8857
  • BoKK
    Jól van vágom a játékot csak azt nem tudom ,hogy a Strategic pontok mire jók? Nem nyersanyag ,de akkor mit ad?
  • Yorckscher
    a mokás az számomra hogy nem kell skill pedig sok skilles ember játszik rajta és akik meg kévésbé tudnak játszani rajta azok elvéreznek és amugy meg mi sem szoktuk lezárni és többnyire van a 2 pontos támadás. És ha az axis hogy eljuson stukáig vet3 is föleg na meg hummelig akkor rendszerint ezzel be is lett bizonyitva ki lett a jobb hogy a szövik hagyták hogy eljusanak odáig rendszerint nekik már 10 perc allatt kell már kedvezö helyzetben lenni és ezek után hiába volna pár stuka mivel rengetegszer látom hogy a wher stukázik és van neki 2 mgje meg pár pio azt csá és semmi attack unit amit nem szeretek és a tapasztaltabb alliesok meg tolják rendesen az airbont meg rangert.
  • BoKK
    Nah lenyomtam az első multis meccsemet:) Mondjuk tök véletlenül kattintottam a Play gombra. Szerencsére elég n00b volt szóval jó pár engineer, 2 katona squad meg 2 csapatszállító, 1 sniper elég volt:)
  • CAC
    Egy szó kimaradt, sry! Tehát helyesen:
    "Tán azért tartozik a legnépszerűbb pályák közé, mert kevés streszt okoz a játékosnak..."
  • CAC
    Persze nevethetsz, ez esetben nem fájdalmas, hanem mókás az igazság. :)
    3 pont bevédéséhez, vagy akár 3 pontos háborúhoz egyszerűen nem kell ész, tehetség, csak gyakorlás. Mi több! Inkább beszéljünk 1 pontról, mert a másik 2 híd rendszerint fel szokott robbanni.
    Axisnál dettó van válasz az artyra csak vet3 stukkának, terror doktrinának és hummelnek hívják.
    Tán azért tartozik a legnépszerűbb pályák közé, mert kevés okoz a játékosnak, és a gyengébb képességűek is eldöcögnek rajta. Persze funból én is toltam (és fogom a továbbiakban is tolni), de meg kell békélned vele, hogy márpedig ez egy komolytalan pálya.
    Én direkt idegesíteni szoktam a lvl10+ os full noob társaimat, hogy nem zárom le az én részem, hanem normálisan játszom. :)
  • Yorckscher
    :) cac jot nevetem azon amit irtál valoban szöviknél nem kell nagy skill csak kell a szokásos arty taktik de hát érdekes találkoztam én már sok skilles emberel aki ezen a pályán játszik aki nem az átlagos modon játászanak de mivel ez a map a legnépszerübb 3v3-ba igy nem meglepö hogy sokan ezen játászank és többnyire a szövik dominálnak németböl meg nem igen jöttek rá hogy lehet ezen a pályán kivini az abszolult német dominanciát taktikal persze mindeki azt mondja hogy arty arty de hát nem igy van.
  • CAC
    Ne aggódj! A scheld no skill pálya. Ha AM pályákon szereztél lvl6-ot bőven elég leszel a 16-osok közt.
  • Sheltem
    Nálam az elhivatottság megvan, viszont basicben 6os szintű vagyok még, állandóan WM el játszok egyébként.
  • Yorckscher
    Hello
    Keresünk egy 3. embert aki wehrként játszik The scheld mapra legyen igen jo képeségü játékos és elhivatot és rendszeresen tudjunk játszani
    csapatársam és én 16osok vagyunk és folytatnák tovább:) de üresedés keletkezet taktik az megvan ha valakit érdekelne komolyan a dolog irjon.
  • CAC
    Akkor linkeld be őket plz! Engem is érdekelne mindkét eset (Tiger lopás, full tech kezdés).
    Továbbá egy kis levél kíséretében szerintem küld el a relicnek is - lehet, hogy csak az profilt törölte a csaló, de az acc-át még nem banolták.

Régen tényleg erősebb volt a PE, de még most is nagyon jó. Szerintem szerezz magadnak vagy innét, vagy a bp chat szobából egy állandó PE allyt, akivel szépen hangoljátok össze a stílusotokat és a stratégiát. Hidd el félelmetes lesz.

BUÉK mindenkinek!
  • bérc75
    A PEs válaszokat köszönöm ígérem megpróbálom más szemmel nézni őket ezután.Biztos hogy eddig csak balfaszokkal akadtam össze.Egy csomó olyan képességet írtatok le amiket még nem is láttam tőlük Lehet hogy elhamarkodott voltam egy kicsit.Most olvastam valamelyik fórumon ,hogy eredetileg nagyon táposak voltak, de aztán le lettek gyengítve . Nem tudom igaz-e.
  • bérc75
    A replayok megvannak természetesen.De ha figyelmesen visszaolvasod ezt a fórumot találsz hasonlókat más beíróktól is.Egyébként az is beszédes hogy egyik említett játékos sem létezik már.Annál az esetnél amikor a tiggert mozgatták még írogattak is róla.Azt hiszem te írtad korábban itt , de lehet hogy tévedek.Amióta játék létezik azóta van csalás is.
  • CAC
    Replayt, vagy meg sem történt! ;)
  • bgabor
    Láttál te már megfelelően együttműködő Panzer Grenadiereket, Infantry Halftrackel és Hetzerrel megtámogatva? A G43-ommal szerelt PGk lelassítják a rangereket, az MP-44essel felszereltek pedig kivégzik őket. Az IH pinnedeli őket miközben újraképezteti a PG-ket. A Hetzer meg levadász mindent ami páncélos. Ha kell a PG-k kijavítják az IH-t és a Hetzert. Ha még néhány Armored Cart is hozzá tudsz csapni akkor a rangerek még hamarabb behalnak.

Észre kéne venni, hogy a PE az Infantry halftracknak köszönhetően messze a legagresszívabb frakció, sokkal durvább támadópotenciállal, mint a wm vagy az amcsik. Britekről nem is beszélve, ők szerintem a leggyengébb frakció.

Pl: Az első tíz percben WM-el és amcsikkal mid van? Pioneerek, rifleman meg folksgrenadier, jeep meg schwimmwagen. Németekkel géppuska és sniper, amcsikkal csak akkor van ez tíz percen belül, ha a Tier1-et(barracks) átugrod. Ezzel szemben a PE az első tíz percben már bőven 3 Panzer Grenadier csapattal császkál, amit a velük lévő Infantry Haltrackból bármikor újraképeztet(PE-nél alap dolog hogy Tier2-vel kell kezdeni).
  • bgabor
    Az amcsik egyáltalán nem erősebbek. A PM-nél sem. Csak éppen a wehrmachtal és a PM-el is meg kell tanulni játszani. Mindkettővel alig negyedóra alatt ki lehet végezni egy tapasztalatlanabb amcsi játékost.
  • bérc75
    Az ünnepek alatt van-volt időm játszani.Letoltam vagy 30 -40 játékot és tapasztaltam néhány furcsaságot nem tudom ti találkoztatok é már hasonlóval.Íme néhány:
    -Kedves amcsi ellenfél ledarált minket10 perc alatt.A visszanézéskor kiderült,hogy a kezdéskor minden épülete állt.Rákerestem és 198 win 0 loss az addigi eredménye.
    -Egy kemény meccs közben a társam behívta a tiggert és az amcsik egyszerűen ellopták!Illetve mind a ketten tudták irányítani.
    -Egy másik esetben meg szarrá ágyúzta az egységeimet az ellen, és mindig pontosan célzott.Gondoltam beszoptam egy álcázott mesterlövészt ,de nem.A visszanézéskor kiderült,hogy se közel se távol nem volt megfigyelője.Valószínű látta a teljes térképet.
  • bérc75
    Az ünnepek alatt van-volt időm játszani.Letoltam vagy 30 -40 játékot és tapasztaltam néhány furcsaságot nem tudom ti találkoztatok é már hasonlóval.Íme néhány:
    -Kedves amcsi ellenfél ledarált minket10 perc alatt.A visszanézéskor kiderült,hogy a kezdéskor minden épülete állt.Rákerestem és 198 win 0 loss az addigi eredménye.
    -Egy kemény meccs közben a társam behívta a tiggert és egy amcsik egyszerűen ellopták!Illetve mind a ketten tudták irányítani.
    -Egy másik esetben meg szarrá ágyúzta az egységeimet az ellen, és mindíg pontosan célzott.Gondoltam beszoptam egy álcázott mesterlövészt ,de nem.A visszanézéskor kiderült,hogy se közel se távol nem megfigyelője.Valószínű látta a teljes térképet
  • Quent1n
    A WM meg azért a legjobb frakció mert mindenre van megoldásuk, és ugye a fejlődési rendszerük. Viszont emiatt a szerteágazottság miatt, velük a legnehezebb játszani. A játék elején pedig nem igazán szeretik az US inf rusht.
  • Quent1n
    Pedig ha valaki tud PE-vel játszani csúnyán szétkenheti egy infező amcsis gyalogosait. Gewehr-el lassít MP44-el meg be közéjük és sok esetben nincs túlélő. Armored Car-okat ha minél gyorsabban sikerül behívni min. 2őt akkor ügyes mikróval szétszednek szinte bármilyen amics gyalogot. Mortar halftruck nagyon hasznos cucc. Marder III-asból két darab elég meggyőző. Tank Destroyer ágnál a dupla sebzéses rakétások szinte megeszik az összes US tankot, de a kangarookat is, csak nem szemből kell lőni őket. Jó frakció a PE nagyon csak tudni kell játszani vele, és igen rá van szorulva a WM-es által kiépített védelemre, de cserébe egy amcsit le tud radírozni a pályáról.
  • CAC
    Nem egység, hanem frakció. Nem barakk, hanem épület.
    Minden frakciónál lehet két épülettel nyerni:
    US: T2+SY+AB doktrina (bár ezt, az utóbbi patchek miatt keveset használják, mert felment az elitek upkeep-je)
    PE: T2+T3 vagy T2+T4
    Brit: csak 2 'épület' van
    A WM tényleg erős, de nem azért, amit írtál, hanem mert roppant összetett, rengeteg lehetőség van benne. Igaz ettől vele a legnehezebb játszani.
  • bérc75
    Egyébként a wm a legtutibb egység.2 barakkal simán végig lehet játszani egy 2v2-t.Az amcsik ugyan sokkal erősebbek , de pont az a szép benne ,hogy a wm-mel nem könnyen de le lehet őket győzni.
  • CAC
    Nem. Ahhoz kell az alapjáték.
  • bérc75
    Szóval a 40 győzelem mind wm es társsal történt.A Pe társak 90% nál a csapatjáték abból áll ,hogy javítsam a semmitérő szarjaikat.Cipeljem az at- ket utánuk Mg-t rakjak eléjük mögéjük,melléjük közben meg nyugodtan szétszedi az ellen a tanyámat.Kipróbáltam a másik oldalról is bár az amcsik túl puncsosak nekem.Nem nagy feladat egy amcsi csapattal szétszedni egy magasabb fokozatú Pe-t.A legjobban az tetszik amikor a kangooro-t próbálják utánozni azzal a géppuskás trabanttal 1szakasz ranger 2 ilyen egységetis simán szétkap.
  • TibiGrafix
    eMagyarország: Előre Erdélyért!

Hazánk hadserege támadásba lendült, átléptük a román gúnyhatár és jelenleg is harcolunk Erdély megszállóival. A hadművelet célja Románia eltörlése, Magyarország szempontjából pedig egyértelműen Erdély hazatérésének kivívása.

Ma reggel 9 óra előtt néhány perccel csapataink megkezdték az előrenyomulást Romániában, a Kőrösök partjainál ütköztünk nagyobb ellenállásba, itt folyik éppen nagy csata. Ha itt megállítana Románia azzal elbukna egész hadjáratunk, ez a támadás olyan, mint a II. világháborúban az Ardenneki áttörés. Ha ez sikerül, azzal megtörhetjük ellenfelünket és egy hídfőbázist alakíthatunk ki, országunk területét növelhetjük, mely egyelőre még csak hadi célokat szolgálna, de később szerves részévé válhat Magyarországnak, a magyar gazdaságnak.

Romániát csatlósai segítik a harcokban, országunk szövetségesei pedig más frontokon harcolnak, így egyedül kell szembenéznünk a román-horvát-jenki- lengyel főseregekkel. Ellenségeink beásták magukat, de hazánk hős katonái haladnak előre, lövészároktól lövészárokig harcolnak és szorítják vissza őket a Havasalföldi kifli irányába.

Csakhogy közben a bolgár hadsereg is támadásba lendült, ellentámadásba, hisz Románia néhány hete megtámadta Bulgáriát, de onnan sikerült szövetségünknek kivernie a román haderőket, de most a bolgár hadsereg indult meg, hogy ők is kivegyék a részüket a megsemmisítésre ítélt országból.

Sajnos ez nem a valóság, "csak" egy internetes szoci-stratégiai játék, az erepublik, de én amondó vagyok, hogyha már a valós életben ezt nem tehetjük meg, akkor tegyük meg ebben a játékban és bizonyítsuk be a több ezer fős román játékosgárdának, hogy igenis Magyarország része Erdély.

Regisztrálj most és vegyél részt Erdély visszacsatolásában, majd később segítsd hazánkat, hogy egy esetleges román ellentámadást könnyűszerrel kivédjünk, hogy Erdély ismét Magyarország szerves része legyen.

Regisztrálj ITT és segítsd hazádat!

Tisztelettel:

Quicksilver,
    eMagyarország ex-elnöke
  • Quent1n
    Én sokat játszok PE-vel és nincs velük semmi gond. Picit mapfüggők és védekezni nem igen tudnak, de jó kis frakció. Ha 40 meccsből egyszer sem tudtál nyerni PE-s társsal akkor sajnos te rontasz el vmit. Az biztos, hogy a PE egymaga egy adott mapon nem mindig képes helytállni, ez előfordul, ilyenkor biza a WM-esnek segíteni kell. A 2v2 arról szól, hogy a társak, hogy tudnak együtt dolgozni. Hiába győzöm le a velem szemben álló ellenfelet ha a társam közbe elvérzik mert nem segítek neki. A PE támadásban elég jó, agresszív frakció, de tudni kell vele játszani, és bizony rá van szorulva a társára. Ezt szem előtt kell tartani, különben a zakó borítékolható. Én egyedül a 2PE-s felállásokat nem szeretem.
  • Tavarish
    De az armyban csak brittek vannak ,.... amerikaiakkal nem lehet nyomulni ?
  • CAC
    Ha 40-ből egy sem jött össze PE-s allyval, akkor nem lehet, hogy te vagy a helikopter?
    A PE remek agresszív támadó frakció, de ha megtorpan és retreatel, akkor fedezni kell, amíg újra fel tud állni. Teljesen alap, hogy ilyenkor az ally fedezi mg-vel. Abból, amit leírtál egyáltalán nem derül ki, hogy a társad volt a ludas.
  • CAC
    Megnéztem a privátba küldött képeket. Teljesen rendben van minden.
    A #4925-ban ott a megoldás.
  • omon
    Sziasztok!
    Tud valaki segíteni? Eredetiben van meg a COH az összes kiegészítővel, pár napja nem tudok a skirmishben menteni, mitől lehet ez? Elindítok egy pályát, bármelyik féllel és nem lehet menteni!
  • bérc75
    Van valakinek olyan ismerőse, aki hallott már olyat ,hogy valaki látta esetleg,hogy valaki nyert játékot a panzer elittel?A 40 2v2 gyözelmemböl egy sem sikerült panzeres társsal.5 perc Játék után a legtöbb elkezd rinyálni,hogy Mg Pls meg At At At meg. can you help me?jön egy tank és gyakorlatilag mindenüket szétlövi.Én már odáig jutottam ,hogy a panzeressel sorsol össze a gép egyből kilépek.Szerencsére csak
    kb 4 játékból 1 panzeres
  • bérc75
    Nekem is ez volt a gondom aTAV-Val .Egyszerűen nem tudtam axis -sal lenni
    Egy reinstall megoldotta a problémát.

• Tavarish
    Nem. isohuntról szedtem.
  • CAC
    Eredetiben van meg?
  • Tavarish
    mikor felteszem azonnal patchelni akar. eddig leállítottam lehet az a gond ?
  • CAC
    Ne használj modot! Biztos azzal vágtad taccsra.
  • Tavarish
    hát már megcsináltam hogy átvittem német oldalra de ott a select your armynál is csak brittek vannak most újrateszem aztán meglássuk. a modokat amúgy hogy kell beilleszteni ?
  • CAC
    Szerintem te konkrétan a helyet változtattad (swap start location), ezt én is kissé pongyolán fogalmaztam meg.
    A lényeg, hogy a skirmishben az Axis panelen kattints a németek slotjára, és ott tudod kiválasztani, hogy a PE-vel legyél (move to this slot).
    Ha nem így van, akkor valamit elkurjantottál a mod-dal. :)
  • Tavarish
    hát a helyet azt tudom változtatni. deeee a select your army- nál csak brittek vanak :S
  • CAC
    Pedig van az OF-ben 2 kampány is. Továbbra skirmishben is lehetsz bármivel, csak változtasd a helyed.
  • Tavarish
    Hát lol nekem csak Britteket add. aztán most beillesztettem egy modot. mostmár csak Brittek vannak Brittek ellen :D