjavul :D
  • mascarun
    Nekem is cd-t kér!
    Először azt hittem hogy a tegnapi kék halál miatt volt de utána is kérte!
  • BBazsi
    VMi ötlet hogy mi lehet a hiba. VOlt már ilyen de az max 1-2 óráig tartott, vag ycsak pár percig.
  • w77d
    ha CD-t kér akkor nem hinném hogy globális hiba, nálad lehet a gebasz
  • BBazsi
    Én délután 3óta nem tudok belépni, még most se, cd-t kér
  • w77d
    délelőtt olyan 11 körül...

most nem tudok mert nem otthon vagyok :)
  • BBazsi
    És most is be tudsz jelentkezni? Hánykor játszottál kb?
  • w77d
    én ma is játszottam, minden rendben volt...
  • BBazsi
    Hali!
    Ti betudtok jelentkezni, nekem egész nap cd-t kér, de azutan is csak offline lehet belépni.
  • CAC
    Mivel nagyon pörgős lesz az elkövetkező pár napom, ezért most ragadom meg az alkalmat, hogy Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és win-ekben gazdag Új évet kívánjak minden kedves és kedvetlen harcostársamnak! :)
  • Quent1n
    Ez igaz, valóban drágák egyenlőre a jobb paneles monitorok. Most az enyém 80 tól kezdődik kb. Remélhetőleg hamarosan elkezdik kiszórni a TN+film-es szutykokat és lenyomni a jobb monitorok árát. Ezen a fronton is eljött az ideje egy nagy lépésnek úgy gondolom. Csak hát minél több pénzt ki akarnak szedni a TNből...
  • PsyhoApu
    Egy sikeres angol pio spam elhárítás
    http://www.gamereplays.org/companyofheroes/replays.php?s=320e9e300e1504c68b9ed6286661127d&game=25&tab=popular&show=details&id=101795
    Van még remény :D
  • oroberto
    Csak akkor lehet megfogni ha balfasz az ellenfél vagy szerencséd van amúgy lehetetlen. úgy lehetne max ezt a folyamatot megállítani ha max 4 piot csinálhatnál. Hiába van brenned már szétfoglalta a mapot aztán T2-> 2db AT ennyi semmit nem lehet ellene csinálni.
  • CAC
    Azért egy pva vagy ips panel nem épp egy kategória a tn-nel. Árban simán a duplája, szóval ne ezzel hasonlítsuk össze.
    A köztudatban létező tft moncsik a tn+film paneles cuccok, amik drágábbak, mint a crt, és simán rosszabbak.

A 32vs64 bites kérdésben egyetértek.
  • Quent1n
    Pio spam hatásos taktika britek ellen. Gyártasz egy zsák pioneert kell egy 18asra felOP-zott muníciós pont, aztán veterancy adás és lángszóró fejlesztés. Nagyobb mapokat pillanatok alatt szétfoglal egy WM így, és a lángszóróval minden megsüt ami elé áll. :) Adott mapon jó pio spamot nehéz megfogni.
  • Quent1n
    Azért annyira nincs szét hypeolva sztem. Nekem 90 ropis Dellem van E-IPS panellal és jobban szeretem mint a régi síkképcsöves CRT-m. De 150-től már EIZO-k is vannak amik gyak. mindenben ütik a CRT-ket. Drágák ez tény, de ha az embernek van pénze akkor már nem kell kompromisszumot kötni. A TN+Film panelt el kell felejteni, ennyi.

32bit vs 64. 64 jobb de nem merik meglépni a vízválasztó lépést. Nevezetesen csak 64biten elérhető oprendszer, ezt sztem a win7-nél megléphették volna. Persze ehhez az is kell, hogy a gyártók a drivereket, és a szoftvereket 64 bitre készítsék. Ideje lenne már váltani sztem.
  • CAC
    Jaja, csak szét van hype-olva ez a tftlcd, plazma dolog. A régi crt-k képe sokkal szebb. Nekem is itt csücsül a régi 19 colos HP-m. Ha dtpzni kell, csak azzal csinálom.
  • bajgunar
    Nah jah. Nekem nem véletlenül van egy Acer 19"-os őskövületem.
    1280-ba 100Hz -en. 1024-be 120Hz. Igaz csak 1600*1200-ig tud, így lemaradok a HD -ről, de sebaj. Legalább nem zavarja a szemem, és a színek is szebbek, élénkebbek. Digital Vibrance 100%-on. Fényerő is felhúzva kicsit. Nem sok TFT-t láttam még 120k alatt, aminek ilyen képe lenne, mint ennek a 25kg -os monstrumnak :D
    És fixálva van Hz -is minden felbontásra. Főleg h CoH -ba nem lehet állítani a frekit, eléggé zavaró.

64bit -es OP-ot meg csak olyan proci mellé tudsz feltenni, ami támogatja a 64bit -es utasításkészletet. De ez manapság már a minimum, hogy ezt minden proci tudja. Driverekből is, már szinte mindenhez van x64-es. Kivéve 1-2 laptop, meg USB stick. Daemon is csak az elején nem ment az x64 es W7-el, de azóta már 3.-4. frissítés jött ki belőle, amik már működnek. Az x64-es op, egy fokkal meg biztonságosabb is, mert még mindig nagyon sok vírus x86 os OP-ra íródik, így azokat már alapból elkerülheted, ha x64 es wint használsz. (már feleakkora a fertőzés esélye, ha 64eset raksz fel).
    Én Vistát is x64 -eset használtam, és most meg Win7-et is. Sose volt semmi problémám egyik rendszerrel se.
    Sztem tedd fel nyugodtan, ha van min. 4Gb RAM-od, és próbáld ki.
  • CAC
    Igazából nem éri meg. 4 giga rammig semmi értelme (feltehetően elveszik kb 512 MB ramod, de ne foglalkozz vele).
    2-3 év múlva, amikor a hw gyártók meg merik végre lépni, amit kb 5 éve meg kellett volna már, nevezetesen, hogy leállnak a 32 bites cumok gyártásával, és ezzel párhuzamosan befejeződne a 32 bitet supportálló szoftverek erőltetése, akkor megérné váltani, mert a 64 bites platform alatt tény, hogy gyorsabb a vas.
    A jelenlegi felemás környezetben a hozzá nem értőknek (és ezt nem negatív jelzőkánt mondom) szvsz több nyűg van vele, mint amennyi pozitívumot tapasztalnának.
  • CAC
    ...meg ha crc moncsid akkor sokkal inkább is. ;)
  • bgabor
    Én nem játszom online, azt hinné az ember hogy upgunnolt bren carrierekkel meg elhet fogni az ilyesmit.
  • bgabor
    És is nemsokára szándékozok Win7-et felrakni. A kérdésem az lenne, hogy miért érdemes 32 helyett a 64 bites veziót felrakni? Fontos programok, mint a daemon tools működnek azzal is? Minden hardverre lehet rakni 64 bites windózt?
  • bajgunar
    Néha bead olyat, hogy kettőt is lő egyszerre. Vagyis hirtelen 2 ellent is lelő. Ez egy speckó képesség vet3-tól.
    És igen a swimmwagen ugyanolyan jó a sniperek ellen, mint a bike.

Jah és szerkesszétek a kapcsolót -novsync -el, mert akkor 60 FPS-nél többet is produkál a game, ha "nagy vas" -ad van. Meg TFT moncsid.
    Csipesz
  • bajgunar
    Nekem meg Win 7 x64 Ulti van fennt, alanti gépen, amiben jelenleg nincs benne a VGA (beszart), proci 4*3GHz-en megy, és: 1024 -be, model, effect high-on, textura med-en, többi low-on, model detail max-ra tolva, akadásmentesen megy. Min fps 29 max meg 97.
    Xp-t még véletlenül se rakok fel többet a gépre :D
    Nemhogy még fel is menjek Xp alól a net-re.
    VGA-val minden Ultrán min 42 max 164 fps volt.
    Valamit nem tettél fel frisset (drivert)! Sztem.

[URL=http://www.gamereplays.org/companyofheroes/portals.php?show=page&name=weh_piospam2.0]Wehrmacht Pio "Spam" 2.0[/URL]

Google Fordító
  • w77d
    bocsi nem vagyok olyan régi ebben a játékba, mi az a pio spam??
  • Quent1n
    Hát valóban az. Ezen csak a mapválasztással lehet segíteni picit, illetve brenes embik kellenek + brenes autok mondjuk 2. Persze egy US társ nem árt mert 2brit vs 2 WM az elég esélytelen ált. a pio spamok miatt. Én úgy csinálnám, hogy csak vegyes csapatokat vagy 2 US vs 2WM et engednék össze.
    1v1-re nincs ötletem, esetleg egy uj egység a briteknek ami tud foglalni.
  • oroberto
    10-ből 9 Werhmact player Brit ellen pio spamot csinál kicsit kezdem már unni, már kezdek ott járni hogy inkább kilépek nincs kedvem ellenük játszani annyira fantázátlan no skill taktika.
  • CAC
    Ennyi erővel lehetne a 100 magos szuperszámítógép is a nagy vas. Én csak leírtam, hogy mi az, amin már nem kell izgulni a coh miatt bármekkora felbontásban. Természetesen lehet efölé menni. :)
  • w77d
    nna nem kellett trainer, legyaktam az összes angolt, öröm volt nézni ahogy a német páncélosaim szedik szét az angol bázist :D
  • Quent1n
    A szavazásról annyit, hogy nekem 10ből 8 szor az a vége, hogy repülök, pedig nem vagyok laggos... Szóval én inkább nem szavazgatok.. :)

Nagy vas nálam core i7 meg az 5870 mondjuk megtoldva 6-8 giga RAM-mal. :)
  • bérc75
    Köszi a válaszokat, megértettem.A lagot elírtam, bocsi.
  • CAC
    Alapvetően lefelé kompatibilis. Mindössze pár textúrázási eljárás, és 1-2 új fícsörről van szó.
  • w77d
    nagy vas? XXD
  • bgabor
    Ennek ellenére a W7 tud DirectX 9-et,nem? Elvégre DX9-es videókártáykkal is megy.
  • CAC
    - a ping 2 pont közötti válaszidő millisecundumban. Tehát magadra 0, ezt pedig felesleges kiírni.
    - nem lang, hanem lag: ez akkor van, ha valamelyik fél netkapcsolata nem kielégítő, és a többi játékosnak a kliense bevárja a késlekedő gépet. Ilyenkor 1-2 másodpercre megáll a játék.
    - visszatérő lag esetén a szerver felajánlja a szavazást, ilyenkor ki lehet dobni a lagolót

Már megbocsáss, de ebből a leírásból egy 3-4 éves konfigod is lehet. Pl: Athlon X2 6400+ Radeon 2xxx 512 MB. A "full nagy vas" X4 + min radeon 4870.
    Egyébként feltehetően arról van szó, hogy míg az XP dx9-es, addig a W7 dx10-es.

• bérc75
    Felraktam a Win7 et a full nagy vasamra(2x3,2ghz,512 ATI.stb) csinált belőle egy szart.
    A COH XP-n Full felbontásban ment a win7-n meg a legkisebben is akadozik.Online nem is lehet rajta játszani annyira szar.Holnap megy vissza az xp.
  • bgabor
    A gamereplayson írják, hogy a wehrmacht sniper vet3-on "Gains a double shot special ability." Na ez milyen képesség?

A másik kérdésem az lenne, hogy az egyes frakcióknál mely egységekkel lehet a legjobban védekezni a sniperek ellen? A swimmwagen ugyanolyan jó ellnük, mint a bike volt?
  • bgabor
    Levehetted volna a nehézségi fokozatot is, ha nem megy egy pálya. Aztán a kövi pályán újra felrakod.
  • bérc75
    Halihó mindenkinek.Pár hete fedeztem fel(a fiam révén) ezt a játékot.Azóta függő lettem.Lenne egy pár nektek primitív kérdésem :
    -A multi kapcsolódáskor miért nem látszik az én pingem?
    -Mi az lang?
    -A kiszavazás véletlen szerű -e vagy elő lehet idézni valahogy?
    A válaszokat előre is köszönöm.